Jump to content
Sign in to follow this  
SORAN

Radioamatori

Recommended Posts

Nu prea :(

Share this post


Link to post

Asta e :( ... poate reusesc sa o vand cuiva :-?

Share this post


Link to post

din capitolul statii va recomand jopix omega 27 si cu antena euro cb145

este combinatia cea mai reusita eu miam cumparat una si sunt foarte multumit miam montato pe masina de la munca ca duar cu ea ma dau cam toata ziua e un ford tranzit din 2003 Asadar N3bunica este si el in eter daca ma vedetzi pe strada cu un ford transit BV 28 LIN care e inscriptionata cu komerling zbieratzi dupa mine ca am sa va aud sigur cacii am mereu statia pornita si deobicei umblu cam prin toata tara cu precadere consanta galati tulcea braila ploiesti buzau focsani szlobozia. :D si stau mai mereu pe 22 :D curand am sa vin si cu ceva poze cu statia si antena chiar si cu masina cu care ma tar zii de zii cat despre distanta de lucru maxima este de 20-30 km!pt cei din bucuresti si care au ocazia sa ajunga in bucuresti incercati de luati legatura cu barbone tipul e super meserias.jopixu meu de el a fost modificat si adus de la 4w 40canale la 8 w 235 canale :osanale: :thumbl: asadar ne auzim in eter :D

Edited by elprypas

Share this post


Link to post

romulus, o statie CB care merge doar in AM se poate modifica pentru FM.

Daca te-ar interesa asa ceva, uite aici un link unde se explica operatiunile necesare.

 

Eu unul daca as achizitiona o scula de genul asta, m-as uita sa vad daca are si mod SSB, in general modele mai scumpe. SSB e foarte util pentru legaturi la distante mai mari datorita eficientei crescute a semnalului.

Desi operarea in SSB nu cred ca e legala la noi, atat timp cat nu stai printre canalele folosite intens, nu prea deranjezi. Un amic a obtinut performante destul de bune, as putea spune chiar recorduri, lucrand in SSB fara finale de putere, doar cu o antena mai eficienta.

Share this post


Link to post

Da. Interesant. Multumesc pentru informatie. Cand va fi sa fie, am sa apelez la un meserias sa-mi faca modificarea. Ce este acel SSB? Am sa ma uit pe manualul statiei, desi nu cred ca are, la pretul asta :)

Share this post


Link to post

:o fftopic: Multa cenzura pe topicul asta! E nornal ca oamenii sa stie de unde sa procure statii, sa nu se mai intepe!

 

Citeste titlul topicului sa vezi si tu ce se discuta aici. Daca vrei altceva, de ce nu deschizi alt topic ?

Edited by tolin

Share this post


Link to post

SSB single side band care poate fi USB sau LSB. Este un mod de emisie cum e si FM sau AM cu anumite particularitati. Se foloseste in special pt DX-uri.

Share this post


Link to post

Ieri, cu salupa, am folosit din greseala centura Buc. Am intrat pe la Otopeni si 5 minute mai tarziu m-am blocat la bariera Tunari.Aveam pasageri ambii copii si batrana mea mama.Si statia deschisa.

Ce a urmat imi adevereste faptul ca multi asa zisi covrigari se incadreaza in subspecia homodeeducatussinesimtitus. Noroc ca aia batrana are o ureche mai tapana si nu prea a priceput. Stiu, uniiar zice ca nu e obligatia nimanui sa asculte dar, vorba cuiva de p-aici: public dar nu liber.

Rusine!

Share this post


Link to post

Nu te supara DAR chiar nu te pune nimeni sa asculti. Ceea ce zici tu e dupa regula ,,ce dezgustator, ce repulsiv, ce urat dar hai sa ma uit in continuare''. Daca nu ai observat statia are un off switch.

 

LE: Despre ce te asteptai sa vorbeasca oamenii blocati in trafic? Despre slujba de la biserica, despre literatura si vremea frumoasa de afara?

