Jump to content
Sign in to follow this  
tzuku

Achizitionarea Masina

Recommended Posts

In primul rand va salut pe toti, sunt nou pe forum. Vreau sa-l schimb masina mea din semnatura ( este o dacie din 98 cu multe imbunatatiri ), si vreau ceva daewoo. Limita maxima ari fi cam 2800-3200 euro. Sunt in c-tie, si nu permit o masina mai scumpa. Masina vreau sa-l folosesc cam 65-70 % in oras, vreau sa fie econimica, cat mai ieftin la intretinere si un consum acceptabil. Nu am copii ( deocamdata ), sunt numai eu si nevasta mea. Nu car greutati, portierele din spate la masina mea actuala se deschid la spalatorie si cam 2-3 ori pe luna. Din pacate nu am pe nimeni care sa ma ajute , ma refger la un propritari de matiz/cielo/espero. Cer ajutorul vostru, ca nu am decis din lipsa de cunostinta, ce model sa aleg.

1- matiz

2- espero

3- cielo.

 

Multumesc, orice ajutor e bine venit

Share this post


Link to post

Matiz. La 2800-3200 euro poti sa gasesti Matiz din 2006-2007 cu 30000-40000km la bord.

Vezi sa fie un singur proprietar trecut pe C.I., sa aiba carte de service, de preferat sa nu fie de culoare alba.

Share this post


Link to post

Bine ai venit pe forum :)

Citeşte secţiunea Despre achiziţii auto

Sfatul meu este să cumperi un Matiz. Dacă aş fi pus în situaţia ta, asta aş alege. Alt sfat ar fi să nu dai toţi banii pe maşină, dat fiind faptul că este SH, este bine să păstrezi o rezervă de bani destinată reviziei generale de după cumpărare.

Dacă foloseşti funcţia Search (tutorial de folosire) găseşti diverse topicuri deschise pe teme de interes, de unde vei afla informaţii utile.

Baftă :)

Share this post


Link to post

scuze ca nu am folosit " search"-ul. Ma gandeam si eu la un Matiz, dar am mai vazit pe aici-incolo si cielo de la 1800 - pana 3500 euro, si cel mai frumos un Espero care arata impecabil la 2600 euro. Eu nu stiu nimic despre cielo/espero/matiz. De aia am cerut ajutorul vostru.

Share this post


Link to post

:o fftopic:

Eşti maghiar? :)

 

:ontopic:

La suma pe care o ai o bună opţiune ar fi, într-adevăr, Matiz.

Dacă vrei însă ceva mai mult spaţiu poţi merge pe Espero, dar nu cred ca maşina să fie prea grozavă la banii ăştia...

Share this post


Link to post

Espero-urile sunt destul de imbatranite...dar la confort stau bine. Eu recomand pt o intretinere foarte ieftina, matizul. Am avut matiz, acum am cielo. Daca as fi avut aer conditionat si servo pe matiz, as fi facut tot posibilul sa il pastrez. Nici nu se simtea la buzunar ca ai masina. Cu cieloul, desi e din 2003 fabricat, pe strazi din 2005, deja am bagat niste banuti binisor in el. Deci recomand o masina cat mai noua si de preferabil matiz... Pt confort recomand si cielo, mai ales daca stii ca mai ai si drumuri in afara orasului, e mult mai relaxant decat in matiz...

Share this post


Link to post

da, sunt maghiar ( e vreo problema? :( )

 

pana acuma gasite cateva :

 

matiz din 2004, cu AC, rosu 56mii de km...2650 euro

cielo din 2000, motor de 1,5,executive, alb, 126mii de km...2500 euro.

 

sincer matizul suna mai bine, dar sunt curios cum se comporta de exemplu la 130 km/h ? Si cum sta la consum, cu un sofer gen " lowrider "

 

Cu dacia mea, am scos 8 l /100 oras, si cam 6 L/100 in afara ( cu economizor pe carb, aprindere electronica cu senzor, fara platina , si motorul e sub 50mii de km )

Edited by tzuku

Share this post


Link to post

Cu matizul scoteam 7% mers tineresc. Daca mergeam incet 6-6 jumate. Nu aveam A/C. La 120 poti sta destul de linistit in masina... Eu am mers si cu 150 (viteza maxima atinsa 160+ pe ceas), si nu aveai probleme de instabilitate, dar zgomotul era destul de insuportabil. Cel mai bine merge intre 90-110, avand si un consum decent pe la 100. Dar daca ai multe drumuri pe afara, nu recomand matizul. La drum lung mi s-a parut destul de obositor, la depasiri trebuia sa tragi un pic de ea.

