Jump to content
Sign in to follow this  
andreicri

Chevrolet Lacetti - Impresii

Recommended Posts

Am aproape 24000 Km si nu am niciun repros, ba chiar a crescut in ochii mei. Cred ca m-am obisnuit cu plasticele :)

Share this post


Link to post

@Ballack

 

S-o stapanesti sanatos. :D

 

Eu am 13500 cu a mea fara probleme. Tocmai i-am mai adaugat week-end-ul asta vreo 1200 de km. O sa ii fac maine un review pe jurnalul de bord despre cum s-a comportat sambata pe furtuna de pe transfagarasani. :)

Share this post


Link to post

Semnez si eu condica cu 28k km si nici o problema (majora cel putin).

Share this post


Link to post

Am o prima problema. Mi-a zgariat nevasta-mea cu poseta plasticul care imbraca stalpul din dreapta dintre usi. E o zgarietura nu foarte adanca (mai putin de juma de milimetru) si cam de 5-6 cm lungime. Aveti idee cu ce as putea sa repar zona? Sa zicem un fel de polish dar pentru plastic... exista asa ceva? :rolleyes:

 

Am dat ieri cu un spray de bord (mat) care nu cred ca este pe baza de silicon si se vede mai tare acum si ma enerveaza de mor. :redface:

Edited by Night Elf

Share this post


Link to post

Merci... dap nasol. :redface:

Share this post


Link to post

Si-a luat careva dizelache?

Share this post


Link to post

E cam devreme... si e si cam scumput. In jur de 15000 de epuroi. :D

Share this post


Link to post

Mai, am si eu o nelamurire pe canicula asta. :rolleyes:

 

Ori motorul asta are o super racire, ori indicatorul de temperatura din bord este defect@matrasit ca alta explicatie nu gasesc. Sa mor ca oricat de cald ar fi si de tare as da in acceleratie la viteza mica@urcare in panta, acul ala nu se misca din pozitia lui (2mm in stanga fata de mijloc). WTF? Sigur functioneaza cum trebuie indicatorul ala si nu i-au pus aia un opritor sa nu depaseasca zona aia din motive de marketing? :scarpin:

 

Week-end-ul trecut am rupt in doua masina, dupa care a urmat o zona cu stat 30 de minute bara la bara si inaintat doar in treapta 1 cu AC pe treapta 2 @ 41 de grade la umbra si acul ala pur si simplu nu se misca odata ce a ajuns la pozitia aia aproape de mijloc.

Share this post


Link to post

Da, acolo sta si la Matiz, Aveo sedan si HB. SI DA, au racire buna. In schimb NU ai auzit termocupla (electroventilatorul) care pun pariu ca baga la greu :D .

Share this post


Link to post

Pai daca nu dai drumu la AC si stai langa masina aproape ca nu auzi motorul. Asta m-a si frapat ca sa zic asa. Am ridicat capota si am vazut ca ventilatorul ala se invarte aproape non stop, doar ca e silent rau. :redface:

 

Ce nu inteleg eu, e cum puii mei reuseste sa raceasca motorul ala la ce temperaturi au fost zilele astea la soare. :scarpin:

Edited by Night Elf

Share this post


Link to post

Eu nu am vazut sa porneasca ventilatorul fara sa dai drumul la AC :-?

Share this post


Link to post

Şi la mine este la fel şi mi se pare absolut normal. Aceasta se datorează faptului că coreenii au fost foarte inspiraţi să pună două electroventilatoare. Acestea merg în prima treaptă în serie iar la a doua treaptă în paralel însă aşa cum am avut şi la cielo sunt foarte silenţioase pentru că nu lucrează la turaţii foarte mari.

 <img src= ">

Share this post


Link to post

Multi "cunoscatori" se indoiesc de calitatea masinilor coreene in special de Daewoo aka Chevrolet.

 

Interesant e clasamentul 2007 in functie de calitate intocmit de cei de la revista germana Bild.

 

Interesant e ca Suzuki ocupa locul 4 in special pentru vanzarea autoturismelor Suzuki Reno, Suzuki Forenza si Suzuki Aerio care nu sant altceva decat Chevrolet Lacetti si Aveo putin modificat fabricate toate in Koreea de catre GMDAT.

 

Iar pe locul 6 chiar Chevroletul multumita in principal modelelor Chevrolet Optra = Chevrolet Lacetti, Chevrolet Aveo

 

De remarcat mai e faptul ca Suzuki a urcat 4 locuri fata de 2006, iar Chevrolet s-a mentinut pe acelasi loc. De asemenea interesant e faptul ca dupa japoneze cele care urmeaza sant coreenele in frunte cu GMDAT.

