Jump to content
Sign in to follow this  
geti

Kalos vs Accent vs Logan vs Cielo

Recommended Posts

ce diferente exista intre aceste autoturisme in afara de pret in ciuda faptului ca sunt offtopic rog a mi se oferi lamuriri.Multumesc anticipat :o fftopic:

Share this post


Link to post

Nu cunosc foarte bine toate modelele precizate de tine, dar, ce pot sa-ti spun este faptul ca dintre cele 4 , Kalos este de conceptie noua (lansat pe piata in 2003).

Tehnologia de care dispune este la fel de ultima generatie (nu neaparat de top, dar in orice caz, noua).

 

Accentul este o masinuta buna. Pretul este foarte bun si el, DAR, este un model invechit, la sfarsit de cariera.

In plus, ca si design ... nu-mi spune nimic.

 

Cielo - sunt pe acest forum suficienti posesori de Cielo care sunt mai in masura decat mine sa-ti dea informatii in cunostinta de cauza.

In orice caz, este o masina foarte reusita si fiabila(cel putin cele din Korea, nu au avut probleme de nici o culoare).

Sufera - chiar mai mult decat Accentul - de tehnologie invechita si in plus, lipsa elementelor de siguranta (airbag, ABS).

 

Logan - nu prea stiu multe despre modelul asta (exceptand "zumzetele" de pe forumuri).

Am fost o singura data cu unul si ... nu m-a impresionat in nici un fel (ca sa nu spun ca nu mi-a placut).

Conceptia este noua, dar tehnologia NU.

Marele atu este pretul si spatiul interior ca sa nu mai vorbim despre portbagaj [................................]

Share this post


Link to post

Kalos, Accent, Cielo, Logan... asta e ordinea pe care as alege-o.

 

Kalos : super. Citeste sectiunea din forum dedicata!

Accent :

+ : mai sportiva, mai joasa, sta mai bine in curbe.

- : Interior concept vechi, motor concept vechi.

 

Cielo: oldie... da' inca mai face fata.

 

Logan: cui ii place.

Edited by maniakz

Share this post


Link to post

Hmm..CIelo o masina f buna(cea coreeana) dar veche! rar mai gasesti una din Korea in stare buna..iar la cele romanesti nu ti-as sugerea sa te bagi au multe bube! Deci trebuie sa te limitezi doar la una SH la care stii si tu care sunt riscurile.

Kalos...dupa mine la design e cam uratzica(Cea cu 4 usi adik cu fund) si e la fel de controvesata ca si loganul..ori iti place ori nu. Loganul ce sa zic..am si de asta si sunt multumit se infinge consum bun spatiu la greu de fiabilitate inca nu stiu..am doar 3000km.. DIn toate eu zic ca accentul este cea mai reusita..fiabilitate buna consum bun ..tehnologie intradevar veche..dar din toate 4 care are tehnologie noua noua?! Nu sunt fan Hyundai dar sunt realist. Ca masina noua la bani iesi bine cu Loganul..Uite eu am laureat 1.6 care costa 7500 euro fix! si ai de toate geamuri oglinzi electrice..a/c..servo..comp de bord...etc! In afara de fiabiliate care nu a avut timp sa o dovedeasca e super ok! Asa k bafta la cumparaturi :lavolan:

Share this post


Link to post
Kalos...dupa mine la design e cam uratzica(Cea cu 4 usi adik cu fund) si e la fel de controvesata ca si loganul..ori iti place ori nu.

 

ca sa le compari, din punct de vedere al designului, trebuie sa ai ochelari din fund de sticla. de lapte.

 

...masina noua la bani iesi bine cu Loganul..Uite eu am laureat 1.6 care costa 7500 euro fix! si ai de toate geamuri oglinzi electrice..a/c..servo..comp de bord...etc! In afara de fiabiliate care nu a avut timp sa o dovedeasca ...

 

...sau nu o are. Oricum masina E FIX 7780E + 255 vopseaua. :dizzy:

Share this post


Link to post

Da' nu pot s-o iau nevopsita? C-o fac eu pastel! :D Sau s-o lasa asa, shiny? :-? Abia nu mai au vecinii ce sa-mi zgirie! :) )

Share this post


Link to post

Pai oricum, daca e sa te iei dupa posesori,nu e vopsita. Este doar mazgalita nitel cu carioca sa ii dea tenta de culoare.

Share this post


Link to post

Kalos are tehnologia cea mai noua din toate 4.

Si Kalosul e spatios la interior, nu numai Loganul!

Daca sedanul Kalos e urat... hmmm... cred ca ItalDesign si Giugiaro dadeau faliment de mult...

