Jump to content
Sign in to follow this  
geof

Poligon

Recommended Posts

Nevasta-mea face scoala de soferi, dar din pacate, se pare ca nu prea este suficient, si as vrea sa ma duc undeva (cu masina noastra) sa mai exerseze. As vrea sa o duc intr-un poligon sau in alte locuri mai putin umblate unde sa poata conduce fara teama ca dam peste alte masini sau ne vede vreun politist.

Stiti cumva daca poligonul de la Ilioara mai exista? Sau poate stiti vreun alt poligon. Sau alte locuri bune pentru asa ceva.

Share this post


Link to post

Poligonul Ilioara inca exista si poate sa mearga oricine contra unei sume modice. ( nu mai tin minte cat... dar ceva simbolic oricum) Am fost eu acum vreo luna cu cineva.

Share this post


Link to post

e 20.000 intrarea la ilioara. dar in afara de plecari de pe loc nu o inveti nimik. evita poligoanele de cartier, pentru ca acolo stau politisti tocmai pentru spaga. pot sa nu fie in timpul serviciului si oricum poligonul ala nu e drum public, dar nu te poti certa cu ei. pe mine m-au prins in politehnica, erau cu masina personala si erau in uniforma, tata s-a speriat, si am dat 500. incearca sa mergi pe drumuri mai laturalnice, ca asa invata ceva, nu pe 100 de metri patrati.

 

bafta!

 

 

P.S. raman de parere ca politehnica e un loc bun, dar sa nu mergi in uikend ca s-ar putea sa dai de politisti. acum ca e sesiune e si mai bine de mers ca e mai putina lume. incearca sa mergi dupa amiaza

Edited by danmoise

Share this post


Link to post

Poligonul Ilioara a fost cumparat de distrgaz si numai este dat in folosinta decat pt. cei xare au contract incheiat cu ei. Se poate intra totusi da' tre' sa sari cu spaguta la paznici!!!

Share this post


Link to post

In poligon poti sa te plimbi cat vrei chiar daca nu ai permis. Daca vine vreun politai la tine il ignori ca nu vrea decat spaga! Pe de alta parte Politehnica e drum public si nu ai voie sa conduci pe acolo fara permis. Este de asemenea un loc bine stiut ca misuna de tipi care invata sa conduca si drept urmare apar si "profitorii"! :mda:

Share this post


Link to post

ilioara nu e cumparat de nici un distrigaz se poate merege

 

20.000 mii

Share this post


Link to post

O sa incerc in Ilioara. In Politehnica nu ma duc, desi este mult mai aproape de mine (stau in Militari).

E util si poligonul pentru ea ca sa mai exerseze parcari si, in special, viraje.

Share this post


Link to post
... incearca sa mergi pe drumuri mai laturalnice, ca asa invata ceva, nu pe 100 de metri patrati.

Exclus. Riscati amandoi in acelasi timp. Conducerea pe drumuri publice fara permis, precum si incredintarea masinii cu buna stiinta catre o persoana fara permis sunt INFRACTIUNI! Adica PENAL!

Share this post


Link to post

lasa-i nfs sa riste...cine nu risca...etc...in cel mai rau caz promit ca eu le duc pachet la jail :thumbl:

Share this post


Link to post

nu e nici un drum public in poli! e o mare vrajeala. terenu de politehnica e proprietate privata - a satutlui, dar tot nu e public.

 

 

iar daca sotia ta vrea sa exerseze parcari in poligon...mult noroc: cum ii dai unui elev de scoala reperele? daca prinde in poligon, se zapaceste pe strada. iar viraje...poate pe loc, cu frana de mana :D

 

 

 

 

e ilegal sa te duci pe drumuri laturalnice,dar daca vrei viraje...aia e. te orientezi. si in poligon ar trebui sa fii pe masina de scoala, tu instructor, dubla comanda...bla bla.

Edited by danmoise

Share this post


Link to post

Inainte sa faca noul Mall (Plaza Romania) , puteai sa te plimbi pe straduta aia cat vroiai :)

Share this post


Link to post
...in cel mai rau caz promit ca eu le duc pachet la jail :thumbl:

Face soacra-mea niste chiftelutze =P~

... aduci tu praştie!

Share this post


Link to post
ilioara nu e cumparat de nici un distrigaz se poate merege

 

20.000 mii

 

Crede-ma pe cuvant e VANDUT!!! eu fac scoala acolo pt.A si in primele zile nu m-au lasat sa intru nici cu spaga. Acum ca s-au mai linistit apele se poate intra dar nu stiu pt. cat timp!

