Jump to content
Sign in to follow this  
Gerula

Daewooclub Numai Pe Forum Sau Si Pe Strada ?

Recommended Posts

Cred ca majoritate celor care s-au inscris pe forum au facut-o pentru ca se simt ca apartinand aceleiasi categorii, cel putin de posesori ai unui autoturism de o anumita marca. Este, daca vreti, dorinta instinctuala a omului de a apartine unei "familii", "haite", "trib", "gasti". Un loc in care te "intalnesti" cu cei asemeni tie.

 

Este binecunoscut faptul ca demult, tare demult, pe vremea cand conexiunea la net era utopie pentru romani, cand un computer 286 ocupa trei camere, a existat cel mai adevarat club auto. Cel al Trabantistilor. Al bietilor Trabantisti, de care radeam cu totii, noi cei smecheri proprietari de Dacia sau Lada, care faceam bancuri pe seama cartoanelor pe roti.

Trabantistii, care se ajutau ori de cate ori ramaneau in pana. Care se salutau din faruri de cate ori se intersectau pe drumurile patriei, fara a le fi rusine ca masina lor masoara trei-jde metri cu fum cu tot. Aceiasi trabantisti isi imprumutau piese in caz de nevoie sau roti de rezerva, fara a cere mai multe detalii decat un nr. de tef.

 

Ce inseamna pentru voi DaewooClub?

Sunteti dispusi sa ajutati in trafic un posesor de auto de acelasi tip ca al Dvs.?

Renuntati vreodata la prioritate sau la dreptul de a "tine aproape" in asa fel incat sa-l ajutati si pe cel care vrea sa se inscrie in trafic, macar ca are masina la fel?

Share this post


Link to post
[...]Sunteti dispusi sa ajutati in trafic un posesor de auto de acelasi tip ca al Dvs.?

Renuntati vreodata la prioritate sau la dreptul de a "tine aproape" in asa fel incat sa-l ajutati si pe cel care vrea sa se inscrie in trafic, macar ca are masina la fel?

 

Da, doar daca are Matiz galben... adica:

"Poftiti va rog dom' Sergiu"

"Tot respectu' domnu' Mishu"

"Treceti va rog don'soara Ana" (plus semn cu farurile)

:D

Si daca vad un Matiz galben Sun-Roof cred ca o sa porneasca instant stropitoarele de parbriz...

 

Fin psiholog nea' Gerula... :scarpin:

Da' nu-i cedez trecerea daca nu are prioritate nici pe strada, nici pe forum :) >-

Share this post


Link to post

pai... eo ii las shi pe cei cu reno, de exemplu.. :P .. shi pe altzii care e clar ca daca nu'i lasa nimeni mai stau acolo juma' de zi.. daca nu ma super-grabesc in general las lumea sa intre in coloana (especially good lookin' chicks > :) ). nu'i las insa nici de'al dreaq pe cei care depashesc coloana pe linia de tramvai shi vor sa se bage la loc in fatza.. poate sa aiba shi mama matizului, renoului, bmw'ului.. asta cu riscul bushirii aripii stangi (care oricum e un pic infundata la renatta.. :> )..

cat despre ajutat.. inainte era altfel lumea, acuma legea junglei e mai mult ca niciodata in vigoare.. a mai fost o discutzie de genul acesta, la care NFS zicea ca nu s'ar opri nici in ruptul capului.. shi bine face, ca pana la urma e pielea ta in joc..(poate lasa unu' matizu' in drum chipurile ca s'a stricat shi dupa boschet ashteapta inca 5 tuciurii - sa nu te opreshti, e o capcana, e ca in clipul cu toyota - ai vazut tu matiz defect?? =)) )

Share this post


Link to post

Acu' o luna eram in parcare si incalzeam masina si l-am impins pe unul cu Cielo ca nu-i mai intra in marsarier.Si am facut-o din proprie initiativa ca omu' se chinuia singur si tacea malc..

In general astia cu Cielo sunt baieti buin: daca gresesti iti dau prioritate,te asteapta sa pleci,etc.

Insa sunt insolentii astia cu Nubira II si cu Leganza care nu-s de-ai nostri...zici ca au Mercedes :D

Share this post


Link to post

eu de cand am luat matiz, am devenit mult mai toleranta cu posesorii de daewoo, chiar si cu matizurile de firma de care soferii isi bat joc... inainte cu dacia, daca prindeam un matiz sau un tico care incerca sa imi ia fata il inghesuiam cat puteam pe principiul ca eu am table mai tari si mai ieftine.

