Jump to content
Sign in to follow this  
AND

Ce Merita Cel Mai Mult? (din Urmatoarele)

Recommended Posts

Am postat acu' ceva timp ca Seat Leon Top Sport . Din pacate n-am banii aia ( 13.000) . am tot sperat ca scad p[returile si degeaba.

Ma gandesc din ce in ce mai tare poate gasesc la 8.500 vreo Octavia 1 de prin 2001 - 02 cu celebrul motor 1.8T de 150 de caluti.

Mi-a mai marit si mie salariul si pana la urma vreau o masina puternica cu care sa fac km.indiferent de consum . Espero ma intristeaza pt. ca nu este masina de sarit peste 140 . Altfel iti bati joc de ea.

Si vreau o masina cu care ;la 140 sa merg cu a treia , intelegi? :D

Pe tine nu te-am sfatuit sa-ti iei peugeot 206 . nu altceva .

Share this post


Link to post

Expero are dreptate. Ia-ti o salupa. Te primim bucurosi in club. Airbag? Aida-de. Vezi sa nu iti mearga ala din '95. Io ma simt super in siguranta in masina mea, chiar daca nu am airbag. Si oricum decat cu un airbag, mai bine fara. Trecand peste airbag insa in rest are cam tot ce vrei: geamuri, aer, inchidere centralizata, le gasesti si cu intalatii audio bune deoarece de obicei au fost cumparate de oameni cu bani.

O salupa pe GPL probabil ca face toti banii. A mea nu are, dar nu am vrut eu sa am.

Reviziile nu te sparg la buzunar, daca ai avut grija cand ai luat-o sa fie intretinuta bine nu o sa ai probleme cu ea de nici o culoare. E limuzina, ce mai. Si arata si bine. Sunt f. multi oameni care nu agreaza Daewoo dar agreaza Espero pe motiv de design si fiabilitate.

Iti recomand motorul de 1.8, daca gasesti de 2.0L si mai bine. Avand GPL te doare-n bashca de consum. Iar astea doo motoare au potirintza mai multa in ele.

 

Concluzie: un Espero cu GPL este f. recomandat.

Share this post


Link to post
Si oricum decat cu un airbag, mai bine fara.

seriooos? pai stupizi e astia care pun deja in standard airbag... defapt il pun degeaba, nu?

Share this post


Link to post

Comentariul asta se vrea comnstructiv? Ca nu prea e.

Daca mergi singur airbag-ul e ok. Dar eu merg in 90% din cazuri cu pasager. Si mi se pare tampenie ca eu sa am airbag si pasagerul nu.

Si ca sa iti raspund, cei care pun airbag in standard la sofer se asteapta sa il cumperi si pe ala optional de la pasager. Asta e toata ideea. Unde pielea mea e siguranta daca soferul traieste si pasagerul moare. Sau si mai rau, sufera un handicap permanent.

Precizez, este parerea mea proprie si personala: ori doua airbag-uri ori nici unul. Punct.

Edited by mongoose

Share this post


Link to post

Va multumesc pentru sfaturi . Pot spune ca masina pe care o conduc cel mai mult momentan este un Tico SX , si am o parere f buna despre ea , e jucausa. Insa sa fiim seriosi .. nu este MASINA! Nu e ceva in care sa ai incredere pe autostrada , si (sper sa nu se supere nimeni) nici Matiz-ul nu mi se pare de mare incredere. Am condus si Matiz , si Cielo ..si va spun sincer ca mi s-au parut remarcabil de instabile la anumite capitole. Nu as avea incredere sa iau curba continua de la crangasi (paralel cu linia lui 41) - Bucuresti - cu o viteza peste 50. Am mers cu masini adevarate si din pacate mi s-a pus pata. Vreau ca masina pe care o voi cumpara sa ma faca sa ma simt ca sunt intradevar intr-o masina straina. Am mers cu Scenic model 2004 :X , am mers cu Mareea , am mers cu Mercedes 230E ...iar pe urma intr-un Matiz sau Cielo (care parca nu are frane) nu m-am simtit "in largul" meu. Pe GPL n-as vrea deoarece imi place sa-mi stiu masina ca fiind oricand capabila sa demareze in sensul adevarat al cuvantului. Optiunea "pt siguranta portofelului" ar fi bineinteles Dacia Solenza , probabil gasesc o Clima din 2003 pe la 4800 euro. Insa m-as uita totusi si dupa ceva de genul 1997 Opel Astra Caravan , de acela frumos cu caucicuri mai groase , jenti aluminiu .. poate o suspensie mai tare ..care-i da un aer de ALL ROAD ; a/c , servo , airbag etc. Motorul Astrei pe benzina , fie el pana in 2.0L ..este Ecotec si consuma pana in 10 in oras...Opel merita laudati la treaba asta. Insa sunt sceptic cum m-as simtii in ea , eu fiind unul singur .. mi s-ar parea greu de manevrat (eventual a mers cineva de aici cu un astra caravan?)

