Jump to content
Sign in to follow this  
Satori

Scartait, Troncanit, Chitait, Piuit, Tiuit ...

Recommended Posts

johnny72, daca zgomotul apare in conditiile in care a fost frig cu adevarat, atunci se datoreaza faptului ca in cutia de viteze ai magiun, uleiul e vascos. Si la faza asta toate uleiurile fac la fel, deci da, "toate face asa". Atat timp cat zgomotele dispar cand motorul se incalzeste, nu ai de ce sa iti faci griji.

Share this post


Link to post

Subscriu la ce zice Satori. Si eu am "zgomot la rece", nu e de la cutie insa nici problematic nu'l gasesc. Atata vreme cat nimic nu a atins temperatura optima, de ce ar functiona..."optim"? Principal e sa eviti accelerat puternic/ schimbat brusc cu motorul/cutia reci, mai departe... ei bine, la noi macar dispare... :D

Share this post


Link to post

Revin cu o precizare, astazi am observat, zgomotul apare atunci cand accelerez si calc pedala de ambreaj pentru a schimba viteza.Nu stiu daca are vreo legatura, dar am mai citit undeva pe forum cand cineva observase un delay, dupa apasarea pedalei de acceleratie, atunci cand ridici piciorul de pe ea, turatia motorului continua sa creasca, pentru o secunda sau doua.Nu sunt sigur nu m-am uitat la turometru, dar o sa mai cercetez fenomenul si o sa revin.

Share this post


Link to post

Zgomotul de la cutie, audibil la motor rece si temperaturi exterioare scazute, imediat dupa pornirea motorului si pana la incalzirea lui, dar in general pe durata "incalzirii", s-a discutat si s-a concluzionat ca e un zgomot "natural".

 

Daca exista dubii, atunci ar trebui precizate exact conditiile. De exemplu, din <<zgomotul apare atunci cand accelerez si calc pedala de ambreaj pentru a schimba viteza>> nu rezulta daca manevra respectiva se face in mers sau stand pe loc si experimentand.

Share this post


Link to post

Abram Burel, da manevra se face in mers.Ai idee de la ce poate fi ?

Share this post


Link to post

sal.Scartie la cineva puntea spate??la mine a inceput usor cand se aseza cineva mai greu in spate.Acuma am obs si daca pun frana mai brusc(se lasa de bot si se ridica de spate),se aude parca ar trozni ceva.(cred ca e de la suspensie)(1.4 aveo sedan,masina are 9000 km,mai 2007).Greierashi sunt si eu prezenti dar nu ma deranjeaza(deocamdata)

Edited by Tichi_X2004

Share this post


Link to post

La fel si la mine...exact aceiasi problema...si am doar 4600km.

Ce ziceti sa ne prezentam la service sau sa ignoram zgomotu?

Share this post


Link to post

Care dintre ele? Scartaitul (probabil tamburii, inca nu m-am prins daca avea frana de mana trasa sau nu) sau pacanitul (ala m-ar ingrijora... a little)?

Eu as spala putin suspensia. Sounds stupid, dar mergea.

Share this post


Link to post

Bai fratilor, voi doi (si cand zic voi doi ma refer uneori la tine si de cele mai multe ori la Tolin) depasiti puterile mele de intelegere, prin raspunsurile voastre. Si puteti sa-mi dati si "ban" pentru asta, nu-mi mai pasa. Adica, CONCRET: la un C...T de Chevrolet cu DOAR 4000km la bord, daca scartie si pacane, ori merge boul de sofer cu frana de mana trasa :osanale: ori trebuie SPALATA suspensia. DUMNEZEULE MARE, in ce tara frumoasa traim. Si mai e si populata pe deasupra!

Share this post


Link to post

Atunci baga tu o impresie...te rugam.

Share this post


Link to post
Atunci baga tu o impresie...te rugam.

