Jump to content
Sign in to follow this  
mk77

Zgomot... Normal Sau Nu

Recommended Posts

Sunt posesorul unei Nubira 2 din decembrie 2004.Am condus 8 ani un Cielo si la trecerea pe Nubira am cam fost dezamagit de nivelul general de zgomot.Banuind ca e ceva anormal, desi mecanicii m-au intampinat cu fraze de genul "asa face toate" sau "trebuia sa-ti iei bmw" am solicitat garantia..am asteptat "expertul" de la Craiova 1luna care a dat verdictul:toba intermediara trebuie schimbata.A fost schimbata toba intermediara..cu rezultate indoielnice..zgomotul e cam la fel si clar vine din spate cu un sound tipic de toba sparta.Inteleg ca e un motor de turatie, ca treapta a 5-a e mai "scurta", ca insonorizarea e sigur mai proasta ca la Cielo'96 dar totusi..e obositor pana la agasant sa conduci cu viteze de ordinul 100..140.Culmea :) la 150 masina e relativ silentioasa.Credeti ca schimbarea tobei finale va ameliora in orice fel situatia?..Am fost "sfatuit" sa-mi cumpar o toba Daewoo originala si nu "Corea" piesele de garantie, chipurile, ar fi de proasta calitate.

Share this post


Link to post

Sincer nu ma asteptam ca la o masina noua sa se intample astfel de lucruri. Si eu am un Cielo din 99, o masina destul de silentioasa, dar aveam in plan achizitionarea unei NubiraII. Eu am auzit pe strada mai multe Nubira dar mi s-au parut mai silentioase decat Cielo :-?

Share this post


Link to post

Poate ca e vorba de toba intermediara sau de catalizator.Urca masina pe o rampa si asculta mai bine cu motorul pornit.

Share this post


Link to post

Asa cum am mai spus..toba intermediara am schimbat-o.Si nu oricum, ci la sfatul "competent" al unui reprezentant al uzinelo Daewoo.Probabil ca trebuia sa schimb tot traseul de evacuare..inclusiv, toba finala.Dar se prefera amanarea si taraganarea pe motiv de *lipsa expert*sau(si) spaga de rigoare.Altfel, masina este destul de bine asamblata si finisata cu un plus evident pentru interior..Tinuta de drum incomparabila(fata de Cielo), suspensie mai tare,putin zgomotoasa pe spate la rece,frane ok, peste medie,in viraje e incredibila.Motorul e pus in valoare la drum lung, ajutat si de cutia de viteze cu trepte bine etajate(a5-a,insa,excesiv si nejustificat de "scurta"120km/h*3600rot)Avantajul unei astfel de demultiplicari ar fi faptul ca practic, treapta 5 e suficienta pt 80-90% din totalul unei deplasari interurbane..reprizele sunt f bune.Dezavantaje..zgomotul unui motor turat inutil pt 106cp.

Share this post


Link to post

Bine ai venit in club !!

 

Vezi pe rampa de unde vine zgomotu' , la mine catalizatoru "grohaia" si l'am inlocuit cu o teava ... acum mai huriue cind si cind toba spate la reprize puternice ...

Share this post


Link to post

Si eu cred(la nivel de amator) ca solutia ar putea fi inlocuirea intreg sistemului de evacuare.

Dar la zgomotele care se aud din interior cum sta? SE mai aud greirasi, mai zdrangane plasticele? Spre exemplu la cielo am 3000 rpm la 120.

Dar izolarea fonica fata de exterior cum este comparativ cu Cielo?

