Jump to content
Sign in to follow this  
vlad_andrei

Daewoo Tico Sx

Recommended Posts

Astazi se implineste un an de cand eu si Ticuta "ne-am luat", timp in care am parcurs cu el 18672 km. Este o masina care s-a adaptat perfect nevoilor mele si se va adapta in continuare pentru ca nu am de gand sa o vand, ci o sa o tin pana o sa cada tablele de pe ea.

Nu am reusit sa duc la bun sfarsit toate imbunatatirile pe care mi le propusesem in special datorita faptului ca resursele mele financiare s-au indreptat mai mult catre partea tehnica a masinii, insa este timp. Ca orice masina second-hand a necesitat ceva investitii pe partea tehnica, insa pot spune ca am avut noroc avand in vedere ca atunci cand am cumparat-o nu am fost cu nici un mecanic, iar cunostintele mele de atunci in ale mecanicii erau 0. Nici macar nu am ridicat capota ca oricum nu stiam la ce sa ma uit :P . In plus, in ziua cand am vazut-o ploua iar masina era foarte murdara si nu am observat unele puncte de rugina pe care le-am descoperit la spalare. Oricum in vara am in plan o antifonare.

Dupa un an de utilizare ma simt in masura sa mentionez cateva avantaje dar si dezavantaje ale masinii.

 

Astfel imi place la ea ca:

-este mica, fiind astfel o placere sa o conduci in oras. Datorita ei si Bucurestiului mi-am format un stil de condus mai sportiv in oras, astfel ca atunci cand ajung sa circul in Piatra Neamt, cam tipa toti care ii am in masina, in special mama :P ;

-demarajul este destul de bun mai ales in treptele II si III;

-consumul mic(daca e sa merg cu microbuzul acasa ma costa cam cu 10 ron mai putin, iar in conditiile in care cu masina ai mult mai multe facilitati, nu as mai merge in veci cu microbuzul sau cu trenul);

-costurile de intretinere reduse, inca sunt student si acest aspect conteaza foarte mult, desi lucrez.

-iarna baga caldura foarte bine si repede, in plus, se descurca foarte bine pe zapada (am urcat la Sinaia pana la cota 1400 cu anvelope Montana pe fata);

-stabilitatea pe viraje e destul de buna dupa ce te obisnuiesti cu masina si prinzi curaj sa intri mai tare;

-pe afara pare mica dar inauntru daca rabatez bancheta e destul de incapatoare(au fost situatii cand am mers si 7 persoane in masina :) ) )

 

Ce nu imi place:

-nivelul de zgomot interior este putin cam mare la demaraj;

-volanul, este prea subtire, dar am rezolvat cu o husa de volan(cred ca asa se numeste);

-au aparut greierasi in special dupa ce am montat subwooferul;

-la drum lung e obositoare cateodata;

-pe european in momentul in care sunt depasit de ceva mare am impresia ca zbor de pe drum;

-lipsa inchiderii centralizate;

-farurile lumineaza prost in special pe ploaie;

 

Ar mai fi avantaje si dezavantaje dar nu imi vin in minte acum.

La momentul respectiv masina a costat 6000 ron si am mai bagat in ea cu tot cu trecerea in acte pe numele meu si consumabile undeva pe la 2000-2500 ron. Cam mult, dar pot a spun ca am cam inlaturat majoritatea problemelor tehnice asa ca in anul urmator ma astept ca valoarea cheltuielilor sa scada.

In viitor sper sa montez o inchidere centralizata si becuri Philips Vision Plus si astept sa vina vara sa o duc putin pe Transfagarasan impreuna cu Carabusu junior.

In cazul in care v-am plictisit, stati linistiti, e doar o data pe an :P .

Share this post


Link to post

Si tu ai mers cu 7 in masina? :) )

Felicitari pt ce ai facut cu masina,intretinere+modificari =D>

Share this post


Link to post
Astazi se implineste un an de cand eu si Ticuta "ne-am luat", timp in care am parcurs cu el 18672 km.

 

Ce nu imi place:

-pe european in momentul in care sunt depasit de ceva mare am impresia ca zbor de pe drum;

-lipsa inchiderii centralizate;

-farurile lumineaza prost in special pe ploaie;

 

In viitor sper sa montez o inchidere centralizata si becuri Philips Vision Plus si astept sa vina vara sa o duc putin pe Transfagarasan impreuna cu Carabusu junior.

In cazul in care v-am plictisit, stati linistiti, e doar o data pe an :P .

 

Nu-ti pot ura decat cat mai multi km fara evenimente cu buburuza si cat mai multa benzina in rezervor :mrgreen:

 

E adevarat ca uneori ai senzatia ca zbori in sant cand trece pe linga tine un TIR dar asta se poate rezolva cu niste amortizoare mai tari, pe gaz > :) si n-o sa mai fie asa de naspa, eu chiar intentionez ca la anul sa schimb toate 4 amortizoare cu unele pe gaz, asta daca o sa ma tina buzunarul, deocamdata merg asa.