 

PS: la pret din pacate, nu pot sa te ajut, nu prea stiu cum e piata... dar ca sa iti faci o idee, eu voiam sa vand matizul din 2007 cu 20k km, fara a/c, cu 3000 euro.

Edited by banzay

Share this post


Link to post
da, sunt maghiar ( e vreo problema? :( )

Nici vorbă, ce problemă să fie?

Doar că te trădează folosirea incorectă a genului. :P

 

Revenind la maşini:

Dacă o vei folosi preponderent urban, îţi recomand cu căldură Matiz (cu AC). Asta nu înseamnă că nu e potrivită şi pentru extra-urban. Dar nu zi de zi.

Nu-ţi face griji pentru stabilitate. Până la 130-140 e OK. Peste, e mai... ciudat. Dar 130 e suficient. Chiar prea mult, uneori.

Dacă mergi extra-urban frecvent, treci la ceva mai... mare.

Share this post


Link to post

aproximativ 70 % merg in oras. In afara mai merg la Budapeste sa fac cumparaturi ( cand permite bugetul ), sau merg max o singura data pe luna in Botosani ( la socrii ) sau in Satu Mare ( la parinti ), deci distantele mari ari fi cam: TM-BT max 900 de km, sau TM-SM care e max 400 de km. Si in plus cate o vacanta . Eu nu merg mai tare de 130 maxim.

Share this post


Link to post

In cazul asta, mai bun ar fi un cielo as zice :) Sau daca gasesti un espero foarte bun, desi ti-am zis ce cred eu... o masina veche, oricat de intretinuta ar fi, tot o sa mai ai cate o problema. Eu as zice un cielo, de dupa 2000, cu a/c, servo, maxim 100 de mii km.

Share this post


Link to post
vreau sa fie econimica, cat mai ieftin la intretinere si un consum acceptabil

Dacă găseşti o maşină mai mare ca Matizul (Cielo/Espero) care să fie ok şi să-ţi satisfacă cerinţele, partea de "consum" o rezolvi cu o instalaţie Gpl :)

Share this post


Link to post

Omul face si drumuri lungi, de mii de km ( dus-intors) REGULAT ! Tineti minte asta ! Mai pachete de la socri, mai juma de porc la craciun, etc...ce face, le inghesuie pe bancheta din spate a Matizului??

 

Pune mana si cauta un Cielo intretinut si cu asta basta. Dar e obligatoriu sa fie verde ! :mrgreen:

Edited by Englishman

Share this post


Link to post

de ce verde?

 

 

Deci, voi ziceti ca Cielo ari fi o alegere buna? Ce diferenta este ( ma refer la calitate ) intr-e cielo si espero ?

Share this post


Link to post

Diferente sunt doar de vechime...un Cielo bun poti gasi din 2000-2001-2002 la banii astia, dar un Espero nu, din simplul motiv ca nu se mai fabrica inca dinainte de 2000.

 

Sunt extrem de slabe sansele sa gasesti un Espero bun acum, in 2009, dar sansele sa gasesti un Cielo bun sunt extrem de mari.

Daca ar fi de ales intre cele doua masini in stare NOUA, Espero ar fi castigatorul, dar acum nu e cazul...

 

Tine minte, mergi la cumparaturi in Ungaria, mergi la socri, etc...ce sa faci cu Matizul? doar nu cumperi 2 franzele si o eugenie, nu? Iar portbagajul unui Cielo are 550 cc, e mai mare decat al Loganului, de ex, care are numai 510 cc. La nevoie, incape si un vitel intreg acolo.  <img src= ">

Iar daca o sa ai si copii in viitor...Matizul nu prea e o masina de familie.

Recapituland : Espero BUN clar ca nu vei gasi. Matizul e prea mic pt ce iti trebuie tie. Cielo e singura varianta corecta. Eventual Nubira, dar e un pic mai scumpa, depinde de noroc.

 

 

Off topic :

 

Cum de ce verde ? pai asa mi-au spus mie doi vecini, ca alea verzi ar fi mai bune... =))

Edited by Englishman

Share this post


Link to post

Salutare, colega! Bine ai venit!

Iti recomand un matiz cu AC si, daca se poate, si servo-directie (varianta SE-power). Am avut si am fost f multumit. De ce matiz?

Simplu: e mic, dar mare. Cum adica? Simplu: voi sunteti doar doi. Bancheta din spate va sta nefolosita. Rabatand-o, vei obtine un portbagaj URIAS, perfect cam pentru orice sesiune de cumparaturi. Nu iti plac scaunele, ca-s incomode? Nu-i bai, gasesti la dezmembrari ce scaune doresti, dai ceva la baietii de acolo si ti le si monteaza.

