Jump to content
Sign in to follow this  
andreicri

Chevrolet Lacetti - Impresii

Recommended Posts

Fata de alte motoare "coreene", acesta, cred, ca poate fi loganit in oras pe la 2000-2200 rpm.

Share this post


Link to post

Azi iau si eu masina...

Sa-i dau un reset la ECM preventiv dupa ce plec cu ea de la dealer? :)

Share this post


Link to post

După părerea mea Nu! Cu toate că eram conştient că la acest model nu este necesar am încercat exact cum s-a mai discutat pe aici. Nici un efect .

 <img src= ">

Share this post


Link to post

Pai, tocmai invers sta problema, efectele le vezi daca nu dai.

Share this post


Link to post

Gata... am luat-o, am plimbat-o prin oras... acum ma pregatesc sa o scot putin in afara Bucurestiului sa o rodez. :lavolan:

Pacat ca e ceata... :(

 

Ca prima impresie... e mai greu de manevrat prin trafic decat Aveo, dar parca sunt mai putini prin trafic care iti taie calea. :D

Imi placea cum e amplasata cotiera, parca intra mai usor in viteze decat Aveo, nu am simtit nevoia sa sar de 3000 rpm cu motorul. In final am scrumiera luminata (inebunisem in Aveo). Cu parcarile in schimb e jale mare.

 

Motorul e putin cam zgomotos intre 1000 si 2000 rpm... are un mormait ca de diesel, probabil pana isi da drumu ca sa zic asa. In rest sunt super multumite de ea din toate punctele de vedere. :banana:

 

Merci din nou la toti care m-au sfatuit sa aleg Lacetti. E alceva fata de Aveo. :drinkers:

Edited by Douz

Share this post


Link to post

Multa bafta cu ea, @Douz!

Si motorul meu de 1,4 mormaie cand e sub 2000 ture daca il accelerezi in sarcina (plecari de pe loc, urcat borduri). E un zgomot specific la motoarele astea cu distributia in 2 axe cu came. Tine-l peste 2000 si urca-l linistit si peste 3500 (bine, mai moderat in primii 500-1000Km) unde sa vezi ca are un "sound" foarte rotund.

Ma bucur ca-ti place mai mult decat Aveo :)

Share this post


Link to post

Cred ca tocmai am terminat rodajul. :lavolan:

Am vreo 1200 de km cu masina. A inceput sa-mi placa mormaitul ala. Ieri am alergat-o putin... am facut vreo 2 ore si 10 minute Craiova-Bucuresti. (trebuia sa ajung la servici). Viteza maxima a fost 160 pe autostrada. Am mers cu o medie de 120-130 intre localitati si 60 fix in sate. Pe autostrada de vreo 3 ori cu 70-80 in rest 140. Nimic de reprosat pana acum... de consum nu va zic nimic pana nu trec de 3000 de km ca presupun ca nu are relevanta. Oricum cred ca am batut recordul cu el ieri.  <img src= )">

Repede mai coboara acul ala.  <img src= S">

Share this post


Link to post
Motorul e putin cam zgomotos intre 1000 si 2000 rpm... are un mormait ca de diesel, probabil pana isi da drumu ca sa zic asa.

In zona aceea de turatie n-ai ce cauta cu motorul in sarcina, zgomotul este o dovada clara ca nu-i face bine. In perioada asta de km poti merge linistit pana la 4000 rpm.

Share this post


Link to post

Ca sa nu deschid un topic nou aiurea... imi poate spune si mie cineva cat trebuie presiunea in anvelope fata/spate. M-am uitat in manual dar nu am gasit nicaieri... si vreau sa ma duc sa-i bag azot in anvelope. :lavolan:

Share this post


Link to post

Vezi ca trebuie sa ai un sticker pe usa sofer sau pe unul din stalpi.

Share this post


Link to post

Nu am... :(

M-am uitat pe toti stalpii de la usi... m-am uitat pana si pe capacul de la benzina... si la motor nimic. :scarpin:

In carte scrie ceva de presiune in PSI parca dar ma indoiesc ca stiu multi in Romania la vulcanizari ce inseamna.