Cu inchiderea centralizata, la montaj te-as putea ajuta eu ...si eu vreau sa-mi montez, macar pe usile din fata ... in spate ma doare in cot  <img src= )">

Pentru faruri recomand niste becuri mai ... si un reglaj, o sa vezi ca nu mai e asa naspa ...

Refeitor la becurile Philips Vision Plus, is bunicele, are tata pe Fusion parca se vede o idee mai bine, lumina e un pic mai alba si cam atit...sper sa tina, eu vreau sa-mi iau un set de Night Vision :rolleyes:

 

Ma, daca da Dumnezeu merem si pe Transfagarasn cu buburuzele noastre, le facem botezul :thumbl:

 

Sa ne vedem sanatosi :drinkers:

Share this post


Link to post
Nu am reusit sa duc la bun sfarsit toate imbunatatirile pe care mi le propusesem in special datorita faptului ca resursele mele financiare s-au indreptat mai mult catre partea tehnica a masinii

N-are de ce să-ţi pară rău. Eu prefer, oricând, o maşină în stare tehnică perfectă şi stock uneia modificate cu nşpe mii de brizbrizuri pe ea dar cu mecanica la pământ.

Share this post


Link to post

Va multumesc pentru urari!

@Dr.L: 7 pe o distanta de aprox 60 km, iarna, fara ca drumul sa fie dezapezit, deci iti cam dai seama ce distractie a fost :P !

@Carabusu junior: Cu amortizoarele ar fi o idee, dar cum ai zis si tu...cam costisitor. Prefer senzatiile tari :P .

@EM!L: Total de acord cu tine, de aceea m-am si orientat in prima faza spre partea tehnica.

Share this post


Link to post

Wua super buburuza :) sai ai grija de ea si kilometri fara numar :) ,imi place si ce muzica ai pus pe el .Nu oboseste? :P Trage tare din el .

 

Dr L sa stii ca merge 7 in tico.Am mers si io odata asa in tico unui amic de la Br la GL ,e c-am inghesuiala da merge.deci doi in spatele soferului doi in spatele pasagerului,unu la mijloc(nefericitu) si soferu si pasageru fata . :)

Edited by CatalinC

Share this post


Link to post

Multumesc mult Catalin! Nu oboseste ca nu il las sa oboseasca! Ce naiba, doar e cu 10 ani mai tanar ca mine :P !

Share this post


Link to post

Noutati:

Schimbat filtrul de aer cu unul nou; mai mergea si cel vechi daca il mai curatam dar am preferat varianta asta.

 

In week-end am parcurs cu masinuta 1160 km(90% in afara orasului) si a consumat 55,7 litri, rezultand astfel un consum de 4,8 %.

 

In prezent am ajuns la 93495 km. Urmeaza in curand schimbul de ulei, dar inca nu m-am hotarat ce sa aleg intre Castrol Magnatec si Mobil 1, ambele 10w40.

Share this post


Link to post

Bunicel consumul :thumbl:

Ma ajungi din urma la nr de km :tongue:

Referitor la ulei, dupa cum ti-am mai spus Ticosenia mea a mers numai cu Castrol Magnatec 10w40 de la prima revizie pina in prezent si nu au aparut probleme iar mari difernte nu cred ca ar fi intre Castrol si Mobil1, poate doar de pret ...

 

Duminica am prins si eu scaunul de podea, gresisem pozitia unei sine si a trebuit sa o schimb dar ce ma bucura cel mai mult e ca nu mai am senzatia aia ca stau ca in buda :banana: Pot spune ca mi-a iesit ca nou ...

Numai bine!

Share this post


Link to post

Cel mai mult ma tenteaza Castrol. Nu prea am studiat piata dar am vazut Castrol la 170 ron iar Mobil la 120(ambele bidoane de 4l). De aceea as dori cateva pareri.

Ma bucur ca ai rezolvat cu scaunul! Am observat ca si la mine pe scaunul din dreapta se sta cam ciudat dar deocamdata merge.

Share this post


Link to post

Ing3r parca a luat castrol cu 130 sau 120 daca nu insel. Prin car4 era 150... Cauta ca vei gasi si mai ieftin. E o alegere buna magnatec-ul.

Share this post


Link to post

Acum 30 min am vazut in car4 magnatec cu 150 si mobil cu 100. O sa mai caut si cred ca o sa iau magnatec pana la urma avand in vedere ca e asa laudat chiar daca e mai scump.

Share this post


Link to post

Incet incet ma ajungi si pe mine la km :P

In legatura cu uleiu baga magnatec :) e chiar bun.