 

Si inca o optiune , destul de surprinzatoare ar fi o Skoda Felicia din 2000. Airbag , A/C , servo si la aia. Imi place botul de la Felicia care din 98 este acelasi cu cel de la Octavia.

 

Va multumesc din nou pt sfaturi si sper sa mai primesc inca cateva de la voi referitor la ce am scris mai sus.

Share this post


Link to post

Deci, ca sa inteleaga lumea mai bine, tu vrei o masina care sa aiba airbag, abs, servo, full electric, din prisma consumului sa fie ca un golf 3 diesel, stabila ca o mareea, sa aiba perfomantele uneia pe benzina ca un mercedes 230E, ieftina la piese ca o Solenza Clima, cu designul de la Skoda Octavia, sa nu schimbi nimic 2-3 ani, la un pret de 5000 de euro, si care sa ia curba de la Crangasi cu mai mult de 50km/h fara se se comporte ca un Matiz, Cielo, si in care sa te simti ca intr-o masina straina ?

Share this post


Link to post
Motorul Astrei pe benzina , fie el pana in 2.0L ..este Ecotec si consuma pana in 10 in oras...Opel merita laudati la treaba asta. Insa sunt sceptic cum m-as simtii in ea , eu fiind unul singur .. mi s-ar parea greu de manevrat (eventual a mers cineva de aici cu un astra caravan?)

 

Si marmota invelea ciocolata in staniol la 10% urban (mers mosnegesc in oras neaglomerat). Eu am condus o Astra caravan de 1.7 Td si pot sa spun ca mi se pare ridicol sa spui ca e greu de manevrat (daca esti sofer mediocru si tot nu ai probleme).

 

Cat despre ideea ta ca la 5000 eur iti cumperi masina straina cu consum mic demaraj fulminant, stabilitate de BMW M series, costuri de intretinere mici/inexistente (pe 2 ani) sa stii ca VISEZI.

 

Eu sincer recomand sa te gandesti serios la ce vrei ca pana acum oscilezi si bati campii cu gratie( no offence dar asa e).

Share this post


Link to post

Clar, trebuie sa te hotaresti. Ori mai tai din coada vulpii ori mai pui bani.

Ca sa comentez ce ai zis tu in relatie cu un Espero, pentru ca asta e masina pe care o sustin in continuare:

- curba de la Crangasi, daca este cea la care ma gandesc si eu o iau cu a mea si cu 100.

- la GPL ai dat-o de gard. poate ai mers cu dacii taxi-uri pe GPL, dar nu compara un Espero 1.8 (de exemplu) cu un harb la care i s-a pus GPL. Un Espero 1.8 are 0-100 in 11s. E super bine pentru o masina la gabaritul ei si cu anii ei.

 

Eu cred ca ce vrei tu este un Opel Calibra. Tot zici ca vrei sa simti sa demareze sa fie sa dreaga. Ideea este ca trebuie sa te hotaresti: vrei consum sau vrei demaraj. Ca ambele la 5000 nu se poate. Asta ti-o pot spune toti de pe forum. Si daca vii tu cu disel d-ala din 95 ii dau ceata cu Esperache al meu la orice stop. Iar daca vii cu motor pe benzina consuma la fel k al meu. Deci? Trebuie sa alegi.

Share this post


Link to post
- curba de la Crangasi, daca este cea la care ma gandesc si eu o iau cu a mea si cu 100.