 

2007 car quality report: (to the right - 2006 reports)

 

1. Mazda (Mazda)

2. Toyota (Toyota)

3. Honda (Honda)

4. Suzuki (Hyundai)

5. Nissan (Nissan)

6. Chevrolet (Chevrolet)

7. Audi (Volvo)

8. Mercedes (Suzuki)

9. Mitsubishi (Mitsubishi)

10. Volvo (Opel)

11. Hyundai (Audi)

12. Opel (BMW)

13. Skoda (Smart)

14. Smart (Skoda)

15. BMW (Mercedes)

16. VW (ford)

17. Citroen (Seat)

18. Seat (VW)

19. Ford (Kia)

20. Kia (Alfa Romeo)

21. Alfa Romeo (Citroen)

22. Renault (Renault)

23. Fiat (Fiat)

24. peugeot (Peugeot)

 

Some of the manufacturers are not listed becouse of lack of information.

 

(Quality report has begun in 2001 and is oriented in cars older than 3 years to find out how cars are doing without warranty and are driven around 80.000 - 150.000 km).

Share this post


Link to post
Eu nu am vazut sa porneasca ventilatorul fara sa dai drumul la AC :-?

L-am vazut prima oara pornind cand am urcat la man. Arnota cu a doua si a I-a (4 km de macadam in serpentine, cine nu stie) pe canicula de 35 gr. afara si 4 oameni in masina. Acul nu s-a miscat intr-adevar, iar cand am ajuns sus am deschis capota de curiozitate: ventilatorul a mai mers circa 30 sec. si s-a oprit, abia atunci am luat contactul. AC-ul il oprisem mai inainte cu 200 m din obisnuinta, ca sa se usuce bine racitorul.

Share this post


Link to post

Am aproximativ 1800km si vroiam o sugestie in legatura cu reset ECM, cam cand trebuie facut. Obisnuiesc sa schimb vitezele pe la 3000-3200rpm si consumul(cu ac aproape tot timpul, mai putin dimineata la prima ora) la mers in oras aprox. 80%, se duce undeva la vreo 10-10,5%. Benzina Lukoil 98.

De asemenea, prima problema este defectarea reglajului lombar pentru scaunul pasagerului care da in gol si a ramas pe pozitia de relaxare a cocoasei.

In rest: nu scartaie nimic, comportamentul pe sosea este bun, sunetul din sistemul audio foarte bun(dar nu excelent).

Si inca ceva...

Ma cam tin astia de la dealer cu scutul pentru motor, pe care l-am comandat de aproximativ 1 luna, da merg prudent pe denivelari.

Si inca ceva...

Vreau niste huse care sa nu-mi transpire spatele si sa aiba prevazute deschideri pentru airbag-uri laterale si pentru cotiera spate si bineinteles pentru rabatarea banchetei spate(exclus cele de la metro-carrefour). Mi-au spus niste amici ca s-ar gasi in vitan mai multe modele.

Input sugestii, more input...

Share this post


Link to post

Buna nonlogan,

Reset trebuia sa fi facut cand ai ridicat masina de la dealer. Vezi topicul specializat. Altfel ,ca regula, doar cand se schimba ceva la motor (tipul de benzina, uleiul, filtrul de aer).

 

Alte impresii dupa 22000km si un concediu la munte: excelente suspensiile dure pentru drum denivelat dar caseta de directie e zgomotoasa rau pe macadam in viraje luate mai tare. Dupa "tratamentul" dur aplicat, la revenire pe drumuri normale n-am sesizat niciun fel de zgomote suspecte, nici la plastice, nici la usi, la nimic. Doar ca din cauza prafului a/c-ul se cam "infundase". Am scos o gramajoara maricica de nisip din filtrul de habitaclu. Consumul pe cca 350km drumuri de munte de toate felurile - si asfalt si pietruite - A/C in plin la 35 grade si 5 persoane, cca 8,75l/100Km, facut la click-ul pompei (nerelevant, zic eu, ca n-a fost aceeasi pompa). Motorul s-a comportat exemplar la catarari pe drum de piatra cu viteza a doua, ziua in amiaza mare, dar a muscat la rezervor.

Concluzie: cine vrea sa vada cat mai multe din tara asta frumoasa si sa imbine pasiunea condusului cu calatoriile, sa nu treaca cu vederea un Chevrolet ex-Daewoo. Nu te lasa la greu atunci cand asfaltul se termina!

Share this post


Link to post

Peste 2 zile plec sa vad si eu Moldova si nu ma intorc pana nu termin tot de vazut.

Sunt nevoit sa plec cu un uruit care vine de la rotile din spate, eu cred ca roata spate dreapta, masina are putin peste 20.000 Km.

