Jump to content
Sign in to follow this  
nightwolf

Maty Euro3 Nu Fuge... Ca Euro 2 Si Consuma Ca Draq

Recommended Posts

si al treilea aspect este: eram si eu in masina si nu lasam pe nimeni sa o calce :) nu de alta, da mi-e mila de ea.. si atata timp cat eu nu o calc, de ce sa o arda altu :)

 

asa ca nu va imaginati ca veti face teste de demaraj (pt comparatie cu e2) cu masinutu meu, ca nu aveti sanse. [-X

Share this post


Link to post

Te comporţi prea afectuos, nu dă bine în faţa comunităţii.

 

Dacă e să pice ceva, mai bine să pice acum, în perioada de garanţie, decât după.

Share this post


Link to post

Motorul oricum nu va pica in garantie indiferent de uleiul care ti-l baga pe gat la revizii sau de modul tau de condus.Deci sa nu va asteptati sa va spuna vreun dealer sau fabricant arde-o mai usor.

Share this post


Link to post

da da sigur, pica 2 piese in garantie si 20 dupa ce se termina garantia daca o fugaresti.

:o fftopic: @alinake: dupa ce am platit masina in sibiu, a mai durat 2 zile pana am luat-o de acolo. in alea 2 zile l-am pus pe fostul proprietar sa se si stearga pe picioare inainte sa se suie in masina _mea_, ce sa mai vorbim de demaraj talpa si gropi :mrgreen:

Share this post


Link to post

Daca Ana a lansat o noua regula, atunci este clar ca trebuie sa vand masina dupa ce se termina garantia. Au schimbat astia pe garantie la mine de s-au plictisit, ma ingrozeste gandul ca eu o sa schimb de 10x mai mult  <img src= ("> .  <img src= (">

Share this post


Link to post

asta din cauza ca nu ai avut grija de ea si nu ai menajato. eu nu imi fac grija de piese care pica in garantie sau dupa.. eu imi fac griji pt masinutza si exact cum am spus.. daca eu nu merg forjat cu ea, de ce l-as lasa pe altu?

 

si btw m-ati prins in toane bune ca doar o luasem, inca nu imi dadusem seama cat e de a mea.. ca daca ar fi acum, nici mama nu o mai conduce in afara de mine ... e ca femeia ... nu se da cu imprumut :X :X :X

Share this post


Link to post

Nu e prima masina pe care o conduc in schimb este sigur cea care a cedat cel mai repede. Acelasi stil de condus l-am avut si cu Renoul(chiar mai agresiv) si nu a facut in 25kkm asa ceva. Orice lucru nou tii la el dar in timp o sa-ti treaca probabil si o sa o mai ,,imprumuti'' si la altii > :) .

Share this post


Link to post

Andrei: se vede ca n-ai condus Dacie inainte de Matiz. Eu am condus si se vede, si o sa ma conduc. Nu-i mai cauta nod in papura. Daca am merge amandoi la testul ala general al masinii cred ca eu as lua un punctaj mai scazut de cat al tau dar nu ma plang. Si nu te mai plange de masina, ca merge bine, tu cand plecai de pe loc eu trebuia sa o calc mai tare ca sa ma tin dupa tine. Nu mai compara matizul cu WV-ul sau cu Renoul, fii multumit de ea, tine la ea ca la o prietena (sau ma rog, cum vrei) si vei vedea ca vei avea numai satisfactii. Eu nu-mi mai bat capul atata ca-mi troncane spatele ca naiba. si inca ceva, ciudat sau nu, da masina "te simte" daca iti place de ea si se va comporta ca atare. La fel e si zicala "masina spalata merge mai bine". Nu-s eu exemplul pentru teoria asta dar mi s-a dovedit. si nu te gandi ca regula asta cu caderea pieselor se va intampla, pentru ca nu se va intampla daca nu te gandesti la ea. Nici eu nu credeam in chestiile astea, dar am ajuns sa cred.

Share this post


Link to post
Sa inteleg Dl Senna ca daca-ti cumperi o masina iesi pe poarta dealerului si vezi daca poate ajunge la 150km/h cu 5 persoane in masina?Vorbesc de un matiz.Dupa spusele tale n-ar fi nici o problema.Nu vreau sa fiu rau,dar lumineaza-ma si pe mine te rog.Sau ceea ce ai relatat mai sus este teoria care se pate in cap cu practica.

 

Daca vrei sa faci asta o poti face linistit. La faculta ne-au invatat sa calculam spre exemplu bielele sa reziste la solicitari de cateva ori mai mari decat cea corespunzatoare turatiei de putere maxima cand motorul este pe caracteristica exterioara (sarcina maxima). Motorul este garantat 400.000km si nu cred ca va apuca cineva de pe acest forum sa isi faca motorul.

