Jump to content
Sign in to follow this  
fry

Dacia "Black Line"

Recommended Posts

Comenzile alea sub volan le aveam si eu pe Clio. Pacat ca pe Clio sunt disponibile inca de la inceputul anilor 2000. :D

De 11000 de euro imi iau un Meganu' Sedanu' d-ala vechiu (inca se mai vinde), cu acelasi motor si e alta masina, totusi, chiar daca tot low cost.

Share this post


Link to post

fry lasa-i sa-si ia care e problema pana la urma ? Da esti suparat rau ,zau asa !Si aia sunt romani si noi la fel ,mai sunt si prosti printre noi acum ce sa facem emigram ? :-? Nu toata lumea citeste forumul Daewooclub, ce sa-i faci ?

Acum daca tu te uiti la videoclipuri de genul ala inseamna ca esti prost, sau te influentaeza cu ceva ?E greu sa lupti cu mentalitatile unora ,eu am vazut altele si mai groase ! :) )

Share this post


Link to post

Nu-i asa ca, daca acea masina despre care vorbiti, ar purta o alta "sigla" decit cea care o poarta (sigla Dacia) ar fi OK?

Observ de multe ori, cind este vorba de ceva "naspa"se ia ca exemplu Dacia. Mai mult de atit, unii, au uitat usor de acele timpuri pe cind aveau Dacia si se mindreau de mama focului. Acum, cind s-a vazut omul cu fundul intr-o masina Made in Strainica, hai sa "facem" pe Dacie, ca na, e Dacie.

Daca nu ma insel, exista printre noi unii care, nu au parcurs nici macar 1km cu o Dacie (fie tip nou sau vechi) dar, stie exact ce si cum despre acea masina.

Am si eu aici doi vecini cu Logan-uri de 3 ani, despre care aud doar vorbe de bine, sint multumiti de acea "sigla" pe care unii dintre voi u tineti in "suturi".

Share this post


Link to post

fry, de vina este media din .ro, nu altcineva.

Reno nu a lansat blackline la noi, ok? deci mi s-ar parea cel putin stupid sa investeasca in promovarea a ceva ce nu vinde.

 

Pretul de 11.000 este pentru Franta. Dar voi luati de buna tot ce va spun altii, ca nu sunteti in stare sa ganditi pentru voi, si sa va interesati direct la sursa.

Share this post


Link to post

Viktore partial ai dreptate apropo de fiabilitate. Si eu am 2 colegi care sint multumiti.

Unul e asa de lenes si "atehnic-aauto" ca nici o surubelnita in masina nu are. In 3 ani benzina ulei si filtre. Nu stie nici unde e roata de rezerva si daca are cric 24000000.gif

Dar nu as da 9-10.000 euro pe ea. Poate m-as orienta la un Chevy daca vreau ceva nou, un Opel Clasic, Seat Cordoba etc.

Se merita daca vrei una f ieftina, noua si cheala sub 6000. In cazul asta e singura optiune cred.

Edited by lascarica

Share this post


Link to post

O tin in suturi pentru ca este o masina care nu isi face banii. Prin strainatate s-au gasit compromisuri si se poate lua un Logan sau Sandero OK la 5-6-7 mii euro, pret care este foarte potrivit. Numai in Germania sau in Franta poti sa gasesti Logan sau Sandero cu pret redus, sustinute frumos cu prima de la stat si care ajung sa fie cumparate lejer, fara eforturi financiare. La noi nu se poate, la noi costa mult, imens.

 

Nu am ceva personal cu Dacia, desi ar trebui. Pe Dacia Nova GTi (cumparata de noua din fabrica in 1998) taica-meu a ramas cu schimbatorul in mana in centrul unei intersectii dupa un singur an de folosire. Ca sa nu mai zic ca din 6 in 6 luni se spargea toba (intervale fixe aproape!) sau ca pompa de apa nu ducea mai mult de 1 an jumate. Cati bani si cat timp a inghitit masina aia... as putea sa am ceva cu Dacia... dar nu pot sa zic ca tin ura impotriva primei marci de masina care a existat in familia mea.

