Jump to content
Sign in to follow this  
AND

Ce Merita Cel Mai Mult? (din Urmatoarele)

Recommended Posts

Astra Caravan din 96 cat imi consuma in oras? Cu motorul Ecotec II si 1.7l sau 1.6 nu mai stiu cum era. Din ce-am auzit este ca pana in 10 :-? Astra hatchback de pe atunci este oribila ( la spate ).

 

Cat despre Brava... cel care a zis ca nu a vazut-o intreaga niciodata , sigur te refereai la asta? (attachment)

post-1002-1111502951_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Bineinteles , Forum Daewoo..asta inseamna ca daca Espero se fabrica si acum 100 de ani , tot n-aveam probleme cu el nu? Si Espero e tot sh , piesele sunt tot scumpe , la 5000 as putea sa iau Nubira din 99. Nu stiu de ce ati sarit toti la mine asa , nu am spus nimic exagerat. Vreau o masina sigura , care sa nu consume mai mult de 10l/100km si care sa stie sa demareze ,fapt care-l stie si o SuperNova ..deci nu mai bagati din astea cum ca vreau ferrari sau nu stiu ce. Voi chiar ati lua un Espero peste un Astra (ambele in stare buna) ? Este Opel fratilor!

Adevarul este ca nu poti stii niciodata peste ce automobil ai noroc sa dai cand cauti un sh , si norocul conteaza. Nu mi s-a intamplat in viata mea sa vad pe strada de ex un Fiat Brava care sa nu arate impecabil! E super masina ! Daca si acum un Croma/Tempra/Tipo te-ar mai tine ..fiat-uri de acum 15 ani.

Cine te-a pacalit ca sunt scumpe? Nu sunt mai scumpe decat la Fiat sau Opel. Poate sunt mai scumpe decat la Cielo dar nicidecum decat masinile pe care le insirai tu. Intraba cat e o evacuare de inox la Astra. A mea a fost 5 mil.

Despre consum ti-am oferit varianta GPL. Bang. Ai consum sub 10L la suta. Evident echivalentul benzina. Si la demaraj chiar si cu GPL faci supernova daca iti iei motor de 1.8.

DA. As lua un Espero din 98 (ca a mea) peste un astra din 93-94 (care e la acelasi pret). Cu ochii inchisi as lua. Ca sa nu mai vorbesc ca Espero are pana in 100 000 de km iar Astra are 150 000 manariti, probabil spre 200 000. Cum poti compara o masina din 98-99 (la 5000 o iei din 99 garantat) cu un Astra harbuit din 93-94?

Fiat sucks. Punct. Ai zis ca vrei masina fiabila deci iese din discutie Fiat. Practic asta e punctul lui slab: fiabilitatea.

Nu ma mai stresez. Eu zic ca Espero pana in 5000 de E este singura optiune. Punct. Pentru ce vrei tu. Mai este si Cielo, dar tu vrei si un pic de nerv, deci Espero.

Saaaaau... un Cielo Executive. Ala cred ca e chiar putin mai nervos decat Espero 1.8. Gandeshte-te bine.

 

P.S: iar brava aia arata k dracu la design, si Cielo e mai frumoasa daramite Espero. :)

Edited by mongoose

Share this post


Link to post

:lavolan: imi vand shalupa, pentru cine doreste :thumbl:

Share this post


Link to post
:lavolan: imi vand shalupa, pentru cine doreste  :thumbl:

 

Sa intelegem ca ti-a placut si tie Brava?!?

Share this post


Link to post

Sau ia-ti TRABANTUL ala de 5000 euro tunat.Motor de golf gti,caroserie usoara =consum mic. =)) =)) =)) .Ce ma mai distrez,daca vrei sa fi si tu la fel mai citeste topicul de la capat si ai sa fi multumit peste un timp.Lasa fitele daca nu ai bani.Daca vrei masina ia-ti masina pentru tine si ai grija de ea nu doar pentru ca da bine la vecini.Personal nici mie nu-mi place salupa,dar fuge tata,iar cielo la banii astia e masina si n-o poti compara cu jigodia de solenta sau super nova.

