Jump to content
Sign in to follow this  
SORAN

Radioamatori

Recommended Posts

Bre, eu nu am masa in masina dar am o cotiera. E buna si aia?

 

Arata-mi si mie o formula fizica de transmisiuni unde intra m, "masa receptorului"!

 

Si nu vorbesc de transmisiuni de genul "Maria, maria" - pietricica in geam.

Share this post


Link to post

Hmm, la 40 km receptie nu o sa mai am pic de liniste in masina, prefer sa am receptie 15-20 km (cum am acum, pe probate). Si-asa sunt nevoit sa mut un canal mai sus sau mai jos dupa ce aflu ce-i in fata, calitatea informatiei receptionate lasa mult de dorit, unii confunda canalul 22 cu telefonul cu minute gratuite... Situatia din trafic fiind foarte dinamica nu ma intereseaza ce se afla in spatele celui ce vine spre mine de la 40 km, mi-este suficient sa stiu cu precizie ce am in primii 15-20 km.

Share this post


Link to post

Domnii injineri, o recomandare la ce ,,specificatii" (stiu ca trebuie coaxial si de 50ohmi) sau la ce sa fiu atent cand cumpar noul cablu pentru antena? [-O<

Edited by andreib

Share this post


Link to post

A punctat bine Wolfman, nu vreau o statie care sa bata la 40 Km pentru ca nu sunt interesat decat pe maxim 10 Km in fata, doar nu sunt TIR-ist. Vreau ceva de genul trafic blocat si sa am timp sa gasesc o ruta alternativa,radare in fata(in maxim 5 Km ai timp sa reduci viteza). Daca in timp capat microbul radioamatorismului ma apuc de investit.

Va intrebam de antena de 30 cm pentru ca nu mai trebuie reglata,si ar fi si avantajul ca o pot monta definitiv pe plafon, iar statia sa fie foarte simplu de folosit. Oricum,din specificatiile tehnice, toate cele intre 300-400 RON sunt cam la fel. Cred ca o sa optez totusi pentru ALAN 100, am vazut ca multi sunt multumiti de aceasta statie.

Multumesc frumos pentru raspunsuri!

 

PS: Sa iau salariul pe 15 DEC. si va spun la ce m-am hotarat.

Share this post


Link to post

Eu chiar sunt de parere ca voi vorbiti de dragul de a vorbi, pai cum naiba sa nu ma intereseze sa aud cat mai departe in momentul in care plec la drum lung si in fata este accident si nu se circula pe A2, am patit asta de 2 ori si antena mea urata si anosta de 2.05M m-a salvat din situatia de a sta ca prostu 2 ore pana se debloca drumul. Acelasi lucru l-am patit si cand am plecat la munte acum 2 saptamani, accident la iesire din Fieni si eu stiam de la Pucioasa, astfel mi-am planificat drumul. Alta problema ce faci in WE cand pe DN1, A2 nu circula TIRuri ci numai dube care sunt destul de rare si nu toate au CB, prefer sa bat 45-50km si sa aflu ce am in fata, eu pe A2 chiar am auzit pe cineva care se afla la 40km departare, de aia spun ca se poate si este bine.

Daca vreau sa aud doar la 10km este foarte simplu, am buton de squelch si chiar stiu sa il folosesc.

 

Antena de 30CM am eu la statia portabila, post-725-1228513697_thumb.jpg

 

Daca insa asta te bucura sa comunici doar 5km mai bine iti iei o portabila, iesi mai ieftin si mult mai comod. Iti urez succes la cumparaturi .

Share this post


Link to post

Ai iesit cu ea din oras? Cum se aude la viteza? Cat bate?

Share this post


Link to post

Este exceptionala, am fost azi la Targoviste, este comparabila cu ALAN 100PLUS poate chiar mai buna, difuzorul este mult mai bun, se aude mai clar decit difuzorul de la ALAN cit despre viteza nu am depasit azi 140km/h si se auzea exceptional, problema este ca la mine e tare liniste in masina cam la orice viteza asa ca nu prea poti compara cu Espero.

In legatura cu emisia si receptia am numai cuvinte de lauda insa nu uita, eu am o antena foarte buna, am receptia foarte buna, de vorbit azi am vorbit din Targoviste pana in Aninoasa, cca 10km, se auzea impecabil si eram langa linia de inalta tensiune. Oricum zona orasului Targoviste este foarte bruiata de liniile de inalta tensiune. O chestie ciudata este ca filtrarea (squelch-ul) este mult mai bun decit la ALAN 100, cand trec pe langa inalta tensiune nu mai baraie statia, cu nici o statie nu am reusit acest lucru, adica in momentul in care dadea squelch-ul prea tare nu mai auzeam pe nimeni dar nici brum iar daca il dadeam pream mic atunci auzeam brum de la inalta tensiune dar si alti colegi, compromisul era greu de facut. Cu portabila asta este mult mai bine. Chestia care ma enerveaza este cu acumulatorii care nu au fost inclusi, oare la SYSCOM or avea acumulatori :D Sau e criza financiara =))

Share this post


Link to post

@andreib, ai luat statie Team RoadCom dar nu ai specificat modelul. Daca este Multinorm cu 80 de canale, cea mai buna solutie pt o auditie buna ramane Difuzor extern CB Team TS-700. Daca ai montat-o in bord nu se aude nimic in timpul mersului. De ce am spus ca e cea mai buna solutie? Pt ca pe acelasi difuzor, pe o statie Jopix Omega nu se aude aproape deloc. Nu stiu de ce sunt unii asa porniti pe statiile astea, daca ii maresti volumul microfonului(din interior) si o urci la 15W e super ok: receptie buna, emisie la fel.