Merci frumos pentru detalii  <img src= ">

Share this post


Link to post

Referitor la "greierasi" :shock: , deocamdata e ok.Mai vb pe la 50..60000km.Fara sa exagerez, e mult peste Cielo la soliditatea asamblarilor si la calitatea materialelor.Caroseria e foarte rigida, nu "lucreaza" deloc cand urci sau cobori borduri, nu se aud zgomote suspecte.La fel si tabla, pare de calitate mult mai buna. Am avut ocazia sa vad usa soferului desfacuta (montam alarma),impresia care mi-a lasat-o e de lucru ingrijit si solid.Inchiderea centralizata e silentioasa,zgomotele de rulare mici cu exceptia zonei portbagajului si a pasajelor rotilor din spate,unde, cred eu, materialele antifonice au fost folosite cu zgarcenie.Altfel, nu vreau sa generalizez dar cel putin "exemplarul" meu e zgomotos, nu in oras, ci mai ales la drum lung, la peste110..120..sper sa se rezolve prin schimbarea tobei finale..

Share this post


Link to post

Ok, merci pt info. DEocamdata cred ca o sa stau in banca mea(cielo gle 99) si nu cred ca ma bag la cheltuieli cu o Nub.

Dar poate odata si odata o Octavia II elegance benzina :lavolan:

:o fftopic: Aia da masina, am condus si e deosebita!

Share this post


Link to post

Si a mea face urat in turatii ridicate, peste 3000 rpm, dar mie personal imi place cum face! Si eu am suspectat o toba sparta, dar sunt toate ok Asa face motorasul in turatii mari.

Share this post


Link to post

Espero 16v, sincer nu am observat decat ca la aprox. 3500 in treapta a treia (am fript-o intr-o depasire) aveam 110, dupa care nu m-am mai uitat. E posibil ca turatia de care spui tu sa fie valabila pentru 120 cu treapta a IV. Azi fac o proba cand plec de la munxca si maine iti spun. Nu prea m-am uitat la turometru prea mult, dar sincer cuplul se face simtit dupa 3000 rpm, cand masina e total diferita, te infige in scaune indiferent de treapta de viteza, cu acompaniamentul sonor adecvat, care repet, mie personal imi place :lavolan:

Share this post


Link to post

Pai hai sa lamuresc un pic treburile, de fapt sa incerc :

 

- din cartea tehnica ce vine cu masina am vazut rapoartele cutiei de viteza. Nu le tin minte pe dinafara, dar cutia demultiplica mai mult decat la majoritatea masinilor, adica, la 140km/h am 4000 de rpm, ceea ce la Espero sau Cielo, de exemplu, nu s-ar intampla, ar avea mai putine ture. E facuta asa incat de la 60 km/h poti sa dai viteza 5-a daca nu ai de facut vreo depasire si mergi in regim de croaziera. Aceasta demultiplicare "marita" o face sa fie destul de nervoasa, adica la 100km/h in viteza a 4-a deja esti la cuplu maxim si urca dealurile si muntii fara sa te dezamageasca. E singura explicatie (alaturi de faptul ca e o masina ceva mai grea 1250Kg) pe care mi-o imaginez ca fiind motivul pt. care au pus o asa cutie.

 

- nu cred ca initiatorul postului va mai citi aici - ca e cam vechi - dar aceasi surpriza am avut-o si eu cand am trecut de la Cielo la Nubira : cam zgomotoasa. Explicatia mi-a dat-o mecanicul la prima revizie, a fost : toba finala din Inox. Nu stiu alte masini ce toba au, dar zice ca Nub. I avea de tabla si e stiut ca trebuiau schimbate la 30 000 de km.

 

Se pare ca datorita catalizatorului se formeaza condens si rugineste. Ce solutie au gasit alti constructori, nu stiu, dar la Nubira au venit cu toba asta.

 

Eu zic sa nu te complici prea mult cu schimbarea evacuarii, daca nu esti sigur, alt motiv este ca la Cielo, banuiesc ca aveai motor cu 8 valve, o singura axa cu came, aici ai 16 valve si 2 axe, s-ar putea si de-aici sa vina ceva zgomot.

Eu m-am obisnuit, mai ales, m-am obisnuit cum sa schimb vitezele si toata lumea care merge in dreapta imi spune ca masina e mai silentioasa decat se asteptau.

