Jump to content
 

Sign in to follow this  
ursamajor

Spark 2008 pentru fiica mea

Recommended Posts

Hello, comunitate!

I-am cumparat fiicei mele incepatoare in ale condusului un Spark din 2008 cu 72000 km la bord. A fost al unei alte fete, care l-a condus preponderent prin oras.

Masinuta merge bine, dar are o mica problema: desi AC-ul functioneaza (caci se simte aerul rece), ventilatia nu sufla in habitaclu. Pare ca ar avea voletii blocati pe inchis. Aveti idee care ar putea fi cauza?

In rest, mi-am propus sa-i inlocuiesc distributia si apoi sa-i bage benzina si sa mearga cu ea.

Share this post


Link to post

Salutare si bine ai venit! Ventilatorul de la aeroterma se aude? Spui ca vine aer rece, dar pe unde vine? Pe la picioare, pe la parbriz? Daca sunt blocate clapetele atunci primul pas ar fi sa identifici pe unde vine aerul. Apoi desfaci partea cu comenzileclimei din bord si vezi unde este problema: poate fi cablul in sine (e un cablu ca cel de frana de la bicicleta), prinderea cablului la partea de comanda (la buton) sau prinderea cablului la partea de clima. Daca e sarit sau rupt la partea de clima trebuie sa verifici si daca este vreo clapeta blocata, adica sa misti cu mana - ar trebui sa se miste destul de usor. Daca se misca greu atunci poisbil sa ai o clapeta blocata si e ceva de munca pentru ca trebuie sa dai jos si apoi sa desfaci tot modulul...

Bafta! 

Edited by ches

Share this post


Link to post

Salut, intre timp am rezolvat. Era filtrul de polen, care era ultraimbacsit. Fcuk, proprietarii anteriori (niste femele) cred ca nici macar n-au stiut de el... L-am schimbat si acum functioneaza normal.

De fapt, i-am facut o revizie (la service) cu inlocuirea acelui filtru de polen si a distributiei (curele + pompa de apa), despre care iarasi nu stiam nimic. Urmeaza sa-i inlocuim tot in service si intrerupatorul de pe frana, care mai face figuri, apoi o sa-i schimb eu insumi uleiul si filtrul de ulei. La golirea instalatiei de lichid de racire am vazut ca era ultramizerabila... pana in iarna va trebui sa-i spalam si instalatia. My God, n-am idee de unde atata mal in instalatia aia...

 

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...