 

Impresia mea este certitudine. N-AM sa mai cad in aceeasi greseala a doua oara, in a cumpara orice fel de masina marca chevrolet (am scris intentionat cu "c" mic, pentru mine nimic din masia asta n-a demontrat ca merita un oricat de mic efor financiar din partea mea). La 10000km cat am cu ea, si mai putin de un an de zile, mi-a facut probleme cat pentru 10 masini. Sau mai bine zis mi-a facut probleme si m-a dezamagit cat 10 masini. Puteti s-o laudati cat vreti voi, sa ziceti ce vreti voi! Eu am avut grija de masina, nu mi-am batut joc de ea, am intretinut-o, nu am fortat-o, nu am bruscat-o, nu am "pus frane prin balti". Deci numai faptul ca am citit asta, a nu se pune frane prin balti ca se decalesc discurile de frana, ma face sa ma ingrozesc pe ce fel de masina am dat banii. Pentru ca si mie mi-au aparut acele vibratii puternice la o franare ceva mai "apasata". Cat despre greieri, am prin ea o armata, mai am putin si ma transform in "mic intreprinzator particular si crescator de greieri". Si prin bord, si prin usi, si mai ales in portbagaj si pe sub masina. De vre-o luna incoace a inceput sa scartie suspensia, numai ca la mine pe fata, probabil ca trebuie sa merg la spalatorie sa o "spal'. Apa in ea mi-a intrat de vreo 3 ori, undeva la geamul stanga fata, intre cheder si oglinda, si credeti-ma, n-am UITAT geamul deschis. Si poate sa zica Tolin cat o vrea ca, citez "atrag raul, sau am pornit cu stangul", ceva de genul asta. Conduc de multi ani, si mi-au trecut destule masini prin mana. si am stat de vorba cu destui oameni, multi cu experienta, apropos de masini. Eu asa ceva nu am mai patit, si mai ales cu o masina noua. Si, cu riscul de a supara pe multa lume, AM AJUNS SA REGRET LOGANUL! Pe care l-am vandut pentru ca am avut un regretabil accident cu el, primul si sper ultimul din viata mea. Si care Logan, cel putin cel pe care l-am avut eu, am ajuns sa o simt pe propria piele, a fost net superior tablariei de proasta calitate pe care o detin (sper din inima pentru o cat mai mica perioada) acum. Si a-s avea inca multe de spus negativ despre masina. ASTA E!

Share this post


Link to post

Omydee, apreciez parerea ta, vorbesc foarte serios. Din cate am observat pe acest forum sunt pareri impartite:unele sunt bune (chiar f.bune), altele proaste (chiar f. proaste). Eu de exemplu am luat aceasta masina, pot zice, legat la ochi, doar din vorbe pentru ca nu am mers inainte cu acest gen de masina si nici nu am cerut un drive test. Initial am vrut sa-mi iau logan dar mi s-a parut prea scump comparativ cu dotariile si aspectul Chevroletului, cu siguranta regret 10% ca nu mi-am luat un 1.5 dci, dar am ramas la ideea ca nu merita bani. Pentru mine este prima mea masina(propietate personala) si am intrat la banuieli cand am auzit acele scartaieturi la amortizoare si batai la franare si cu siguranta am sa ma prezint la un service pentru a le spune problema mea.

Cu toti suntem aici pe forum pentru a ne da cu parerea despre ce probleme am avut si cum le-am rezolvat. Sincer nu cred ca imi voi rezolva nici 30% problema daca citesc acest forum, pentru ca forumul nu o sa bata nicicand un service autorizat. Aici suntem pentru a ne da cu parerea.

Daca intri pe orice forum de la orice marca de masina vei vedea oameni care-si blesteama ziua cand au ales acel tip de masina.

Inca odata mersi pentru parere.

Baieti scuze de off-topic.

 

Bafta

Share this post


Link to post

am carnet din mai,credema ca nu plec cu frana de mana trasa.am specificat ca pe la 6000 am oobservat ca scartie puntea spate cand se aseaza cineva mai greu in ea(in spate) acuma am observat ca si cand pun frana se aude ceva in spate,parca ar trozni ceva(eu conduceam,in spate fete nu am dat prea multa atentie).la gropi nu trozneste.sper sa ii vina lu taicameu matizu de la firma ca sa nu stam fara masina. :wallbanger:

Share this post


Link to post
Bai fratilor, voi doi (si cand zic voi doi ma refer uneori la tine si de cele mai multe ori la Tolin) depasiti puterile mele de intelegere, prin raspunsurile voastre.