 

Aia e. Eu am intrat în ea cu 90, din simplu motiv că nu ştiam de ea :mrgreen: şi n-am avut nici o durere de cap, a luat curba în scurt fără nici o problemă, n-au scârţâit cauciucurile, n-am derapat, nu s-a înclinat tare (şi asta cu amortizoarele din fabrică la 120000 km parcurşi, subliniez). Maşina poate foarte mult, limitarea este şoferul (eu am reuşit să rup aderenţa pe spate luând o curbă la viteză prea mare, dar maşina s-a descurcat admirabil).

Share this post


Link to post

Prietene,da avans la o masina buna si apoi rate.Ca ce vrei tu nu cred ca poate nimeni sa te satisfaca.Si aia si aia si nici nu se mai aduc masini la banii astia de afara.Parca te vad ca ti-ai luat vreo teapa.Oricum bafta.

Share this post


Link to post

Crezi ca daca aveam cash 5000 euro nu puneam avans? Cash voi avea vreo 1000 euro , si ma imprumut la banca pentru inca 4000 !

Share this post


Link to post

Ce va tot luati de om ,nu toti ne dorim o masina care sa faca sprintul la 100km/h in 4sec sa aiba TOP Speed 312 km/h si sa consume 2.5% (de H2O) .

Asta e adevarul toata lumea isi doreste o astfel de masina si apropo sa nu scrie pe ea Daewoo ca nu da bine ,FERARI este Ok ,nuuu :banana:

 

Si eu eram in aceeasi dilema ,aveam pe dizelache defect (Golf I Diesel) si mi-a dat un prieten shalupa lui (Espero) si cind am vazut cit de marfa e ,cit de legata e masina desi avea 7 ani dar si 65.000 km REALI am zis asta e mergem pe benzina mai scump dar confortabil si chiar fun 2 drive :lavolan:

NU regret nici o clipa ca am dat 4250 euro pe shalupa desi nu arata chiar impecabil (mici probleme estetice la capota si una portiera ) dar se bate de la egal la egal cu VW passat /vectra din aceiasi generatie /an ,desi imaginea de marca am putea spune ca nu exista .

Share this post


Link to post
Optiunea "pt siguranta portofelului" ar fi bineinteles Dacia Solenza , probabil gasesc o Clima din 2003 pe la 4800 euro.

 

:o fftopic: Facem prinsoare ca o sa-si ia o Solenta la mâna a doua :banana: ?

Share this post


Link to post

mey omule, unde dai 5 mii, orice ti-ai lua second hand, mai trebuie sa ai bani de reparatii. daca tu ai numai o mie cash, nu te gandi la second.

 

cel mai bine ar fi sa-sti iei un matiz de 5300 NOU si nu te doare capu' de ramas in drum si batai si schimb de bucse si tot asa...

 

sau daca vrei spatiu, dai pe un logan nou 5.800 si iar rezolvi problema.

 

e adev ca e cald vara in masina fara a/c dar macar MERGE nu sta pe loc in service.

Share this post


Link to post
Cielo ..si va spun sincer ca mi s-au parut remarcabil de instabile la anumite capitole. Nu as avea incredere sa iau curba continua de la crangasi (paralel cu linia lui 41) - Bucuresti - cu o viteza peste 50. Am mers cu masini adevarate si din pacate mi s-a pus pata. Vreau ca masina pe care o voi cumpara sa ma faca sa ma simt ca sunt intradevar intr-o masina straina. Am mers cu Scenic model 2004   :X    , am mers cu Mareea , am mers cu Mercedes 230E ...iar pe urma intr-un Matiz sau Cielo (care parca nu are frane) nu m-am simtit "in largul" meu. Pe GPL n-as vrea deoarece imi place sa-mi stiu masina ca fiind oricand capabila sa demareze in sensul adevarat al cuvantului. Optiunea "pt siguranta portofelului" ar fi bineinteles Dacia Solenza , probabil gasesc o Clima din 2003 pe la 4800 euro. Insa m-as uita totusi si dupa ceva de genul 1997 Opel Astra Caravan , de acela frumos cu caucicuri mai groase , jenti aluminiu .. poate o suspensie mai tare ..care-i da un aer de ALL ROAD ;  a/c , servo , airbag etc. Motorul Astrei pe benzina , fie el pana in 2.0L ..este Ecotec si consuma pana in 10 in oras...Opel merita laudati la treaba asta. Insa sunt sceptic cum m-as simtii in ea , eu fiind unul singur .. mi s-ar parea greu de manevrat (eventual a mers cineva de aici cu un astra caravan?)

