Jump to content
Sign in to follow this  
VIPER

Despre calculatoare

Recommended Posts

Mutam pentru link, s-a rezolvat, iar calitatea fotografiilor este excelenta!

Share this post


Link to post

Shit, monitor curbat :)

Share this post


Link to post

Se da urmatoarea problema: Un laptop Fujitsu Siemens E8110 are ecranul spart. Merita inlocuit ecranul? Se poate gasi undeva ecran, iar daca da in ce preturi? Din cate am vazut pe net, un astfel de laptop costa undeva in jur de 5.000 lei. Eventual niste linkuri pentru laptopuri de acest model la SH daca se poate.

Daca nu esti prea priceput in ale calculatoarelor se poate schimba usor ecranul? sau este nevoie de specialist? :D

 

Multumesc anticipat.

Edited by ZeNeSeu

Share this post


Link to post

Var-miu lucreaza la reprezentanta Fujitsu-Siemens.

L-am intrebat acuma si zice ca ar costa cam 600 euro.

Dureaza cam 14-20 zile pina vine de la FSC.

 

De montat e simplu.Poti sa o faci singur acasa.E cam scump, practic juma de laptop

Edited by zapacitu

Share this post


Link to post

Am si eu o problema cu o multifunctionala canon mp210 cumparata ieri. Ca imprimanta functioneaza OK, xerox e OK. Scanarea si trimiterea pozei pe calculator, not OK. Undeva intre inceputul si sfarsitul scanarii, in functie de dispozitia scanner-ului, da eroare, ceva de genul "Cable may be disconnected...Scanner driver will be closed', iar lampa aia ramane blocata undeva pe la mijlocul drumului. Daca apas cancel se duce inapoi, dar ca sa pot relua folosirea multifunctionalei fie de la calculator, fie direct pe post de copiator, trebuie sa o sting si sa o aprind din nou. Precizez ca am reusit pana acum sa scanez cateva poze, si a mai dat eroarea, dar apoi si-a revenit, apoi a dat iar eroarea asta, si acum nu mai reusesc sa scanez deloc, da eroare de fiecare data.

 

Am cautat pe net si am vazut ca mai sunt si alti patiti, dar zic ca e de la drivere. Am reinstalat driverele, am reinstalat si soft-urile venite pe cd-ul de la multifunctionala si face la fel. Alte idei, inainte sa ma duc sa le dau cu ea in cap la garantie? E posibil sa fie ceva de la porturile usb? Conflict cu alte device-uri pe USB e posibil?

Share this post


Link to post

Salut,

 

Am cumparat de curand un LCD care are printre altele intrare PC(din aceea normala analogica). Avand in vedere ca nu pot sa pun la PC o placa video cu TV-OUT decat daca fac upgrade la tot calculatorul ma intereseaza daca pot folosi asa ceva.Multiplicator VGA.

 

Ideea este sa am permanent monitorul si TV-ul conectat la el si daca vreau sa vad un film, pornesc filmul si schimb din comutator ca semnalul "sa mearga" spre TV.

 

Multumesc.

Share this post


Link to post

Da, cel putin teoretic ar trebui sa mearga. In plus exista din cate stiu multiplicatoare care nu au comutator si trimit simultan semnalul.

Share this post


Link to post

Tb sa cumpar cuiva un cooler si respectivul nu stie decat ca are procesot Intel PIV HT. Aici vad ca exista mai multe tipuri.

Are importanta acest lucru in alegerea cooler-ului? Va rog sa imi recomandati un cooler eficient si la un pret decent daca stiti.

 

Multumesc.

 

L.E.Modul de prindere al coolerului pe procesor este acelasi indiferent de placa de baza?

Edited by bella

Share this post


Link to post

Din cate stiu eu, de la P IV incoace, la Intel e standardizat modelul de prindere cu 4 gauri in placa de baza + cele 4 picioruse care se "rotesc" pentru a se bloca (gen clips).

Share this post


Link to post

Procesoare P4 cu HT au fost fabricate pe doua socketuri diferite Socket 478 si LGA 775 (acesta are cele patru gauri in placa de baza), iar la coolere difera modul de prindere pe placa in functie de socketul acesteia. Din manualul placii de baza se poate afla ce socket este.

Share this post


Link to post

Socket-ul este 775. Va multumesc.

Share this post


Link to post

am si eu o intrebare cum pot sa-mi conectez boxele de la home cinema direct la calculator? Am vazut la media galaxy ca aveau un sistem de mufe pentru boxele expuse de ei dar nu l-am gasit nicaieri la vinzare

Share this post


Link to post

Pai, depinde de:

 

a) calculator, daca ai sunet 5.1 pe el

b) home cinema, daca are intrare pt. sunet 5.1 din sursa cu 3 jack-uri, asa cum iti scoate placa de sunet a calculatorului (adica front stereo, rear stereo, center + subwoofer = 3 mufe).