 

Fata de acele vremuri, Dacia Logan este cu adevarat diferita. Dar putem face asemenea comparatii?!?! E o pata pe obrazul Daciei faptul ca abia dupa ce au cumparat-o francezii a devenit o masina decenta. Cu atat mai mare rusinea cu cat la noi se vinde scump si la altii mai ieftin.

 

Binenteles, Black Line a fost lansat in Franta (iar marketingu ala pe care tot il laudam). Nu pe piatza franceza se bazeaza Renault ptr aberatia de 11.000 EUR.

 

Din moment ce altii au reusit in 10.000 EUR sa construiasca masini cu dotari multe, motorizari mai interesante, tabla mai buna si design mai atragator (desi asta este un capitol de genul "fiecare cu gusturile lui") si Dacia NU a facut-o, normal ca o iau in deradere. Am puternica impresie ca orice campanie sau vehicul incropit in ultima vreme de cei de la Pitesti transmite mesajul "am mai slefuit putin un material mediocru, acum voi prostilor cumparati-l la suprapret si simtiti-va bine". Nici o alta marca din aceeasi raza de pret nu transmite acelasi mesaj. De ce? Simplu... pentru ca Dacia NU este o masina care sa fie in aceasta raza de pret, este o masina ce nu ar trebui sa coste mai mult de 8000EUR super full.

 

De-asta ma apuca rasul... cum sa nu ma apuce cand vad Dacia Black Line la 11.000 EUR cu optiuni pe care orice Kia, Chevrolet, Renault etc etc le au pe modele mai ieftine?

Share this post


Link to post
super full

Daca te aud astia de la mioveni, baga titulatura asta si vand si mai de-al dreq.

Share this post


Link to post

Pina una alta Dacia vinde de rupe la export. Si nu e masina rea, am fost cu multe taxiuri peste 150 de mii de km si mergeau foarte bine.

Nu e finisata, e alta poveste, si probabil incearca si ei sa ofere si ceva optiuni mai bune, ce naiba e asa de atacat la incercarea asta?

Nimeni nu obliga pe cineva sa o cumpere, fiecare alege ce-si doreste.

Si sa fim calmi, o masina de 10 mii e doar o masina de 10 mii oricare ar fi ea, nu e audi sau bmw.

Share this post


Link to post

Nu-i asa ca, daca acea masina despre care vorbiti, ar purta o alta "sigla" decit cea care o poarta (sigla Dacia) ar fi OK?

 

Nu chiar, mie chiar imi place sa stau sus in Logan si, mai ales ca lucrez intr-un service Dacia-Renault, pot sa afirm ca Loganul se tine muult mai bine ca si fiabilitate decat Reno-urile. Ca au plastice jenibile sau ca Sandero are tabla batuta cu ciocanul in portbagaj de zici ca a fost lovita de noua, e alta poveste, dar este intr-adevar o masina fara pretentii pe care o poate conduce orice atehnic in ale masinilor si poate pleca la drum fara a avea macar o surubelnita.

Share this post


Link to post

Are "succesuri" pe afara cu programul Rabla.

La noi a fost cumparata de cei care ori au vrut o masina la ~6000 cu sau fara ceva optiuni, de unii care au zis ca merge inca 1000 si cu citeva trasnai pe ea in special kkturile alea de proiectoare care le tin tot timpul pornite...si bineinteles sa nu uitam firmele, taximetrele care au cumparat ceva Dacii.

Variantele de motorizari mici gen 1.2l si cele cu GPL da suna bine si nu gasesti prin alte parti dar in rest...

Share this post


Link to post

Cand s-a lansat in Belgia Loganul, acum 3 sau 4 ani era 8000€ versiunea 1.6 8V, fara nici un program rabla sau ajutoare fiscale. Pe vremea aia se mai comercializa inca Twingo ala vechi, din '94, care costa aproape 11.000. Si n-avea nimic in plus fata de logan.