 

Producatorul doar recomanda sa se ruleze "cuminte" in primele mii de kilometri, asta ca sa nu faci pe nebunul de bucurie ca ti-ai luat masina noua si sa te oprestii in vreun gard, copac sau stalp de pe marginea drumului.

Share this post


Link to post

Producatorul lu Accentu meu (aka Hyundai) recomanda in carte ca in primele 2000km sa se mearga in plaja de turatii 2000-4000rpm si sa nu se mearga cu mai mult de 90km/h. Oare de ce? ei nu au SDV-uri asa de bune?

 

Anyway, la prima m-am conformat pina acum, iar la a 2-a cerinta doar in prima 1000km.

 

Si ca tot se vorbea de consumuri, am scos mergind Bucuresti-Roman- Tg Frumos-Botosani-TgFrumos-Roman cu 100-130km/h (si banuiesc ca stiti ce fel de zona e intre Roman si Botosani pe traseul descris) sji am scos consum 6.5%

 

La intoarcere la Bucuresti (plinul facut la Roman) am mers babeste cu 90-95, cu vint puternic frontal, si am scos 6.2% :wallbanger: ...

 

PS: in toate localitatile am mers numai cu 60

Share this post


Link to post
Producatorul lu Accentu meu (aka Hyundai) recomanda in carte ca in primele 2000km sa se mearga in plaja de turatii 2000-4000rpm si sa nu se mearga cu mai mult de 90km/h. Oare de ce? ei nu au SDV-uri asa de bune?

 

Este o mare diferentza intre a recomanda si a nerecomanda total sau chiar a interzice. Multa lume recomanda,chiar si politia rutiera ne recomanda sa conducem prudent. SDV-uri bune au acum toti, sunt masini automate scumpe dar rentabile, deoarece se reduce considerabil numarul de operatori umani. Dar sa recomanzi sa nu depasesti 90km/h mi se pare o aberatie. Poti chinui mult mai tare motorul mergand pe serpentine cum sunt cele de la Sinaia (urcat la cota) decat mergand pe autostrada cu 90km/h. Dar pe serpentine ai si turatia si viteza maxima recomandata. De sarcina motorului nu zice nimeni nimic, spre exemplu e mult mai bine pt motor sa urci un deal intr-o treapta inferioara pe la 3000rpm decat in cea imediat superioara la cca 2000rpm dar la o sarcina mult mai mare. Ganditi-va ce greu e sa urcati un deal cu o bicicleta cu viteza selectata prost, cand trebuie sa folositi aproape intreaga forta a picioarelor, rezultand solicitari puternice in pedale, rulmentii foilor, lant, pinioane. Ceva intamplator se petrece si in motor, in plus la turatii reduse debitul pompei de ulei este mult mai mic. Cu alte cuvinte mersul in a IV-a la 40km/h si mai ales accelerarea in acest regim sunt total contraindicate.

Share this post


Link to post
Cand o sa-ti ia Cielo-ul 7.5 la suta la 140-150km/h , a doua zi imi iau si eu unul  :dizzy:
Am eu da' nu tzi-l dau. E2,DOHC 7.8 vara cu AC la 140 (si mai mult unde am avut loc... :D ) Consum pe 2000km, Mol 98. (concediul adica)

Aparuse odata ideea ca ar avea 2 puncte de consum minim: la 90 cu a 5a si la 140 cu aceeasi a 5a. Nu-mi explic dar asta e. Consumul foarte mare apare la acceleratie si nu la mers constant. Daca accelezi repede cu a 2a de la 20km/h la 50km/h consuma mai mult decat daca mergi constant cu 140km/h.

Un prieten cu Logan care ii arata consumul instantaneu povestea ceva haios: in accelerarile cu a 3a ii arata calculatorul 28 L/100km si avea tendinta sa ridice piciorul de pe acceleratie... pana s-a prins si nu-l mai intereseaza consumul instantaneu ... =))

Edited by panzer

Share this post


Link to post

Pai dupa cate stiu eu, consumul se masoara doar la viteze stabilizate. In accelerare e absolut normal sa iti afiseze computerul de bord valori mari, in cazul loganului, daca mentinea acceleratia si aparea un deal astfel incat masina sa nu mai acelereze, valoarea indicata ar fi corespuns consumului real pt viteza stabilizata.