Share this post


Link to post
nu e nici un drum public in poli! e o mare vrajeala. terenu de politehnica e proprietate privata - a satutlui, dar tot nu e public.

Exact: in poligon n-ai nici o treaba cu politia si pe nici un teren privat. Asta vara eram in cartodrom in galati cand asistam cu un prieten la niste demonstratii ale tipului de la vulcanizare. La un moment dat s-a izbit de un espero cu o fata care facea scoala pe acolo si care parcurgea invers poligonul. Fata avea vreo 15-16 ani. S-a chemat politia, prietenul nostru nici nu avea permisul la fel, pot sa zic ca au venit 2-3 masini de politie :dizzy: :shock: iar toti acestia nu au facut decat constatari ca sa-si poata repara oamenii masinile. Nu s-a dat nici o amenda intrucat nu se aplica nici o regula. Cel mult tipul cu espero a amenintat ca face proces dar nu a mai facut nimic, probabil pentru ca nu ar fi fost sigur ca va castiga (fata nu avea permis).

Inca ceva: cand va duceti in poligon aveti grija cum conduceti, CASCO nu prea functioneaza aici la toate firmele si deci nu se aplica reguli de circulatie.

Share this post


Link to post

mergi linistit in poligon la Ilioara e destul de mare invata si parcari si ce vrei tu...dai 20-30mii la paznici...si te lasa

Share this post


Link to post

Am mers sambata in poligonul Ilioara. Se poate intra fara probleme. Erau destui invatacei pe acolo, asa ca pericole existau, dar cu putina atentie nu sunt probleme.

Share this post


Link to post

Cand aud ca e mai bine pe strada decat in poligon la un om care nu a pus inca mana pe volan, ma ia frigul pe spinare!!! De aia e plina soseaua de zmei (no offence colegului ZMEU) si de accidente!!! Cum sa scoti direct in trafic un boboc care garantat va face pe el de frica in prima intersectie??? Dar, deh, io sunt batran si gandesc ca pe vremuri...

Share this post


Link to post

eu pana la urma n-am mai invatat sa conduc pe nici un drum laturalnic, condusesem intr-adevar prin poligon dar cu ani in urma. cand am facut scoala de soferi n-am facut nici o ora suplimentara. n-aveau timp ai mei sa ma invete, de-abia incepusera concediul si stateau si ei pe la munte sau la mare. am inceput scoala pe 16 august si am dat examenul pe 18 septembrie (nici o luna macar de scoala) si l-am luat din prima. Daca nu se poate sa faceti ore suplimentare in poligon mai bine renuntati si gata. Pentru asta-s facuti instructorii, ei oricum stiu mai bine cum sa va invete sa conduceti decat prietenii, sotii, etc. Ei au invatat pe multa lume. Adevarata scoala o faci la volan, invatand din greseli cu plasticul roz in buzunar si singur.

 

si nici nu se pune problema sa invatati pe drumuri laturalnice. nici nu stii cand poate sa-ti sara vreun copil in fata sau cine stie ce. in afara drumurilor publice politia n-are ce sa va faca.

Share this post


Link to post

In general cei pasionati de masini stiu deja sa conduca, cat de cat, atunci cand se inscriu la scoala de soferi.

Cred ca putini dintre noi nu au mers cu masina inainte sa-si ia permisul, sa nu ne mai ascundem dupa deget.

De preferat este sa inveti pe un drum de tara sau pe un camp si apoi sa incerci pe stardute. Riscul este destul de mare dar eu unul cred ca merita.

Am facut destui km si prin buc. si in afara inainte sa-mi iau permisu'.

Share this post


Link to post

De preferat e sa inveti unde vrei atata vreme cat nu incalci legea si nu pui pe altii in pericol!

 

Apoi eu, de exemplu, nu am condus inainte sa fac scoala prima data, si nu ma ascund dupa deget! Pur si simplu mi-a placut ideea aia invechita cu "respectatul legii"...

 

Cat despre instructori, sa avem pardon, dar multi nu au cea mai mica treaba cu meseria asta! E destul de usor sa devii instructor in ziua de azi... Unii citesc ziarul altii se uita pe geam si te trezesti (am patit-o de n ori) ca iti intra in fata masina de scoala... Oricat ai fi tu de iute si cu dubla-comanda, elevul are acceleratia si volanul! E adevarat, poate nu omoara pe nimeni, dar aveti chef de umblat la Politie si service? Eu unul, nu.

Share this post


Link to post

Fiecare cu conceptia lui.

In cazul meu pasiunea pentru masini a fost prea mare ca sa astept 18 ani sa pot sa conduc. Am inceput un pic mai devreme.

