Jump to content
Sign in to follow this  
Nu_stiu_totul

Anvelopa Stanga Spate Uzata Mai Pronuntat Decat Restul

Recommended Posts

Am cautat pe forum si n-am gasit ceva asemanator.

Deci Matizul sotiei are 35k km anvelopele n-au fost schimbate rortite etc. si acum observ ca pe roata din stanga spate uzura este mai pronuntata.

Care sa fie cauza? Logic ar fi sa se uzeze cele de pe fata mai repede nu ?

 

Acum o luna la revizie, am schimbat lichidul de frana s-a facut test computerizat de franare si totul a iesit ok. Atunci au ascultat rulmentii au tras de roti etc.

 

Masina nu este infranata rotile nu se incalzesc in mers !

 

Aveti vreo idee ?

Share this post


Link to post

Salut! Aceeasi problema o pot semnala si eu, insa daca ar fi sa respectam manualul ar trebuii rotite rotile conform desenului din manual. Dar cum matyul, saracul nu are timp sa stea... Prefer sa le toceasca si cand or ajunge la nivel minim, cumpar 2 anvelope noi si merg mai departe... Asa ca eu zic ca nu e ingrijorare ci doar nerespectare de manual... Multi km iti urez si fara probleme... Respect!

Share this post


Link to post

Eu n-am rotit rotile nicidata si singura diferenta intre ele este ca cele de pe fata sunt mai uzate decat cele de pe spate. Nu este normal sa ai o anvelopa mai uzata decat cealalta de pe aceeasi punte si mai ales pe spate.

Ai verificat unghiurile? Este posibil sa fi lovit ceva cu roata aia. Unde este mai uzata(interior, exterior)?

Share this post


Link to post

Fa o geometrie si vezi cum iese pe spate.

Ia roata cu pricina si du-te la o vulcanizare sa o invarta putin pe ala de echilibrat si vezi daca e stramba din butuc.

 

Rotile de pe spate nu ar trebui sa se uzeze vizibil diferit. Undeva e o problema.

Edited by Dj_Dark

Share this post


Link to post

Este posibil sa fi mers cu ea mai desumflata? Daca da, asta poate fi o cauza.

Share this post


Link to post

La puntea spate nu e nicio geometrie,si niciun unghi. Din echilibrare se rezolva eventuale trepidatii la mersul cu viteza mare. Ai facut niste verificari acum o luna. O fi aparut intre timp o infranare pe stanga spate, altfel nu se explica. De verificat acum.

Share this post


Link to post

@Nu_stiu_totul: nu i-ai raspuns lui @Closchkutza, cum se prezinta uzura ? E uniforma, e pe interior, pe exterior ? O poza ceva ar fi utila. Daca e doar pe interior sau exterior e mai nasol :(

Share this post


Link to post

Imi pare rau eu intru mai rar pe net .

 

Anvelopa e mai uzata pe exterior mai puternic.

Trepidatii batai sau alte manifestari nu are indiferent de viteza (pana la 120 km/h cat merg eu cand si cand).

Cu masina umbla mai mult sotia dar e soferita buna si nu cred sa fi mers cu frana de mana trasa sau sa fie rota infranata si sa nu sesizeze.

 

Oricum acum masina merge foarte usor , impinsa cu mana franele lucreaza si nu raman blocate.

 

La revizie am schimbat ulei, filtre (ulei si benzina), bujii, lichid de frana .

 

Eu n-am avut voie sa stau langa ei (politica de service) dar mi-au dat testul de franare care se face obligatoriu (zic ei) daca schimbi lichidul de frana.

S-au verificat jocuri la roti,rulmenti da' eu n-am vazut numai am platit !

(In paranteze am fost prima data in serviceul ala dar nu o sa ma mai duc .)

 

 

Dupa revizie eu am facut un drum intins in concediu 600 + 600 km (3 persoane cu mult bagaj) si de atunci a mers numai sotia.

 

Nici nu stiu daca s-a uzat in timp sau rapid dar voi mai urmari fenomenul.

 

Sa schimb cu rezerva care-i noua?

 

PS Presiunea n-am verificat-o de ani :(

Edited by Nu_stiu_totul

Share this post


Link to post
Anvelopa e mai uzata pe exterior mai puternic.

Dupa carte, pare a se fi deteriorat (nu spun dereglat pentru ca nu e nimic sa poata fi reglat acolo) ceva la roata din spate, care a inceput sa ruleze stramb. Cel mai probabil, amortizorul.

Share this post


Link to post
La puntea spate nu e nicio geometrie,si niciun unghi. Din echilibrare se rezolva eventuale trepidatii la mersul cu viteza mare. Ai facut niste verificari acum o luna. O fi aparut intre timp o infranare pe stanga spate, altfel nu se explica. De verificat acum.

