Jump to content
Sign in to follow this  
hawkeye

Dati Bani La Cersetori?

dati?  

87 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

lucrez central si la parter, langa locul de fumat este o intersectie, si normal ca m-am obisnuit cu cersetorii, le vad stilul si ce impresie dau..

aveam pe unul care in fiecare seara cersea in intersectia cal. victoriei-campineanu... si se dadea wschiop, cand avea piciorul ascuns, cand mergea in cirje, devenise de-al casei ca sa zic asa, ca-si lua cafea de la noi, si vedeam cati bani avea, cate-odata mai multi ca mine...

la un moment dat a disparut si recent l-am vazut destul de des in intersectia dorobanti- stefan cel mare.. tot in carje dar de data asta statea ca avusese un accident, real, a dat masina peste el si l-a lasat infirm...

asta simula, de asta a avut parte..

Share this post


Link to post

Nu dau, pentru ca nu mi se pare corect. Am vazut atatia oameni care muncesc din greu, in conditii in care probabil ca mie mi s-ar fi parut prea grele sa mai continui. Stau si ma gandesc la faptul ca daca as fi in locul lor probabil ca mi-as gasi un bloc inalt, cu scara de incendiu ...

 

Exista destui oameni care le-ar da 100.000 sa le tunda iarba, sa le duca gunoiul, in fine, daca isi castiga increderea le-o plati facturi si ridica colete. Sigur exista oameni dinastia. Eu, spre exemplu, nu pot sta in Cta asa ca am vorbit cu o vecina pensionara si se ocupa de tot, ii las ceva sa se ocupe. O munca cinstita, usoara, demna.

 

Exista alternative si oamenii astia le refuza. De ce? Pentru ca fac mai multi bani asa. Pentru ca e mai usor asa. Ma intreb daca nu fac mai mult ca mine (retoric).

Share this post


Link to post

Dau in general cand ma duc pe la biserica sa aprind o lumanare (cam des sesiunea asta :"> ), dar in general prefer batrane care nu-mi cer niciodata. Alea cu copii nu ma impresioneaza, nu-mi plac copii si nu consider un copil drept un motiv de a cersi. N-ai bani foloseste prezervativul, e mai ieftin, nu mi te plange mie ca faci ploduri pe banda rulanta si n-ai cu ce sa-i cresti. Niciodata mai mult de 5000 de lei sau eventual vreo moneda doua pe acolo. Hartii n-am dat niciodata. Lumea ma stie de zgarcit, dar pot fi si darnic cand consider ca merita. Daca mi-a zis vreunul: "da smie-un ban" de-a dreaku ma intarata sa nu-i dau nimic. La semafor, e simplu. Ma fac ca am AC, adica inchid repede geamul si dau muzica la maxim cand sunt singur in masina sau cei de langa mine suporta. La aia cu geamurile inca n-am gasit solutia, dar ma gandesc sa-mi "parchez" manivela mai la indemana si, cand vad ca mai sunt putine secunde pana se face verde sa-i trag una in cap. Nu am pus-o inca in practica dar ma gandesc daca apar eventuale consecinte. Daca toti cei care isi vad parbrizele smangalite ar aplica metoda bataii sau a datului in cap poate s-ar mai reduce numarul lor pe la semafoare.

Odata nu mi-a spalat unul calumea parbrizul.

@NFS: zi-mi si mie unde numara ala sute, ca acu imi pregatesc o ghioaga sa-i iau lu' ala sutele, ca am avut suficiente dati cand strangeam si 500 de lei ca n-aveam bani.