 

Asta nu este greu deloc.

 

Si puteti sa-mi dati si "ban" pentru asta, nu-mi mai pasa.

 

"Ban"-ul nu trateaza asa ceva.

 

Adica, CONCRET: la un C...T de Chevrolet cu DOAR 4000km la bord, daca scartie si pacane, ori merge boul de sofer cu frana de mana trasa :osanale: ...

 

Omul a spus ca scartaie suspensia atunci cand se aseaza cineva mai greu in spate. Eu inteleg prin asta ca masina este pe loc. Tamburi au un obicei prost sa scartaie atunci cand sunt fortati. Stiu, depaseste puterea ta de intelegere blablabla...

 

 

Chestia cu suspensia: unele bucsii sunt gandite cu parti ale corpului care, in mod normal, ar trebui sa indeplineasca alte functii. Din cauza asta si a prafului, scartaie. Speli masina, trece. Imi pare rau, alta rezolvare nu am si nici asta nu este infailibila.

 

Cat despre restul de remarci... vrei sa auzi greieri? Te poftesc in Honda mea. Vrei sa vezi apa intr-o masina? Vezi Creatura de la Fiat.

Chevroleturile au probleme. Daca tu crezi ca altele nu au, e problema ta, nu a Chevrolet. Dar poti sa visezi in continuare si sa ii jignesti pe altii, doar suntem aici sa iti descarci tu frustrarile, asta e scopul nostru in viata si suntem mandri sa te servim.

Share this post


Link to post

Si eu am niste scartaieli de la suspensie, insa prin ce noroaie am fost nevoit sa intru...

Franele functioneaza f bine- nu am ce reprosa. Amortizoarele fac zgomotul specific doar pe drumuri nasoale, pe sosea normala nu se aude nimic. Nu regret ca am luat masina. Ultimul consum- 8,3-8,4. Dar daca se face benzina 4 ron- promit ca-mi pun gpl. In rest- porneste excelent la temperaturi scazute, nu da rateuri la cald, se incalzeste cam in 4-5 km (mers cu a V-a cu 100, motorul cam la 2700-800 rpm- nu cred ca e prea mult, daca e- sa-mi spuneti). A tatei are peste 20k km, nu are probleme. Doar zgomot la amortizoare, atat. Adica zgomotul lor nativ, normal. tata o are din aprilie 2006- mai are un an jumate (aprox) si o termina de platit. Nu regreta alegerea.

Share this post


Link to post

omydee te rog nu fi trist. Orice masina fie ea noua, fie veche, odata si o data tot te va supara. Intervine uzura, plictisul, nevoia de nou, modernism etc. Spunea cineva pe aici ca orice proprietar de pe orice forum de orice marca isi blestema alegerea facuta. Asa este, sunt deacord cu el... Si eu regret Loganul, dar il regret numai pentru ca era o masina fiabila si atat. Astazi am incercat noul 308 si am ramas fara suflare. Ulterior ma gandeam ca merg cu o caruta... asa sa fie? Nu... cred ca am devenit pretentiosi si dorim sa schimbam putin atmosfera.

Ne plictisim cam repede. Salut.

Share this post


Link to post

Salutare , imi pare bine sa pot discuta cu cineva despre problemele care apar la masinile chevrolet , mi se pare o idee ok cu acest site.

Eu sincer am ceva probleme si v-as ruga sa-mi acordati niste sfaturi devereme ce este prima mea masina , este vorba despre un aveo 1.2 din 2007 aproape full optinos cu 5000 km la bord. Prima problema s-a legat de aprinderea lampii control defectiune la accelerarea masini , cand ating 80 /100 km pe ora se aprinde am inteles ca benzina ar fi problema asadar am trecut de la mol de 95 la lukoil de 98 ,lampa continua sa se aprinda insa mai rar :rolleyes: . Mai nou nu stiu ce sa mai zic cand motorul este in pozitia de on deci inca nu l-am pornit se aude un bazait , zumzait puternic de sub capota , ma inspaimanta cineva mi-a spus ca ar putea fi pompa de injectie :wallbanger: , daca e asa atunci e cam belea insa nu pot sa cred ca la acesti kilometrii pot sa apara asemenea probleme :( .