Tot in Be Dacia a dat dintotdeauna 3 ani garantie, in timp ce firma mama Reno inca da 2 ani unele modele. Clio are 2 ani, iar anul trecut megane modelul anterior avea tot 2 ani. Asta nou nou stiu... Peugeot da 2 ani, Skoda si VW dau 2 ani...

 

La banii de logan "black line" poti lua VW fox. Intre cele doua, prefer de departe loganul, cu sau fara comenzi pe volan si sateliti...

Share this post


Link to post

Parerea mea, doar acel cineva care are sau va avea acea masina, poate spune daca intr-adevar face sau nu toti banii acea masina si asta peste citiva ani. Ceia ce discutam noi aici sint doar pareri, se merita sau nu 10 mii€ pentru acea masina...iarasi nu avem de unde sa stim, pentru ca nu o avem si nu o cunoastem.

Intr-adevar, de banii aia isi poate lua omul o alta marca, dar daca e sa privim realitatea, luind ca ex. o Dacie care dupa (sa zicem) 30.000km schimbam bucsaraia, ce zice romanul? pai e Dacie si de aia. Daca e sa vorbim despre o alta marca care, la acelasi numar de km trebue schimbata bucsaraia, atunci ce zicem, pai din cauza drumurilor proaste. La fel si cu rugina, la Dacie apare pentru ca e Dacie, pe cind la cealalta marca apare de la sare, deci, nu mai e vorba de calitate.

Nu vreau eu sa fac reclama Daciei dar, cum spuneam in postul anterior, aceasta masina asa cum este ea echipata, daca s-ar schimba acea "sigla" cu o alta mai din strainica, cred ca nu s-ar mai pune problema pretului.

Cel mai interesant in toata povestea asta e faptul ca, s-au gasit atitia "prosti" de afara care au cerut si cer la comanda masinile noastre, doar noua unora, nu ne satisface poftele la pretul ala. Acum, fiecare cu parerea si poftele lui.

Share this post


Link to post

Din partea mea, sa scoata cat mai multe versiuni de Logan, chiar si asta, "model securist," sa mai intre niste bani in buzunarele unora prin Romania. Pe de alta parte, o scadere in asa fel a standardelor de fabricatie la un producator si a dotarile acceptate de catre clienti nu poate insemna decat ca si ceilalti ii vor urma...

 

Sau cel putin va urma o stagnare. Pentru ca se poate...

Share this post


Link to post

 

De-asta ma apuca rasul... cum sa nu ma apuce cand vad Dacia Black Line la 11.000 EUR cu optiuni pe care orice Kia, Chevrolet, Renault etc etc le au pe modele mai ieftine?

Pretul ala de 11,000 de euro este in Franta. Tocmai m-am uitat pe configuratorul francez de la kia, iar in Franta kia ceed pleaca de la pretul de 15.480 de euro(in varianta de baza,). Putina informare nu ar strica inainte de a face afirmatii din astea total paralele cu realitatea. pai ce facem, comparam preturile din franta la sandero cu preturile din romania la ceed?

 

Pe de alta parte si chevrolet e prezent prin germania,franta etc; de ce nu se vinde aveo la cifrele la care se vinde logan/sandero?! Ca doar la programul rabla in germania poti cumpara la fel de bine chevrolet cum poti cumpara dacia.

Ce o tineti atat cu rabla nu stiu. Ca se vinde loganul ca il iau aia la 6000 de euro. pai cu aia 6000 de euro neamtul n-ar putea sa ia si un aveo?!..

si cu toate astea cifrele la vanzarile chevrolet prin vest sunt incomparabile cu ale daciei.

 

ce e interesant e ca in general mai toti posesorii de masini mult mai scumpe decat loganul il privesc ca o masina corecta, pe cand cei care au masini din aceasi clasa (aveo e una dintre ele)in general sunt cei mai inversunati :)

Edited by bossake

Share this post


Link to post

 

 

Nu am ceva personal cu Dacia, desi ar trebui. Pe Dacia Nova GTi (cumparata de noua din fabrica in 1998) taica-meu a ramas cu schimbatorul in mana in centrul unei intersectii dupa un singur an de folosire. Ca sa nu mai zic ca din 6 in 6 luni se spargea toba (intervale fixe aproape!) sau ca pompa de apa nu ducea mai mult de 1 an jumate. Cati bani si cat timp a inghitit masina aia... as putea sa am ceva cu Dacia... dar nu pot sa zic ca tin ura impotriva primei marci de masina care a existat in familia mea.