Share this post


Link to post

Nu dau nimic la cei din intersectii. Pentru cei care se arunca pe parbrizul tau, daca ii vad in intersectie, opresc la vreo 2m de masina din fata si cand vine spre mine hop mai in fata... si eventual stropesc eu geamul + viteza 2-a la stergatoare.. sa nu puna mana pe ele si sa le ridice :D Faza cu distanta merge foarte bine si la cersetorii care vin la geam. Le e lene sa se intoarca 1 m dupa tine :D Problema la mine e la luneta.. mai merge datul inapoi, inainte.. da sunt unii nu si nu! sa manjeasca ei toata masina. Odata m-am dat jos la unul X( si l-am pus sa spele si zoaiele de pe aripile spate :D S-a tirat dupa aia fara sa mai ceara nimic

Share this post


Link to post

Daca fac un calcul: un minoritar > :) obtine in medie, hai sa zicem la un 'stop' cu vad bun, cam 100.000 ROL/h. Pt. o zi de lucru de 10 h => 1.000.000 ROL/zi. Pentru o luna de lucru (fara S/D libere :mrgreen: ) 1.000.000 x 30 => 30.000.000 ROL/luna. Deci cam 1.000 $

Asta a fost totusi un calcul super-optimist. Oricum cred ca 300-500$ minim pe luna se scot la o chestie de genul asta. Nu e rau deloc.

Share this post


Link to post

Vezi ca n-ai sters totul. Si mai e ceva, incearca sa iubesti copiii, atunci n-o sa mai vezi diferentzele.

Share this post


Link to post

Daca-mi plac sau nu copii e problema mea, momentan NU. Dar mi se pare culmea nesimtirii sa faci copii si dupa aceea sa te plangi si sa apelezi la mila publica ca n-ai cu ce sa-i tii. Pana la urma copii trebuie crescuti din eforturile parintilor, ei sunt oglinda lor. Decizia de a avea un copil nu se ia la minut, trebuie gandita putin. Si eu n-am de gand sa-i stimulez pe altii cand eu stiu ca voi avea mult de munca dupa ce voi termina facultatea doar ca sa-mi asigur mancarea, abia cand imi vor ajunge banii de la o luna la alta si imi va ramane si ceva in plus poate voi gandi cum sa-mi extind familia, dar pana atunci mai este.

Poate si de asta sunt mai zgarcit de felul meu, dar m-am invatat sa gandesc cat de cat economic.

Share this post


Link to post

:o fftopic:

in urma calculului facut de @hitman mi-a venit o idee! :idea: ...cum sa mai strang ceva peste salaru' de bugetar...ce-ar fi sa iau eu joia cu mine o sticluta cu solutie de parbriz, sa va lustruiesc geamuletele la toti..daca rezolv vreo 30, cu 10mii de fiecare, de patru ori intr-o luna, adun vreo 1200mii..mai aranjez si ceva capace stropite, imi asigur plata uneia dintre ratele Papadiei!

:ontopic: dau si eu din cand in cand la cersetori..la primarie vin zilnic...unii sunt chiar politicosi, bat la usa si asteapta sa-i invit inauntru..astia nu se lipesc de mine...au trecere la mine puii mici de tigani, cu ochi vioi, cu muci la nas, desculti si plini de praf, care se uita in ochii mei si musca, cu pofta dintr-un colt de paine..secretul e sa nu deschida gura sa cerseasca..tacerea e de aur ca intotdeauna..le dau din proprie initiativa..daca imi mai spun si "sără'mâna", ma inmoaie de tot!

Edited by ileana

Share this post


Link to post
Dar mi se pare culmea nesimtirii sa faci copii si dupa aceea sa te plangi si sa apelezi la mila publica ca n-ai cu ce sa-i tii. Pana la urma copii trebuie crescuti din eforturile parintilor, ei sunt oglinda lor. Decizia de a avea un copil nu se ia la minut, trebuie gandita putin.

Incearca sa faci unul, constient si planificat. Vezi ca n-o sa iasa, cel putin cum te-ai pregatit. Copiii sunt dar divin si vin cand nu te astepti. Asa ca nu-i baga pe ei in ecuatia cersitului. Si nu-i acuza nici pe ce-i care-i baga la inaintare. Da-le copiilor cu bucurie si vor ascunde fatza de sefi, cand vor stii ca darul este numai pentru ei!

Ai uitat cand ai fost copil ?