Share this post


Link to post

AND daca nu iti plac masinile daewoo si tot ai dai cu opelul ecotec de ce nu intri pe forumul lor sa faci niste comparatii intre cele doua masini la costuri de intretinere si fiabilitate.Sau daca tot vrei o supernova ,ai diploma de construtor de masini?

Iti trebuie sigur iti spun eu ca sa iti aranjezi caroseria .Nici la logan nu duci lipsa de antifonari,izolatii fete de usi,lampi plafoniere aprinse in viraje.

Share this post


Link to post

1. Nu exista forum opel (RO)

2. Nu e vorba ca nu-mi place Daewoo , dar absolut toate consuma prea mult. Ma simt super in siguranta pe GPL? ...intra unu in mine si explodeaza masina  <img src= ">

3. Mongoose , ai alege tu Espero peste un Astra din 93 , si eu .. insa eu ma refer la Astra din 96 sau chiar 97.

4. Fiat nu sunt fiabile... oare ce ar spune un prieten de al meu care are un Fiat Tipo din 94 si merge de n-are probleme! Iarna pe - cancer afara ii pornea la prima cheie. In fine , pe mine nu ma intereseaza sa investesc intr-o masina cu care sa intru in mileniul viitor , nu ma intereseaza cat de fiabil este un cielo si ca m-ar duce fara probleme inca 10! Nu m-am nascut ieri si nu am pretentii ca o masina pe care dau 5000 euro sa fie o investitie buna pentru VIITOR. Pe mine ma intereseaza sa ma duca bine vreo 2-3 ani si atat! Dupa aceea sper ca voi avea alte posibilitati.

Share this post


Link to post

1.Aici este forumul opel.

2.Pe gpl esti la fel de sigur ca si pe benzina cu conditia sa nu montezi tu instalatia.

3.Iti arat eu astra din 2001 tdi ecotec la 70k km de nu stai in masina fara muzica alttfel crezi ca esti in tractor.

4.Daca masinile fiat sant bune inseamna ca daewoo este concurentul mercedesului.

Share this post


Link to post

2. Din cunoshtintele mele (nu ma consider un expert) mai degraba explodeaza benzina decat GPL-ul.

 

3. Am cautat pe autovit, singurele astra sub 5000 de Euroi aveau peste 150 000 de kilometrii si motoare de 1.6 / 75 CP. Asta nu e masina nervoasa de care vorbeai tu. Practic ce zic eu este ca trebuie sa mai tai din cerintele tale si atunci poate gasesti ceva. Da, si mie imi place Astra ala caravan, dar am preferat o masina Daewoo pentru ca service-ul e mai ieftin si pentru ca am luat una cu 63 000 de km. Alea au mai mult de dublu. Pe a mea o mai vand peste vreo 2 - 3 ani, pe aia nu.

 

4. Cauta topurile de pe internet cu fiabilitatea masinilor. vezi pe unde se plaseaza Fiat. Faptul ca un prieten are unul functional nu inseamna ca sunt fiabile.

 

Poti sa te bagi la un Astra. Dar scoate din lista de cerinte demarajul. Ca la 75 de cai nu ai asa ceva.

Share this post


Link to post

Ok ovi_jer , mersi pentru link. In rest , mongoose ..nici eu nu sunt expert ..insa daca te pocneste cineva din spate cu vreo 60 la ora , nu se intampla nimic cu instalatia de gpl? Mi se pare haios ca unii care prin 96,97 cand a aparut Espero , erau boieri si si-au cumparat ..si pe urma le-au pus GPL ca nu le convine cata benzina mananca  <img src= )"> . Parerea mea , si poate nu numai a mea ..dar cu siguranta nu sunteti de acord : Cand nu esti facut din bani , nu merita o masina care consuma mai mult de 12-13l (precum Espero) ..si Cielo se apropie amenintator. Nu-mi spuneti voi mie ca Cielo consuma sub 10 , pt ca 10 consuma CEL PUTIN ( am vazut cu ochii mei ) Poate-ti consuma sub 10 daca mergi ca melcul si schimbi la 2000rpm si la 60 esti intr-a 5-a. Sincer sunt mirat cu cineva ar alege Espero , Cielo ca sa nu mai vorbim de Matiz! peste o masina precum Dacia Solenza care are un interior mai modern , un motor mai fiabil , si pt cei care vor ca masina sa nu fie alergata , o gasesc sh cu 10.000km acolo !