 

 

Aici trebuie sa iau atitudine. Pana in anul 2000, Novele au avut intr-adevar probleme, dar dupa acest an si pana in 2002 problemele ei s-au redus considerabil.

 

Nova mea GT1 din 2000, luata de noua, cu injectie Bosch a mers perfect 2 ani de zile fara nici cea mai mica problema, si ce drumuri a vazut masinuta aia...forjata cu 160 zeci de km pe autostrazi, drumuri forestiere, a mers IMPECABIL.

Am plans efectiv dupa masina aia cand vedeam cum pleaca cu cumparatorul in ea.

 

Am in famile si acum o Dacie 1310 din 91` toamna, luata tot de noua.

Pe langa faptul ca te duce din A in B si arata ca curu, fiind TOTAL neingrijita, stiu ca MEREU porneste si isi face datoria ca o batranica la coada la lapte : punctuala si hotarata.

 

Peste tot exista exceptii dar generalizarea e nefasta.

 

Cat despre Logan, il dispretuiesc la fel de mult ca oricine de pe-aici din cauza pretului, formelor, etc. Dar nu din cauza numelui.

Share this post


Link to post

1310 a avut si taica-miu, din '99. A fost una din ultimile cu carburator. A tinut-o doar 17.000km. Si era o rabla, daca treceai de 110km/h haleai ulei mai ceva ca un TDI, a avut probleme la directie, s-a ars releul de la semnalizare, s-a bulit o chestie din aia pt reglat aerul care intra in habitaclu... noroc ca a fost pe garantie. Insa si cu garantia a fost aspru... s-a dus pt releu si s-a intors cu bujiile schimbate, si in plus nu erau doua identice, fiecare era alt model (asta nu e vina uzinei insa). La coroziune erau dezastru, in 2-3 ani apareau probleme.

 

Singurul ei merit era consumul, cand a dat-o avea un consum mediu facut pe 17.000km de 6.5l/100km.

 

Si a cumparat-o cu 2700USD si a vandut-o cu vreo 2900, si a fost sub "pretul pietei" :D Dacia e singura masina de strada din lume mai scumpa SH decat noua, traditia asta a continuat si la Supernova... dupa ce modelul a disparut s-au vandut SH o perioada pe la 4000 euroi, adica tot atat cat au fost noi.

In Fr s-a vandut si Logan SH mai scump decat nou :D In Fr pt Logan se asteapta uneori 6 luni. Unii smecheri se inscriu, il cumpara, si il revand mai scump celor grabiti care nu au timp sa astepte.

 

Am putea spune deci ca la capitolul devalorizare, Dacia bate la fund orice alta marca :D

Share this post


Link to post

Zilele trecute mai erau unii bezmetici nostalgici doritori de reintroducere a Solenzei in fabricatie, asa ca sa nu vorbim de devalorizare aici cand tot se cauta rablele alea.  <img src= )"> Nu mai vorbim ca pana prin 2007 se cereau niste preturi fantastice pentru Solenza la SH, multi le-au vandut in profit dupa ce s-au folosit de ele.

Ultimele dacii berline s-au dat cu spaga. Astept succesorul loganului, sa vezi atunci ce o sa aprecieze lumea modelul actual si ce cautat va fi. :P

