Jump to content
Sign in to follow this  
fry

Despre Cainii Vagabonzi Din Romania

cainii vagabonzi  

70 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Ma gandeam sa discutam de cainii maidanezi, daunatori cu tractiune 4x4. Suntem milosi si iertatori, doar ii castram si ii dam din nou pe strazi, unde, nervosi ca nu mai isi pot satisface jumatatile, ne mananca pe noi, parintii, bunicii, prietenii, prietenele, fratii, surorile sau copii nostri. In Rusia i-au impuscat pe strazi, la noi au sters singura initiativa buna pe care a avut-o Basescu in atatia ani de cand il stim. Nu exista nici o tara din lumea civilizata unde sa vezi un singur caine lasat liber intr-un oras. Un caine ar trebui sa aiba stapan, sa stea in casa sau la curtea celui ce il detine. Este o responsabilitate, inclusiv Codul Penal roman pedepseste stapanul pentru fapta animalului, daca putea sau trebuia sa o prevada.

 

Sunteti pro / contra cainilor maidanezi? Ati otravi unul? Ce parere aveti de legislatia noastra in domeniu?

 

Eu sunt contra existentei acestor daunatori, i-as otravi sau impusca pe fiecare, legislatia noastra o consider lamentabila. ONG-urile care au supt atatia bani degeaba si babele care hranesc pericolul cu salam luat de la bacanie ar merita amenzi mai mari decat pot plati intr-o viata. Desi nu este singura problema a Romaniei, este una destul de serioasa si periculoasa pentru cetateni.

 

Sa nu ne miram ca se vinde bine soricioaica sau antigelul, unii dintre noi au inceput sa ia problema chiar personal, daca guvernul nu legifereaza, temator ca pierde voturile unor ipocriti iubitori de animale.

Edited by fry
  • Like 1

Share this post


Link to post

Pe la mine prin zona s-au deversat din camioane zeci de caini; au fo otraviti de populatia ai caror copii nu mai puteau circula spre scoala.Sunt de acord ca soferii aia de camion sa fie otraviti cu soricioaica, si castrati pe deasupra =))

Share this post


Link to post

Dupa mine i-as exporta in china, sa ii bage in pielea de la geely full options :) )

 

Scuze, de la volvo nu de la geely.

Edited by Tommy

Share this post


Link to post

Cu blana la acceleratie.

  • Like 1

Share this post


Link to post

EUTANASIERE !!!!

 

Am deja 2 caini bifati cu Meganu', in primii 2 mii de km.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Maerfa buna pentru echilibrarea balantei comerciale cu China. Ei ne dau jily si hover, noi le dam madanezi (materie prima si aliment!).

Share this post


Link to post

Un + (plus mareeee ) pt. export la chinezi.

Am avea de lucru vreo 2 ani :)

De un TIR aduni numai din cartierul meu plin de babe "milostive"...

Asta e unul din motivele pt. care inca mai duc/aduc fata de la scoala chiar daca e la 5min de casa.

O idee de afacere :) ce ziceti ? Un barter cu chinezii? rolleyes.gif

Share this post


Link to post

Ar fi o afacere buna sa-i trimitem acolo, sigur s-ar folosi si pentru haleala, nu numai ptr Hover.

 

Pentru a corecta lipsa de "oua" a statului in rezolvarea problemei, dupa umila mea parere, fiecare dintre noi ar trebui sa omoram 4-5 daunatori in cel mai uman mod cu putinta, adica nu cu antigel, ci sa folosim soricioaica.

 

Acum vreo cateva zile am dus un adevarat razboi cu o haita de catei care pusesera ochii pe mine ca pe o gustare delicioasa de pranz. Noroc ca sunt antrenat, am dat cateva pietre bine plasate, cateva urlete si injuraturi, si uite asa mai traiesc sa vad si ziua de maine.

 

Am in plan cateva otraviri, sper sa ma decid odata sa le concretizez.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Judecati gresit. Aceste animale nu au nici o vina ca sint la tot coltul, de-altfel nici mie nu-mi plac dar, daca ar fi sa cumpar otrava sau pistol, le-as incerca pe cei imputerniciti sa se ocupe de aceste animale.

  • Like 3

Share this post


Link to post

Corect ceea ce zici tu, dar articolul 174 cod penal ne opreste sa facem asta... pardon... art 175, ca e cu premeditare. Prea multi ani de puscarie, desi am impresia ca uneori s-ar merita daca ar fi sa dispara un guvernant :) )). Nu e vina cainilor dar nici sobolanii n-au nici o vina ca fac ce fac de secole, adica rod si paraziteaza, si tot ii exterminam. Grav este ca idiotii de guvernanti nu-s in stare sa ne ofere un cadru legal, sa exterminam maidanezii cum trebuie, la scara larga si prin mijloace nedureroase.