 

Si inca o optiune , destul de surprinzatoare ar fi o Skoda Felicia din 2000. Airbag , A/C , servo si la aia. Imi place botul de la Felicia care din 98 este acelasi cu cel de la Octavia.

 

Pe rand :

- nu cred ca ai mers cu un ciuelo intr-o stare impecabila . Iti spun eu ca se tine dupa Mareea fluierand .

- Nu iei in calcul Matizul " care nu e masina" . La banii astia nu cred ca-ti permiti sa nu iei in calcul Matizul .

- Tu vrei cu 5000 de euro vreo masina sport . La banii astia s-ar putea sa-ti iei o Calibra pe care s-o tii in fata blocului din cel putin doua motive :

1.Nu-ti permiti benzina la ea. Si daca-i pui GPL o sa fii penibil..

2.Nu-ti permiti intretinerea ei .

- Tot la capitolul GPl iti spun spre surprinderea ta ca Espero 1.5 pe GPL demareaza mai bine ca un Golf4 1.9TDI sau Octavia TDI de 90 CP . Pe incercatea din proprie experienta iti vorbesc .

- Deasemenea pt.informarea ta daca iti asumi consumul de 17% pe GPL , acelasi Espero va demara pe gaz mult mai bine decat pe benzina . Ca material de informatie ..

- vorbesti de Mercedes 230E ... nu cred ca face obiectul topicului tau . Asa si eu vorbesc de Octavia RS insa mi se rupe de consumul ei pe benzina . Parca voiai un tractoras care sa mearga cu vapori mai mult .

- Dacia Solenza - SuperNova . nu cred ca trebuie sa mai dezvolt ceva despre o masina care rugineste si dar si 200.000.000 rol pe ea.

- Opel Astra din 97 cu jante ,AC,servo , clima ,asereje si mai stiu eu ce pasarele , si eventual si GSI nu-ti permiti decat daca ti-o da cineva cu lumanare .

- la Felicia te sfatuiesc sda auzi mai intai cum, toarce motorul si apoi sa te gandesti sa dai bani pe ea. Apoi sa auzi si un Cielo , espero nu mai zic.

 

In concluzie incearca sa revii On Topic pt. ca mi se pare ca ai inceput sa visezi cu 5000 de euro .

parerea mea!  <img src= ">

P.S. - Asa ca daca te tot imprumuti de la banca incearca sa-ti iei o masina care sa nu mai necesite ca tu ulterior sa-ti mai faci vreo 2 carduri de credit pt. a baga banii pe care altii n-au sinchisit sa-i bage si ti-au vandut-o tie . Ca un singur credit e de ajuns , dupa parerea mea, nu?

Banuiesc ca ai o varsta , ca vinbe vara , la mare la soare cu o masina care sa demareze in 8 sec. am vrea toti sa ne dam pe faleza , insa gandeste-te daca o sa ajungi la mare cu harbul si daca o sa-ti mai ramana bani dupa ce o saa stai vreo sapt.in service :dizzy:

Edited by expero 16V

Share this post


Link to post

... si cand te gandeshti ce Espero isi ia la 5000 de euro. Pe al meu am dat 4500 pentru ca avea jante de aliaj pe 16''. Si e impecabil pentru un second hand. La 5000 iei una nou nouta. Si daca dai si de un 2.0L te-ai scos. Eu zic sa te mai gandesti la varianta asta.

Share this post


Link to post

Macar un Cielo din 98-99 si tot merita m.mult decat golf sau vectra din 1900 toamna. Insa daca vrei masina de fitze cu jante si "neoane" la numar sau sub ele :D te-ai orientat gresit sa intrebi pe forumul asta si cred ca tre' sa mai plusezi cu vreo 2000 de euro la suma aia .

Mongoose eu nici nu-mi fac probleme ca n-o sa-l dau la banii care vreau insa incerc sa-l readuc pe om cu picioarele pe pamant pt.ca Mos Craciun pana la urma se pare ca nu exista! :D

Si eu era sa fac aceeasi greseala sa cumpar in loc de espero o calibra din 91 . Imbarligaturi , 7000 de ture , e impecabila , a III 160 insa dupa 2 luni i-am zis omului pas cand mi-am dat seama ce teapa era sa-mi iau . Aaa daca as avea bani sa-mi fac o Calibra de teste ar fi altceva , insa in conditiile in care aveam bani pt. O singurta masina Calibra ma ducea la faliment .