Va rog daca aveti anumite cunostinte legate de aceste probleme sa-mi oferiti niste sfaturi . Multumesc .

Share this post


Link to post

si la mine se aude un zumzait(numai cand tin geamu deschis,daca e geamu inchis nu se aude,tine vreo cateva secunde),cred ca e vreo pompa si face numai asa cand pun pozitia on,daca nu pornesc si dau inapoi,a 2 oara nu mai se aude.nu cred ca e de rau>>9600 km,alimenta numai cu omv(de 2 ori bagat 6 litri de la alte benzinarii) dar nu am probleme cu lampa de control>>

Edited by Tichi_X2004

Share this post


Link to post

Se amorseaza pompa, este normal. Cand nu o sa mai auziti zgomotul asta, atunci intr-adevar o sa aveti o problema. Si una grava. :)

Share this post


Link to post

Am scos de cateva ori bancheta (am avut de carat diverse) si intr-adevar face zgomot pompa din rezervor. Daca e bancheta lasata, se aude f slab. Si vorba lui Satori: e de bine ca se aude!

Share this post


Link to post

Se aude si fara sa umbli la bancheta.

Share this post


Link to post

multumesc mult pentru sfaturi , acum ca am inteles ca nu poate fi asa de rau m-am mai linistit :uff: , oricum tin sa precizez ca acel zumzet de sub capota nu dispare in cateva minute ci se aude continuu ( am testat acest lucru ) pana ce pornesc motorul . In fine pare a nu fi ceva nemaivazut si am de gand sa fac o scanare a masinii cat mai curand imi e teama sa nu fie ceva care in timp sa se agraveze , multumesc again pentru sfaturi si urari , doar de bine

Share this post


Link to post

OFFTOPIC necesar: Nu e de bine aprinsul becului de defectiune motor (MIL). Du-te la service si fa o scanare, dupa care intreaba-i numarul erorii si mai vedem. Ei o sa-ti zica ceva de supape si benzina proasta, sa nu-i crezi orbeste.

Oricum, sa ai parte de drumuri bune!

 

PS: citeste si sectiunea dedicata aprinderii MIL.

Share this post


Link to post

Salut , am si eu o problema si nu stiu daca se merita sa merg la service chevrolet.

Am fost la munte cu masina si de cand s-a racit vremea am observat un sunet urat la cutia de viteze mai exact cand schimb viteza din a 1 -a in a 2-a si dau usor drumu la ambreiaj pe la jumatatea pedalei de ambreiaj se aude un zgomot urat de parca nu mi-a intrat in viteza ceva de genu asta si se intampla numai la multe rotatii (la sfatul forumului conduc la multe RPM) adica schimb cand ajung pe la 3000 rot intr-o viteza superioara ca sa cada peste 2000 rot si sa am si putere sa urc viteza mai repede.Problema se intampla la toate vitezele cu conditia ca schimbul intre viteze sa se faca cand am multe RPM-uri 2800-3500 si am observat ca dupa un timp nu se mai aude asa accentuat si cateodata dispare complet.Haraitul asta dispare dupa 5-10 min. dar nu neaparat ex. am condus din brasov pana pe DN1 si am nimerit la ora de varf cand se mergea bara la bara si am mers mai mult cu 1-a si acolo din nou am auzit zgomotul urcam repede la 3000 de ture si apasam abreiajul si frana si se auzea zgomotul mai putin dar mai era dupa mult timp de condus in care motorul a avut timp sa se incalzeasca.

Ce sa fie ? din cauza la vremea rece ? sau sa fie altceva ? masina are 2200 km acum si o am de vreo 2 luni

Share this post


Link to post

Imi pare rau, dar eu, din 9 randuri scrise de tine, n-am inteles cand se aude zgomotul, cand apesi pedala de ambreiaj sau dupa ce ridici piciorul de pe ea ?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...