Jump to content
Sign in to follow this  
SorinG

Tariceanu A Vizitat Daewoo

Recommended Posts

pt. cei care nu au citit Ev. zilei :

 

Daewoo Craiova ramine fara piese de schimb in octombrie

 

Premierul Calin Popescu-Tariceanu a vizitat ieri Daewoo Craiova, dat fiind faptul ca in toamna expira valabilitatea contractului incheiat in urma cu trei ani intre General Motors-Daewoo Coreea si fabrica de autoturisme din Banie. Potrivit contractului, fabrica-mama din Coreea se angaja sa furnizeze piese de schimb la Craiova pina in octombrie 2005.

 

Prevederea a fost valabila pentru fabricile Daewoo care nu au fost preluate de GM in urma cu trei ani.

 

In ultima vreme, cea mai mare parte din productia de autoturisme Daewoo de la Craiova s-a adresat pietei interne. "Va fi greu sa crestem exportul de autoturisme de acum inainte, din moment ce nu venim cu modele noi pe piata", a declarat vicepresedintele companiei craiovene, Ion Ion.

 

Purtatorul de cuvint al Daewoo Craiova, Valeriu Girlea, a mentionat ca, la ora actuala, 60% din structura celor trei modele produse la Craiova (Matiz, Cielo si Nubira) este fabricata in Romania, iar 40% din oricare masina reprezinta piese livrate de GM-Daewoo Coreea.

 

Reprezentantii Daewoo sustin ca pina in toamna acestui an trebuie sa se stabileasca daca GM prelungeste sau nu contractul de furnizare de piese de schimb catre fabrica din Romania.

 

In 2006 expira licenta de fabricatie pentru Cielo. Daca modelul cel mai cautat pe piata, Matiz, poate fi fabricat la Craiova sub licenta Daewoo pina in anul 2009 (cu posibilitate de prelungire), pentru Cielo, lucrurile nu stau prea bine.

 

"Contractele de asistenta tehnica din partea GM-Daewoo Coreea pentru Cielo sint valabile doar pina anul viitor. Modelul Nubira II poate fi fabricat pina in 2007, iar Matiz, pina in 2009. Pentru toate aceste modele exista posibilitatea de prelungire a licentelor", a precizat Valeriu Girlea.

 

Daewoo Motors Coreea, compania din care s-a desprins Daewoo Craiova, detine 51% din actiunile fabricii din Romania, iar statul roman are 49% din actiuni.

 

Coreenii majoritari la Daewoo Craiova au facut apel de nenumarate ori la statul roman, in calitate de actionar, sa se implice in soarta companiei fie pentru gasirea unui investitor care sa cumpere fabrica, fie ca autoritatile sa faca lobby pe linga GM, pentru a prelua si uzina din Romania.

 

Nastase n-a facut nimic. Fostul premier, Adrian Nastase, a vizitat producatorul de autoturisme din Craiova, dupa care l-a trimis in Coreea pe ministrul Serban Mihailescu pentru discutii cu General Motors. Mihailescu s-a ales doar cu promisiuni din partea GM ca "va analiza pozitia fata de Daewoo Craiova".

 

Daewoo in cifre

 

In 2004, Daewoo a produs si vindut 27.000 de unitati, cel mai cautat model fiind Matiz. Ion Ion spune ca, dupa ce Daewoo Coreea a fost preluata de GM, exportul fabricii din Craiova s-a diminuat, dar pe piata interna compania s-a mentinut pe locul doi la vinzarile de autoturisme si beneficiaza de o retea de 76 de dealeri nationali.

 

Productia de motoare si cutii de viteza a avut o ascensiune si pe piata externa. Printre disfunctionalitatile de care s-a plins conducerea companiei se numara si slaba comunicare intre service-uri si fabrica in ceea ce priveste noile produse.

 

Tariceanu: "Coreenii nu si-au tinut promisiunile"

 

"Situatia in care se afla concernul coreean Daewoo a facut ca fabrica de la Craiova sa ramina a nimanui. Acest lucru ingrijoreaza autoritatile de la Bucuresti. Sint nemultumit de ce se intimpla la Automobile Craiova si ma preocupa ce vom face cu uzina dupa ce expira contractul cu Daewoo.

 

In special ma nemultumeste ca investitorul coreean nu si-a tinut promisiunile facute in 1994", a declarat premierul Calin Popescu-Tariceanu.

 

El a mentionat ca fabrica de la Craiova inca are licente valabile in baza carora se face productie si exista premise ca aceste contracte sa fie prelungite pentru ca fabrica sa supravietuiasca pina la privatizare.

