Jump to content
Sign in to follow this  
nera09

Demontare Panou Usa Spate Cielo

Recommended Posts

Salutare tuturor,

Belea mare!  <img src= ("> Am gasit masina lovita in parcare aseara. Usa spate dreapta un pic infundata in dreptul ornamentului si deasupra lui mai putin. Treaba este ca se vede urat si nu-mi place sa merg asa cu masina. Intrebarea este, as putea sa demontez singur panoul sau trebuie neaparat la un service? Este o operatiune dificila?Care sunt pasii? Este prins si in cleme. Se pot rupe la demontare?

Masina este un Cielo din 96 alb casablanca.

Va multumesc mult!

 

P.S.Cel mai tare forum. 100x

Share this post


Link to post

De demontat se demonteaza usor, un surub in maner, inca vreo doua sau trei pe usa... Clemele nu se rup daca tragi cu atentie.

Vrei sa indrepti tu portiera? Daca o faci, s-ar putea sa sara vopseaua... Dar oricum vei ajunge la service, nu? Sau nu e deloc zgariata?

Share this post


Link to post

Este un pic zgariata fata de usa, sper sa se poata indrepta cat mai bine sa nu se foloseasca chit pe cat posibil. Oricum maine merg la doctor cu ea asa ca va tin la curent cu ce am rezolvat si ce costuri au fost. De demontat panoul vruiam doar din curiozitate pentru a vedea din interior deformarea.

Share this post


Link to post

Sa nu lovesti cu ciocanul... incearca sa impingi cu o bucata de lemn, de obicei iese asa...

Share this post


Link to post

Nu o voi indrepta eu. Asa cum am scris mai sus maine merg la service. Totusi daca cineva stie sau a mai desfacut un panou de usa cred ca ar fi util de scris pasii si pozitionarea elementelor de sustinere. Nu am gasit nicaieri pe forum o descriere exacta a acestei operatiuni iar in manual nu am gasit o descriere "lamuritoare" a acestei operatiuni.

 

Nu mai cita postul anterior. Foloseste ADD REPLY in loc de REPLY cand raspunzi la ultimul post dintr-un topic.

Share this post


Link to post

mi-am montat singur inchiderea pe usi, deoarece am vrut sa-mi pozitionez cablajul ca lumea, nu pe genunchi, cum am patit la Break-ul pe care l-am avut anterior :P

 

 

Deci: se scot 2 suruburi de la manerul usii (surubelnita cruce), se extrage cu o gherutza sigurantza de la manerul de macara geam, se desprinde din dopurile de plastic fatza de usa incepand de jos, se ridica usor panoul sa iasa de pe butonul de blocare usa... si cam atat...

 

Aaaaa, si mai e ceva... panoul este insonorizat cu un fel de mastic negru, de fapt, ceva intre mastic si silicon. Adevarul este ca, in urma interventiei, zgomotul produs este sensibil mai mare :wallbanger: caut solutie sa-mi rezolv beleaua :wallbanger:

Share this post


Link to post

Stie cineva estimativ cam la cat duce o astfel de operatiune? Asa cu plus, minus?

Nu am nici cea mai vaga idee cat ma va costa aceasta "reparatie".

 

 

------

 

 

 

Gata, rezolvat! :banana: De dat jos panoul este foarte usor: se desface surubul din maner si se trage de panou intai de jos, apoi laterale si se ridica usor. Dupa aceea se desface mufa de la butonul de actionare geam. Operatiunea de indreptare a fost usoara cu rezultat 99%. Cu o bucata de lemn, indreptat usor a reusit meseriasu. Costurile au fost "de o bere la meserias" adica i-am dat 200k ca sa ramanem prieteni si pentru alta data (sper sa nu mai fie nevoie).

Va multumesc celor care ati raspuns,

Salutare tuturor si evenimente din astea sa nu avetzi parte!

Share this post


Link to post

Salut.

 

 

Imi cer scuze ca am reinviat un topic atat de vechi, insa nu sunt lamurit total privind demontarea panoului usii.

 

Am desfacut toate suruburile, insa panoul inca se tine de manerul de deschidere al usii. Aceasta se scoate sau cum? Nu imi dau seama :scarpin: (am vazut ca nu are nici un surub).

 

Pe mine ma intereseaza sa demontez oglinda pe care am gasit-o rupta in parcare si sa incerc o improvizatie, insa am scapat unul dintre suruburile oglinzii in usa si nu reusesc sa dau panoul in cauza jos.

 

 

 

Multumesc

Edited by Corneda

Share this post


Link to post

Daca e vorba de manerul asta vezi ca are un ornament in jurul lui care se scoate, trage de el.

 

post-4967-073331600 1297197973_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Suruburile din zonele indicate cu albastru le-ai scos?

post-9166-004197500 1297199073_thumb.jpg

Edited by cris06

Share this post


Link to post

Da, suruburile acelea le-am scos (la mine asezarea este putin diferita datorita fetelor de usa care sunt de tip mai nou).

 

Nu stiam la manerul in cauza cum sa fac pentru ca imi era frica ca nu rup ceva. Voi incerca azi. Multumesc mult

 

 

Share this post


Link to post

Sal am si eu un espero stie cineva daca este greu sa dai jos panou de pe usa e la fel ca la cielo ?? astept raspuns d-vstra

Share this post


Link to post

Sal am si eu un espero stie cineva daca este greu sa dai jos panou de pe usa e la fel ca la cielo ?? astept raspuns d-vstra

 

nu mai intra nimeni

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...