Jump to content
Sign in to follow this  
andreib

Alfa 147

Recommended Posts

Tot vazand discutiile de pe forum de tipul ,,ma, da' tu ai avut o alfa?'' mi-a venit ideea sa ma uit pe mobile.de cat costa un 147 (pe care eu o gasesc superba). Un 147 de 1.6l (105 sau 120cp) sau 2l (150cp) din 2001-2003 costa undeva intre 4500 si 7000eur :o . Masinile cel putin in poze aratau super ok, si nu erau una doua ci peste 100, deci ai de unde alege. Eu unul as merge pe motoarele pe benzina pentru ca imi este infinit mai usor sa le repar, dar nu exclud dieselul inca.

 

Si acum vine the big question: cat timp o sa-mi petrec la volan si cat plin de vaselina pe dedesubt? :-S . Informatiile ar trebui sa vina nu de la radio sant ci preferabil din experienta proprie sau auzite (close friends)sau forumuri/cluburi externe. Nu ma astept sa fie fiabila ca o toyota, dar macar sa stiu la ce sa ma astept.

Share this post


Link to post

In primul rand te poti astepta la costuri de reparatie mari in caz de probleme dar si la un consum mare.

Alfa Romeo este o masina superba ca design atat exterior cat si interior dar greu de intretinut.

Share this post


Link to post

Madkat are Alfa. O sa -ti zica ce si cum. Sfat: Daca vrei sa faci alegerea cu capul nu cu sufletul, nu conduce o alfa pana cand nu afli toate bubele lor. Daca apuci sa o conduci, iti bagi picioarele si o cumperi. Este o masina super, sta perfect pe viraje, e spatioasa, comoda, scaunele parca te imbraca, schimbatorul e acolo unde trebuie, motorul trage exact cat ai nevoie etc.

CUORE SPORTIVO!!!

Edited by Mircea

Share this post


Link to post

Un foarte bun prieten are o Alfa 147, Twin Spark, 105cp, e al 2-lea proprietar. Maşina a cumpărat-o în iulie 2005 (avea 1 an şi ~20k km). Maşina e cam ca asta (fără piele şi trapă).

Acum, referitor la "stilul" prietenului meu... de când a luat maşina şi până acum o lună (în km asta se traduce - 110000km) nu a băgat bani mai deloc în ea, exceptând schimurile de ulei şi de plăcuţe - cele din urmă schimbate destul de des, în cazul lui.

Maşina a mers pe mai toate felurile de drumuri, asfaltate sau... desfundate :) .

La recenta revizie capitală, suma totală investită a fost în jur de ~500 Eur. A schimbat (parcă) distribuţia, plăcuţele, pe sub ea tot ce avea zgomot/jocuri (şi erau destule, dar asta, după părerea mea, se datorează strict stilului de condus şi "hârtoapelor" pe unde merge -cu viteză adecvată asfaltului bun- zilnic maşina), uleiuri, lichide, filtre etc.

La partea de motorizare maşina e impecabilă, deşi a făcut "n" liniuţe, iar mersul liniştit în cazul lui poate fi caracterizat drept "smuls" :D . La capitolul consum se învârte undeva intre 10.5 şi 12, extraurban eu am scos un 6.0% la un drum Craiova-B-Craiova, în cazul lui e undeva pe la 7-7.5%.

Maşina e foarte confortabilă, foarte rapidă, dacă e nevoie, are o ţinută de drum excelentă, arată super după gusturile mele şi face toţi banii.

Dacă mai ai întrebări, la rândul meu pot întreba "mai departe" şi-ţi pot răspunde :)

Share this post


Link to post

Am un prieten care a avut 3 Alfa: 2 Alfa 33 si 1 Alfa 75. Mergeau super toate 3, insa tipul era mai toata ziua pe sub masina, mesterind cate ceva...Acum a renuntat la toate 3, insa si-a luat ceva la fel de "bun" : Corsa D 1.2 benzina (deh, s-a casatorit si are o fetita de 1 an).....A zis ca nu si-ar mai lua niciodata Alfa, pt ca s-a saturat de mesterit.