Edited by fry
  • Like 2

Share this post


Link to post

Pe autostrada Bucuresti-Constanta am vazut in fata masinii mele, cum o Skoda Octavia a lovit un caine care traversa autostrada, la o viteza de peste 100. km/h. Marimea animalului era considerabila si de aici si daunele masinii.

Ca urmare nu sunt sub nicio forma de acord cu adaposturi pentru caini intrucat nimeni nu se grabeste sa-i intretina. Daca UE nu este de acord cu eutanasierea cainilor vagabonzi, sa faca bine sa ii ia ei acasa si sa aiba grija lor.

 

Ca urmare trebuie data o lege care sa permita eutanasierea pana la eliminarea lor si pe urma o lege drastica pentru toti proprietarii care nu au grija de caini, ii lasa pe drumuri etc.

 

Si as mai da o lege care sa interzica detinerea de animale in locuinte. Sau o alta lege in care animalele sa ramana in locuinte si stapanii lor sa mearga la adaposturi.

Share this post


Link to post

Ati otravi unul?

Am 2 pe listă (3 dacă punem şi stăpâna.. da' încă am răbdare, asta din urmă "pleacă" fără ajutor). Da' fiind săptămâna mare mi-e frică :mrgreen:

Am in plan cateva otraviri, sper sa ma decid odata sa le concretizez.

Când te-apuci, dă un semn. Transportul şi cazarea le ai asigurate dacă eşti dornic să "te antrenezi" şi prin alte zone.

Aceste animale nu au nici o vina ca sint la tot coltul, de-altfel nici mie nu-mi plac dar, daca ar fi sa cumpar otrava sau pistol, le-as incerca pe cei imputerniciti sa se ocupe de aceste animale.

Corect, n-au nicio vină. Dar nici eu n-am când mă întorc noaptea acasă sau când am chef să mă plimb cu bicicleta. Partea naşpa, cel puţin prin Craiova, e că nu se ocupă nici dracu' de ele. Mint, de fapt se ocupă. Dar în celălalt sens.

 

Ca urmare nu sunt sub nicio forma de acord cu adaposturi pentru caini intrucat nimeni nu se grabeste sa-i intretina. Daca UE nu este de acord cu eutanasierea cainilor vagabonzi, sa faca bine sa ii ia ei acasa si sa aiba grija lor.

 

Si as mai da o lege care sa interzica detinerea de animale in locuinte.

Din păcate, "celălalt sens" (la care făceam referire mai sus) e că "oameni cu suflet mare" îi iau de la adăpost şi îi strâng, iar, pe lângă blocuri.

De mult m-am gândit şi eu la "legea" aia :thumbl: =D>

  • Like 1

Share this post


Link to post

Habar n-aveti voi ca un caine in adapost are o ratie valorica de hrana mai mare decat a unui copil dintr-un centru de plasament...

  • Like 1

Share this post


Link to post

Da Mircea, dar asta este poate si vina celor care dau cei 2% acestor adaporturi sau organizatiilor care se ocupa de ele in loc sa dea la o casa de copii.

 

Si eu am la bloc 2 javre maidaneze dar sunt legati cu lant pe sarma in spatele blocului la garaje unde nu prea are ce cauta un strain.

De aceea nu ma deranjeaza existenta lor atat timp cat sunt "depozitati" sa zic asa unde si cum trebuie.

 

Sincer va spun daca ar veni unu sa-i otraveasca doar pt ca sunt maidanezi in jurul blocului i-as crapa capul.

 

Pe ceilalti sa-i ia Brigite la ea acasa :mrgreen:

Edited by uskt2005

Share this post


Link to post

Nu, nu, prin lege au asa!

  • Like 1

Share this post


Link to post

Atunci e grav b-( si sincer chiar nu stiu care ar fi solutia, bine cred ca in aceeasi situatie sunt si "alesii" nostri, ca sincer otravirea, exportarea la chinezi nu mi se pare o solutie viabila, ba mai mult prin otravirea lor risti mai mult decat e cazul

 

L.E. A venit la noi o prietena din Spania si cand am dus-o la o plimbare prin "micul"Paris a ramas blocata cand a vazut atatia caini pe strazi. Ma intreba: Da cainii astia nu au si ei stapani? Nu se duc seara acasa? =)) La ei la tara se mai obisnuieste sa lase cainii sa umble pe stazi, dar seara cainii se duc acsa , de aici si intrebarea. Ce-i drept in orase nu vezi picior de caine fara stapan.