Chiar tare consumu :) ai mers mai bland cu el ? :)

Share this post


Link to post

Traseul pe care am facut consumul a fost Bucuresti-Brasov-M Ciuc-Gheorgheni-Bicaz Chei-Bicaz-Poiana Largului(ceva frecus in Poiana Largului, ca acolo locuiesc), apoi Piatra Neamt-Bacau-Adjud-Focsani-Buzau-Bucuresti. Nu pot sa spun ca am menajat-o(pe drumuri de munte imi place sa conduc mai agresiv), dar nici nu am depasit 110km/h.

Share this post


Link to post

Ti-ai mai luat ulei?

In Piatra sub 150 Ron, n-am vazut bidonul de 4 litri de Castrol Magnatec 10W40 ...

Share this post


Link to post

Inca nu am luat pentru ca sunt cam ocupat cu sesiunea acum si nu am avut timp sa mai caut...oricum o sa-l schimb cand o sa merg acasa luna viitoare.

Share this post


Link to post

Frumos ticozaur.Sa il conduci fara neplaceri.Imi place ca te ocupi de el,bv.Intradevar asa e ,vrei o masina buna trebuie sa te ocupi de ea.Multa bafta. =D>

Share this post


Link to post

Multumesc mult! Intradevar, atata timp cat imi permite timpul si bugetul, incerc sa am grija de ea.

Share this post


Link to post

Au trecut 8000 km de la ultimul schimb de ulei asa ca l-am inlocuit cu Castrol Magnatec 10w40 (125 ron bidon de 4l)+filtru(11 ron).

 

In plus, din cauza unui furtun rupt duza stropitoare pentru geamul spate nu mergea, dar am rezolvat si aceasta probleme pe care o aveam de cand am luat masina.

 

Cateva poze de pe meleagurile natale...

post-20218-1244546533_thumb.jpg

post-20218-1244546586_thumb.jpg

post-20218-1244546640_thumb.jpg

post-20218-1244546664_thumb.jpg

post-20218-1244546698_thumb.jpg

post-20218-1244546734_thumb.jpg

post-20218-1244546780_thumb.jpg

post-20218-1244546830_thumb.jpg

post-20218-1244546865_thumb.jpg

post-20218-1244546914_thumb.jpg

post-20218-1244546954_thumb.jpg

post-20218-1244546988_thumb.jpg

post-20218-1244547026_thumb.jpg

post-20218-1244547066_thumb.jpg

post-20218-1244547096_thumb.jpg

post-20218-1244547250_thumb.jpg

post-20218-1244547285_thumb.jpg

post-20218-1244547323_thumb.jpg

post-20218-1244547354_thumb.jpg

post-20218-1244547385_thumb.jpg

post-20218-1244547416_thumb.jpg

post-20218-1244547449_thumb.jpg

post-20218-1244547491_thumb.jpg

post-20218-1244547534_thumb.jpg

post-20218-1244547572_thumb.jpg

post-20218-1244547617_thumb.jpg

post-20218-1244547647_thumb.jpg

post-20218-1244547681_thumb.jpg

post-20218-1244547716_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Poza a doua, ce faci cu rugina de pe prag? :)

Share this post


Link to post

Foarte frumoase pozele din a 2a serie. Peisajul si Ticozaurul arata foarte bine.

Multi km fara incidente!

Share this post


Link to post

Oooo, poze noi cu Ticariciu :thumbl:

 

Destul de bun pretul la ulei, eu cred ca am sa-l schimb in toamna ...

 

O sa se rezolve si cu rugina aia cu putina munca, in unele locuri o sa vezi ca nu-i atit de gav pe cat crezi, is mai mult puncte care la suprafata par cine stie ce putregai ...

 

Cat mai multi km fara probleme!

 

PS.Astept sa ne comparam buburuzele dupa ce o termin si eu pe a mea, momentan e in lucru :mrgreen:

Edited by Carabusu junior

Share this post


Link to post

Va multumesc mult pentru urari!

@Yaz: Rugina aia stiu ca strica tot peisajul, dar o sa ma ocup vara aceasta si de acest aspect.

@Carabusu junior: In vara o sa fiu mai mult prin zona asa ca sunt sigur ca o sa ne intalnim mai des.

Share this post


Link to post

:D Pastea nu le stiam :P misto tare peisaju,frumos tare :) .Muntele acela cu crucea, seamana mult cu muntele alb :) .Si podu ala e smecher rau :) .Tico curat ca niciodata,nu ca mizerabilu meu,desi l-am spalat sambata trecut :) ) .

Edited by CatalinC

Share this post


Link to post

Sa stii Cataline ca a fost curat doar la inceput cand am facut pozele ca dupa, l-am luat la infierbantat pe acolo, iar cand am iesit avea un strat considerabil de praf pe el :) .

 

Cea mai importanta imbunatatire(multumesc lui Lucian M):

post-20218-1244639872_thumb.jpg

post-20218-1244639880_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...