Share this post


Link to post

Andrei, chiar te invit, cu turismul pe centura bucurestiului...

Share this post


Link to post

Nu-mi place Bucurestiul, cu atat mai mult centura... Deci daca ma inviti in Bucuresti cred ca alte lucruri ar fi mai interesante  <img src= )"> . Aici se vorbeste decent si elevat intre colegi pe 22, pana cand apare cuvantul ,,control'', ,,politie'', RAR... Aceste cuvinte sunt adesea insotite de expresii licentioase...

Share this post


Link to post

Pe centura bucurestiului expresiile ''licentioase'' se adauga ca garnitura si cuvintelor ''turisme'', ''astia cu astea mici'', ''masini mici'' etc... Nu o data m-am luat in gura cu unii colegi de trafic pe tema asta... Si in special soferii de pe bascule sunt pe val la capitolul asta, nu camionagii de profesie...

Share this post


Link to post

Din categoria mult hulita a basculagiilor si altor feluri de manivele fac si eu parte. Asta nu inseamna ca ma obliga cineva sa rostesc toate refularile prin microfon, mai mult, rolul CB-ului e cu totul altul.

La inceputul acestui secol apreciam discutiile ca fiind ajutatoare si la obiect. Cu trecerea anilor observam o difersificare a speciilor care se ascund in spatele unui volan mai mare ce explica, dealtfel, popularizarea acestui limbaj.

De altfel Mircea stie mai bine despre ce vorbesc, punctele fierbinti ale variantei sunt inecate la ore de varf de TURISME care forteaza intersectia circuland prin santuri si gropi depasind coloana de 2km, iar noi ca oameni ce suntem doar privim si strangem din dinti, ceilalti, cum am zis, refuleaza pe gura.

Nu am vrut sa supar pe nimeni prin acest comentariu; sa zicem ca esti sofer pro si intr-o cursa banala iti iei nevasta sau fica si nimeresti pe varianta BUC...

Share this post


Link to post

Neah, neah, neah... tu esti pe transportor, alta gasca-n alta traista ;) la fel ca si cei de pe ciment-truck-uri. Si da, ai dreptate cu ceea ce se intampla pe centura, dar asta nu justifica cu nimic limbajul si bagatul tuturor in aceiasi oala.

PS: ai remarcat ca nici un basculangiu din zona bucurestiului nu are oglinzile intregi? De ce oare?

Share this post


Link to post

Atat cat am stat eu pe 22, in zona Craiova, Slatina, Pitesti, limbajul mi s-a parut ok, in general. Cand au chef de discutii "porcoase", schimba canalul.

Share this post


Link to post

Ma bucur nespus ca intelegi care-i treaba cu oglinzile. Profesionalism, nu gluma. Daca aveam putere obligam pe toti sa le cumpere si sa fi vazut adaptare din mers.Asta pe langa subiect.

Stii, cand am citit despre CB-uri ca sa nu mor prost am aflat ca truck-erii din State au vazut aceata o alternativa la un detectorul de radar, pt. ca din cauza crizei petroliere din anii '70 autoritatile americane au impus restrictii de viteza si acestia s-au adaptat uzitand CB-uri.

Noi la ce sa ne mai adaptam? Ca luam de la toti ce e mai bun!

Si eu mai scap ceva urat dar sunt niste limite ale bunului simt de care cred ca nu trec. Dupa cum bine observi ca vitejii aia raman anonimi la cererile de identificare.

Cum ziceti voi, btw statia are 40 canale ,alege unul si baga cat te tine, nu se supara nimeni. Dar nu pe 22.

Share this post


Link to post

Cele mai placute dispute pe 22 sunt intre bucuresti si ardeleni :)

Share this post


Link to post

Apropo de capitalisti, asta vara pe Dealu Negru vreo 2 tipi scandal mare ca ei pleaca in Italia si vezi Doamne ce circulatie de rahat e si chestii din alea dulci. Le cazuse cu tronc un coleg de la European Drinks si nu s-au potolit pana n-am facut cativa front comun amenintind-ui cu teva-n geam. Ia uite tu ce cursa naibii, tooocmai in Italia de parca erau primii si ultimii.