Share this post


Link to post
... Sincer sunt mirat cu cineva ar alege Espero , Cielo ca sa nu mai vorbim de Matiz! peste o masina precum Dacia Solenza care are un interior mai modern , un motor mai fiabil , ...

=)) =)) =))

Share this post


Link to post

Nene AND, sincer, matale ai venit pe forum Daewoo să ne spui nouă că maşinile Daewoo sunt proaste şi Solenza e mai bună ?

 

Una la mână, o instalaţie de GPL nu pocneşte aşa uşor cum crezi tu.

 

Doi la mână, eu nu sunt făcut din bani, şi totuşi nu mi-am pus GPL pe maşină. Aşa cum e ea niţel gurmandă, îmi place şi nu înseamnă că trebuie să-mi mănânc de sub unghii ca s-o întreţin sau să-mi fac griji că mănâncă 1 litru în plus la suta de kilometri. Uneori, mai trebuie aleasă şi cu sufletul maşina, nu doar cu capul.

 

Consumul mic nu se obţine la subturarea motorului, ci la mersul în turaţia de cuplu nominal.

 

Cât despre Solenza... las-o că măcăne. Am mers cu Solenza, cu SupeRNova, cu Nova, dar şi cu toate modelele Daewoo (în afară de Nubira 2 şi Tacuma). Novele nici nu intră în discuţie, au un interior de tot rahatul, cu muchii, şuruburi la vedere, lufturi mari şi aşa mai departe. Solenza e o îmbunătăţire, dar tot este departe de tot la confort şi interior.

Share this post


Link to post

Daca ai ajuns sa ridici in slavi Dacia in fata masinilor Daewoo inseamna ca oamenii de pe acest forum si-au pierdut timpul cu tine.Rade si cainele meu cand citeste .

Share this post


Link to post
Sincer sunt mirat cu cineva ar alege Espero , Cielo ca sa nu mai vorbim de Matiz! peste o masina precum Dacia Solenza care are un interior mai modern , un motor mai fiabil ,

 

Cel mai probabil pt ca au condus si Solenza. =)) =)) =))

Share this post


Link to post

Solenza este pe jumatate Renault , stiu ca nu e la fel de bine inchegata ca Espero , insa consuma mult mai putin , bordul este MUUULT mai modern decat Espero/Cielo. Nu am nimic impotriva modelelor daewoo , doar faptul ca, consuma mult. Iar Matiz-ul .. e clasa mini! Nu va suparati pe mine , chiar as lua un Espero daca aveam bani sa bag atata benzina cat cere. Cielo pe de alta parte (parere personala) nu-mi place!

 

Tot o aud pe asta cu Espero pe GPL .. mi se pare foarte complicata chestia! Se deranjeaza cineva sa-mi explice cum functioneaza? Daca se duce omul in nu stiu ce sat izolat cu o singura benzinarie prin zona ..si aia vai de capul ei , nu cred ca gasesti gaz!

Share this post


Link to post

Da prietene ca tu pleci la drum si ramai taman intr-un sat .Avantaj ,poti avea benzina in rezervor ca tot iti trebuie la pornire si sa circuli pe gaz.Gaz gasesti prin toata tara si nu se pune problema ca ramai fara,iar daca ramai nu e o nenorocire sa mergi pe benzina 50 km pana la statia urmatoare de gaz.E cea mai buna solutie pt masinile care consuma mult.Intra pe site la ultragaz si citeste informatiile puse la dispozitie de specialisti.

Share this post


Link to post

Sa-ti zic eu cum e cu GPL-ul. Butelia e facuta in interior dintr-o fibra speciala care se deformeaza intr-un accident major si lasa gazul sa iasa si sa arda fara sa explodeze. S-au facut destule inbunatatiri pe tema asta mai ales ca inafara stiu ca erau mijloace de transport in comun pe baza de GPL. Pe traseul care aduce GPL la motor se gasesc multe electrovalve care opresc imediat in caz de ceva scurgerea de gaz, si care se deschid doar cand pornesti masina. Am pe dacie din 98 sau 99 GPL si masina a suferit 2 accidente foarte serioase care au ras pur si simplu conductele de GPL de sub masina, si nu s-a intamplat nimic. E avantajoasa deoarece faci economii la conbustibil destul de mari. Ai butonul de GPL -> benzina in stanga volanului si poti trece oricand pe benzina , chiar in timpul unei depasiri mai nasoale. Daca ai chef sa mergi economic mergi pe GPL, daca vrei sa mergi mai sport treci pe benzina.