Edited by maniakz

Share this post


Link to post

Dintre toate 4 numai cielo si logan au tehnologie veche.Cielo a ramas in linia de fabricare pentru ca a fost cea mai bine vanduta masina daewoo .Loganul este un cos de gunoi al firmei renault infintat in anul 2004.Tehnologia lui dateaza din anii 90' si provine de la modele care nu se mai fabrica.Caroseria de logan daca era proiectata de cei de la Arctic Gaesti cred ca iesea mai frumoasa.Spatiul interior mare cred ca a fost proiectat pentru copii care doresc sa mearga in picioare nicidecum pentru pasagerii care merg pe scaune.Daca te pune sfantul sa tii actele in torpedo si ai pasager in dreapta fata si trebuie sa le scoti sa le prezinti agentului de circulatie trebuie sa dai pasagerul jos sa le poti scoate.Spatarul banchetei spate are aceleasi dimensiuni cu pickup-ul de 4 locuri adica 3 cm grosime.

Nu se poate compara un asemenea dinozaur cu restul masinilor.In afara de faptul ca e ieftina nu poti spune altceva de genul ca e moderna,fiabila sau usor de intretinut.

Share this post


Link to post
Da' nu pot s-o iau nevopsita? C-o fac eu pastel! 

 

Ce idee! Dupa Cow Parade sa urmeze in Bucuresti si in toata tara Logan Parade! :>

Share this post


Link to post
Daca sedanul Kalos e urat... hmmm... cred ca ItalDesign si Giugiaro dadeau faliment de mult...

 

 

mda? esti tu sigur? si pinifarina si-a pus semnatura pe un fier de calcat coreean, dar asta nu inseamna ca e frumos.

 

doar pt ca masinile voastre sunt desenate de case italiene nu inseamna ca acele case sunt nr1 sau ca are masina voastra ceva deosebit.

 

chiar incepeti sa dati in extreme. E URAT CU SPUME KALOS SEDAN. nu va mai mintiti singuri. e mai dragut si mai bun ca logan, dar acum ce faceti? va comparati masina cu o lada de gunoi de la renault?

 

nu o fi loganu breaz, dar nici kalos nu e bmw.

 

si ia ziceti voi fani giugiaro, cum se face ca toate modele daewoo au niste faruri de 2 lei ? leganza, nubira 2 parca sunt inspirate din ET ( a se citi iiti)

 

 

pana la urma are si logan ceva bun: a devenit punct de comparatie pt gama daewoo. pt ca fara el, care erau cele mai urate masini? yup, cielo si kalos

Edited by danmoise

Share this post


Link to post
chiar incepeti sa dati in extreme. E URAT CU SPUME KALOS SEDAN. nu va mai mintiti singuri.

Ce facem aici, am ajuns sa discutam gusturile ? De ce isi cumpara unii BMW-uri (urate cu spume) si nu Lancia Thesis ?

Share this post


Link to post

=)) doamne, dumnezeule!

Bine ca mai exista pe lume oameni care sa etaloneze frumusetea, ca sa stim si noi, astia mici si prosti daca ne luam masina frumoasa sau urata! :osanale:

Nu de alta, da' sa nu ne mintim singuri!

 

Daca se observa p-aici, Kalosul a fost comparat cam cu orice : Clio, Fabia, Accent, Cielo, Logan. Probabil daca ar fi fost cineva interesat ar fi fosat comparata si cu BMW...

Mi se pare rea afirmatia ca Loganul e bun ca etalon pentru Kalos. Orice masina e buna ca etalon pentru Kalos. Cu cat ai mai multe etaloane, cu atat poti sa te "pozitionezi" mai bine!

 

Later edit: Si imi scapase ceva: Tocmai! Faptul ca e desenata de un italian pentru mine e o chestie FOARTE deosebita! Daca te uiti pe strada, vei vedea unde se vede mana unui Pinifarina, Giugiaro, De Silva... :X Inseamna ca e "DESENATA" de cineva.

Edited by maniakz

Share this post


Link to post

dan, ai un avertisment public: pune mai putin suflet in ceea ce scrii si mai multa logica (ce naiba cauta fierul de calcat in discutia noastra? ca idee, totusi, premiul de ergonomie in 2004 a fost castigat de un scaun design by giugiaro). poate asa eviti sa jignesti oamenii si iti expui mai mult punctul de vedere.

 

nu poti discuta gusturile oamenilor in privinta designului decat statistic. statistic vorbind, nu exista comparatie intre designul kalosului si cel cel loganului. poate pentru ca nu exista design la logan, totul a fost dictat de cost. oricum, cand va referiti la kalos dpdv al designului ar trebui sa specificati care pentru ca masina care este cu adevarat design by giugiaro este deawoo kalos (cu tot cu barile acelea de plastic, da!).

Share this post


Link to post

Nu stiu care e ideea cu bandourile alea laterale de plastic..da arata oribil! serios nu vreau sa jignesc dar parca nu-si au locul deloc acolo..nu stiu de ce. Kalos arata bine dar fara fund! cu fund e cam cam..

Share this post


Link to post

bari mai, bull bar si bara dubla spate, nu bandouri!

Share this post


Link to post

Kalosul e o bijuterie de masina care nu se poate compara cu arcticul de la pitesti.