 

De exemplu la Genius este un cablu special (caracatita) care concentreaza cele 3 jack-uri intr-una singura cu multi pini, ce intra direct in subwooferul homecinema-ului.

Share this post


Link to post

Pai mie imi scoate 5.1 laptopu dintr-un jack normal, stereo. Acolo ce mi-ar trebui?

 

Si daca tot am ajuns aici: am acasa un router linksys dar am o mare problema, cand ma conectez cu laptopul la internet prin el si incerc sa trimit un mail prin outlook nu se poate. Pur si simplu nu merge. Prin 3G sau prin orice alt punct de conectare wifi merge. Am pus si DMZ pe ip-ul laptopului si tot nu vrea. Ce sa ii fac?

Share this post


Link to post

Ala nu e 5.1, este ceva similar cu upsampling-ul DVD-urilor pe HD :mrgreen:

 

Prin ce server SMTP trimiti ? ai incercat alt SMTP, ai incercat sa iei legatura cu cei care administreaza serverul SMTP sa-ti zica daca apare ceva in log-uri ? Iti da eroare Outlookul, cum se manifesta ?

Share this post


Link to post

SMTP pe un server yahoo.

 

Cum adica nu e 5.1?

 

De fapt in specificatii zice: Azalia codec (7.1 SPDIF)

Share this post


Link to post

Cel mai sanatos e sa-ti instalezi un mic SMTP (de ex. asta), sa trimiti prin el (adica pui la SMTP server, "localhost") si sa te uiti in log-urile lui sa vezi de ce nu poate sa livreze mesajul. Sau, activezi logging la Outlook, si vezi acolo ce zice (dar face log-uri extrem de slabe dpdv info tehnice).

 

Azalia o fi el 7.1, dar dintr-un audio poti sa scoti multichannel doar prin:

 

a) analog, prin mai multe mufe clasice (fie jack de 3.5, fie RCA)

b) digital, prin SPDIF

 

Nu ai cum sa scoti sunet real multichannel prin analog fara cel putin 3 jack-uri stereo (ca sa acoperi 6 canale, adica 2+2+1+1).

Share this post


Link to post

ideea e ca eu vreau sa ocolesc homecinema-ul si sa scot sunetul numai in boxe, fara sa utilizez si aparatul in sine

Share this post


Link to post

Ma bag si eu in discutia cu mufele de boxe. Pana de curand am avut un DVD EBODA cu Home Cinema-ul tot EBODA. Conexiunea se facea la DVD cu multe cabluri cu jack (practic pe spate DVD-ul avea st dr fata, st dr spate, centru + subwoofer) iar la Home cinema in subwoofer printr-o mufa ce seamana cu serial-ul (COM). Intre timp DVD-ul a crapat (la 1 an si 2 luni de la achizitie) si am altul Panasonic. Acuma Panasonic-ul nu are in spate decat 2 variante pe audio: a) 2 jack-uri st. dr. stereo sau b) un singur jack - audio digital.

Intrebare: este suficient sa caut un cablu care sa le lege (pana acum nu am gasit) sau DVD-ul Eboda facea mai mult si "descompunea" sunetul si atunci nu sunt compatibile intre ele DVD Panasonic cu Home Cinema EBODA? Nu prea inteleg cum iese sunetul 5.1 pe un singur jack. Trebuie sa imi iau un alt Home Cinema (boxe)?

Share this post


Link to post

Daca home cinema-ul Eboda nu stie audio digital nu-l poti folosi cu noul dvd player.

 

Ce scoteai tu inainte era 5.1 analog.

 

Acum e digital.

 

PS. Si Eboda avea audio-digital out.Ma gindesc ca ar trebui sa stie si boxele.Tre sa cauti o mufa de intrare audio-digital pe boxe.Daca exista , inseamna ca le poti folosi in continuare.

Share this post


Link to post

DVD-ul Eboda intradevar avea si iesire Audio digital. Boxele in schimb nu au nimic altceva. Nasol. La ce le-as mai putea folosi? Exista vreo piesa electronica/aparat separat, care sa faca translatia de la Audio digital la 5.1 analog (ceea ce ii lipseste Home Cinema-ului)? Computerul scoate analogic, nu? Poate le pun la un computer...

Share this post


Link to post

Mi-am luat astazi un LCD LG L226WA de 22' widescreen. Are cineva sau a auzit ceva despre el? Puteam sa-mi iau de 11 mil ceva mai bun? Imi zise vanzatorul ca e "varful de lance" de la LG, timp de raspuns 2 ms, hdmi, contrast 5000:1, etc. E bun de ceva?

Share this post


Link to post

Dupa specificatiile alea, da. Sau vroiai doar sa te lauzi?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...