Share this post


Link to post

Am un prieten alfist convins ( madkat il stie ) si am vazut cati bani a bagat in masina si am vazut cam c einseamna o alfa. E o masina senzationala.

 

Pentru mai multe detalii cu incredre forum.alfaclub.ro

Share this post


Link to post

Eu gandesc in felul urmator: la 6-7 k eur daca nu ma inteleg cu ea pot sa o vand fara sa pierd mare lucru. Oricum, o sa am rabdare sa caut pirn .de una care sa imi placa din toate punctele de vedere, nu plec acolo tintit dupa o culoare sau mai stiu eu ce si cred ca pot sa disting intre un cazan si o masina buna.

 

In acelasi timp, in ultimul an am facut max 15.000km, deci la atatia km nu prea se justifica un diesel... Consumul nu este cu nimic impresionant, este similar cu nubira iar la cat costa GPL-ul acum nu mai merita sa-ti bati capul cu asa ceva.

 

Cat despre partea cu fiabilitatea: o sa mai fie doua masini in familie la care pot apela in caz de urgenta. Nubira va fi masina safe (adica aia care nu se strica, old faithful), gp-ul masina de oras iar alfa va fi moftul care va face undeva la 10-12kkm pe an.

 

LE: Am citit alfa club intensiv aseara :D . In afara de timonerie si variatorul de turatie nu am vazut defecte fatale ale acestei masinute (dar pe de alta parte nu sunt nici multi membri). Dar daca tot vorbim, cati bani a bagat si in ce?

 

Am un prieten care a avut 3 Alfa: 2 Alfa 33 si 1 Alfa 75. Mergeau super toate 3, insa tipul era mai toata ziua pe sub masina, mesterind cate ceva...

Orice masina de varsta alora necesita mesterit...

Edited by andreib

Share this post


Link to post
Consumul nu este cu nimic impresionant, este similar cu nubira iar la cat costa GPL-ul acum nu mai merita sa-ti bati capul cu asa ceva.

Vezi ca motoarele pe benzina de la Alfa sunt si Boxer :D

Share this post


Link to post

Nuuu, asta de pe 147 e clasic, 4 in linie.

 

La alfa 33, 75 erau boxer motoarele :) .

Share this post


Link to post

Cauta una cu motor de 2 l 150 CP si cu GPL de acolo ;)

Share this post


Link to post
Un 147 ... din 2001-2003
... la 6-7 k eur daca nu ma inteleg cu ea pot sa o vand fara sa pierd mare lucru.

La o căutare în grabă, văd că la banii ăştia găseşti şi câteva maşini mai noi... e adevărat că unele au şi km mulţi, dar...cum ai zis şi tu, oferta e diversificată, dacă te hotărăşti ai de unde alege :)

Share this post


Link to post

@Andrei Eu am avut 3 clienti cu Alfa 147, primul a cumparat-o noua din RO si in 3 ani de zile a schimbat extrem de multe piese, toate pe garantie, a avut probleme de electrica, diversi senzori aprinsi in bord s-a rezolvat prin resoftare, a avut probleme cu macaraua geam sofer, se intampla si la case mai mari, a mai avut probleme cu compresor AC, disc ambreiaj, diverse repere de suspensie si un rulment. Toate astea pe garantie, omul e foarte indignat de service si de masina dar ii place foarte mult Alfa. Mai stiu doi frati care au Alfa 147, amandoi au spus ca nu au avut nici o problema, masinile sunt luate de afara si au costat in jur de 5000E cu toate taxele, sunt din 2001 si baietii sunt foarte fericiti de achizitie. Dupa un an de RO nici o problema, si pe mine ma batea un gand sa dau golfu pe un 147 din asta pt ca arata al dracu de bine, 3 usi, neagra ...moartea caprioarei :D

Sunt sigur ca exista o filiera de piese ieftine pt Alfa daca exista si pt Volvo, de asemenea masina necesita un mecanic iscusit care sa-ti spuna toate problemele si atunci ai rezolvat problema .