 

In rest de acord cu MK77, adica este bine lucrata si pare solida, nu pare din exterior, doar din interior... Franele par mai slabe ca la cielo, insa dupa ce te-ai obisnuit, nu mai ai treaba, in caz de urgenta se comporta bine, de... discuri si pe spate :tongue:

Share this post


Link to post

Asa este! Masina are enorm de mult cuplu, dar la turatii ridicate! Mi-e unul imi place, pentru ca pot merge prin oras cu 60 cu treapta a V, ceea ce implica un consum mic, iar in afara poti merge cu a V pe distante lungi, indiferent daca urci un deal sau mergi pe autostrada. Sambata viitoare ma duc la Munte si va spun cum se comporta si pe serpentine indelungate. Cat priveste franele, mie-mi plac! Pot fi dozate usor, nu te scot cu capul prin parbriz daca o pisti un pic, iar daca apesi mai tare pe pedala se fac simtite foarte bine, iar ABS nu intra in functiune aiurea. Am un Pajero la firma la care ABS intra in functiune si pe asfalt uscat la o franare mai prelungita si daca nu esti atent te da cu capul de volan!

Share this post


Link to post
cutia demultiplica mai mult decat la majoritatea masinilor, adica, la 140km/h am 4000 de rpm, ceea ce la Espero sau Cielo, de exemplu, nu s-ar intampla, ar avea mai putine ture.

 

Stai linistit ca si la Espero de 1.5 cu 16V la 140 km/h ai 3800 de ture ...oricum putin sub 4000 . Si intr-adevar masina incepe sa se miste binisor de la 3500 .

La Cileo 8V intr-adevar e mai putin turata la viteze aia.

Share this post


Link to post

Expero, parca s-a mai discutat undeva, dar mi-e cam lene sa caut acum, motorul tau de 1.5 16v de pe Espero, e acelasi cu cel de pe Cielo Executive din perioada 2000-2004 (adica ala de era euro II) ? Am senzatia ca Espero e mai vioi, chiar daca e mai greu. Deci, au alte consumuiri, puteri etc ?

Share this post


Link to post

Intr-un final, am schimbat si toba finala..E ceva mai bine, :) adica (sa nu fiu carcotas) e o.k...Zgomot sensibil mai mic, mi-au dat dreptate pana si mecanicii de la service,ce-i drept, dupa lupte "seculare". E o masina cu personalitate..va trebui sa ma obisnuiesc.Oricum, am sesizat ca toba finala noua, e diferita fata de cea originala.Pare inox,impecabil construita,cea veche avea un aspect destul de "cenusiu" cu puncte de grund? din loc in loc..Am si o explicatie"neoficiala"..se pare ca loturile de "Nubire" fabricate spre finalul anului 2004 au avut montate sisteme de evacuare "de service" si nu originale,datorita stocului mare si faptului ca din 2005 se trecea la Euro 3..tobe modificate..

Share this post


Link to post
Expero, parca s-a mai discutat undeva, dar mi-e cam lene sa caut acum, motorul tau de 1.5 16v de pe Espero, e acelasi cu cel de pe Cielo Executive din perioada 2000-2004 (adica ala de era euro II) ? Am senzatia ca Espero e mai vioi, chiar daca e mai greu. Deci, au alte consumuiri, puteri etc ?

 

Pai nu cred ca e atat de diferit fata de Cileo insa Executivul n-are chiar 90 CP pe cand espero are fix. Poate ca de-aia se duce mai tare espero . Bine al meu n-are catalizator si e clar ca se duce mai tare ca unul euro2 cu acelasi motor.

Share this post


Link to post
E o masina cu personalitate..va trebui sa ma obisnuiesc.Oricum, am sesizat ca toba finala noua, e diferita fata de cea originala.Pare inox,impecabil construita,cea veche  avea un aspect destul de "cenusiu" cu puncte de grund? din loc in loc..Am si o explicatie"neoficiala"..se pare ca loturile de "Nubire" fabricate spre finalul anului 2004 au avut montate sisteme de evacuare "de service" si nu originale,datorita stocului mare si faptului ca din 2005 se trecea la Euro 3..tobe modificate..

