Jump to content
Sign in to follow this  
marini

Curelele de distributie si alternator

Recommended Posts

Nu imi place sa schimb totul mai repede iar schimburile le fac cand trebuie, nu cand mi se nazare mie. La cureaua asta insa ceva m-a determinat sa n-o las mai mult de 3 ani pe masina si se pare ca bine am facut. Totusi, nu mi-ai zis cum se face economie de bani cheltuind mai multi bani.

"Matizul nou" de care zici tu avea aceeasi curea Gates PowerGrip care este montata si la celelalte matizuri. Despre intinzator nu stiu detalii, naiba stie ce era si unde era fabricat.

Edited by closchkutza

Share this post


Link to post

Multumesc Argon pt raspuns. Ma duc sa ma interesez de curea Gates...dar in principiu cred ca merg pe GM, ar fi o componenta originala, este facuta pt Matiz, pusa pe Matiz inca de la nastere si asta face.(un pic offtopic: ma gandeam sa-i schimb si placutele la kilometrii astia, desi nu fac probleme cu sunete, ori scaderea eficientei franei, dar ma gandesc ca am totusi 81.000km, si cred ca voi merge pe acelasi principiu cu, cureau, voi pune placute GM desi am inteles pe forum ca sunt bune cele de la FERODO)...m-am gandit mai bine si mi-am adus aminte de un prieten care are Logan. A zis ca face afacere, la indrumarea unui prieten si-a luat curea de distributie de pe nu stiu unde si dupa 10.000 trosc ceva la motor. Dai la automat, dai si impinge si cand colo cureaua, a facut tandari motorul prin procedeele de pornire enumerate. Deci tind sa cred ca cei de la service nu prea au ei incredere in ce baga, de aceea tot modifica kilometrii de schimbare (fac afaceri gen prietenul cu Loganul) .. Mi-e greu sa cred ca inainte la matizuri se schimbau anumite piese mai rar ca acum pt ca erau mai bune si mai durabile, ar fi impotriva evolutiei lucrurilor. Multumesc inca o data si va voi anunta cum mers treaba cu curelele :) . Numai bine!

Share this post


Link to post

Salutare! Ma poate ajuta si pe mine careva? Am luat azi cureaua si intinzatorul (i-am zis vanzatoarei sa-mi dea cele necesare la schimbul de distributie), insa sunt nelamurit. Doar atat se schimba o data cu cureaua? Voi atasa si niste poze sa vedeti despre ce vorbesc.

 

(uitasem sa-i dau attach la poza si ma intrebam de ce nu mi-a aparut in post-ul precedent) :D

post-25050-085803600 1291993545_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Doar atat. Aia e Gates sub marca GM? pentru ca este si Gates nebranduita la jumatate din pretul ala.

Share this post


Link to post

Scrie si Gates pe ea mai mic asa...dar si Made in Korea :) (chiar spuneam intr-un alt post ca si branduite GM majoritatea pieselor tot koreeane sunt. Tot de aceea tind sa cred ca majoritatea pieselor pt Daewoo Made in Korea sunt apropiate ca si calitate de cele GM) . Este foarte probabil orice vis-a-vis de ceea ce spuneai de pret :) (mi s-a parut oricum cam scumpicica), acum sa ma apuc sa plang e prea tarziu, sa ma vad cu ea schimbata, pretul nu mai conteaza(in orice caz e bine de tinut minte ceea ce spui, de aceea si citesc cu drag forumul acesta pt ca aflu o gramada de lucruri bune). Ms pt raspuns si pt promptitudine in primul rand. Numai bine!

Share this post


Link to post

E bine(de fapt e obligatoriu, am citit pe pagina anterioara ca nu au fost schimbate) sa schimbi cu aceasta ocazie si curelele de alternator(asta sigur o ai) si Servo+AC(daca ai). De asemenea e bine sa verifici simeringul de la arbore cotit, pentru ca sunt pacatoase, si daca e umed cu ulei cat de putin sa-l schimbi-se vede cand se da jos cureaua de distributie si fulia. Uite piesele mele de cand am schimbat, curele+intinzator+simering, doar cea de AC e Gates, si scria made in Belgium pe cutie. De distributie am luat Dayco sa nu stau dupa Gates ca nu avea pe stoc, sunt bune si astea(fac OEM pt. Ferrari :mrgreen: )

post-3429-054741300 1291997734_thumb.jpg

Edited by argon

Share this post


Link to post

Nu am stiut de simeringul arborelui cotit :( , ca daca era il cumparam si pe ala, sper totusi ca nu e cazul pt ca mananca pana acum ulei in limite (ma consolez si eu intr-un fel ca nu l-am luat :D ).

