Jump to content
Sign in to follow this  
SORAN

Radioamatori

Recommended Posts

La Matiz mi-a fost suficienta antena de interior. E ok in oras, afara nu. Daca iau in calcul si locul meu de munca, sunt cat se poate de plictisit de radio :) La drum lung, in proportie de 90% folosesc cd-ul. Avand in vedere nevoia mea de radio, antena de interior ma multumeste. In schimb talpa magnetica a antenei cb si cablul la vedere, ma deranjeaza teribil, ma zgarie la ochi :)

Share this post


Link to post

Care ar fi minunea, sa prinzi ceva, orice, catusi de putin ?

Share this post


Link to post

Din cate am inteles de la colegii de pe sp, antena e slabuta, insa nu "bate" la ochi pentru ciorditori la fel ca o antena clasica CB.

  • Like 2

Share this post


Link to post

Stiti ce ma intreb? in toate filmele americane in care exista pe autoturisme statii, nu am vazut NICIODATA antene pe plafon. Care e faza? Filme si atat?

Pai le au de regula montate fix in aripa sau in bara spate. Vezi forumurile americane de profil

 

In schimb talpa magnetica a antenei cb si cablul la vedere, ma deranjeaza teribil, ma zgarie la ochi :)

Antena fixa in plafon sau capota portbagajului. La mine asta e in plan, o antena fixa de maxim 1 m , care sa tina pana la 150 w continuu, montata fix in cupola, in partea din spate. Se va intampla cu certitudine in vara asta. Exista monturi cu piulita fluture ca sa nu existe riscul furtului antenei.

Share this post


Link to post

Pai tu iti permiti o antena mai scurta, deoarece dimensiunile masinii sunt destul de mari. Eu, cu o masinuta de 3,88m nu pot sa pun o antena prea scurta, ca dupa aia nu mai aud/emit mai nimic.

Tot cu fluture vreau si eu antena, sa o aplec atunci cand intru in garaj si sa o pot scoate cand o las undeva, "nu-prea-pazita". Talpa va cam sta pe mijlocul plafonului, pe un autocolant, ramane de vazut pe unde pun firul- totul depinde de locul in care montez statia (cred ca va fi intek m100 cu o antena de 120cm, talpa de 14cm, montura fluture). Astept un raspuns pe luni, indiferent de el miercuri ajunge jucaria (am mai multe surse de unde pot lua).

Drumuri bune!

  • Like 2

Share this post


Link to post

In mare parte antena conteaza la emisie.

Share this post


Link to post

Cu cat masa masinii e mai mare, cu atat NU e nevoie de ditamai catargul pe acoperis. De aceea multe tir-uri au antene micute, am vazut multe cu antene de 40cm (cum avea AndreiB, inainte sa i-o fure). Deci masina mare = plan de masa mare. De aceea cu un ML145 pus pe o unitate de AC de pe peretele blocului NU o sa ai aceleasi performante cu care le-ai avea atunci cand pui aceeasi antena pe o masina.

  • Like 2

Share this post


Link to post

Astazi a venit statia si antena.

Un Intek M120 si o antena VK 145.

Ca si prima impresie eu zic ca este ok.

Nu am apucat sa o testez la drum intins.

Talpa de 127 mm, nu-mi inspira incredere si din pacat nici nu am cum sa o testez intrucat am hatchback.Trebuie sa o schimb cu una de 145.

O prima idee de montaj ar fi asta...dar pana la urma cred ca o voi prinde de cotiera.In bord mi se pare totusi prea la vedere.

post-5762-126988863377_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Azi mi-au venit jucariile, respectiv Intek m100 plus de la mondoplast si Ranger ts9 (120cm) cu montura magnetica de 19 cm. Calibrarea a fost facuta in afara localitatii, masina trasa mai pe marginea soselei. Geamurile si usile au fost inchise. Mai aveam niste copaci prin jur, nu stiu cat/daca afecteaza cu ceva. Pe 22 am obtinut 1,1 si un piiic de tot, power 4 si oleaca. Am auzit colegi de la peste 10km, pe unii- cei cu mike-uri cu ecou- parca ii aveam langa mine, atat de tare se auzeau si clar, dar, logic, cu o voce de "God" ) . Ma duc maine la un drum mai lungut (pe e85) si vad acolo ce si cum o sa mearga.

Pozici facute in graba...

post-75-126997568624_thumb.jpg

post-75-126997573225_thumb.jpg

  • Like 2

Share this post


Link to post

Pai, la cat mai multe radare :D

 

 

 

 

 

 

 

 

Evitate...

Share this post


Link to post

Deci am o noua pasiune acum, multumita unei mici sume de bani investita. Detectorul e doar orientativ, ocupa loc degeaba in parbriz. La drum e foarte reconfortant, se conduce mai relaxat (n-am calatorit nicodata asa de relaxat), stiam tot ce este in fata, am aflat la timp de echipaje, am conversat cu unii colegi care cereau probe de statie, am dat si eu la randul meu indicatii si confirmari. E foarte placut sentimentul. Radioul nu l-am mai pornit de cateva zile. Antena e calibrata bine, nu am probleme de emisie sau receptie, colegii cu care am discutat spuneau ca ma aud bine. Am montat inca doua intek-uri, respectiv doua statii Intek m120, pentru doi amici, luate odata cu al meu. Reflectometrul si-a scos banii, e o jucarie foarte utila. Calibrajul antenelor s-au facut inafara localitatii, in camp deschis. Urmeaza sa-mi trag fir direct de la baterie, sa nu se mai reseteze statia cand pornesc motorul.

