Jump to content
Sign in to follow this  
rich1974

Metode Antifurt

Recommended Posts

ON TOPIC : Casco nu serveste drept antifurt, dar este cea mai buna metoda de a minimiza consecintele furtului.

 

OFF TOPIC :

 

Nu am putut sa nu remarc formarea a doua tabere : am Casco si nu am Casco.

 

Eu unul nu concep sa ai masina noua (recenta) si sa nu ii faci Casco.

A nu se citi ca o ironie - probabil unii dintre voi sunteti niste soferi foarte buni; daca este cazul de buf nu este vina voastra si reparati masina pe RCAul faptasului. DAR...faptasul nu are RCA. O plati el amenda (parca PARCA era scumpa rau asta), insa asta nu incalzeste pe nimeni cu nimic. Si uite asa...masina e in fata blocului lovita si ioca bani in buzunarul proprietarului de a o repara.

 

Dar...daca iti gasesti masina zgariata ? La nici un an dupa ce am cumparat masina, al meu Aveo a avut nevoie de o recosmetizare (caci era aranjat de jur imprejur). Caci asa cum spunea Tolin pe undeva, a conduce la limita evitarii oricarui pericol inseamna de fapt a nu conduce, iar mai mult decat atat masina sa fie in garajul personal. Revenind : nici o infundatura, doar zgarieturi superficiale sau vopsea sarita. Casco a platit pt mine 3200 RON. As fi dat eu atat doar pentru cateva zgarieturi ? Nici mort. Si uite cum fara Casco ar fi ajuns Aveo in cativa ani la fel de placut privirii ca vechea Dacie.

 

Cel mai rau...ti-o fura. 10.000 euro pe apa sambetei vs. 400euro/an care din punctul meu de vedere, chiar daca nu apelez la casco, tot nu se duc pe apa sambetei caci ma lasa sa dorm linistit.

 

Tudor2402popescu - cred ca te-am recunoscut sapt trecuta in trafic si am tot zis sa te intreb cat a costat reparatia la masina. Asa ca te intreb acum-daca intr-adevar erai tu :)

Edited by vladawd

Share this post


Link to post

Mie unul mi-ar mai de folos un topic cu "metode [de] furt", ca să ştiu de ce să mă apăr.

Cum, voi vedea eu...

Deci, dacă aveţi cunoştinţă despre "metode", băgaţi şi haideţi să găsim împreună "antidotul" fiecărei metode. Dacă există...

Share this post


Link to post

O metoda foarte recomandata este aceea de a nu lasa obiecte de valoare la vedere. Numai gandul ca un GPS face 1000 RON il va face pe un hot sa sparga un geam al unei masini unde suportul si cablul de alimentare sunt lasate la vedere, in speranta ca si GPS-ul este in topedo :D . Recomandarea mi-a facut-o un coleg, care stia de un incident similar. Nu mai adaug, RCD cu fata lasata montata, genti care pot contine bani sau obiecte de valoare. Lumea este din ce in ce mai disperata pe un banutz, iar noi nu facem decat sa-i provocam.

Mi s-a intamplat la Matizul sotiei, unde o singura data am lasat RCD-ul complet. A fost si ultima. Problema mai mare a fost aceea ca hotul a vrut sa dea impresia de "incepator" si a distrus bordul masinii peste masura. A fost prins si probabil pedepsit. Reparatia masinii a durat o saptamana, iar RCD-ul nu l-am mai montat. De atunci au trecut 3 ani in care masina nu a mai avut probleme. Consider ca vina morala imi apartine.

 

LE: I love CASCO

Edited by safari hunter

Share this post


Link to post
Sistemele mele de siguranta sunt:

3. geamurile si oglinzile inscriptionate cu seria sasiului

 

Asta la ce ajuta?

Share this post


Link to post

Odată furate nu pot fi valorificate prin vânzare.