 

Ileano, bag seama ca-ti lipseste unul (fara ofensa)? Uite domnule, spiritul de mama nu a murit in tara asta !

Edited by tolin_afc

Share this post


Link to post

Poate am sa ma schimb, dar deocamdata nu ma incanta copiii de nici un fel. Chiar si cand intru in medii in care sunt copiii, ma streseaza si prefer sa stau departe de ei. Am eu o repulsie pe creier, asta e, nu-i suport, si mai ales pe cei mentionati mai sus. Fiecare cu bizdricurile lui.

Cum s-ar spune eu am 2 motive sa refuz cersetorii.

Si mi se pare un pacat mai mare sa ai un copil si sa-l chinui pentru ca nu ai cu ce sa-l cresti.

Share this post


Link to post
Si mi se pare un pacat mai mare sa ai un copil si sa-l chinui pentru ca nu ai cu ce sa-l cresti.

Pacat este doar daca il avortezi (Doamne, ce cuvant groaznic), daca nu ai cu ce sa-l cresti. Mai bine il trimiti la cersit, dacat sa-l omori ! Nu exista pe lume bucurie mai mare decat un copil !!! Ca sa nu mai vorbesc despre procesul tehnologic ...

Edited by tolin_afc

Share this post


Link to post

Am vazut, sa-ti traiasca, dar nu mai mergea unul ?

Edited by tolin_afc

Share this post


Link to post

...de obicei nu. Dar sunt uneori influenţabil, deci impresionat. De copii mici şi, cateodată de băbuţe...

I-am dat unei mamai odată, când îmi luam ţigări, tot măruntul din buzunar... Erau 17.000 de lei... a început să plângă, mi-a mulţumit şi s-a închinat până am plecat de la coadă... Cum să-ţi pară rău?

Share this post


Link to post
I-am dat unei mamai odată, când îmi luam ţigări, tot măruntul din buzunar... Erau 17.000 de lei... a început să plângă, mi-a mulţumit şi s-a închinat până am plecat de la coadă... Cum să-ţi pară rău?

De situatii dintr-astea nu mi-a parut rau niciodata, ba chiar am plecat cu multumire. De altele insa... :mda:

Share this post


Link to post

Pai la situatii din astea ma refeream si eu, am spus ca nu dau nimic la tigani sau handralai buni de munca, insa ma induioseaza copii si batrinii; ce reactie a-ti avea daca dupa ce dati ceva bani la un mos acesta s-ar repezi si v-ar saruta mana fara a avea timp sa reactionati? Sunt oameni cu adevarat loviti de soarta, daca nu-i ajuta nimeni ce vor ajunge?

Tolin, 100% de acord cu ce ai spus mai inainte, parca am vorbit eu...

Share this post


Link to post

Nu-mi place abordarea voastra continua. Ca un programator ce se respecta ( :D ) va propun solutia discreta:

 

 

Se dau:

* Doi cersetori la un stop.

* Un stop are 2 cicluri pe minut (la o intersectie simpla)

* Din observatie, se considera ca la unul din cele doua stopuri unul din ei stoarce un 10.000 (un leu). Nu e o zi rea da nici una buna sa ca vom lua ca medie.

 

Deducem: 1 leu la 2 cicluri => 1 leu pe minut. Calculam: 60 lei pe ora. La un program pe care il inghitim cu totii de 8h/zi (sa presupunem ca au pauza de masa si lucreaza in orele de varf), avem 480 lei pe zi.

 

Sa exludem weekend si evetualele sarbatori (desi ...), avem aprox 24 zile pe luna. Avem 11.520 lei. Adica echivalentul a 115 milioane lei vechi.

 

Va lasa gura apa? Mie cel putin ... In fine, sa fim fideli problemei si sa tinem cont ca sunt 2 minoritari. Rezulta un venit de 57 milioane si 600 de mii de lei. Neimpozabili. Net. De puradel.