Share this post


Link to post

Corectare (Pinifarina din postul anterior): din graba, i-am pocit numele lui Sergio Pininfarina. :">

Scuze! :osanale:

Ma bucur ca o anumita persoane cu gusturi mai elevate dacat mine nu a facut aceasta eroare  <img src= )"> !

Share this post


Link to post
si ia ziceti voi fani giugiaro, cum se face ca toate modele daewoo au niste faruri de 2 lei ? leganza, nubira 2 parca sunt inspirate din ET ( a se citi iiti)

 

Exceptionala remarca, cred ca am-o notez. Daca tu poti sa compari designul (inclusiv al farutilor) sifonierului pe roti cu cel al doua dintre cele mai frumoase woo-uri atunci eu raman no-comment. Eu cred sincer nu am vazut faruri mai urate decat la logan (1 is prea mici in comparatie cu caroseria de teveu 2 seamana la forma cu o cutie de sardine --din care probabil au fost reciclate).

 

 

Ca sa raman on-topic, din cele 4 masini doua concureaza: Kalos si Accent. Punctele minus ale Accent-ului sunt: plasticele de proasta calitate din interior, designul nereusit al bordului, numar redus unitati service. Ambele masini au acelasi mare handicap: sunt fabricate in Coreea si pot fi achizitionate (rentabil) numai in leasing.

Edited by andreib

Share this post


Link to post
si ia ziceti voi fani giugiaro, cum se face ca toate modele daewoo au niste faruri de 2 lei ? leganza, nubira 2 parca sunt inspirate din ET ( a se citi iiti)

 

Si, Gigel, sa-ti zic un secret: farurile Kalosului meu (alea de 2 lei) se regleaza electric din interior. Spre deosebire de Arctic unde tragi tot de cablu'.

Ca tot vorbeam de tehnologie...

 

post-1015-1122238040_thumb.jpgpost-1015-1122238080_thumb.jpg

 

ET (a se citi iiti) a fost un film frumos. ET (extraterestrul) a fost o capodopera de design. Mi se pare o chestie super frumoasa sa se inspire leganza si nubira 2 din filmul ala. Mai bine te inspira ET decat coltul unei mese (daca intelegi ce vreau sa spun. ;) ).

 

:o fftopic: Si ca tot vad eu ca tu ai si Tico si Arctic... e diferenta intre faruri? La dimensiuni si design vorbesc... :-?

Edited by maniakz

Share this post


Link to post

Punand toate aspectele in balanta eu am ales Kalosul !Deci , in opinia mea numai Kalosul si Accenul "se pun" .Ce a inclinat balanta in favoarea Kalosului?

Pai serviceul mai ieftin decat la Hyunday , faptul ca e model mai nou decat Accentul , o dobanda de leasing foarte buna si forma care e o idee mai draguta decat la Accent!

Loganul a fost exclus din start iar Cielo , am avut si inca unul excelent coreean de care am fost super multumit !

Cam asta e

Share this post


Link to post

www.euroncap.com - si vezi la ce categorie e logan in comparatie cu altele.

Share this post


Link to post

Mda... hai ca suntem deja pe langa subiect, insa acolo sunt clasificate masinile complet diferit de ceea ce se obisnuieste la noi, asa cum le stiu eu (mini->mica->compacta->medie->mare->lux...) si la supermini sunt bagate toate cele mici, apoi la celelalte categorii le cam amesteca, astfel ca, de exemplu, Skoda Octavia ajunge sa fie in aceeasi categorie cu Skoda Superb... deci... no comment !

Share this post


Link to post
Nu prea coane! Mai documenteaza-te si tu ;) Kalos e mini , la fel ca si Accent , Albea , Clio , 206 , C3. Logan este compacta.. iar faptul ca e facut pe platforma lui nissan Micra n-are nici o relevanta. Aceeasi platforma este folosita si pentru Renault Modus care e Mini-MPV. Faza cu platformele o intalnesti si la VAG , unde Octavia II e facuta pe platforma Golf V ...dar crezi tu ca fac parte din aceeasi clasa?  ;)

In primul rand, nu esti tu coane cu mine...

Si in al doilea rand, mai documenteaza-te si tu si ai sa vezi cu surprindere ca Octavia chiar e compacta...

Share this post


Link to post
In primul rand, nu esti tu coane cu mine...

Si in al doilea rand, mai documenteaza-te si tu si ai sa vezi cu surprindere ca Octavia chiar e compacta...

 

Relax, man, ca n-ai cu cine!

Anumite persone posesoare de Logan nu sunt interesate ce scrie in documentatii, cataloage, alea, alea.

Totul e "vrajeala" daca nu e cum ar vrea ei!

 

Oricum ideea aici era sa se vorbeasca strict de Kalos si Logan si strict pe dimensiuni oficiale, date de fabricant sau macar din reviste (siteuri) de specialitate!

Edited by ASIMO

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...