Edited by Douz

Share this post


Link to post

2.1 atmosfere pe fata si pe spate la fel ;)

Share this post


Link to post
... M-am uitat pe toti stalpii de la usi... m-am uitat pana si pe capacul de la benzina... si la motor nimic ...

Pe interiorul capacului de la torpedo te-ai uitat ?

Share this post


Link to post

Ei uite ca la asta nu ma gandisem. =))

Ai dreptate acolo e. Doamne ciudati mai sunt coreenii astia. Merci la toti. :)

Share this post


Link to post
Motorul e putin cam zgomotos intre 1000 si 2000 rpm... are un mormait ca de diesel, probabil pana isi da drumu ca sa zic asa.

Am sesizat si eu acel mormait inca din curtea dealerului. Turand in gol sau debreiand complet pe la 1200rpm la demararea in treapta I si apoi accelerand zgomotul nu se mai aude, deci suspectez ansamblul ambreiaj. De rodaj ambreiaj n-am prea auzit decat de la dealer, dar voi trai si vom vedea, mai precis voi auzi.

Masina are o suspensie sport, iar puntea spate cu roti independente nu deviaza de la traiectorie in viraje abordate rapid pe asfalt denivelat. La drum intins te simti una cu asfaltul, dar pe stradutele cariate dintre blocuri iti sare sarmaua din gura daca n-ai grija. Cu alte cuvinte, este o masina pt tari cu apa calda si eu am considerat ca spre asta se indreapta natiunea noastra si am actionat in avans ;) altfel luam Aveo Sedan, mai moale, mai adaptat pt tari fara apa calda :mda:

Share this post


Link to post
Masina are o suspensie sport, iar puntea spate cu roti independente nu deviaza de la traiectorie in viraje abordate rapid pe asfalt denivelat. La drum intins te simti una cu asfaltul, dar pe stradutele cariate dintre blocuri iti sare sarmaua din gura daca n-ai grija.

Atentie la obiectele de pe drum, apropo de suspensia "sport" si garda redusa a masinii. Eu am incalecat o banala bucata de BCA ce nu parea mai inalta de 10cm, si am reusit sa indoi putin (~1 cm) marginile rasfrante in jos ale traversei suspensiei fata. Am uitat ca am cinci oameni in masina si ca garda la sol nu mai este de 15 cm :wallbanger: . Noroc ca nu aveam mai mult de 10Km/h si nu am avut si alte avarii, pe la esapament de exemplu. Pana acum nu am observat vreo schimbare in tinuta de drum, traversa e solida si cred ca am scapat ieftin. Grijă mare!!!

 

PS- Nu am scut, deci traversa aia impreuna cu suruburile verticale de la bucsile bratelor din fata sunt in punctul cel mai de jos al masinii.

Share this post


Link to post

Scutul este facut sa protejeze doar baia de ulei si cutia de viteze. Celelalte elemente sunt expuse la oricum.

Share this post


Link to post

Eu am pus scut mare ca addon, la dealer, si am reusit sa-l infund urat de tot, inclusiv suporti motorului, pe care se sprijina. Era ceva picat pe drum, pe care nu am mai avut timp sa-l ocolesc, si l-am luat intre roti. Daca nu aveam scutul, cred ca nu mai era baia de ulei si in plus am mai indoit si acele "margini rasfrante in jos ale traversei suspensiei" spate ... asa ca ... cele 6 mil date pe scut si-au facut datoria :D !

Share this post


Link to post

Alinutz, frate la ce strazi aveti in Craiova ar trebui sa iti inalti masina cu cel putin 10 cm ca sa nu lovesti ceva  <img src= S">

Pe calea severinului cum te duci spre Craiovita dinspre centru pana in intersectia aia mare (nu stiu cum se numeste, inainte de Billa) era sa-mi las si eu baia intr-un crater... ca groapa nu putea fi numita...

Oricum dupa ce m-am plimbat pe celebra Rocada si pe Brestii am simtit pana in gat suspensia sport si gustul sarmalelor. Sa va traiasca primarul. :wallbanger:

Edited by Douz

Share this post


Link to post

Douz, faza e ca eu am luat pe un drum EUROPEAN ... spre Pitesti, dupa ce treci de padurea Saru, prin una din serpentinele acelea ... scuze de offtopic :(

Share this post


Link to post

Tocmai am ajuns la 3000 de Km cu masina. Ma gandeam sa-i dau un reset la ECM ca sa uite ce si-a luat in rodaj de la mine. :D

Am dat search pe forum, dar am gasit doar pentru Kalos/Aveo instructiuni.

