Jump to content
Sign in to follow this  
Senna

Redeschiderea Soselei Grozavesti; "fluidizare"

Recommended Posts

Astazi am vrut sa ma bucur de aceasta noua investitie a primariei numita Soseaua Grozavesti. Trebuia sa ajung la Facultatea de Transporturi din cadrul Politehnicii, eu locuind la Soseaua Panduri. Pana astazi mergeam pe Soseaua Panduri, ajungeam la Leul, faceam stanga si asteptam la semafor la Apaca sa fac dreapta. Nu mai zic ca mai demult o scurtam pe aleile din parc si ieseam in fata cladirii Connex dar nu prea era frumos si apoi faceam stanga pe strada Econom Cezarescu (pe unde e restaurantul Sorley si Pui de Urs) pana ajungeam in capatul strazii, unde incepe campusul. Am luat-o pe noua (de fapt reinnascuta) sosea Grozavesti si cand am ajuns la intersectia cu bulevardul Vasile Milea am stat mai mult de 10 minute inghesuit de ceilalti care coborau de la Apaca si am avut bucuria sa constat ca nu se mai poate intra pe Econom Cezarescu, a trebui sa intorc la dupa statia de tramvai, aproape de intersectie, ceea ce cred ca e contraventie. Am facut mai mult decat faceam inainte cand o luam pe la Apaca. Mai mult, s-a pus sens unic pe bulevardul geniului si intersectia de la Razoare, ceea ce inseamna ca circuland pe Trafic Greu nu se mai poate ajunge la Leul, decat pe Soseaua Panduri care are cel mai lung semafor din oras la intersectia cu drumul dintre Eroilor si Drumul Taberei.

A descoperit cineva avantajele pe care le aduce acesta noua sosea?

Share this post


Link to post

da noaptea cand vi din regie scurtezi cateva sute de metrii ... atat

Share this post


Link to post

Prima chestie aiurea, observată de un coleg, este ditamai scuarul central, care putea fi folosit pentru încă o bandă de circulaţie b-(

Share this post


Link to post

in afara de un semafor conceput total aiurea care te lasa minute bune in rampa ce sa ai spun... s-a mai eliberat stopul de la Apaca... dar irelevant

Ieri transpira un garcea fluidizind la urcare :) ) si asta din a doua zi de folosintza ma rog  <img src= "> nu asa se face treaba in sectorul 6 a facut intersectia de la Orhideea chiar cea mai nenorocita din sud-estul europei Respect pentru ala din galeria rapidului care a ajuns primar in sector la noi din stupizenia lumii care a votat semnul si nu omul :wallbanger:

Share this post


Link to post

eu merg cu masina la poli de 3-4 ori pe saptamana. target: facultatea de transporturi. inainte mergeam inainte pe trafic greu, stanga la leu, tot inainte ( ca sa evit intersectia de la carrefour) si intram pe sus pe la automatica. saptamana asta, surprise. noua si mare strada refacuta. fix frectii. cea mai mare incurcatura de trafic. e tipic romanesc fratilor: de ce sa lasi lucrurile mai simple, cand poti sa le complici. a se observa ca acum, daca vii de pe trafic greu, nu mai ai cum sa ajungi in militari, spre gorjului, ca nici la apaca nu ai voie sa faci stanga. exista o solutie, si unica de altfel: dreapta la connex si intorci ca sa faci iar dreapta...e perfect.

 

 

are si o parte buna strada aia: e buna de liniute...

Share this post


Link to post

stanga la apaca nu ... pe trafic rgeu inainte ... nu ca au facut sesns unic pe geniului doar sa ocoleste pe panduri dar nu din razoare ca iar nu merege stanga ... poti la connex dupa refugiu :D

 

in rest strada noua ... ditamai scuaru` si benzi extrem de inguste de ce oare nu stiu :(

Share this post


Link to post

E super misto! Azi am fost sa trag niste cursuri la grozavesti la metrou( de fapt TOATE CURSURILE) si la intoarcere am facut 3 minute pana la mine la facultate la Leu (fata de 10 cat faceam de obicei). Nu am mai stat cele 3 semafoare obligatorii care se stau la Apaca cand faci stanga de pe Vasile Milea pe Iuliu Maniu spre Cotroceni.

:thumbl:

 

=D> =D> =D> pt Primarie.

 

LAter edit: stanga... dreapta... sunt blonda! :dizzy:

Edited by Zmeu

Share this post


Link to post

Noua gaseslnita a primariei risca sa pericliteze cu totul orice incercare de a iesi si/sau intra in Militari! (Cum pe Virtutii deja nu mai e trafic ci blocaj la orcie ora de varf!)