 

Acu , tu vii aici pe forumul daewoo si zici, ce masina sa-mi iau inafara de daewoo care sux, nu ti se pare ca ne jicnesti pe noi toti de aici? Crezi ca noi am dat pe masinile astea 1-2 mii de euro? Du-te frumos pe autoshow.ro si intreaba acolo ce masina sa-ti iei la 5000 de euro inafara de daewoo.

Share this post


Link to post

@AND: Am un coleg care are o vorba de duh de care m-am indragostit: ,,ESTI LA FURAT''. Nici nu stii cu ce se mananca o masina, ai 1000 de euro si vrei sa iti cumperi o incrucisare intre Maclaren F1(putere), Smart (consum), Maybach(confort) si toate la un pret de 5000 de euro. Eu vorbesc din perspectiva unui om care are 3 masin(citeste avatar)i, a coborat din Passat V6 TDI 4Motion Tiptronic si acum conduc in mod regulat un Matiz si nu ma simt ofuscat de nici un fel.

 

PS: Eu personal iti recomand un ligean cu apa fierbinte sarata in care sa iti tii picioarele in timp ce te uiti in ziar si iti iei o decizie(care ffffff probabil va fi paguboasa). Esti tipologia omului care se duce la samsari si isi ia o teapa cat o zi de post pt ca crede tot ce spun aia, dar macar o zi probabil o sa fii mandru de achizitia ta (no offence intended).  <img src= ">

Share this post


Link to post
Cat despre Brava... cel care a zis ca nu a vazut-o intreaga niciodata , sigur te refereai la asta? (attachment)

 

=)) Normal ca nu stiam cum arata! Ma bagam si eu in vorba, asa, aiurea!!! =))

 

BTW, cu ocazia asta am vazut una intreaga. Pacat ca doar in poze! =D> =))

Share this post


Link to post

Sau cu 1000 eur .. 37 milioane, îţi iei abonament Metrorex pe 205 luni, adică aproape 17 ani ! Şi nu ai de făcut revizii, chestii la el. Superofertă !

Share this post


Link to post

Ok , atunci spuneti-mi si mie : Espero pe GPL .. cum se comporta la deal? Cine pleaca mai tare de la semafor , Dacia Solenza MPI cu 75 cai ai ei , sau Espero pe GPL ?Ce inseamna "sa faci plinul" la gpl(in litri si in LEI) ..si facand "plinul" cati km mergi? Cata greutate adauga masinii instalatia de gpl?

 

Cateva intrebari doar..

Share this post


Link to post

AND, punem de-o afacere? Ne intalnim la semafor, io te las sa pleci tu "mai tare", si dup-aia facem jumi juma premiul pe care il iei, gata? Ca se lasa cu premii, inteleg... :rolleyes:

 

A, si mai vorbeam cu un fraier d-asta cu Daewoo... si-mi zicea ca ce tzeapa si-a luat, ca de 1000 euro isi lua o bicicleta marfa de marfa, se scotea la benzina, ba dadea si burta jos, gata cu poluarea si cu impozitele, unde mai pui ca te simti si ca-n Solenza (mai ales cind ploua).

Ai si mai multe viteze, adaptate situatiei... odihnit, asa-si-asa, obosit... si impins! Ultima pt urcat dealu!  <img src= )">

Share this post


Link to post

Cat am stat pana am citit toate alea... Si tot la 11/12% ati ajunsi si la GPL . Nu inteleg , procentajul asta este calculat spre deosebire de benzina , sau 12% GPL care inseamna X%? benzina?

 

Pe scurt! Raspuns da sau nu :

Espero pe GPL consuma mai putin decat Solenza? In caz ca a uitat cineva ( consum urban Solenza in jur de 8.5/100km)

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...