 

Toba originala TREBUIA sa fie din inox! a mea este 2002, iar toba finala este din inox si asa a venit din fabrica. Este si motivul pentru care are o rezonanta specifica. Cat priveste punctele de "grund" tind sa cred ca erau de rugina! caz in care si prin interior era varza... Cred ca mai degraba mainuta ta a fost manarita la livrare si i s-a inlocuit finala! :-?

Share this post


Link to post

Hmm.. rugina zici...? Daca era din inox teoretic nu ar fi trebuit sa rugineasca. Oricum ma bucur ca ai rezolvat problema si ca esti multumit acum. Si eu tot in a 2-a jumatate a lui 2004 am luat-o (in septembrie), dar pare in regula toba, acum ma pui pe ganduri, daca ar putea sa mi-o faca si mie mai silentioasa ? :P

Pana una alta trebuie sa merg la revizia de 20.000 de km si trebuie sa vad ce se intampla ca la viteze mici am un huruit si mai ales in curbe, o fi de la placutze, om vedea ?

Share this post


Link to post
Mircea e adevarat ca ai 3600 de ture la 120 km/h?

am probat-o aseara! pe GPL la 3500 rpm am 120 km/h. Si i-am dat de cap si cu pornirile la rece dimineata... pur si simplu o dau pe benzina cam cu 1 km inainte sa ajung acasa si nu inainte de a o baga in parcare cum faceam la inceput, iar dimineata trebuie sa tin cheia cam 2-3 secunde cuplata dupa ce s-au stins martori de la ABS si airbag si porneste. Pleaca in 2000 rpm 2-3 sec, apoi coboara la 1100-1200 pentru circa 2 minute, dupa care se duce la 900. mai departe nu ma mai intereseaza, fiindca plec si cum am trecut in a III-a la peste 2000, am cuplat gazul si gata :lavolan:

Share this post


Link to post
Toba originala TREBUIA sa fie din inox! a mea este 2002, iar toba finala este din inox si asa a venit din fabrica. Este si motivul pentru care are o rezonanta specifica. Cat priveste punctele de "grund" tind sa cred ca erau de rugina! caz in care si prin interior era varza... Cred ca mai degraba mainuta ta a fost manarita la livrare si i s-a inlocuit finala!

Initial asa am crezut ..Am gasit insa si oameni de buna credinta care mi-au aratat masini noi noute cu sistem de evacuare identic..nici vorba de tobe (toba) inox.Modelul cu pricina poate fi vazut pe la magazinele de piese de schimb..Iar explicatia cu sistemele de evacuare montate la finele anului 2004 se pare ca e corecta..mi s-a mai confirmat si la alt service, absolut intamplator.

Share this post


Link to post

Pai aici cred ca au cam vrut (si au reusit) sa traga clientii pe sfoara, pe cei ca tine care au cumparat din loturile acelea. Stii cumva, acum problema e rezolvata, sau si acum tot cu tobe "d-alea naspa" se vand ? Uite cum o fabrica ce odinioara era serioasa, se prosteste vazand cu ochii... > :)

Share this post


Link to post

stai linistit... si la lgn sarisera unii ca gasisera puncte de rugina pe toba de inox. defapt, rugina apare pe suduri nu pe material si acestea fiind mult mai groase, le trebuie fro' 10-15 ani sa faca o gaura.

daca intr-adevar toba e de inox, nu ai treaba 10 ani cu ea.

Share this post


Link to post

alx cred ca nu faci diferenta dintre tabla galvanizata si inox.

Share this post


Link to post

:o fftopic:

 

Doar din curiozitate : Lgn-ul are toba din inox, stii cumva ? Sau Leganza ta de exemplu, din ce material e toba finala ?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...