Share this post


Link to post

Da, multinorm 80 de canale e. Acum intrebarea este: unde sa pun difuzorul extern? Deocamdata nu-mi permit sa o desfac, e inca in garantie :) . Oricum, va primi o antena noua President missouri sau President Ohio. Inca nu sunt convins ca merita sa dau pe a doua cu 90 ron mai mult...

Edited by andreib

Share this post


Link to post

Diff-ul extern il pui sub scaun de exemplu, sau deasupra oglinzii interioare.

Share this post


Link to post

Datorita informatiilor gasite in acest topic incepand de ieri sunt mandrul si fericitul (sper) posesor al unei statii Alan 100 plus "asortata" cu o antena ML145 de 160cm.

Facut calibrajul la un nene ce se da mare specialist, dar ceva imi spune ca a doar a dorit sa-mi ia banii.

Pana acum multumit de ce se aude, aflandu-ma in Roman auzeam "colegii de trafic" ce discutau de radarele din Bacau. Alte impresii dupa ce mai capat experienta in utilizarea bijuteriei.

E posibil ca saptamana viitoare sa ajung la Bucuresti si as dori sa stiu pe ce canal pot gasi memrii clubului?

Share this post


Link to post

Pe 22 stam in general. Daca ajungi la Bucuresti si ai dubii privind reglajul statiei, intreaba in canalul 23 de Sevil. Il gasesti in zona Tunari de pe soseaua de centura.

Share this post


Link to post

Ce parere aveti despre portabila Intek 520, pret 350 lei, in comparatie cu Midland 42, care costa 550 lei. Ieri am testat un Intek, doar cu antena mica si alimentata la bricheta, timp de o ora, pe centura Craiovei. Eram auzit cam la 500 m si receptionam cam de la 2 km. Foarte stabila in receptie si excelenta calitatea sunetului. In zona retelelor electrice de tramvai, si pe centura , in apropierea liniilor de inalta tensiune nu ma auzea nimeni si nu receptionam nimic, dar nici nu aveam brum si alte reactii ale statiei. Pe alte forumuri, cei care au testat statia asta, afirma ca puterea ei reala este de 3w. Midland 42 nu am testat, doar am tinut in mana, si am considerat-o o bijuterie, ca design si ergonomie. Ce ati recomanda, dintre cele doua, ca raport pret- performante?

Share this post


Link to post

Mda, am ales un Intek 520. Se comporta foarte bine, aud si sunt suzit foarte clar. Am mai luat o antena de 114 cm, cu talpa magnetica, pe care inca nu am acordat-o. Chiar si in aceste condtii sunt auzit bine la 5-7 km in oras. Sunt foarte multumit de functia ASQ, care face treaba buna, si astfel am liniste in masina :) Cu antenuta ei mica sunt auzit de la cel mult 3-400 de metrii, iar receptia 1-2 km. Singurul lucru incomod este conectarea la kitul de incarcare, care se face cu ajutorul unui surub, destul de greoi si incomod de manevrat. Daca vorbesc destul de tare, se poate manevra chiar din suportul in care este asezata.

 

post-1252-1234541467_thumb.jpg post-1252-1234541560_thumb.jpg post-1252-1234541614_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Deci pana la urma nu e nici o problema daca folosesti o astfel de statie in masina, fara antena exterioara?

Share this post


Link to post

Cu antena mica poti comunica relativ ok, daca vezi masina corespondentului, si daca tii statia langa geamul lateral al masinii. Prima proba am facut-o in curtea spitalului Fundeni, in afara masinii, alimentata de la acumulatori si cu antena ei. Auzeam perfect soferii de tir de la Parcul IOR, iar ei nu ma auzeau deloc.

Share this post


Link to post

Mdea... i'll have to pass, then.

Nici macar nu am unde sa prind antena, decat daca vine cu ventuza :D

Share this post


Link to post

Cum adica? Nu poti pune una exterioara in spate, deasupra hayonului? Sau vrei s-o folosesti pe moto?

Share this post


Link to post

Am doar vreo 20 de cm de tabla pe plafon.

Share this post


Link to post

7 cm iti trebuie :)

Share this post


Link to post

Daca aveti statii de ultrascurte, prin PH, pe 162,125MHz ascultati... politia (circulatie). Radare, blocaje in trafic, etc.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...