 

o observatie: eu nu m-am inscris in club din nevoia de apartenenta si personal nu consider ca nevoia de apartenenta face parte din specificul uman (off topic). eu m-am inscris pentru ca am de castigat din treaba asta -- aflu din experienta altora in loc sa reinventez eu apa calda de fiecare data cand am o problema. nu cred ca trabantistii se respecta pentru ca simt ei nevoia de viata la comun ci pentru ca ajutandu-se au de castigat. a justifica clubul prin nevoia de apartenenta mi se pare o afirmatie riscanta, pentru ca de la asa ceva poti foarte usor sa ajungi la 'cerc inchis', 'elite', 'specie aparte', dupa care la privilegii si discriminare pozitiva si nu cred (sper ca) nu in ideea asta s-a infiintat clubul. parerea mea.

Edited by Ana

Share this post


Link to post

In general, las sa intre pe oricine care e in nevoie, dar cind detectez un Tico sau Matiz in preajma, la inghesuiala, ii fac loc pe banda de mers, nu de alta, dar incap fara probleme 2 piticanii pe o banda :D :D

 

Cit despre ajutor, n-am remarcat in drumurile mele vreun Daewoo imobilizat din cauza unor defectiuni tehnice :banana: :banana: :banana:

Share this post


Link to post
...pentru ca de la asa ceva poti foarte usor sa ajungi la 'cerc inchis', 'elite', 'specie aparte', ...

Din pacate am observat chestia asta la clubul oltcitistilor. :shock: De motociclisti nici nu mai zic, astia sunt niste arieni in toata regula. #-o

 

Sincer, mi-ar place sa ne salutam si sa ne ajutam intre noi pe strada. Din pacate nu mai traim in vremurile alea... acu tre sa fii cu okii 'n 4 sa nu cumva sa aibe nevoie de portofelul tau.

 

O data eram la sirbi, mergeam acasa si din fata imi venea un Matiz golden (Matizurile sunt destul de rare pe acolo, nu ca la noi). I-am facut cu farurile si s-a prins ca l-am salutat. M-a salutat si el si mi-a facut si cu mina, sa vezi ce bucuros a fost. A fost cam cum se salutau pe vremuri trabantistii din DDR pe drumul spre litoral.

Share this post


Link to post
Guest Mecmar

Am salutat la intrarea in acest club ideea colegilor care au initiat acest forum, mai ales datorita faptului ca detin si un autoturism din gama Daewoo si acesta este un motiv in plus pentru mine de a participa la fiecare intalnire stabilita joi.

Imi face placere intalnirea cu Woo-uri mai ales in afara Bucurestiului si ii salut folosind procedeele cunoscute.

Ajut cu mare placere in trafic (inainte de a face acest gest imi iau in limita posibilului un minim de siguranta, pentru ca nu se stie niciodata) conducatori auto chiar daca au si alte marci de autoturisme daca acestia au probleme cu masinile lor, recunosc mai putin faza cu ramasul in pana datorita benzinei.

Acord prioritate colegilor de trafic in multe cazuri cu exceptia celor care se doresc a fi mai jmekeri si nu binevoiesc sa stea la rand ca toti ceilalti.

Ajutor mecanic celor cu Daewoo? NU, ptr. ca nu am vazut inca Woo-uri care sa aiba probleme dar daca au nevoie ma ofer voluntar sa iasa din zapada.

Consider forumul un lucru bun din care se poate invata cate ceva (mai un service bun, o remediere de defectiune si multe altele) mai ales pentru cei care sunt tineri si permisul obtinut doar de ceva timp. Se poate invata de la oricine, dar daca consideri ca pe forum se discuta lucruri putin interesante ar fi bine sa-ti gasesti linistea intr-un alt loc, nimeni nu-i tine cu forta.

Forumul poate rezolva nu numai probleme auto, dar poate strange la un loc oameni care gandesc pe aceeasi unda si pot impartasi din experientele traite de ei.

Imi face placere sa discut si pe forumul Daewooclub dar si in afara lui.

Vreau sa remarc faptul ca sunt colegi: Vaxxi, Schenk, Satori, Ovidiuc, Flex, NFS

(ordinea este aleatoare) care stau foarte mult timp cu ochii in fata calculatorului ptr. a tine in viata si a pune lucrurile la punct, caci deh si eu pana m-am lamurit cum sta treaba mi-a dat NFS-ul la PM... sa-mi zica... nene vezi ca i-ar am reparat dupa matale. Personal ii felicit pentru eforturile depuse! :osanale:

Lucman sorry, era sa te uit si scuze ptr. cei pe care i-am omis! =D>

Edited by mecmar

Share this post


Link to post

...pe mineeeee, pe mineeeeee  <img src= ("> :spumelagura: ...glumesc, bineinteles...