 

Vi se pare gresita abordarea mea? Exista si minusuri, e adevarat, dar am sa viu nesimtit si o sa trag turta pe spuza mea:

 

+ Se gaseste cate unu de vrea sa fie smecher sa impresioneze pretena si-i acopera 10 cicluri de intersectie

+ Ganditi-va de cate ori ati vazut ca un puradel face si 2 scoruri pe ciclu.

+ Astia nu lucreaza 8 ore pe zi

+ Sarbatorile se lucreaza

+ Cheltuieli cvasi-zero

+ Nici in weekend nu prea scapi

+ In timp inveti oamenii care trec des, cu inimi moi, care iti dau de fiecare data

+ Doar o parte din problema. Adaugati pe ma-sa care vinde seminte, tac'su cu ala' mic mai cersesc pe contrasens, la aceeasi intersectie. Fac si astia vre-o suta? Fac sigur.

 

Rezulta venit familial: 115 mil cei doi mici, vreo 50 ta-su, o face si maica-sa de la seminte sau pe la gara de Nord ... 200 mil+. Neimpozabili.

 

Hai sa fim radicali. Asa, de amorul supozititei, sa taiem totul la jumate. Cati dintre voi faceti 100 mil NET pe familie?

 

Ce zicei, puradelu ala mic o sa fie printre negrii cu lantu cat casa, maneaua blana si Mercedes, cu complex de superioritate sociala, lalaind in gura mare ca e smecher "si arunc cu banii"? Astia sa fie? Hm. Unu angajat cu carte de munca nu e sigur.

Share this post


Link to post

Dupa toate astea, nu m-ar mira daca ai spune ca au si asiguraqre medicala si-si fac concediile pe Coasta de Azur :)

Share this post


Link to post
Nu-mi place abordarea voastra continua. Ca un programator ce se respecta ( :D ) va propun solutia discreta:

Se dau:

* Doi cersetori la un stop.

* Un stop are 2 cicluri pe minut (la o intersectie simpla)

* Din observatie, se considera ca la unul din cele doua stopuri unul din ei stoarce un 10.000 (un leu). Nu e o zi rea da nici una buna sa ca vom lua ca medie.

 

Deducem: 1 leu la  2 cicluri => 1 leu pe minut. Calculam: 60 lei pe ora. La un program pe care il inghitim cu totii de 8h/zi (sa presupunem ca au pauza de masa si lucreaza in orele de varf), avem 480 lei pe zi.

 

Sa exludem weekend si evetualele sarbatori (desi ...), avem aprox 24 zile pe luna. Avem 11.520 lei. Adica echivalentul a 115 milioane lei vechi.

 

Va lasa gura apa? Mie cel putin ... In fine, sa fim fideli problemei si sa tinem cont ca sunt 2 minoritari. Rezulta un venit de 57 milioane si 600 de mii de lei. Neimpozabili. Net. De puradel.

 

Vi se pare gresita abordarea mea? Exista si minusuri, e adevarat, dar am sa viu nesimtit si o sa trag turta pe spuza mea:

 

+ Se gaseste cate unu de vrea sa fie smecher sa impresioneze pretena si-i acopera 10 cicluri de intersectie

+ Ganditi-va de cate ori ati vazut ca un puradel face si 2 scoruri pe ciclu.

+ Astia nu lucreaza 8 ore pe zi

+ Sarbatorile se lucreaza

+ Cheltuieli cvasi-zero

+ Nici in weekend nu prea scapi

+ In timp inveti oamenii care trec des, cu inimi moi, care iti dau de fiecare data

+ Doar o parte din problema. Adaugati pe ma-sa care vinde seminte, tac'su cu ala' mic mai cersesc pe contrasens, la aceeasi intersectie. Fac si astia vre-o suta? Fac sigur.

 

Rezulta venit familial: 115 mil cei doi mici, vreo 50 ta-su, o face si maica-sa de la seminte sau pe la gara de Nord ... 200 mil+. Neimpozabili.

 

Hai sa fim radicali. Asa, de amorul supozititei, sa taiem totul la jumate. Cati dintre voi faceti 100 mil NET pe familie?