Spor la cumparaturi!

Share this post


Link to post

deci espero se taie de pe lista. Ramane bataia intr-e matiz si cielo. Sincer cu 2500 euro imi iau un matiz care este o masina mica ( consum mic, taxe mai mici) , dar pot sa iau ceva mai tinerica, iar vb despre cielo, e o masina mare, e comod, portbagaj mare, e o masina de familie, dar cu 2500 euro, nu prea gasesc ceva " tinerel". Urmeaza sa studiez piata, nu am grabesc am la dispozitie timp. Mai ales trebuie sa vand inainte Dacia. Apropo , cine vrea un schimb? Dau Dacia + dif, si vreau Matiz/Cielo ? :P :P :P

 

 

offtopic: copil nu prea cred ca vin in urmatoarele 3 ani. Inainte de asta trebuie sa termin casa, ca deocamdata stau in chirie, si 290 euro/luna + cheltuieli, nu sunt tocmai bine veniti. De asta nu vreau nici leasing,nici imprumut bancar. Ramane ce mai iau pt Dacia + vreo 2200-2400 euro.

Share this post


Link to post
de preferat sa nu fie de culoare alba.

De curiozitate de ce sa nu fie alba?

Share this post


Link to post
merg max o singura data pe luna in Botosani ( la socrii ) sau in Satu Mare ( la parinti )

O dată pe lună, sau pe an?

Că dacă bagi lunar Timişoara-Botoşani... eu zic să-ţi iei elicopter sau avion...

 

Şi eu tot pe Matiz aş merge, exact din motivele pe care le-ai enumerat.

Share this post


Link to post

Da sigur ca da...rabatezi bancheta din spate si pui bagaje acolo...si deja Matizul se va transforma in masina de naveta de mii de km pe luna, se va transforma intr-o masina mare, stabila, si mai sigura decat Cielo si Espero la un loc. HA !!!!!!!!!!! Hai sa modificam scaunele si sa sudam altele in curte, la bunica. Asta o intr-adevar o chestie menita sa o faca si mai sigura, normal.

 

Ma intreb cati dintre noi ar face pe bune o asemenea naveta cu Matizul, care e de ORAS, daca nu e cunoscut aspectul asta.

O masina, la mintea cocosului, cu cat e mai mare, cu atat e mai buna pt distante lungi. Dar se va gasi cineva CU SIGURANTA care sa conteste pana si adevarul asta.

Hai atunci sa facem din Tico masina de colindat prin Europa iar din Leganza masina de mers la piata.

Edited by Englishman

Share this post


Link to post

Matizul este o masina buna pentru o persoana!Atat!Pentru o familie...nu ai ce face cu ea...iar la partea referitoare la consum , din punctul meu de vedere 7,4 in oras pentru un motor de 0,8 este mult!

 

Eu as merge pe Cielo sau pe Kalos!

Share this post


Link to post

am zis, ca fac maxim o-data pe luna, in anul 2007 am facut cu dacia de 8 ori drum timisoara - botosani, si botosani-timisoara, si de 5 ori timisoara - satu mare si satu mare - timisoara. In 2008 am lasat mai moale, " doar " de 5 ori tm-bt, si invers, si de 4 ori tm-sa si invers. Anul asta am fost cu opelul firmei care e pe motorina de 2 ori, si o-data cu Dacia. Poate am exagerat cand am zis , o-data pe luna, dar am zis maxim. anual fac cam 20-25 mii de km la volan + vreo 10mii pt interes de servici.

Share this post


Link to post
... iar la partea referitoare la consum , din punctul meu de vedere 7,4 in oras pentru un motor de 0,8 este mult!

 

Eu as merge pe Cielo sau pe Kalos!

Corect, de ce sa consumi <5% la drum intins, cand poti consuma 7%.

Share this post


Link to post

Draga Tolin eu ma autodeclar o prapastie de sofer...

 

Ma bucur pentru tine ca ai scos 3% sau poate chiar 2% cu Matizul...sau la vale poate chiar 0%...

 

"Imi cer scuze dar nu m-am putut abtine..."

 

Eu nu am reusit sa scot consumuri sub 5%...si daca te intreb...fac pariu ca tu ai scos mai putin decat fabrica...

 

Iar daca stai si te gandesti , cred ca prefer 2 litri de combustibil in plus avand in vedere confortul...

Share this post


Link to post

Am facut eu o referinta directa la tine ? Am scris eu ceva despre tine ? Nu-mi atribui mie gandurile tale !

 

Citeste valoarea declarata de catre fabrica si postarile posesorilor de Matiz. Si citeste cerintele deschizatorului acestui topic.

Share this post


Link to post
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...