 

A si inca ceva vezi ca motorizarile de 1.6 sunt prea mici pt carapace, trebuie macar un 2l benzen sau 1.9 JTD .

Share this post


Link to post

1,9 jtd este un motor excelent pe gama Alfa!

Share this post


Link to post

Care dintre ele ca sunt vreo 4 motorizari de 1.9 :D

Ideal ar fii un 1.9@150cp@selespeed :D

Share this post


Link to post

La bani putini sanse putine la JTD. Oricum mie imi este mult mai usor sa repar un benzinar decat un diesel pt ca am avut doar benzinare :) . Totusi, la 1200kg cred ca sunt suficienti 120cp, cel putin pt mine.

Share this post


Link to post

Stai linistit ca nu ai ce repara la motoarele alfa :D Problemele sunt la electrica, mecanica punte fata si cam atit .

Share this post


Link to post

Oricum dieselurile sunt ceva mai scumpe. Majoritatea sunt jtd-uri de 116cp, cateva de 140. Daca vreau diesel trebuie sa pun vreo 1000eur in plus cel putin si au cu min 50.000km mai mult decat cele pe benzina :( .

Edited by andreib

Share this post


Link to post

Se poate bogdan ce spui tu.. dar uite ce i-a spus un vanzator de piese italian unui amic cu o alfa de asta frumoasa :)

"Solo uno stupido avrebbe preso alfa" :D

Share this post


Link to post

Ce imi pare dubios este ca am gasit in RO la aceleasi preturi cu cele din afara, de fapt in Italia sunt cele mai ieftine dar aia le cam rup in doua, am gasit aici cu carte de service, luata de la reprezentanta si 120k km, pret 6000E, ceea ce este chiar bine pt o masina din 2002. Am mai gasit una pe autovit cu motor de 2L, e usi exact cum vreau eu, NAVI, piele rosie etc etc dar dubios de ieftina, adica 4500E . DUBIOS :D

Share this post


Link to post

un prieten de-ai mei si-a adus din franta un 156 breack 1,9 jtd, an cred ca e 2002, halatul cam 11.000 euro. Piele computer scaune incalzite , cred ca e full fara trapa. I-a facut revizia acum o spatamana 11 milioane la autoitalia, revizie simpla ulei filtre. el e foarte incantat eu am mers o singura data cu ea si mi se pare foarte spatioasa si sigura, la volan n-am apucat sa ma urc

Share this post


Link to post

Cred ca prietenul tau te-a mintit sau a fost pacalit, Alfa 156 este mai ieftina decat 147 fiind un model mai vechi, astfel o Alfa 156 cu NAVI, piele si tot ce-ti vrea sufletelu si motor de 1.9 JTD costa 6000E in Germania. Daca vrei una din 2000 o gasesti cu 2500E tot cu piele, navi si alte alea . La 11k E cat zici tu iti iei una din 2005 .

Share this post


Link to post

Doar Alfa 159 cu 1,9 JTD.! :lavolan:

Edited by nt98adu

Share this post


Link to post

SI relevanta postului tau este? Sau trebuie sa scrii ceva si nu stiai ce?

Share this post


Link to post

Vroia omu sa-ti aduca aminte inca o data ca DIZAL RULZ mai ales daca este pus pe o caroserie frumoasa cum este Alfa 159 :P

 

Vezi ca diferentele de consum intre 2L si 1.6 nu sunt foarte mari adica doar 0.8 L asta la consum urban, adica in realitate o consuma cu 1.5L mai mult dar este alta masina fata de 1.6@120 CP, acei 30CP in plus fac mare diferenta.

Oricum din ce vad in specificatii cea mai dinamica motorizare pusa pe 147 este cea DIZAL de 150CP, accelereaza mai repede decit 2.0 benzen si consuma muuuult mai putin. Pacat de pretul mare insa.

Eu as alege cu mana pe inima 2.0 selespeed dar si asta e piperata :D Daca ai posibilitatea sa iei masina din italia ar fii exceptional am gasit mai multe pe net cu motor de 2L si GPL :D

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...