Share this post


Link to post

Hai ca daca tot am inceput sa vorbim de consumuri... e clar ca la accelerare se consuma instantaneu o gramada de benzina, insa daca o iei bland, acest consum scade..bla,bla stiti voi. Insa si la turatii mari apari cosumuri asemenatoare, daca ai avea treapta a 6-a, ai putea merge cu 140 fara sa faca prea mari ravagii in rezervor. Chiar si asa, 7.8 la suta cu AC, daca am priceput bine... nu-i rau.

 

Daca am putea sa "ciupim" doar acceleratia, sa veiz ce consumuri am scoate.

 

A, si sa dau si eu unul : NubiraII extraurban, maxim 110 KM/h : cam 6.7 la suta (4 persoane in masina)

Share this post


Link to post

Euro 3: ieri...240 km estraurban...1/4 urban...la consum general...nu prea se ducea acul...cel putin la ultimii 100km cand m-am uitat...insa are o buba..pentru ca euro 3 trebuie sa reclize mult mia multe gaze..si are si evacuarea "strangulata" nu prea puteai sa ataci dealurile din scurt faar sa o turezi mai tare si asta in conditii in care am fost singur in masina...cand am avut inca 2 pers in masina se vedea un consum mai pronuntat...si un demearaj mai greu pana ajungeam la 90-100 ca a fost vremea oribila...

 

deci euro 3 merge cum ar trebui sa mearga pentru un motor de 800cmc...sincer parerea mea ca maty 3 e mai mult urban...iar pentru cei care stau la munte nu le recomand...am vazut cum urcam pante in curba cu inclinatie destul de mare...mergeam cu a 4-a la 90 ...in a 5-a nu aveam sanse doar daca lipeam pedala de acceleratie si cred ca consumam mai mult si chinuiam si motorul asa..

 

drive safe!!

Share this post


Link to post
daca ai avea treapta a 6-a, ai putea merge cu 140 fara sa faca prea mari ravagii in rezervor.

 

daca ai avea a 6'a nu ai putea merge cu 140 datorita faptului ca nu mai ai cuplu sa te luptzi cu fortza de frecare cu aerul..

te'ai intrebat de ce oare cutiile cu 6 trepte au inceput pe dieseluri shi apoi shi pe benzine de putere mare?

Share this post


Link to post

da, asa e, tocmai de aceea am zis "daca". Era o ipoteza... cum se spune ca imi lipseste cuvantul acum...? :-? "hilara", asta e cuvantul ?

In fine, eu sunt de parere ca in mod evident unele modele de masini (nu vorbesc aici de maty) ar face fata, datorita motorizarii lor, foarte bine la o a 6-a treapta. Dar fabricantul nu ofera acea cutie(nu o are, ar fi prea scumpa..etc).

Share this post


Link to post

nu. o cutie in 6 trepte (apropo, a aparut automata in 7 @-) ) are treptele mai apropiate intre ele, lucru care favorizeaza acceleratiile, performantzele, datorita faptului ca (,) caderea de turatzie la schimbarea spre o treapta superioara este mai mica shi prin urmare se ramane in zona de putere maxima..

dezavantajul este ca o cutie in 6 trepte ofera un confort diminuat fatza de cea in 5 trepte in cazul condusului de zi cu zi..

la motoarele pe benzina mai puternice (ca sa nu mai zic de dieseluri) aceasta cutie vine manusha, fiindca la cat de elastice sunt motoarele aproape ca nu mai conteaza ca eshti in a 4'a sau a 5'a.. bunaoara, bmw m3 poate accelera in treapta a 6'a de la 50km/h la 250km/h fara gretzuri.. dar m3 e ceva aparte..

daca l'ai pune pe un matiz sa accelereze de la 50 intr'a 5'a te injura..

sper ca m'am facut intzeles de ce nu se pun cutii in 6 trepte pe toate motorizarile..

Share this post


Link to post

la faza cu 6 trepte tot asa ai accelera...pentru ca plansa de turatie pe primele 5 trepte e scurta...si trebuie putere...de ex pe o dubita diesele bagi a 6-a la 110 in sus..motor de 100cp, DCi..dezavantaj..pentru un 90 cu sarcina maxima mergi cu a 4-a la la turatia cuplului max care e pe la 2000-2200

 

cel mia bine daca puneau pe maty un motor de 1000 cmc ca sa nu-l sugrume asa...

 

OFF TOPIC> era un forum despre consum, dar daca scot catalizatorul ce se intampla...nu ii dau drumu la gaze sa iasa mai bine...si sonda lambda o bag intr-un recipinet de aluminu cu amestec de CO2 sub presiune si lipita de teava de evacuare sa preia caldura necesara sa intre in bulca inchisa

Share this post


Link to post
deci euro 3 merge cum ar trebui sa mearga pentru un motor de 800cmc...sincer parerea mea ca maty 3 e mai mult urban...iar pentru cei care stau la munte nu le recomand...am vazut cum urcam pante in curba cu inclinatie destul de mare...mergeam cu a 4-a la 90 ...in a 5-a nu aveam sanse doar daca lipeam pedala de acceleratie si cred ca consumam mai mult si chinuiam si motorul asa..