Drumuri bune, colegii! Si 73-uri!

Edited by Lucian M
  • Like 2

Share this post


Link to post

MAi, aveti niste hatch-uri de 3 m si scoateti antena pe la usa sa zapaciti firul ala! Trage firul de la antena prin tunelul lateral, pe sub scaunul tau sau al pasagerului, pe sub bancheta spate si il scoti frumusel pe la hayon printr-o margine si pui antena in spate pe cupole pe centru. Si sa nu-mi zici ca nu-ti iese reflectata ca te bat.

Share this post


Link to post

Firul ala nu tine 6 luni la frecusul de inchis-deschis portiera si te mai suiera la cap si vantul...

Share this post


Link to post

Firul e tras in masina "pe jos", pe unde faca cot cu pragul. Am cheder dublu la usa, nu face zgomot. Si firul nu-l trag pe sub mocheta ca ma apuca durerea de cap pana o desfac, sa treaca mufa aia groasa pe acolo. Firul intra exact la imbinarea usilor, e "fix" pe dimensiune.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Ce mocheta bre, ce-ai? Pe interiorul pragului ai niste protectii de plastic, il bagi frumusel pe sub aia. Nici n-ai treaba cu mufa, pus si simplu il impingi sub. Iar acolo, cat ai zice tu de imbinatura aia, punem pariu ca in 6 luni l-ai chiflit?

Share this post


Link to post

A, si asa. Dar deja am lipit cablul pe langa cheder cu Picatura. Ar fi mai bine pus firul "din spate", insa sincer am alta treaba acum, vreau sa vad de ce imi sta aprinsa lampa ABS, ma duc sa vad care e faza.

Multam de sfaturi!

  • Like 2

Share this post


Link to post
... In bord mi se pare totusi prea la vedere.

Si crezi ca iei amenda? 10000000.gif

 

... am dat si eu la randul meu indicatii...

Eu cea mai buna i-am dat-o lui Wolfman la bulgari. Statea in fundul unui camion si eu un pic mai departe. Coboram un delusor. I-am zis, baga! Dupa ce m-am bagat si eu am vazut si politaiul la capatul pantei tras la umbra sub un copac 20000000.gif Norocul meu a fost ca Leganza e considerabil mai mare decat Kaloul 40000000.gif

 

LE Desigur, am "platit" doi ani mai tarziu, cand coboram un drum atat de pustiu incat nu am vazut politaiul care ma astepta 16000000.gif

Edited by Abram Burel

Share this post


Link to post

Habar n-aveam ca ai depasit si tu TIR-ul ala ... Daca stiam ca legea compensatiei functioneaza acceptam atunci sa dam fifty-fifty amenda  <img src= "> .

 

Eu ma abtin sa dau altora indicatii, mai ales cand sunt cu nefasta "on board" (comenteaza intr-una ca ma conversez cu tiristii), doar cand sunt intrebat raspund. Pe traseele circulate e suficient sa ascult traficul din eter si stiu care-i situatia in urmatorii 50 km, nici nu-i nevoie sa intreb...Cred ca o sa-mi montez o casca de telefon pe statie, sa nu mai poluez sonorul din masina cu discutiile elevate din trafic.

Edited by Wolfman

Share this post


Link to post

Sotioara mea chiar e amuzata de discutiile din eter, insa ii cam lipsestecompania radioului :D . Daca vreau sa nu prind toate discutiile, inchid Sq si treaba e buna. Consider ca am facut o alegere buna cu statia, e o companie foarte placuta la drum.

  • Like 2

Share this post


Link to post

Wolf, se gasesc casti cu microfon in genul celor de telefon. Sunt speciale penru motociclisti, nasol e ca-ti paraie in ureche si nu cred ca e prea placut :)

Share this post


Link to post

Hmm, ma gandeam eu ca nu-i prea placut de aia voiam sa adaptez o casca telefonica sa vad cum e. Oricum, cu Leganza pe care am pusa statia radio circul in marea majoritate a timpului singur, doar in concedii si cateva week-end-uri pe an merg cu familia, vad eu cum fac...

Share this post


Link to post

Am cheder dublu la usa, nu face zgomot.

Firul intra exact la imbinarea usilor, e "fix" pe dimensiune.

1. Tu ce cheder crezi ca am si eu? Suiera, doar ca ori ai cauciucuri f galagioase si acopera, ori nu ai sensizat tu pana acum.

2. Orice ai face firul ala se va distruge in mai putin de 6 luni, am patit de 2 ori...

Share this post


Link to post

Si pe la haion daca vrei sa-l tragi...Nu prea ai pe unde, pentru ca in orice pozitie l-ai pune este presat de geam.

Share this post


Link to post

Ii fac maine poza sa vezi cum e pozitionat. Deocamdata are ceva scotch pe acolo, insa ma doare-n basca de aspect.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...