 

Ma vad silit in fiecare dimineata si/sau seara sa stau la semaforul ala de 2-3 ori si nu trece absolut nimeni din sens opus (adica sa intre pe Grozavesti). Cine mama lui de tampit a configurat semaforul asa? Mai e si semafor in 4 stari: are stare separat pt stanga! pe care iarasi nimeni nu o foloseste!

 

Dpmdv cineva si-a luat banii si atat pe proiectul asta. In plus a mai si incurcat la greu circulatia. Acum stau la apaca dinspre Militari de 2 ori mai mult intr-ucat au micsorat timpul de verde ca n-au oamenii unde sa se duca dupa intersectie... e blocat in fata de altii care stau la alt semafor (asta nou).

 

In alte cuvinte: de cum am ajuns in in blocaj la APACA stau bara la bara pana scap si de al doilea semafor de la Cotroceni. #-o

 

Tampiti cu gramada la circulatie in bucuresti. X(

 

Macar sa reconfigureze semaforul sa goleasca spatiul dintre cele 2 semafoare ... mai ales ca nimeni nu trece din partea cealalta!

Share this post


Link to post

Asta se intampla pentru ca nimeni nu stie ce e incolo, doar e strada noua. Cred ca si cei care vin de pe Bd Geniului si vor sa mearga spre Grozavesti nici macar nu stiu ca o pot lua pe acolo si sa ocoleasca panarama :mrgreen: aia de intersectie de la Apaca care e toata ziua blocata.

Share this post


Link to post

post 1

Nu am date concrete(inca) asa ca o sa-mi dau doar cu parerea.

 

Soseaua asta Grozavesti nu cred ca are nimic de a face cu actuala "schema" a circulatiei in zona. A fost deschisa pur si simplu pentru ca asa cere contractul de executie al lucrarii, sa fie gata... la data de...

Parerea mea este ca respectiva artera face parte dintr-un proiect mult mai complex care urmeaza sa lege Drumul Taberei de la Răzoare -> cu o deschidere largă peste terenul ăla viran de vis-a-vis de GoldenŞliţ -> urmand ca totul sa culmineze apoteotic la Orhideelor de unde va incepe gloriosul pasaj catre Titulescu.

Este, sub rezerva unei simple supoziţii, singura varianta cât de cât logică. :-?

 

post 2

Abia dupa ce am citit aproape toate mesajele din subiectul asta pentru ca, recunosc, eu nu am trecut pe soseaua cu pricina, am descoperit ca se vorbeste de un squar central. Pai e clar, domnilor. Intr-un oras scobit de transeele tramvaielor rapide, usoare, sau cum Dumnezeu le-o mai zice ne putem astepta la schimbari majore cum ar fi ca in locul acelui squar sa apara maine-poimaine o linie de tramvai cu garduri care sa tragă tramvaiele direct de la trafic greu către viitorul pasaj, fără să mai treacă pe la Apaca.

 

edit NFS: te rog, foloseste functia EDIT, daca ai butonul la dispozitie!

Share this post


Link to post

:D pai a si fost pentru cine isi aduce aminte 12 si 13 isi cam faceau veacul pe-acolo pe vremea lui Ceasca asa ca e posibil sa le revedem :thumbl:

Share this post


Link to post

pai asa e si planul, prin mijloc sa treaca tramvaiul.

si intr-adevar, pana acu nu mi-am dat seama, dar este o prelungire a mult-asteptatului pod de la basarab. da doamne sa se faca mai repede! [-O<

Share this post


Link to post

Mda, ma apuca si pe mine nostalgia.

Drumul asta nou, care e de fapt foarte vechi, doar bordurile si asfaltul sunt din economia recenta de piata, facea parte pe vremuri din "centura interioara" a Bucurestiului. Pe ea isi facea veacul tramvaiul 26, iar in particular pe portiunea aia era mare inghesuiala: pe langa ce-a zis keluboss, mai era 9, 11 si cred ca mai erau si altele. De altfel, la Leu era un mare "nod" tramvaistic, foarte pitoresc.

Soseaua asta noua prelungea natural si firesc circulatia de pe Soseaua Panduri care facea si ea parte din "centura" si care sustinea un trafic important inclusiv de marfuri (exista, o mai fi si acum, dar ma indoiesc, o vama auto la Piata Cosbuc).