Cei care stau la munte stiu sa duca o masina pe pante. Acolo n-ai ce cauta cu 4 sau 5, unde raportul este apropiat de 1 sau subunitar. Acestea sunt trepte de plat la care n-ai nevoie de cuplu la roata. Comparatia cu un motor Diesel nu merge datorita diferentei foarte mari de cupluri si datorita plajei de turatie in care se obtin acestea.

Share this post


Link to post
Cei care stau la munte stiu sa duca o masina pe pante.

 

:o fftopic: Corect ! Citesc Brasov sub numele tau si iti dau dreptate :) Cel mai mult ma mira cei cu nr. de SB. Merg pe dealurile din zona lor de-acolo si pe curbe, chiar si cu dacii vechi...cu o viteza si indemanare :o !! Dar si riscant.. :(

 

Strumfuadi, eu nu te contrazic ca 6 trepte se pun la motoare care au cuplu bun incepand de la turatii mici, asta e clar. Ideea mea era ca acest cuplu bun il regasim si la alte modele inclusiv diesel, dar are au doar cutii cu 5 trepte sau pt. 6 trepte te costa in plus. Eu am mers mult cu un Laguna cu 6 trepte diesel si sunt de acord cu tine, ca prin oras trebuia sa schimb o gramada vitezele, de ma durea mana... :> , dar prin afara era o placere...

Share this post


Link to post
si cand merg cu 140 cat ar trebuie sa-mi ia??? 10%???

 

am un cielo executive euro2 ... si ala imi ia cam 7,5 % cu 140-150 km/h...si are motorul dublu ca si capacitate cilindrica... iar in oras dak nu bagi piciorul in el... ia cam 10%...deci unde e afacerea cu matiz-ul??? la bani nu e mare afacere... si nici la consum... cat despre confort... diferenta e mare de toot.

in cielo... nu se aud trancanituri si scartaituri la orice groapa sau damb

 

am auzit ca si la cielo euro 3 sunt probleme... deci.. sa fie oare motoarele euro 3 cu probleme???

 

cand ajungi la 140 KM/h unde ai pedala de acceleratie? aproape la podea daca nu la podea, deci dupa o logica simpla consumul tau este normal la viteza respectiva, apasand pedala ce crezi ca se intampla, bagi mai mult aer in amestec :D ?

 

Nu mai da "Reply", ci "Add reply" din josul paginii.

 

nu cred ca ai 32 l in rezervor cand sare prima data pompa sunt in jur de 26l, fii atent la pompa, oricum consumul mixt e destul de maricel si pt o masina noua, eu merg tot cu Luk oil 95 si consumul mediu este de 6 l/100 km, consum facut de cand am luat masina, tinand cont ca intotdeauna fac plinul.

Share this post


Link to post

Adevarat .. am MATIZ EURO2 din 1999 !!! si mananca 6,3 mixt pe benzina si 7,3 mixt pe GPL (GPL secventiala Matretti ultima generatie= 600 Euroi.)

Are suflu ..

in schimb m-am plimbat cu euro 3 destul de nou si era puturoasa .. si a manca cam 7,1 % pe benzina ca nu avea GPL ..

mentionez ca am si AC si vara mananca 7,5 l/100 pe GPL ...

Am cautat Matiz Euro 2 .. cand mi-am ales masina de cumparat ... S-H desigur ..

CONFIRM CA EURO 3 MATIZ are conumul mai mare ...

 

REZOLVARE !!! PENTRU TOOTI CU EURO 3 !!!  <img src= ">

faceti chip-tuning = resoftare si averi 6-9 cai in plus si scade consumul cu 0,5 l/100 ..

dar costa 300 Euroi ... DAR MERITA .. SCOTI bani doar din consum in cativa ani ...

Share this post


Link to post

Din cate am auzit chip-tuning-ul cam scurteaza durata de viata a motorului. E adevarat? Si vinde-mi si mie un pont unde sa gasesc o firma care sa faca chip tuning pe matiz. Ma refer la zona Dobrogei.

Share this post


Link to post

@freemanradu : Eu nu inteleg cum poti obtine mai multa putere arzand mai putin combustibil. Poti sa imi explici si mie? Nu e nici un misto, pur si simplu mintea mea nu poate sa inteleaga. Daca se putea, nu o facea direct producatorul, asa slabi erau inginerii aia de au proiectat masinuta asta?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...