Pana la Sibiu nu le-am mai auzit gura.

Share this post


Link to post

Am mai scris si la topicul "Sunteti curentat de masina?", de cand am montat statia ma curentez cand cobor din masina. Fenomenul se intampla doar cand statia functioneaza. Voi, cei cu statii, ati patit asa ceva, de la ce ar putea fi ?

Share this post


Link to post

Eu ma curentam si inainte, ma curentez si acum  <img src= )">

Nici o diferenta...

Share this post


Link to post
Am mai scris si la topicul "Sunteti curentat de masina?", ati patit asa ceva, de la ce ar putea fi ?

 

Din pacate fenomenul este, cred, departe de a fi unul legat strict de masina. Poate ajung sa fiu catalogat drept X-files, insa cred ca are legatura cu "global warming" si exploziile de energie solara care induc cu mai multa usurinta cantitati mari de energie dincolo de ionosfera.

Spun asta deoarece in urma cu ceva timp pe o vreme caniculara ne-am trezit in sistemul de alimentare al biroului cu 317 V masurati pe diplay-ul de la un UPS de 25KW Lanpron. Sursa de energie este un grup generator superperformant Perkins de 50KW trifazic. Au murit 2 PC-uri , 1 sursa UPS pe langa 3 tuburi neon si un alimentator de laptop HP. Generatorul nu poate fi suspectat de malfunction din vreme ce nicio siguranta automata nu a sarit. De specificat ca biroul se afla langa un turn de 240 m inaltime pe care se afla instalate suficiente surse de radiatie electromagnetica. Singurul birou afectat a fost cel de langa turn desi alimentarea cu energie se face pentru mai multe locatii de la aceiasi sursa. :scarpin:

Edited by safari hunter

Share this post


Link to post
Am mai scris si la topicul "Sunteti curentat de masina?", de cand am montat statia ma curentez cand cobor din masina. Fenomenul se intampla doar cand statia functioneaza. Voi, cei cu statii, ati patit asa ceva, de la ce ar putea fi ?

 

am patiti si eu pe un transit din 2003 pana sa pun statie nu ma curentam acum de cate ori ma dau jos din masina ma curentez de ma ia toti draqi :wallbanger: :scarpin: :spumelagura:

 

citind posturile de la acest subiect am vazut ca nu sunt singurul nemultumit de limbajul si comportamentul bbasculagiilor din toata tara. circul mai mult pe dobragea si imi vine sa imi iau campi cand trec prin zonele pe unde sunt cariere in exploatare . e un haos total discutii fara sens si nici o informatie folositoare, daca vrei sa intrebi ceva nu reusesti sa afli nimic pt ca nu te aude nimeni din cauza lor. nu stiu de ce acesti haiduci ale soselelor nu se muta pe un alt canal.

Share this post


Link to post

O sa incerc sa iau curent din alta parte. Saptamana asta nu am folosit statia, si nu m-am curentat deloc.

Share this post


Link to post

Dupa un drum ieri la Valcea, combinatia statie+detector si-a dovedit inca o data eficienta. Erau 4 radare pe traseu si vreo 2 echipaje pe Dealul Negru la linia continua. Absolut nici o problema, faptul ca stiam dinainte ce si unde mi-a permis sa rulez in siguranta. In plus, pe dealul negru rugam tir-istii sa-mi spuna cand pot depasi.

Curand urmeaza un modul de putere ce se va monta in statie si care va creste puterea de emisie si receptie de la 7 w la 30 w :D

Share this post


Link to post

Monteaza si o plita cu un mic motor sub ea si o sa ai si un mic cuptor cu microunde. :D

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...