Si asta in toata Europa, sau cel putin din ce am vazut eu(Ungaria, Austria, Italia, Franta, Spania, Germania, Cehia)

Cum draq la ei s-o putea si la noi nu? De ce dobitocii din fruntea tarii nu fac si ei o intrebare: "BA VOI CUM DE NU AVETI CAINI PE STRAZI?"

Edited by uskt2005

Share this post


Link to post

Pai poate orasele alora nu sunt rezervatii de caini iar patrupedele nu sunt protejate prin lege.

 

Mi-ar placea si mie sa fiu totusi in varful lantului trofic, macar la mine in cartier.

Share this post


Link to post

Nu mai vreau sa povestesc cum m-am luat aproape la bataie cu trei tigani hingheri ( singur, ca oamenii sunt lasi in general si nu intervin decat de la balcoane, cu gura) care deja aveau in duba pe cei 3 caini ai blocului. Daca nu venea politia comunitara sa se bage intre noi, aia nu plecau nicaieri cu cainii aia.

Tigani care sa sune la politie dupa ajutor mai rar vezi, dar s-a intamplat si asta.

 

De ce am intervenit violent? Simplu : Cainii respectivi erau BATUTI cu cruzime inainte de a fi urcati in duba, aveau traumatisme VIZIBILE si proaspete pe cap si pe corp. Spectacolul a fost complet : tigani imbranciti ca popicele, injuraturile mele, urlete INIMAGINABILE DE DURERE ale cainilor din duba, vecine care se isterizau la balcoane, fara nici un sot vizibil. Pesemne se uitau la televizor si dadeau din cap dezaprobator la violenta stirilor. Din pacate, cand am ajuns langa ei, inchideau usa dubei, nu am asistat la vanatoare - daca asistam, faceam puscarie cred. Vanatoarea, din cate mi s-a povestit ulterior, a fost extrem de pasionala pentru iubitorii de macabru : cainii, mari, solizi, nu s-au lasat prinsi usor, drept pentru care tiganii au folosit bolovani pe post de arma cu tranchilizant si bastoane cu lasouri pentru inmuierea oaselor.

 

Ca iubesc enorm cainii indiferent de rasa/specie/subspecie :mrgreen: e clar, as fi insa de acord sa fie luati intr-un mod UMAN de pe strazi, nu asa. Tranchilizati, sterilizati si ATAT. Dar asemenea tratament barbar, in secolul in care traim, nu-l voi tolera niciodata.

  • Like 3

Share this post


Link to post

"Tranchilizati, sterilizati si ATAT"

 

Eu as merge pe mai mult de "ATAT", doar costa tranchilizantul, combustibilul, masina, oamenii, etc. Eutanasiati si valorificati (carne, blana, clei, whatever....). Nu esti de acord? CUMPARA (da, cumpara-i) cati vrei.

 

Ii cumperi si le dai drumul? Amenda.

 

Pe scurt: cadru legal aplicabil. La naiba, hai facem un referendum :D orice, numai sa scapam de ei (macar :D )

Share this post


Link to post

@hepea: Am facut o reclamatie acolo mai demult. Vin, ii ridica, ii castreaza si ii duc in alta parte a bucurestiului. La fel cum tu ii trimiti pe ai tai, si tu poti primi pachet de la altii :) ). Tot ce fac ei este sa-i relocalizeze. Chiar daca numarul cainilor vagabonzi din cartierul meu a scazut considerabil, tot nu ma simt in siguranta pentru ca ei inca exista si, uneori, trebuie sa mai duc cate o mica lupta.

 

@englishman: nici eu nu sunt pro chinuit cainii maidanezi. Ar trebui, intr-adevar, facut un efort sa fie ridicati in conditii decente, dusi la un adapost bine organizat unde,daca nu sunt adoptati intr-o saptamana sau doua, sa fie eutanasiati. Asta ar fi mersul normal al lucrurilor, pacticat de toate tarile civilizate ale lumii. Esti de acord cu mine?

Edited by fry
  • Like 1

Share this post


Link to post

Am votat variantele cu pondere cea mai mare la votare - din cate vad.

Nu e vina lor ca au fost fatati - dar noi ce vina avem (nu vorbesc aici de nenorocitii care ii iau in scarile blocurilor si ii hranesc)

Intrebare la obiect - planuri de otravire am si eu cu vreo 3 javre - nu stiu insa 100% cum - antigel? soricioaica?

Edited by madkat

Share this post


Link to post

Crede cineva ca e vreo diferenta intre muscatura unui maidanez castrat, deparazitat eventual, si marcat pe ureche, de unul fara toate astea??

Daca da, il invit sa ne faca o demonstratie rolleyes.gif

Pe fiica-mea am instruit-o sa evite toti ciinii sa nu se uite ca unii sint marcati de primarie, musca si aia...

Share this post


Link to post
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...