Şi, cel puţin teoretic, pot determina hoţul să renunţe la idee, având în vedere că nu prea poate vinde ce şparleşte.

Share this post


Link to post

Problema e ca furtul se produce noaptea , pe intuneric, in graba... Iar dimineata cand isi da seama ca piesele respective sunt inscriptionate... Paguba oricum o ai, ca doar nu o sa le aduca inapoi, cu scuzele de rigoare.

Share this post


Link to post

Trebuie ca ar fi de efect o inscriptionare "fosforescenta": NU FURATI! urmată de numarul masinii (de ce seria sasiului? hotul o sa spuna in targ ca e serial numbaru oglinzii :D )

Share this post


Link to post

Prin anii 90 , auzisem de unul care si-a pus inalta tensiune in pulsuri pe caroserie. Doar ca a trecut un pieton nevinovat si s-a sprijinit de respectiva masina si s-a electrocutat destul de urat , iar proprietarul masinii a fost dat in judecata. Asta in Germania sau Austria, nu mai stiu unde.

 

Alte solutii: Pui un caine de paza in masina, sau un sarpe ( veninos sau constrictor) dresat (daca s-o putea dresa), sau pui un paznic (dar si cu asta e periculos ca e ca lupul paznic la oi). Cel mai bine e cand stai la curte si ai garaj.

 

Oricum CASCO ul este solutia de a-ti recupera paguba in caz de Doamne fereste. Tata avea un coleg la servici in 1997 caruia i-a furat... Trabantul din fata curtii. Si nici ca l-a mai gasit vreodata.

Share this post


Link to post
Alte solutii: Pui un caine de paza in masina, sau un sarpe...

 

Share this post


Link to post
hotul a vrut sa dea impresia de "incepator"

Furturile din auto se comit cel mai usor, fara mod de operare deosebit(cu exceptia furturilor la comanda ).Marea majoritate se comit prin spargerea geamului , (orice boschetar poate sa o faca), indoirea portierei , fortarea butucului sau chei potrivite (Dacii de tot felul).Peste 90 % din hotii din auto sunt infractori primari.

Din experienta proprie nu am intalnit nici un hot care sa fi executat pedeapsa pentru furturi din auto iar cand s-a liberat sa continue cu acelasi gen de fapte.

Marea majoritate a furturilor din auto sunt determinate de partile vatamate care lasa la vedere obiecte sau valori(genti , posete , GPS-uri , Cd-playere , telefoane mobile, laptop-uri etc.).

Recomandarea mea este ca oriunde opriti chiar si pentru 5 minute nu lasati absolut nimic la vedere .

In legatura cu furturile de auto recomand asigurarea CASCO.

Edited by kornelush

Share this post


Link to post

Un prieten si-a luat un golf3 pe penzina.dupa doua zile a gasit el un butonel care nu stia ce face ,s-a jucat cu el dar nu se vedea sa actioneze nimic.Dimineata cand sa plece dupa 30 sec. masina s-a oprit ,a dat la cheie,a pornit a mers 30 de sec si s-a oprit din nou.A mai incercat de vreo cateva ori si tot la fel.L-a unat pe vechiul propietar care i-a zis ca respectivul buton este de la un montaj electronic pe care l-a monta el si care opreste alimetarea cu curent la bobina de inductie dupa 30 de sec. de functionare .E o metoda buna sa enervezi hotii,si sa fi sigur ca nu o fura,dar nu poti fi sigur ca nu o vandalizeaza.

Share this post


Link to post
E o metoda buna sa enervezi hotii,si sa fi sigur ca nu o fura,dar nu poti fi sigur ca nu o vandalizeaza.

 

Asa ca precautie, atunci cand posedam Dacie, luam fisa centrala cu capacul distribuitorului in casa. Oricum si daca o pornea, nu avea benzina, deoarece la acea vreme eram rupt in buzunare =)) Asta da metoda de enervare.

Share this post


Link to post
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...