La service Rucom cand am sunat mi-au zis ca in perioada asta rezolva decat pe cei cu programare. Nu am stat sa ma cert cu ei pentru ca nu imi doream cu adevarat sa mai calc pe acolo dupa problemele avute cu ei. Totusi am auzit ca s-au mai schimbat ceva sefi pe acolo si lucrurile ar merge mai bine insa cheful mi-a fost taiat de baiatul cu care am vorbit la telefon.

Dupa ce mi-a zis ca nu ma poate primii decat peste o luna ma intrebat ce am la masina si raspunsul a fost:"Dute in concediu linistit zgomotul vine de la cauciucuri", de parca in primii 20.000 Km nu am avut cauciucuri.

Ramane sa verific problema la Sibiu sau Pitesti cand voi avea timp si sper sa nu am probleme in turul Moldovei.

Ce stiu este ca roatile nu se incing in mers si la sabotii franei de mana este curat iar plachetii si discul de la frana de serviciu sunt in ordine, la mai mult nu m-am bagat din lipsa de timp.

Share this post


Link to post

Vezi sa n-ai un surub infipt in pneu sau o piatra prin santuri. Zgomotul facut de acestea este similar unei batai.

Share this post


Link to post

Am sa ma uit atent la cauciucuri.

Apropo cine vrea sa vada niste victorii Chevrolet Lacetti la ultimele cursa WTCC

 

WTCC

Share this post


Link to post
Si-a luat careva dizelache?

 

Vad ca nu si-a luat nimeni.

Dar m-am dat eu cu el!!! :rock:

 

De masina nu mai zic nimic, o stiti, poate mai putin faptul ca acum (nu stiu exact la ce echipare, cred ca la platinum) vine cu Cruise Control (pretty nice, e o functie pe care am folosit-o din plin pe Volvo).

Motorul trage. Si trage. Mi-a placut le nebunie. Ok, poate nu stiu sa il conduc in sensul in care un dizelar convins l-ar conduce. Am zis poate? Pardon. Nu stiu deloc. O turez de ii sar capacele si ea trage si trage. Foarte misto ideea ca poti sa faci chestia asta fara urmari dezastruoase la pompa, dar nu stiu ce zice turbina. Oricum, motorul are pentru mine 9 din 10 puncte. 1 punct e scazut pentru ca deh, e dizel, face zgomot si tremura.

Ambreiajul e moale, placut, fara probleme. Nu ca la BMW seria 3 pe care l-am scos din parcare si l-am lasat dracu ca nu merita durerea de picior. Daca ridici putin piciorul de la podea, simti in ambreiaj tremuratul motorului. Nu imi amintesc cum era la alte diseluri, dar parca totusi nu am simtit asta. Oricum, e chestie minora.

Am ramas fascinat de cutia de viteze/schimbator. Cursa scurta, gen sport, super precisa, nu tremura deloc. Ok, o fi si masina noua, dar oricum, m-a surprins rau. Oare cine a facut cutia?

Cu clima/fara clima nu se simte nimic. Nu stiu cat consuma masina dar imi place motorul!!!

 

Ma tot uit dupa masini acum dar Lacetti este cu siguranta o alegere logica destul de simpla, avand in vedere ce ofera/costul masinii.

 

 

 

 

 

 

 

PS: Daca vreti test drive, nic_otava e omul cu care trebuie sa vorbiti.

Share this post


Link to post

:o fftopic:

Confirm ca si la a mea tremura pedala de ambreiaj cand o ridici putin, si am mai observat asta si la Mondeo diesel.

:o fftopic:

 

Dealerul nu ti-a explicat intre ce turatii ai cuplu maxim ca sa te folosesti cat mai bine de motor?!

Share this post


Link to post

Chiar daca imi spunea, tot nu ma interesa. Eu o calcam cu ochii in vitezometru. Voiam sa vad cat poate sa traga, nu sa o conduc corect.

 

LE: Aaaa... mi-am amintit ca a zis ceva Octavian... "oamenii normali o conduc intre ....". Nu mai stiu valorile. :D

Share this post


Link to post

Pai tocmai! Ca daca o conduci numai cu ochii pe vitezometru o sa te trezesti ca la 10000 de km scoate fum ca tractoru, zgomot la fel plus alte alea(injectoare, turbina). Si dupa aia o sa scrii pe forum ca dieselu e naspa :P

Share this post


Link to post

Tu ce naiba faci aici? Reclama antidiesel? Daca o conduc "corect", probabil e o caruta al carui cal are Parkinson si toarce, crezanduse nobila felina. Yuck! Sa fim seriosi. Nu cred ca 2.0 e facut pentru asa ceva. 1.4, 1.5 si 1.6 poate.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...