Cand nea Nicu si-a imaginat locul in care aveau sa-si faca veacul actualii parlamentari, arhitectii vremii a trebuit sa gaseasca modul de a devia circulatia care i-ar fi trezit pe dansii din somn. Si s-a inventat "trafic greu" (TG). Se pare ca ceva s-a scurtcircuitat undeva ceva sau ca avut Ceasca un gand si cu Palatul lui nea Nelu recent predat la Marina, pentru ca, desi TG iesea si el destul de drept pe Leu, maidanul ala de la Razoare n-a mai fost niciodata utilizat pentru a reveni pe actuala sosea noua. Ba chiar a inchis-o si pe asta si au facut noua coborare pe langa Poli. Asa s-au creat premizele pentru ce inseamna astazi (ca pe vremea aia nu erau prea multe masini si nu se simtea) "blocajul de la Razoare" si "blocajul de la Apaca".

Fluidizarea acestei zone este absolut necesara pentru ca impreuna cu "blocajul de la Lujerului" constituie cele trei baricade care in fiecare dimineata (mai ales) scurteaza viata a zeci sau poate chiar sute de mii de oameni.

Sa dea Dumnezeu sa aiba vreun plan. Loc ar fi.

Share this post


Link to post

Ceasca vroia sa inchida si Soseaua Cotroceni si sa uneasca Gradina Botanica cu Palatul Cotroceni, apoi (mai putin veridic) sa rada casele dintre Soseaua Panduri si Cotroceni si sa extinda curtea palatului, sa faca un lac etc

Share this post


Link to post

Mda, banuiesc ca un lac glaciar. Acum incep sa inteleg de ce a fost lasat maidanul ala atata la "racoare".

In fond nici daca muta Gara de Nord mai la nord nu era asa de rau. Da' n-a mai apucar Saracu'.

 

Semnat,

Nostalgicul Ratacit(or)

Share this post


Link to post
Mda, banuiesc ca un lac glaciar. Acum incep sa inteleg de ce a fost lasat maidanul ala atata la "racoare".

In fond nici daca muta Gara de Nord mai la nord nu era asa de rau. Da' n-a mai apucat Saracu'.

 

Sa mute Gara de Nord? Asa gandea si un mai nou candidat la Primarie din partea PSD... Iti dai seama ce greu ar fi sa se mute? Si cat va dura? Timp in care nu va mai circula nimic prin gara...sa muti toate liniile de inalta tensiune, triajul...ar fi un haos colosal...

Share this post


Link to post

interesant subiectul asta... chiar ma preocupa la un moment dat istoria bucurestiului ante-revolutie..

i-mi mai aduc aminte dambovita asa cum arata ea necanalizata, podul de la ciurel si cum arata acolo... cum arata zona casei poporului cand nu se incepuse constructia...

si maile ambuteiaje la razoare cand de-abia se facuse trafic greu, chiar daca erea semaforizata... stateai cate 10-15 min in autobuz sa treci de zona aia, chiar daca anii ereau 90 si nu atat trafic..

pacat ca nu s-a facut acel pasaj subteran la razoare de care auzisem unele zvonuri...

altceva ce mai stiti?

ce se aude cu metroul din drumul taberei?

Share this post


Link to post

:o fftopic: Da, chiar haos. S-ar intrerupe curentul una-doua. Noroc ca nu mai e nici un meci de fotbal care sa ne dea emotii.

Da' chiar asa: ce ar fi atat de rau? Pune niste borduri (oportunitate de afaceri) la Chitila si baga niste autobuze/maxitaxi (oportuninate de afaceri) spre Bucuresti. In fond, ce atata greva pe astia cu "feroviara" lor?

 

Hop-asa ca am postat si s-a bagat aztec-u' pe fir.

Deci asta este pentru Senna. Si inca ceva. Nu-i nici-o problema: daca mutam nordul mai la nord totul se scurteaza (a' la PSD).

 

Hai ca mai vin o data (pro aztec, incasi si alte alea):

Pai cum vrei tu sa vezi metrou inte U.M.-ul de pe Vasile Milea si parte din Ministerul care este la Orizont? Poate pe sub... Ghencea.

Si acum, fie vorba intre noi: lasi tu Tico acasa pentru un metrou prapadit (chiar daca ar fi plin de gagici, oops, sorry pentru discriminari, e vineri, cel putin)?

Share this post


Link to post

:spumelagura: e prea lung timpul de rosu cand vii de jos de la cotroceni. se face coada pana in fata intrarii in botanica

cand vii de la apaca si vrei sa mergi inainte banda 3 e pt la stanga, si nu e nici un panou de ordonare pe benzi (ca la gorjului pe Maniu) si se blocheaza si banda 2 cu aia care se baga de pe 3 (indiferent daca nu-si dau seama sau daca se baga ca romanii)

 

Axioma: Oricare ar fi sensul de circulatie si oricare ar fi ora din zi si ziua din saptamana, cel mai scurt timp de deplasare raportat la distanta acesteia se obtine pe banda 1. Exceptie: zona gorjului sensul spre oras ora 700 dimineata cand banda 1 e ocupata de rabe fumegande iar banda 2 de tarani scuipanzi care au coborat din rabe.