Share this post


Link to post

@Englishman: Dacia GTi a tatalui meu era din 98, era abia introdusa pe piata cand a cumparat-o (de la Campina parca). Stiu ca a costat o gramada de bani dar a fost mult mai proasta decat ar fi trebuit. Numai faptul ca tata o ducea sistematic in service si remedia orice problema (de obicei prin schimbare de piese direct) a facut-o sa se tina la un loc cum trebuie. Nu am ce comenta insa de motor si de injectia Bosch, alea au fost bune. Prin 2000 mi se pare ca Dacia lu taica-meu a inceput sa fie... mai buna, asta ptr ca schimbase foarte multe lucruri care venisera pe ea din fabrica. Stiu ca singurul mod in care a facut toba sa nu se mai sparga la 6 luni a fost sa comande din Curtea de Arges, de la o fabrica autorizata, un traseu full de inox. Sa nu-ti inchipui ca masina aia vedea drumuri forestiere, era rulata frumos pe asfalt. Mi-aduc aminte ca in 2003, abia i-a mai prins frana pana intr-o trecere de pietoni, abia a evitat-o pe una care trecea. S-a dus glont la serviceul autorizat Dacia (unde mergea de fieare data), a facut scandal monstru ca nu e posibil sa ramai fara frane la o masina de 5 ani vechime, cu toate verificarile facute si cu nici 60.000km la bord, iar mecanicii de acolo i-au zis scarbiti "Ce vrei domle, e Dacie". Atunci a vandut-o si si-a luat la scurta vreme Kalosu (2004), masina in care nu a schimbat pana azi nici bateria.

 

Dacia Gti produsa in 2000, cum ai avut tu, poate o fi fost mai slefuita. Oricum era la noroc, cum prindeai exemplaru'. Mi-aduc aminte nebunia cu Solenzele... dar alea chiar erau mai rezistente. Nu cred ca m-ai inteles mai sus, am zis ca as putea sa generalizez tocmai datorita experientei anterioare, dar nu o fac, ptr ca nu e corect si ptr ca toti stim limitele daciilor de atunci. Oricum, nici o GT / GTi nu se prezenta prea dragut in sensul ca in 70.000km sigur aveai probleme multe in plus fatza, sa zicem, de un matiz sau orice altcva strain. Piesele romanesti, prost tratate, isi spuneau cuvantul oricata grija ai fi avut de masina.

 

Revenind la Loganu de lux: (!!!!!)

 

 

 

Asta e limuzina pentru mers cu ea la caminu cultural.

Edited by fry

Share this post


Link to post

Ce e patratelu` ala alb din spate? figura unuia caruia i-a fost rusine pesemne sa iasa in poza? :) )

 

La Nova mea ma voi gandi mereu cu nostalgie si cu foarte mare drag, a fost prima mea masina si am iubit-o ingrozitor de mult. Am vandut-o la finele anului 2002 tocmai din cauza Cielo-ului pe care mi se pusese pata si pe care l-am luat tot de nou. Sigur, aceasta este alta masina si nici acum, dupa 7 ani, nu pot compara Nova cu ea niciodata, evident.

 

Dar de mers perfect a mers si Novalina...ma gandesc totusi ca si spaga data la cumpararea ei a avut un cuvant greu de spus.

Cand am ales-o din parcul de masini de la Dacia, am strecurat niste verzisori in buzunarul celui care se ocupa de clienti dupa care am fost condus in spatele reprezentantei, departe de masinile spalate si stralucitoare din fata show-roomului, a dat prelata jos de pe o Nova prafuita intr-un mare fel si mi-a spus :

" Asta o tineam special pentru dl. X, dar nu a mai venit dupa ea" .

Sentimentul care m-a incercat atunci cand am urcat si am plecat cu ea nu-l pot descrie...prima mea masina noua, mirosul acela de plastic crud, fantastic...:X

Anii s-au dus insa acel sentiment nu m-a mai incercat niciodata, indiferent de masina.

 

Primul drum lung l-am facut cu Nova pe Transfagarasan unde o simteam ca un tanc careia nimic nu-i sta in cale...imi venea sa nu ma mai intorc acasa. In primele saptamani nimeni nu prea m-a vazut pe acasa, dealtfel...mancam in ea, dormeam in ea, ( mergeam fara bancheta din spate si spatarul rabatat, avand la dispozitie o gramada de spatiu in care se putea dormi linistit, cu o plapuma intinsa pe podea).:X

 

Si astazi o vad prin oras intr-o stare excelenta, fara pic de rugina pe ea ( O fi karma ramasa de la mine?)