 

La puntea spate nu se poate REGLA nici un unghi. Asta nu inseamna ca nu poate fi stramb vre-un ax si se vede asta la geometrie. Eu de la accident am deviatie 7 mm pe dreapta insa nu se vede la cauciuc si nu mi-am mai batut capul.

Edited by Dj_Dark

Share this post


Link to post

Cand am facut si eu geometria, nu s-au bagat decat la puntea fata.

Share this post


Link to post

Verifica janta sa nu fie stramba.Ar trebui sa se simta usor pe spate ca si cum masina ar merge pe niste denivelari mici,chiar daca e drumul neted.Verificarea poti sa o faci la vulcanizare,dar cu cauciucul dat jos de pe ea,altfel te pacaleste.Si eu am o roata mai roasa pe spate (nu cu foarte mult) si la prima vedere era ok janta,la a doua era strama.In rest,bara stabilizatoare sa fie bine prinsa si sa nu fie indoita catusi de putin.A stat unul cu un matiz muuult si bine prin service,pana au depistat aia ca era umpic indoita.

Alta varianta ar fi sa ridici pe cric roata respectiva,o rotesti usor(ar trebui sa se invarta mult timp singura-se invarte scurt timp>infranata) si te asezi pe burta si observi daca are vreo oscilatie.Ideal ar fi sa poti ridica toata masina pe spate si sa vezi daca rotile stau simetric,daca nu,esti pasibil de o punte spate noua.

Un amortizor spate daca este defect (sau lucreaza mult mai prost decat celalalt),roata se va tocii fix pe exterior,dar ar trebui sa se simta destul de bine in mers prin balans spate,te fura pe denivelari,etc.Faci un test de amortizoare si acolo se observa.Daca ai lasat masina in service "peste noapte",tot ce e posibil sa-ti fi pus baietii niste facaturi.Sa nu radem,cand ai observat cauciucul mai tocit?Sa nu fi avut unul de pe acolo nevoie de unul mai nou  <img src= )"> Mare greseala ca nu ai stat langa masina,chiar nu inteleg cum este posibil asa ceva.

Edited by Den

Share this post


Link to post

Multumesc de sfaturi cred ca sunt foarte bune.

Am mai vazut ca nu e o uzura uniforma pe toata circumferinta rotii ci numai intr-o anumita zona de aceea nu sare in ochi.

 

Saptamana viitoare o sa ma ocup (in weekend o sa ma bucur de 2 zile la munte) si o sa fac cam asa:

- merg la vulcanizare sa ma asigur ca nu e o problema de echilibrare, janta stramba etc.

- daca nu gasesc nimic merg mai departe cu test amortizoare, bara stabilizatoare

 

O sa va tin la curent.

 

PS Nu cred ca mi-au schimbat roata in service.

Share this post


Link to post

Eu zic sa incerci sa pui si roata de rezerva inainte sa arunci cu bani, sa vezi daca ti-o papa in acelasi ritm. Iti zic asta pt ca la mine unul din cauciucuri s-a mancat inexplicabil de repede si l-am pus pe toate partile, punte fata, punte spate stanga/dreapta( acum l-am facut rezerva). e posibil sa fie el defect; nu are compozitia buna sau e prea vechi.

 

Observa daca apare acelasi fenomen si abia atunci fugi la un specialist unde sa verifici rulmentul + axul; tot posibil sa fie si de la puntea spate, sa fie strambata; daca ar fi de la bara stabilizatoare sau amortizoare ti-ar dansa spatele masinii in timpul deplasarii si mai ales la viraje si franari puternice, cu zgomote specifice - si n-am vazut sa zici nik de asta.

 

Oricum daca se intampla sa iti strice si rezerva vei avea 2 cauciucuri noi - altfel, cum e cazul tau acum vei avea unul fara pereche - pana la urma tot va trebui sa le inlocuiesti.

Edited by micutu

Share this post


Link to post

+1

 

Si mie mi-a "mancat" inexplicabil un pneu (Hankook) pe spate.Dupa inlocuirea lui, cu altul identic, totul a fost OK...

Nu am mai pus rezerva desi era ideea cea mai buna.... :)

 

Bafta!

Share this post


Link to post

O faza absolut similara am patit si eu. Anvelopa era pe stinga spate, un Firestone cu o virsta destul de apreciabila. Totusi, perechea de pe roata opusa era in stare buna (acceasi virsta, acelasi rulaj, au mers in tandem). Dupa ce am inlocuit degeaba rulmentul (se auzea exact ca atunci cind e rulmentul obosit), am descoperit uzura pe interiorul rotii. NU era o uzura uniforma, insa erau locuri in care ajunsesem ... la pinza !. Toate unghiurile erau OK, am schimbat cauciucul si asta a fost. Probabil un mic defect de fabricatie.

Share this post


Link to post

Bine aveti dreptate, pun rezerva si observ evolutia ! :lavolan:

 

Poate cumpar doua cauciucuri noi :thumbl: si ajut iesirea din criza ! :)

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...