Jump to content
Sign in to follow this  
Guest Mecmar

Accize Pe Automobilele Daewoo Si Dacia

Recommended Posts

Guest Mecmar

Accize pe automobilele Dacia si Daewoo

Modificarile Codului Fiscal au fost aprobate si de la 1 aprilie accizele se vor majora. Cresterea accizelor va fi cu 13,5% peste cea stabilita initial.

Autoturismele noi din productia nationala cu o capacitate cilindrica mai mica de 1601 centrimetri cubi vor fi accizate incepand de la 1 aprilie 2005. Nivelul accizei este de 1% pentru vehiculele noi si de 2,5% pentru cele rulate.

Nivelul accizelor pentru autoturisme si autoturisme de teren, inclusiv din import rulate, variaza intre 1% si 11% pentru vehiculele noi, respectiv 2,5% si 32% pentru cele rulate, in functie de capacitatea cilindrica si de tipul de carburant utilizat. Actul normativ precizeaza, in mod expres, regimul accizelor in cazul autoturismelor si al autoturismelor de teren, inclusiv din import, rulate, introduse in tara in baza contractelor de leasing.

Baza de impozitare va fi valoarea de intrare, la care se adauga taxele vamale si alte taxe speciale.

Au fost majorate cu 5%, accizele la unele produse considerate de lux si au fost introduse accize la aparatele foto digitale. De asemenea, au crescut accizele la autoturismele cu capacitate cilindrica mare.

Share this post


Link to post

Accize pe aerul respirat nu avem?Ca si asa e imputit in Bucurestiul asta. Da, au furat tot aia de la PSD si n-a mai ramas nicic si pentru noii veniti . :spumelagura:

Share this post


Link to post

Accize pe maşinile de producţie internă ... mare tâmpenie !

Share this post


Link to post

> :) SA TRAITI BINEEEEE! > :)

Share this post


Link to post

Din pacate acest guvern se gindeste numai cum sa obtina (stoarca) bani de la populatie / firme. Nu am auzit pe nimeni sa zica: ia sa vedem cum putem rentabiliza actualul sistem de stat, cum sa eliminam birocratia, cum sa eliminam cheltuieliile inutile din taxpayers money, etc.

 

PS: probabil cu acizzele astea crescute o sa se reinfinteze rutele de autocare (de adus marfa: 'tivi culor', 'radiocasu', si favoritul meu 'dvd ORION') bucuresti-instanbul, bucuresti-rusia, bucuresti-bulgaria

Edited by hitman

Share this post


Link to post

pai bre, de ce mai facuserati revolutsiune in '89 daca nu vreti kapitalism?

 

kapitalism se numeste ca se impoziteaza ABSOLUT ORICE venit. e adevarat, se impoziteaza mai putin decat la noi...

Share this post


Link to post

Din pacate drumul spre bunastare e plin de capcane.Sa avem putina incredere si rabdare.De fapt asta tine de politica fiscala pe care o urmeaza acest guvern:impozitam munca mai putin si mai mult consumul.Si in fond e logic:ai 5.000 euroi sa iti iei masina noua,mai ai tu 50 pt acciza.Problema e la modul de cheltuire a acestor sume si Hitman are perfecta dreptate.

Share this post


Link to post
Sa avem putina incredere si rabdare.De fapt asta tine de politica fiscala pe care o urmeaza acest guvern:impozitam munca mai putin si mai mult consumul.

 

Domnu', nici ca se putea spune mai bine! al naibii economist, citeste cifrele altfel decit noi, muritorii de rind :D ... si unde mai pui ca se uita pe toate coloanele :thumbl:

 

Sa invatam si noi sa citim TOATE coloanele ...

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...