 

Intradevar am cumparat si cureaua de alternator( asta e una Made in Korea nu aveau GM si mai bine din cate vad, dar in orice caz nu e crima daca se rupe).

 

 

:o fftopic:

Am luat tot ce inseamna frana..placute, saboti ( nu stiu in ce stadiu sta uzura, insa de vreo 3 ani sigur nu i-am mai dat vreo roata jos. M-am gandit ca e cazul si pt frana prin simplu fapt ca nu mai tine frana de mana cum trebuie...stiu insa de pe forum ca ar putea fi cauze multiple slabirea ei, insa la 81.000 trebuie sa ma gandesc intai la uzura.)

 

I-am mai luat si ulei pt cutie...2L (in carte stiu ca zice 2.1L si ca se schimba la 90.000 km, insa am vazut pe forum la ceilalti colegi de Matiz ca intra cam 1.9) si i-am luat cel indicat tot in carte 75W85..e unul nemtesc (as fii vrut sa iau pe cel Total..avea practic acelasi pret, insa era 75W80..stiu ca mergea si asta, dar merg fix dupa carte :) .

 

End :o fftopic:

 

Cam astea sunt momentan, maine ma duc la "doctor" cu ea. Am totusi de dimineata un drum mai lung (80-100 km) si daca ma tine, sincer pun in vitrina cureaua aia. Eu zic ca merge pt ca la schimbarea uleiului l-am pus pe mecanic sa se uite la ea. Intai m-a intrebat cati km am pe bord (eu stiam tot de pe forum ca nu prea are el cum sa-si dea seama de multe doar uitandu-se) mi-a zis sa mai trec pe la 100.000 si sa-l intreb, ca in principiu arata bine (logic) (daca ii ziceam intai de kilomerii sigur nu mai arata bine). Stiu ca sunt nebun si fortez viata curelei la maxim, insa eu consider ca merg dupa carte si nu dupa mentalitatile de jupuit pielea de pe client ale mecanicilor. In cartea masinii mele zice la 90.000 sa se schimbe ori la 54 de luni (adica 4 ani jumate)...eu pe acolo sunt cu amandoua.(doar cu cea de alternator nu am stiut ca am sarit kilometrii...a facut fitze intr-o vreme, scartaia, eu nu eram acasa si am trimis-o pe sormea sa se duca la mecanic. De atunci totul merge bine, eu am crezut ca i-a schimbat-o insa am inteles ca doar a strans-o, zilele astea am aflat. Probleme cu cea de alternator nu-mi fac. Se rupe, aia e, alta curea. Dar cu cea de la distributie sunt constient ca nu e de joaca, insa momentan imi asum riscurile. Multumesc inca o data pt sfaturi! Numai bine!  <img src= ">

 

E foarte bine ca ti-ai facut un jurnal al masinii insa aici esti offtopic cu frinele si uleiul de cutie. Pe viitor, sa raminem la subiect !

Edited by Salex

Share this post


Link to post

La Citroen se schimba la 10 ani sau 120.000, voi serviti vrajala bagata pe gat de Daewoo, eu o schimb exact cum a zis producatorul cand a iesit masina pe poarta fabricii, adica 90.000 sau 5 ani. Apropos, la 70.000 si 6 ani cureaua originala arata foarte bine. Tot in manual se specifica inspectia dupa imbatraniri si deteriorari a curelei la fiecare 10.000, daca e imbatranita, se schimba.

 

Curele rupte la Matiz eu nu am auzit, si motivul e simplu, tensionarea e de 3 ori mai mica la ca un motor renault de exemplu. Mai e si varianta cu produsele contrafacute de care e plin la noi, alea da, se pot rupe.

 

la citroen ,dar eu nu cred sau daca as avea un citroen nu as sta km aia, mie mi-au pus goodyear curele si mi-au garantat 60 000km ,chiar si in oras. acum depinde de curele si de intanzator.

Share this post


Link to post

... acum depinde de curele si de intanzator.

 

Ar mai fi fuliile pe care fuge o curea plus tensionarea acesteia, in cazul celor pentru accesorii.