"Exista in momentul acesta un climat favorabil industriei auto, mai ales dupa succesul inregistrat de Renault cu Logan", a spus Tariceanu.

Premierul a precizat ca Citröen nu are nici un interes pentru Automobile Craiova.

 

Evenimentul Zilei, 15 mar 2005

Share this post


Link to post

:rolleyes: da... situatia e destule de trista... nu vom mai avea dargile noastre daewoo-uri. ar trebui sa se faca ceva pt. ca e pacat; sunt masini fff bune

Share this post


Link to post

Cum se aduc acum piese din Koreea se vor aduce si peste un an.Problema va fi de preturi.Si sa fim seriosi,se va gasi o solutie ca doar nu vor arunca la gunoi ditamai fabrica.

Share this post


Link to post

...eh, si voi acum...stati linistiti ca se rezolva...vor sa mai traga si ei cate ceva de la Guvern, asa cum fac toti, ca doar e vaca de muls bugetul... :mda:

Share this post


Link to post

"Purtatorul de cuvint al Daewoo Craiova, Valeriu Girlea, a mentionat ca, la ora actuala, 60% din structura celor trei modele produse la Craiova (Matiz, Cielo si Nubira) este fabricata in Romania, iar 40% din oricare masina reprezinta piese livrate de GM-Daewoo Coreea."

 

Cred ca procentul pieselor romanesti o sa urce vertiginos...

Ceea ce nu e bine (parerea mea).

Share this post


Link to post

Bancuri a la Evenimentul Zilei!

 

Cum am mai spus: se gasesc piese pt Audi 100 desi nu se mai fabrica nicaieri in lume de ani buni...

Edited by panzer

Share this post


Link to post
" 60% din structura celor trei modele produse la Craiova (Matiz, Cielo si Nubira) este fabricata in Romania, iar 40% din oricare masina reprezinta piese livrate de GM-Daewoo Coreea."

 

 

pai pe de-o parte sperati sa fie 100% facuta in koreea si pe de alta parte panditi reducerile de pret... ori una ori alta...

 

deja se vede o diferenta de calitate majora si la matiz, ultimul bastion daewoo in romania...

 

viitorul suna... confuz pt fabrica.

Share this post


Link to post

Am mai postat-o si ieri ca bârfă dar, se pare ca dupa vizita Tariceanului la Craiova e si ceva adevar, ca prea se precipită lucrurile

Am ceva informatii că din toamnv GM preia Craiova, unde grupul va monta motoare si se pare ca vom produce noul Matiz.

Share this post


Link to post

De speculat se poate specula mult ...

 

De exemplu, eu speculez in acest moment in cheie optimista si emit parerea ca la Craiova nu s-a asamblat Matiz2 odata cu trecerea la Euro3 pentru a face loc Matizului3 peste un an; nu avea rost sa modifice procesul tehnologic doar pentru un an ...

Share this post


Link to post
Guest Mecmar

Sper sa nu ma fi inselat, dar ieri la PRO TV in timp ce se filma vizita lui Tariceanu, am vazut Matizul E3, adica cel ce se va comerdializa si in Europa. Deci noul Matiz pe linia de fabricatie a uzinei Craiova?

Share this post


Link to post

Vrei sa zici Matiz 3 (fara E). :scarpin:

NU cred ca se va fabrica la Craiova, cel mult niste subansamble, dar in goana dupa senzational au luat si ei (protv-ul) niste imagini cu M3 si au bagat acolo sa umple spatiul de emisie.

Share this post


Link to post

Bulangii de la ProTV au amestecat niste imagini cu M3X de la Salonul Auto Geneva in reportajul cu Tariceanu la Craiova... kkciosi :mda:

Share this post


Link to post
  Deci noul Matiz pe linia de fabricatie a uzinei Craiova?

te-ai inselat...

din lipsa de imagini au montat stirea prost si cum aveau imagini de la geneva... iata stirea...

stiu cum se face, ca doar lucrez in bransa...

de parca nu ai mai vazut imagini din deva cu linia 300 din bucuresti sau arhive de anii de zile... multi nu baga de seama..

mai mult ca sigur nu se monteaza in fabrica matiz 3 sau nici macar nu cred ca au unul pe acolo...

imagini din alta parte

 

ps... vad ca lumea stie cu ce se mananca tv.ul, dar hai sa spun si cum se face

hai sa va zic cam care este procedeul..

vine reporterul de pe teren sau din ce a citit in ziar si se duce la calculator si face textul stiri cu textul stiri si cu imaginile filmate se duce la montaj.. aici se apuca si pune vocea pe material (din off) apoi pe caseta se monteaza sincroanele (adica vorbeste omul sau personajul) = un material pe care este voce + sincroane.

de aici se incepe a se ilustra off-ul cu imagini, filmate de la fata locului (daca sant) sau cu imagini de arhiva daca nu ajung alea de la fata locului... chestia ca trebuie sa umple spatiul cat vorbeste vocea aia..

si iata stirea din jurnalul tv

Edited by aztec

Share this post


Link to post
De exemplu, eu speculez in acest moment in cheie optimista si emit parerea ca la Craiova nu s-a asamblat Matiz2 odata cu trecerea la Euro3 pentru a face loc Matizului3 peste un an; nu avea rost sa modifice procesul tehnologic doar pentru un an ...