 

Ce zicei, puradelu ala mic o sa fie printre negrii cu lantu cat casa, maneaua blana si Mercedes, cu complex de superioritate sociala, lalaind in gura mare ca e smecher "si arunc cu banii"? Astia sa fie? Hm. Unu angajat cu carte de munca nu e sigur.

 

Ma pui pe ganduri. Mi-am gresit profesia.

Share this post


Link to post
* Din observatie, se considera ca la unul din cele doua stopuri unul din ei stoarce un 10.000 (un leu).

Deducem: 1 leu la  2 cicluri => 1 leu pe minut.

Mult mai putin. Pentru o medie poti sa zici 0.1 RON

Share this post


Link to post

Intr-un fel ndi are dreptate !

Eu la stop nu dau niciodata , dar ... si aici intervine un dar , exista in anumite piete , magazine etc , batrani care practic nu cersesc , stau fara mana intinsa si doar daca tu vrei sa le dai ceva iti multumesc cu lacrimi in ochi !Pentru ei dau , si dau din toata inima , pentru minoritari sau pentru cei care se vede ca sunt apti de munca si sunt insistenti prefer sa le dau un sut undeva ( practic nu o fac).

Parerea mea !

Share this post


Link to post

Cand eram mititel, neangajat,usor de impresionat si aveam bani de la mama, nu dadeam de rusine. Mi se parea ca nu e normal ca eu, "intretinut" fiind sa dau pomana... Ma rog, era doar un fel de a vedea lucrurile. Acum ca am mai crescut si sunt angajat, nu prea ma mai impresioneaza "dramele" astora de la stopuri. Deci, la fel ca majoritatea, dau foarte rar, la batrane/batrani. Aaa... si mai dadeam cand mergeam cu trenul, la aia mici de tot care cantau acolo ceva la un acordeon prapadit. Aia au reusit intotdeauna sa ma atinga la coarda aia lirica/sensibila :D

Share this post


Link to post

Eu am votat precum majoritatea.

Detaliind putin problema aceasta care este, cei drept, cate o data dureroasa si trista :( , pot spune ca si eu dau bani, dar si pachete cu mancare numai cazurilor ce ma impresioneaza cu adevarat si care se observa ca sunt reale.

Va dau un exemplu cat se poate de real: o batranica aproape oarba care sta la intersectia dintre Magheru si CA Rosetti pe la ina center sau castel in special dupaamiaza si seara; va spun ma impresionat atat de mult incat  <img src= ("> . Dar aceasta este viata, nu prea ai ce sa-i faci. Cel putin eu incerc sa trec mai des pe acolo si daca o intalnesc sa o ajut si chiar sa mai stau de vorba cu ea.

Trist!!!

Share this post


Link to post

Am votat punctul 2.

Mie nu prea imi place maruntul si de obicei ma prind astia cu vreo hartie mai mare.

Acum mi-am luat cotiera si bag in ea maruntul. Parca e cutia milelor. :D

Daca vad vreunul la stop ii dau. Daca nu-mi place figura lui sau il vad ca merge in picioare si are 2 maini bune... atunci sa se duca la munca.

Share this post


Link to post

N-am facut decat o aproximare, pe o alta cale decat cea propusa. Chiar m-ati pus pe ganduri. O sa stau o juma' de ora intr-o intersectie cafe-au-lait sa vad cum merge bişniţul.

 

Cand o sa am date concrete o sa public rezultatele, poate confruntam si ajungem la o valoare mai realista. Sunt chiar curios. Tot timpul am trait cu senzatia ca astia fac o caruta de banet. Incomparabil mai multi decat altii mai cinstiti.

 

Pana la proba contrarie (concreta) raman la parerea ca astia au un venit peste medie.

 

Poate daca mai aveti vreunul timp sa luati o intersectie medie cu iarba cafenie, sa trageti pe dreapta cateva semafoare, macar vreo 10-15 si sa notati cati intind "ceva marunt". O sa fim mai aproape asa.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...