Si cam asa e cu toate masinile vechi ..

Share this post


Link to post
Mos Craciun pana la urma se pare ca nu exista! :D

 

 

Toate ca toate dar PANA AICI! Pe mine nu ma intereseaza ce masina ti-ai luat sau o sa-ti iei dar sa nu te iei de Mos Craciun care EXISTA!!!

Share this post


Link to post

:D Gata ALX , nu mai plange! Nenea e rau si de-aia zice asa! Dar sa stii ca Mos Craciun exista altfel n-ar fi venit anul trecut atat de incarcat cu daruri.

Share this post


Link to post

Bineinteles , Forum Daewoo..asta inseamna ca daca Espero se fabrica si acum 100 de ani , tot n-aveam probleme cu el nu? Si Espero e tot sh , piesele sunt tot scumpe , la 5000 as putea sa iau Nubira din 99. Nu stiu de ce ati sarit toti la mine asa , nu am spus nimic exagerat. Vreau o masina sigura , care sa nu consume mai mult de 10l/100km si care sa stie sa demareze ,fapt care-l stie si o SuperNova ..deci nu mai bagati din astea cum ca vreau ferrari sau nu stiu ce. Voi chiar ati lua un Espero peste un Astra (ambele in stare buna) ? Este Opel fratilor!

Adevarul este ca nu poti stii niciodata peste ce automobil ai noroc sa dai cand cauti un sh , si norocul conteaza. Nu mi s-a intamplat in viata mea sa vad pe strada de ex un Fiat Brava care sa nu arate impecabil! E super masina ! Daca si acum un Croma/Tempra/Tipo te-ar mai tine ..fiat-uri de acum 15 ani.

Share this post


Link to post

Mai omule, nimeni n-are nimic cu tine! Toata lumea încearca sa-ti explice ca visele tale nu se pot îndeplini cu 5.000 euro! Ce-i atât de greu de înteles?

Share this post


Link to post
Voi chiar ati lua un Espero peste un Astra (ambele in stare buna) ? Este Opel fratilor!

 

Eu da :">

 

Nu mi s-a intamplat in viata mea sa vad pe strada de ex un Fiat Brava care sa nu arate impecabil!

 

Eu nu am vazut unul care sa arate intreg! :scarpin:

Share this post


Link to post

Pai cred ca gasesti Brava in 5000 de euro lejer. Daca asta e etalonul tau de masina te-ai scos. Mai ales ca afirmi ca sunt asa de fiabile. Eu cred ca fiat tocmai la fiabilitate are un mare minus.

iar daca etalonul tau de demaraj e supernova, atunci cielo DOHC 16v e racheta pe langa aia. Sa nu vorbesc de frane la Supernova/Solenza, ti se face rau intr-una.

La Espero motorul are o fiabilitate exemplara fiind de opel 1.8i -ul de pe vectra, poate sa mearga si 300 de mii de km fara segmentare.

Piesele de daewoo sunt mai ieftine ca la dacia dupa supernova. Nu iti ploua intr-un daewoo, si poti sta lejer in masina cand mergi la spalatorie, fara frica (,) ca la SuperNova.

Daca vrei consum sub 10 in bucuresti, iti trebuie o masina mai mica decat cielo, gen Astra Hachback. Un espero ia 12-13 litri in oras dar inafara ia 7.5 -8 si asta daca o calci. Un cielo e mai economic decat Espero.

Multi , inclusiv eu am ales masina Dewoo si pentru reteaua de serviceuri de care dispune aceasta marca. Daca-ti iei o astra din 95 si se strica ceva, te duci la toti "mesterii", sa vezi ce misto e. Iti faci un hoby din a cauta la dezbembrari piese.

De fapt asta cred ca e alegerea cea mare, foarte multi de pe forum tinem la masinile noastre si nu ne permitem sa le ducem la serviceuri ciudate si sa bagam piese carpite sau second dupa ideea ca merge si asa.

Edited by Wichedcoder

Share this post


Link to post

eh lasa ca nici reteaua de servisuri deiu nu exceleaza... si aici pana gasesti un service/mecanic bun dai cu tunu'...

Share this post


Link to post

Bine ca gasesti la Dacia, ca acolo chiar sunt necesare...

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...