Eram la semafor odata si ma trezesc cu ea alaturi. Am inchis instantaneu radioul, am deschis toate geamurile ca sa-i ascult motorul si sa o vad mai bine. Evident ca am lasat-o sa plece prima, urmarind-o cu drag din priviri.... :(

 

 

Apropo de valoarea de revanzare, am cumparat-o cu 90 de milioane noua si am vandut-o doi ani mai tarziu cu ...100 de milioane...Ideea era ca la negociere sa-mi ramana in mana macar 90, cu cat am luat-o.

Inutil sa va mai spun ca a fost in stare extraordinara, ca de altfel tot ce conduc si in prezent. Sotia celui care a cumparat-o nu s-a uitat decat o secunda la ea si a zis " Gata, o luam " . Nu s-au tocmit nici pe 5 lei. :scarpin:

 

 

Era gri metalizat, cu folii tip oglinda la toate geamurile...stralucea mai tare ca soarele de vara...

Edited by Englishman

Share this post


Link to post

Tot aceeasi culoare era si Dacia GTi a tatalui meu. Cu motorul / injectia si cu vopseaua nu a avut niciodata probleme. La vremea respectiva (1998-1999) cred ca Novele chiar au fost privite ca "de lux" printre romani. Raportat la timpul respectiv...

 

Ca fapt divers, tatal meu era avocatul clubului Steaua la data aceea. Dupa ce si-a luat masina si s-a tot dus cu ea la servici o perioada, s-a pomenit cu aproape toti fotbalistii stelei, care trebuiau sa plece intr-o deplasare, coborand din autocar si rugandu-l sa le arate masina. Vreo doi chiar l-au rugat sa ii lase sa dea o tura de parcare si in final s-au declarat foarte incantati de noul produs de la Dacia. Nici unul dintre ei nu avea Dacie, ca i-a intrebat taica-meu, dar toti erau incantati de cum arata, cum se aude motorul, de faptul ca era pe injectie... aia Dacie de lux :) )

 

Imi pare rau, n-aveti decat sa spuneti ce vreti si sa ma banuiti de rea-vointa dar eu sunt scarbit de Dacia Logan Black Line si de faptul ca francezii incearca sa-i ridice staiful unei masini care, momentan, nu poate mai mult. Daca tot au pus-o black line trebuiau macar s-o faca superfull, daca nici asta nu s-a putut, atunci sa ma scuteasca.

 

@Bossake: Si ce daca Kia se da la 15.000E in Franta si la noi e mai ieftina? S-o crezi tu ca Logan Black Line, cand se va lansa aici, va costa mai putin la noi decat in Franta. Stii si tu la fel de bine ca si mine ca dacia black va costa la fel in Romania. In plus, am crezut ca s-a ajuns la o concluzie pana acum la treaba cu Dacia in Germania. Omule... cu programu rabla la nemti un Sandero sau Logan scad considerabil chiar si sub 5000 euro, lucru pe care Chevrolet nu il face. La altii se poate, la noi nu. La noi iei credit pe XX ani sa iei un Logan cu dotari de lux ca aer conditionat sau roti, cauciucuri, volan... etc

Edited by fry

Share this post


Link to post

Hai ca ati dat-o pe "Amintiri din Copilarie " !

Share this post


Link to post

Da, asa este. Topic dead. Personal, am ras destul de "Black Line" pana acum, nu mai pot, mi-ajunge. O astept sa apara si la noi iar daca va fi tot 11.000 EUR pretul, atunci o sa mai trag o portie de ras. Bafta toata lumea

Share this post


Link to post

Eu rad de multi dintre posesorii de dacii logan cand ii vad cat sunt de prosti, si mai ales si fuduli si incearca sa-ti demonstreze ca ei stiu mai bine. Bine, rasul meu se transforma intr-un ''HELP ME !'' cand imi vorbesc fata in fata si vad ca n-au auzit de colgate si de cazanul de facut sapun.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...