Share this post


Link to post

salut ! am desfacut distributia la tico si pe roata de la axa cu came am mai multe semne - doua diametral opuse si ca niste liniute (una dintre ele se afla la punct cu semnul de pe motor , si inca un punct.

de ce distributia mea a fost pusa la arborele cotit pe punct si la axa cu came pe liniuta aceea care este la 3 dinti de punct. am masina de 65000 km si totul e ok.

are cine o poza cu semnele de pe roata de la axa cu came? multumesc fff mult

Share this post


Link to post

multumesc mult, am manualul dar intrebam care semne sunt ok , la mine sunt doua linii diametral opuse si un punc am gasit cureaua pusa la una din cele doua semne si doream daca cineva are poza rotitei si care semn este ok,

daca nu gasesc am sa dau capacul jos de la tacheti , pun cilindrul unu sus aprinderea pe cilindrul 1 si vad care este semnul ok

Share this post


Link to post

Din manual rezulta ca punctul este reper de calare pe roata superioara.

Share this post


Link to post

ok! multumesc mult am sa pun punctul , dar te rog spunemi cat trebuie sa intind cureaua de distributie?

Share this post


Link to post

Eu cred ca arcul rolei intinzatoare intinde cureaua, nu tu. La manual zice ca e bine sa pui arc nou, din ce am citit.

  • Like 1

Share this post


Link to post

multumesc mult am rola noua si curea , maine ma apuc de treaba , asta inseamna ca motorul meu merge de 65000 de km cu 2 dinti sariti la distributie

Share this post


Link to post

Daca tot desfaci acolo, desfa si capacul de la culbutori si verifica jocul lor.

Share this post


Link to post

OK! am sa desfac si cu ocazia asta verific si semnul daca este ok. multumesc mult

Share this post


Link to post

salutare, bizonul66.

In primul rand, puteai sa postezi la "Probleme motor Tico", intrucat sistemul de distributie face parte din motor, nu-i asa?

Nu tin sa-l contrazic pe tolin, dar pe roata de distributie de la mine sunt cele doua liniute (stantate cumva pe jumatate de dinte) si eu le-am folosit alea ca reper pentru calare. Nu imi amintesc sa fi avut nici un punct pe acea roata. Oricum, chiar daca e si un punct, ala nu se ia in considerare la calarea distributiei. Tolin probabil ca s-a orientat dupa desenul din manual care pare sa sugereze, intr-adevar, ca trebuie folosit ca reper un singur punct de pe roata. Dar explicatia din text si experienta practica infirma aceasta idee.

In manual spune clar ca "se aliniaza oricare din cele doua repere de pe roata de distributie cu reperul de pe capacul interior al curelei". Cele doua liniute sunt poansonate la 180 de grade pe roata.

Punctul important este cel de pe pinionul de distributie si trebuie aliniat cu reperul de pe suprafata pompei de ulei. Ca sa vezi mai bine alinierea asta, poti folosi o oglinda mica ce se pune oblic in dreptul axului motorului. In acest fel se vede perfect atunci cand cele doua repere se aliniaza.

Nu putea sa iti mearga motorul cu 2 dinti decalati pe curea atatia amar de kilometri, asa ca lasa punctul ala de pe roata in pace.

Succes!

Edited by Kinetix

Share this post


Link to post

Salutari !

 

Mai am putin si trebuie sa ii schimb rola si cureaua de distributie. Am deja 4 ani si 55.000 Km doar cu aceeasi curea.

 

 

Sa iau piese de origine GM sau ma sfatuiti spre alte alternative ?

Share this post


Link to post

Rola Ina si curea Gates recomandarea generala.

Edited by Salex

Share this post


Link to post

Despre Dayco si SKF ce ziceti ?

 

SKF e considerabil mai scump decat INA, isi merita banii ?

Share this post


Link to post

Dar despre kitul Conti nu zice nimeni nimic?merita cumparat?ca-i tare ieftin

Share this post


Link to post

Am mai citit pe Volvoclub si ziceau numai de nashpa de Conti.

 

Acolo mai ziceau ca Dayco = Gates ca si calitate

 

Sunt la acelasi pret..parca as merge pe Gates.

 

Dar la rola intinzatoare..de ce INA e 90 RON iar SKF e 190 ?!

Share this post


Link to post

Dayco am eu pe masina, rele nu pot fi, made in Italy, si echipeaza OEM Ferarri. post-3429-022995400 1300644623_thumb.jpg

 

Dar nici Gates nu-s rele, fiind din fabrica puse la Daewoo, desi scrie Daewoo pe ele, sunt Gates de fapt.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...