Cred ca am sa-mi iau lansator de rachete pentru rabe si aruncator de flacari pentru tarani. in leasing. ca politistii se vede clar ca nu iau nici o masura :lavolan:

Edited by ZLI

Share this post


Link to post

1. ma gandesc cu groaza la momentul inceperi actiuni, e aglomerat acum, dar cand se va lucra... cred ca motocicleta sau bicicleta va fi cel mai rapid mijloc de locomotie din si in drumul taberei

2. va fi bine atunci cand se va finaliza, pt ca vor fi uni care-l vor folosi, deci poate circulatia nu va mai fi asa de grea ( sau macar va ramane a fel daca tinem cont de marirea parcului) deci .. poate ca voi folosi din cand in cand metroul, depinde de ora la care voi fi nevoit sa ajung la servici ( la 6.20 dimineata acum se circula bine mai tarziu nu prea si nici nu merg de-obicei ) + am facut 1h 20 min din dr tab pana in tei, si 1h din buc. pana in pitesti  <img src= (">

3. la momementul finalizari cred ca voi avea copii de oarecare varsta , daca nu tico la momentul ala va avea o varsta respectabila..

4. e o chestie cu tipele . mi-aduc aminte cand strabateam bucurestiul pana la gara republica ca deja stiam cu cine o sa merg in vagon, pt ca la ora aia dimineata cam aceasi oameni foloseau metroul.. deci sanse mari sa intri in vorba cu cineva si sa mai o vezi si a 2-a zi...

si la noi in cartier stau tipe chiar :dizzy: :X

Share this post


Link to post

:o fftopic: Nu punem de o intalnire DaewooClub de sector? Raspuns pe PM.

Share this post


Link to post
Ceasca vroia sa inchida si Soseaua Cotroceni si sa uneasca Gradina Botanica cu Palatul Cotroceni, apoi (mai putin veridic) sa rada casele dintre Soseaua Panduri si Cotroceni si sa extinda curtea palatului, sa faca un lac etc

 

Eu stiam ca fostul presedinte care vorbea ciudat a despartit Gradina Botanica de curtea Palatului Cotroceni cu Bd. Iuliu Maniu. Corectati-ma daca gresesc! :-?

Share this post


Link to post
Soseaua asta noua prelungea natural si firesc circulatia de pe Soseaua Panduri care facea si ea parte din "centura" si care sustinea un trafic important inclusiv de marfuri (exista, o mai fi si acum, dar ma indoiesc, o vama auto la Piata Cosbuc).

Cand nea Nicu si-a imaginat locul in care aveau sa-si faca veacul actualii parlamentari, arhitectii vremii a trebuit sa gaseasca modul de a devia circulatia care i-ar fi trezit pe dansii din somn. Si s-a inventat "trafic greu" (TG). Se pare ca ceva s-a scurtcircuitat undeva ceva sau ca avut Ceasca un gand si cu Palatul lui nea Nelu recent predat la Marina, pentru ca, desi TG iesea si el destul de drept pe Leu, maidanul ala de la Razoare n-a mai fost niciodata utilizat pentru a reveni pe actuala sosea noua.

 

Mda, nici macar acum maidanul nu poate fi utilizat pentru a se reveni pe Soseaua Grozavesti, venind de pe Tg. Au pus sens invers de la Leul spre TG cand oricum traficul era foarte mic pe Bulevardul Geniului.

 

Nu prea ai cum sa folosesti aceasta noua de fapt veche sosea. Daca vii din Drumul Taberei, ajungi la Razoare si n-ai cum sa ajungi pe Panduri sa mergi spre noua intersectie, decat s-o iei pe mai putin vechiul Vasile Milea si sa stai la coada impunator, au mutat refugiul de tramvai dincolo de intersectie si n-au latit si ei drumul vis a vis de Connex. Si mai parcheaza si angajatii pe acolo incurcand si mai rau! Daca vii pe TG iar n-ai cum sa intri, decat sa o iei pe Panduri si sa astepti la Academia Militara un semafor care se poate numara printre cele mai de durata din Bucuresti :)

Share this post


Link to post

sau te fofilezi prin spate pe ultima straduta dupa scoala nr. 146 I.G. DUCA o ieie pe la academie pe sus pe jos pe unde vrei si porma la stop faci dreapta si ai scapat mult mai repede.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...