Ce proces s-a modificat nene FLEX ? Masina este aceeasi, cu mici simplificari la motor.

 

PS media este in stare sa falsifice pana si buletinul meteo, nu l-ati vazut pe Tanasa in zapada pana la semnele de arma ?

Edited by tolin_afc

Share this post


Link to post

Eu cred ca se coace ceva,altfel nu se ducea Tari sa le zica la olteni ca peste x luni sunt someri.

Share this post


Link to post
De speculat se poate specula mult ...

 

De exemplu, eu speculez in acest moment in cheie optimista si emit parerea ca la Craiova nu s-a asamblat Matiz2 odata cu trecerea la Euro3 pentru a face loc Matizului3 peste un an; nu avea rost sa modifice procesul tehnologic doar pentru un an ...

 

 

Bine... hai sa o luam altfel. procesul tehnologic, ăsta de care zici tu se refera numai la linia de motoare, care la vremea cand Daewoo a preluat fabrica era una dintre cele mai versatile din Europa, adica modificarea procesului asta tehnologic e o chestiune de cateva saptamani, nemaivorbind ca se pot monta mai multe modele de motoare. Doi: din toamna piata europeana va fi invadata de clasa mica a grupului Citroen-Peugeot cu "buburuzele" deja prezentate la Geneva la preturi undeva pe la 7000-8000 euroi, concurenţă careia GM nu-i poate face faţă decat cu noul Matiz. Apoi se pare ca ai scapat din vedere ca motorul euro 3 nu a fost un "moft" al celor de la DAR ci au fost OBLIGATI sa-l faca, asa ca ...avea rost.

Daca gresesc, ..dau o lada de B.R. :drinkers:

 

P.S. Nu sunt speculatii, dar nu pot dezvalui sursa informatiilor  <img src= ">

Share this post


Link to post

Din cite am inteles io, M3X (prototipul demonstrator) pe linga modificarile de interior foarte vizibile avea si ecartamentul si ampatamentul un pic mai mari si o solutie diferita la puntea spate, cea cu probleme de stabilitate.

 

Acum, n-am nici cea mai mica idee daca aceste modificari se regasesc si in produsul de serie, desi ar fi picant sa fie asa ...

 

De acord, trecerea la E3 a fost obligatorie prin lege si uite asa avem o struto-camila unicat, adica M1 cu E3, desi pe plan mondial trecerea la E3 s-a facut cu M2 si in conditii normale asa ar fi trebuit sa se faca si la noi ... dar nu cred ca GM a vrut sa dea vreun semn ca sustine supravietuirea RoDae, ei joaca tare pentru a le pica uzina pleasca in brate; si pe acest considerent cred ca ar fi fost inutil sa se asambleze M2 cu E3 la Craiova pentru doar un an.

 

Sa dea Domnul sa vedem M3 iesit pe portile Craiovei!

Share this post


Link to post

Chiar nu este nimeni din Craiova pe acest forum care sa poata sa dea lamuriri pertinentedespre soarta uzinei ?

Share this post


Link to post

Sint destui oameni care lucreaza in reteaua Daewoo, chiar la uzina sau in reteaua de dealeri ... problema e ca ce se va intimpla cu adevarat se stie intr-un cerc foarte restrins ...

Share this post


Link to post
Guest Mecmar

Viitorul uzinei de la Craiova nu poate fi cunoscut decat de un numar restrans de oameni. Pana nu ai ceva sigur, nu poti iesi in media cu informatii care sa bulverseze, totusi Daewoo reprezinta un segment important din piata auto romaneasca. Speculatii pe la colturi, franturi de idei rasarite dintr-un ungher al nu stiu carei sectii de asamblare, pot fi gasite usor pe malurile Dambovitei.

In situatia in care s-ar face conferinta de presa si s-ar spune; domnilor incepand cu data de... uzina isi inceteaza activitatea... atunci ce ati face? Cred ca este o agitatie produsa inertial, piese de schimb trebuiesc furnizate inca 10 ani si cu asta gata.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...