Share this post


Link to post
Guest Mecmar

Milioaneeeee de scuze nenea IUZAR, dar daca postezi caciulita aia a ta faina, te pun de doua ori in fata! Hi! Hi!  <img src= "> :drinkers:

Ca sa fie treaba corecta sincer felicit pe toti cei ce detin numerele de la

2 la 30 adica moderatori, supermoderatori, super-supermoderatori si gazduitor.

:o fftopic: Incep sa ma simt deja batran cand vad ca s-a ajuns la 700.

Edited by mecmar

Share this post


Link to post
Cit despre ajutor, n-am remarcat in drumurile mele vreun Daewoo imobilizat din cauza unor defectiuni tehnice

constatarea asta o confirm si eu. ciudat...oare de ce?!

si vreau sa amintesc, daca mai e cazul pozitivul intalnirilor DaewooClub, cate au fost si cate vor mai fi.

Share this post


Link to post

Aicea ai dreptate, hellcat, pot sa confirm, tu ai fost pozitivul de cea mai recenta intalnire anuala.

In cealalta privintza, cred ca am vazut o exceptie, pe un pod din Moeciu, pe 21 Nov.2004, cam la ora pranzului, un Espero cu numar de PH, parca. Dar l-am impins si a trecut. Era de-al nostru, ce naiba.

Share this post


Link to post

neah... nu se pune. soferul era motociclist :tongue:

Share this post


Link to post

Eu conduc de cand am carnet piticania si am invatat cum este sa fii ironizat dar si invidiat. Ironizat ca uite ce mic e ala hai sa ne bagam in el ca ne face loc (din chestia asta am inceput sa am un stil mai agresiv de condus, ca ma enerveaza astia la culme), iar invidiat cand le vad fetele cand reusesti sa o parchezi intr-un loc foarte ingust, (chiar perpendicular), te strecori etc. :) . In rest in trafic cu oamenii civilizati sunt tolerant si permisiv. Nu-i las sa se bage pe cei care fac manevre bruste, nu dau semnal, preseaza aiurea, etc... Dau prioritate tirurilor, camioanelor de tonaj mare, etc. din cauza respectului pe care il am pt. oamenii astia care reusesc sa strecoare dihaniile prin toate stradutele din bucurestiul asta inghesuit.

 

Pe cei ramasi in pana ii ajut de ce consider ca am cum... si au fata sa fie ajutati...

Share this post


Link to post
Ce inseamna pentru voi DaewooClub?

 

Un mod modern de socializare, comunicare şi informare (aşa da exprimare tip "limbă de lemn", este ?). Nu ştiu de ce, dar am o slăbiciune pentru forumurile de discuţii - poate din cauză că seamănă cu vechile agora, cine ştie :-?

Plus, de ce nu, sentimentul apartenenţei la o comunitate aparte. Recunosc, am început să mă uit după autocolant la lunetele maşinilor marca Daewoo :X

 

Sunteti dispusi sa ajutati in trafic un posesor de auto de acelasi tip ca al Dvs.?

 

Nu putem compara Daewoo cu Trabant. Trabantul era o maşină deosebită (maşină am zis ? :scarpin: :tongue: ), nu atât de răspândită aşa cum este acum marca Daewoo. Ca atare, cred că ar fi pueril să sperăm la posibilitatea înfiinţării unei "frăţii" cum a fost cea a trabantiştilor. Ei erau uniţi în faţa unui curent de opinie advers (miştourile din partea celorlalţi posesori de automobile, problemele tehnice specifice), pe când la noi ... doar n-o să-mi pretinzi acum să socializez cu Gigi care şi-a tras cârciumă şi Cielo-kitsch cu LEDuri albastre şi manele înăuntru, pe care le-ascultă la 2 noaptea când pleacă acasă după ce-a închis bodega, doar pentru că şi el are Daewoo.

 

Renuntati vreodata la prioritate sau la dreptul de a "tine aproape" in asa fel incat sa-l ajutati si pe cel care vrea sa se inscrie in trafic, macar ca are masina la fel?