 

Intrebare: Motorul trebuie sa fie rece cand fac asta sau merge si putin mai caldut?

Daca trebuie rece... cam cat sa-l las sa se raceasca ca tocmai am ajuns acasa si e cald. :)

 

Am inteles ca cel mai simplu este sa scot doar siguranta la ECM (nu sa scot borna de la baterie). Conform manualului este este pe randul 2 de sus in stanga la tabloul de sigurante din bord.

Am inteles ca trebuie cel putin 10 secunde sa tin siguranta scoasa.

 

Dupa care aplic varianta asta ca si la Kalos/Aveo?

Operatii

1. Se pune cheia pe pozitia contact (fara a porni motorul) si se mentine asa timp de 5 secunde.

2. Se readuce cheia in pozitia de repaus si se mentine asa timp de 5 secunde.

3. Se porneste motorul si se lasa sa functioneze pana cand se incalzeste la temperatura normala de functionare (acul indicator se apropie de gradatia mijlocie).

4. Se porneste aerul conditionat si se mentine pornit timp de 10 secunde.

5. Se opreste aerul conditionat timp de 10 secunde.

 

Si inca o intrebare... avand in vedere ca merg tot timpul ca farurile aprinse... nu trebuie aprinse si alea 10 secunde ca si AC-ul ca sa se invete si cu ele?

 

Merci anticipat.

 

Sorry daca am postat unde nu trebuie, dar presupun ca mai sunt interesati si alti posesori de Lacetti.

 

Ca sa nu fiu complet offtopic... motorul a inceput sa fie destul de zgomotos (mormaie) pe la 4000 rpm, ca si cum ar intra ceva in rezonanta (esapament?) dupa care scade mormaitul... exact asa face si pana in 2000 rpm. Sa zicem ca asta ar fi unul din motivele pentru care vreau sa dau reset la ECM. Al doilea motiv ar fi faptul ca am trecut de ceva km pe benzina de 98 si am de gand sa raman pe 98. Miercuri am programare in service sa-mi regleze cablul de acceleratie ca imi vibreaza pedala. Sa le zic sa se uite si la motor/cutie esapament si sa vada ce-i cu zgomotele alea?

In afara de motorul zgomotos nu am nimic de reprosat. :lavolan:

Share this post


Link to post

OFFTOPIC:

 

De cate ori trebuie sa scriu ca RESET (power on reset ECM) si IDLE LEARN (procedura de invatare turatie de ralanti la rece) sunt operatiuni diferite, fara legatura directa intre ele ? Cititi cu atentie si nu mai inventati de la voi !

Share this post


Link to post

Tommy, exact aici am citit cand am scris cele de mai sus.

 

Aveam 2 nelamuriri:

1. Cat de rece trebuie sa fie motorul si daca se poate da reset si idle learn si pe un motor caldut.

2. De ce nu trebuie aprinse si farurile odata cu AC-ul la idle learn. AC-ul il pornesc odata la cateva zile, farurile tot timpul. Nu ar fi normal daca tot inveti motorul sa-l inveti cu toti consumatorii mari?

 

@tolin

Citez de la Abram Burel

"Idle Learn (invatarea regimului de ralanti)

Indiferent de metoda folosita pentru controlul regimului de ralanti, prin IAC - Idle Air Control sau MTIA - Main Throtle Idle Actuator, ECM trebuie sa invete "pozitia" dispozitivului respectiv corespunzatoare regimului de ralanti in anumite conditii. Procedura ce trebuie urmata este stricta si este furnizata de producatorul masinii.

Aceasta procedura trebuie (speficatie din manualul de service) aplicata in urma unor operatii pe masina ce au presupus intreruperea alimentarii ECM, deci si dupa resetul provocat ca mai sus."

 

Deci au legatura una cu alta.  <img src= ">

Edited by Douz

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...