Share this post


Link to post

nici eu nu am condu de4loc pana sa incep scoala, nici pedalele nu le stiam bine, doar de volan mai tinusem, din dreapta.

primul traseu l-am pierdut din cauza unei neintelegeri a legi( daca e voie sau nu la stanga ce dadea intr- o statie de autobuz)

duceti-va in poligon daca vreti sa invatati... mai bine asa decat pe strazi chiar si laturalnice, sau pe drumuri pe camp, acolo am lasat-o pe amica mea sa invete, la 2 Mai pe camp, nu ne detranja nimic

Share this post


Link to post

eu am mers o singura data pe un drum public fara carnet si asta pe o strada pavata cu piatra de rau (nici macar cubica) de la marginea orasului intr-un cartier de case, linistit, fara trafic. Nu mi se pare motiv de lauda faptul ca ai condus fara carnet pe drum public. Daca o faci in poligon nu-s probleme. Nici Shumacher nu are permis.

Eu cand am inceput scoala de soferi nu stiam jocul de ambreiaj; cu asta am spus totul. Ca stiam comenzile in bord e alta poveste. Primele 2 ore de scoala le-am petrecut in parcare exersand ambreiajul si acceleratia. la sfarsit am plecat de pe loc iar dupa 1 km de la plecarea din curtea scolii (Movilei) pana la Papadie cand am coborat eram leoarca de transpiratie de la stres. asta cu toata pasiunea mea pentru masini, motoare, etc.

Share this post


Link to post

Prima oara cand m-am suit la volan a fost in prima ora de scoala. Am avut parte de un instructor adevarat, care te invata sa simti masina. A condus el pana in Mamaia (era prin martie) si parcarea de la Club SENN ... e lunga de vreo 500 m am facut prima plecare de pe loc. Vazand ca ma descurc cu ambreiajul si acceleratia.. in prima lectie ( a 2-a ora am facut 1/2 din oras... si am oprit doar o data motorul la un stop.. intr-o intersectie :"> (cu toate ca omul reglase special relantiul mai mare... era prima ora doar :D ). Dupa aceea, incet - incet in urmatoarele ore am prins curaj si am ajuns ca acasa sa parchez masina in garaj cu spatele ( inca nu luasem carnetul.. dar parcam mai bine decat fratele meu ). Am ajuns sa conduc in vacanta... in o sedinta de scoala si 4 ore... defapt eram pe post de sofer al instructorului, ma ducea pe unde avea el treaba.. si il asteptam in masina... si sincer, conduceam mai mult de 2 ore!!... iar ca numar de km... cu mult mai mult.. mergeam frecvent Constanta - Ovidiu... a. am luat si un radar cu scoala :D .. sa vezi acolo negociere cu politaiul.. ca defapt nu eram in localitate... da ce sa-i faci??? am dat-o la pace pana la urma.

 

Poligonul sau un drum privat (mai rar pe la noi, in Constanta exista PORTUL ) reprezinta cel mai bul loc unde poate exersa cu novice in ale soferiei, fara a fi expus vreunui potential pericol. Cum a spus si laurentziu83 : Dupa ce iei plasticul faci defapt adevarata scoala... si conteaza la inceput sa mergi cu cineva experimentat in dreapta, da care sa nu te bata la cap.

Edited by CT_ZDB

Share this post


Link to post

Uite ceva la care pot adauga si eu ceva!

 

Tocmai am terminat scoala de soferi (acum o luna jumate, apropae 2) si pot spune urmatoarele: in a doua ora (prima a fost de familiarizare cu masina) am fost in poligonul ala de la Cora. Adica de la cora la dreapta pe strada aia lunga si dreapta, cu case pe dreapta si parc pe stanga, unde e si o iesire de la metrou politehnica si dupa 1km, pe stanga, e un poligon destul de aerisit, adica nu erau mai mult de 3 masini acolo. Eh, acolo am invata pornirea (de care imi era cel mai frica, pt ca nu m-a luat si pe mine tata de la 12 ani sa ma invete :-W ), urcarea/coborarea de pe rampa si manevrele importante de mers: semnalizare, oprire, schimbare de directie.

 

Dupa aia, dupa ora 2, am fost in trafic! Imi era frica, dar dupa ce am vazut ca nu e greu si a inceput sa-mi placa foarte mult, am facut tot orasul :lavolan:

 

Legat de mersul pe stradute, eu stau in Vatra Luminoasa si am destule stradute, dar niciodata nu am luat masina din fata casei sa ma plimb! Pentru ca nu stiam si imi era frica! Acum, dupa ce am terminat scoala, am facut 3 ture cu un coleg, pana la paine, prin zona si mi-a placut!!!

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...