 

Ce e ăla "dreptul de a ţine aproape" ? @-) Când vine vorba de ajutat, nu mă uit la marca maşinii, ci apreciez situaţia: dacă stă să intre de pe o străduţă laterală, şi în spatele meu sunt 2 km de maşini, o să-l las indiferent de ce conduce. Sau la semafor, dacă cere voie, îl las să schimbe banda dacă s-a încadrat greşit. În schimb, orice dovadă de mârlănie (reintrarea în coloana care aşteaptă la semafor după ce-a şuntat-o, forţarea benzii prin băgarea maşinii cu botul în faţa mea) va fi tratată corespunzător.

 

si vreau sa amintesc, daca mai e cazul pozitivul intalnirilor DaewooClub, cate au fost si cate vor mai fi.

 

Şi la mai mare ! :drinkers: BTW, de 1 mai ce facem ?

Share this post


Link to post
Şi la mai mare ! :drinkers: BTW, de 1 mai ce facem ?

Pai in martie la munte si in mai la mare,asa ar fi logic nu?Constanta se aude?

Eu consider cel mai mare castig de pe urma forumului oamenii pe care i-am cunoscut prin intermediul lui.Nostalgia vremurilor cand ne intalneam 5-6 persone in intunericul din fata Salii Polivalente nu o sa dispara niciodata.Din fericire de sfaturi tehnice nu am avut nevoie si sper ca asa sa ramana.

Share this post


Link to post

intradevar sint multi care ar trebui felicitati pt. acest forum . dar privind ajutorul acordat pe sosea eu am sa il acord cu placere oricind posesprilor daewoo (atit cit pot oare sa ma pricep.), dar cum spunea mai sus cineva : inca nu am vazut aceasta marca de masina oprita la marginea drumului facind semne disperate.

Share this post


Link to post

Unde erati mai cand impingeam la Tico imediat dupa Piata Charles D'Gaule (sau cum o chema-o). Atat ca eu nu faceam semne disperate, am impins-o incet-incet si am parcat-o pe o straduta laterala (norocul meu ca eram in dreptul uneia din cele 2 sau 3 cate sunt intre piata si Arcul de triumf, si apoi l-am sunat pe Shenk sa imi dea idei :D

Share this post


Link to post
Guest Mecmar

:lavolan:

Ii impingeam pe altii! :dizzy:

Share this post


Link to post
Unde erati mai cand impingeam la Tico imediat dupa Piata Charles D'Gaule

:lavolan:

  Ii impingeam pe altii!  :dizzy:

Iar eu eram mental alaturi de tine :D ...te incurajam sa te tina mujchii :) >-

Share this post


Link to post

Eu ce sa mai zic ca atunci cand am avut probleme cu MTZ-ul meu in Bucuresti si am postat pe forum am primit imediat mesaj de la Shenck care ma intreba daca poate sa ma ajute cu ceva. Cred ca asta am face fiecare dintre noi pana la urma. Si acum cred ca asta nu tine neaparat de apartenenta la vreun grup, forum etc. De multe ori mi s-a intamplat sa fiu trezit din pat de telefon cand avea vreun prieten vreo problema, sa zic da, iar apoi dupa cateva minute sa sun inapoi si sa cer detalii, pentru ca, fiind trezit din somn, nu mai tinusem minte exact ce vorbisem. Dar nu m-a deranjat niciodata. Ultima data mi s-a intamplat in seara de craciun cand am stat la lumina unui bec de pozitie sa curat o platina de dacie. Eu acum de exemplu vin de la intalnirea Daciaclub, sunt super baietii din Iasi. Le-am zis din prima ca eu sunt cu woo dar nu a fost nici o problema si voi mai reveni pe la ei atunci cand voi putea.  <img src= "> Cand am fost prima oara la intalnire in Bucuresti si nu am nimerit din prima locul de intalnire ci la o benzinarie de prin spate, Flex, Ovidiuc si NFS au indurat frigul de afara asteptandu-ma (era trecut bine de 11 noaptea) ba chiar au venit sa ma recupereze de pe unde ma incurcasem. Si nici nu ma cunosteau decat din discutii. Niciodata nu am trecut nepasator cand am vazut pe cineva ca are probleme si nu se descurca singur. Pur si simplu m-am gandit ca si eu voi avea nevoie vreodata de ajutor. si asta nu tine de vreun forum sau ceva, tine de constiinta.

Nu e nevoie sa fii membru pe vreun forum ca sa ajuti membrii ci poti sa ajuti si fara sa cunosti. Bine ca ma uit si la fata omului pe care ar trebui sa-l ajut.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...