Jump to content
Sign in to follow this  
finu

Masinute Intinerite

Recommended Posts

Salutare.sunt nou p-aci si as vrea sa deschidem o discutie care poate interesa pe cei ce vor sa-si achizitioneze un matiz

Am cumparat recent un matiz din 99 care avea 57k in bord.mi s-a parut cam dubios dar vazand ca e bine intretinuta ...etc am luat-o.greseala mare a fost ca nu am luat si cartea masinii urmand sa mi se dea cand perfectionam actele iar tot ce stiam de masina era ca a fost la o doamna si pe urma la actuala proprietara.acum m-am apucat de acte si masina a fost :

1 la o firma din arad

2 la alta firma din arad

3 la o doamna din ploiesti

4 la alta doamna din ploiesti

5 la ... (recte eu)

Revin :ati fii interesati de o discutie avand ca subiect masinutele care chiar daca-s vechi au km putini?

Share this post


Link to post

Salut. Din punctul meu de vedere masinile care au o varsta maricica si au la bord kilometri putin mi se par cam dubioase. Exista si exceptii printre care pot mentiona un Tico pe care l-am achizitionat de curand la care am certitudinea ca nu a fost umblat la kilometraj deoarece a fost al unui cunoscut (an 2000 - 65000 km).

Eu vad achizitionarea unei masini vechi cu km putini ca o loterie: poate sa nu se fi "umblat" la ea (noroc) sau sa fie super "aranjata" iar atunci, Dumnezeu cu mila...

Citeam pe undeva pe forum ca la o masina se vede vechimea si dupa uzura suprafetei volanului si a schimbatorului de viteze, fapt pe care il consider 100% real. (am facut o comparatie intre 2 tico, unul cu 65000 si unul cu 120.000 km si diferenta este mare. )

Share this post


Link to post

"... dar cu calul ce avusi ?"

Share this post


Link to post

dupa starea scaunului soferului daca acesta nu a fost schimbat iti mai poti da seama daca masina are sau nu foooarte multi km, uzura discurilor, si mai sunt si alte elemente ce dau de gol km multi, dar care sunt putini in bord.

Share this post


Link to post

Imi trecu si mie o idee prin cap: pentru ca multi iau teapa cu masinile care au fost pe la firme, ar trebui sa postam aici sau sa deschidem alt topic cu numere de inmatriculare de matiz care sunt detinute de firme. Le vedem in trafic tot timpul si prin asta cred ca am diminua numarul celor pacaliti. Sunteti de acord?

Share this post


Link to post

numaru de inmatriculare se schimba cel mai usor

 

cel mai bine ceri cartea masinii si te uiti acolo ca apar toti propietarii (asta daca nu a fost schimbata si cartea - dar e mai rar)

Share this post


Link to post

Nici nu vreau sa ma gandesc cum ar arata un topic cu "lista de Matiji care sunt de firma" :)

 

Totusi, discutia e buna si, daca nu exista ceva similar pe alte topice, s-ar putea afla lucruri interesante si utile.

 

Deci, cum fac sa dau calul inapoi (ca inainte nu ma intereseaza)? :D

Share this post


Link to post

Am o veste proasta. Calul nu-l poti da inapoi. Numai pielea lui!

Share this post


Link to post

In ceea ce priveste numerele de inmatriculare ale masinilor de firma, in mare masura acestea sunt de forma B 45 (80 18) kjh . Ma refer la cifra care este de obicei mare. Asta este o parere personala pe care mi-am format-o in trafic. Stiu ca nu este in totalitate adevarat, dar consider ca macar in proportie de 10% ne putem ghida dupa acest fapt.

Share this post


Link to post

Ethe spanac! Orice nr de inmatriculare care contine un an sau o data de nastere, deci preferential, are nr mare. Eu am 79. De obicei gasesti o prescurtare a numelui firmei.

Dar nu asta e un criteriu. Verificati atent elementele care spun km: starea de uzura a volanului, schimbatorului de viteze, pedalelor, manerelor de usi, butoanele de la geamuri, manetele de faruri/semnal etc (atentie ca nici prea noi nu e bine) apoi elemente tehnice - anvelope, discuri de frana, motor etc, si aspectul general al masinii.

Personal, am vazut masini cu peste 100k km la bord care aratau mult mai bine decat masini cu 40k la bord, si vorbesc de masini cu km certi. Cel mai mult conteaza intretinerea masinii.

Share this post


Link to post

Ai perfecta dreptate Mircea, insa acesta cifra coroborata cu celelalte detalii de uzare ale masinii pot duce la identificarea unei masini de firma. Oricum sustin in continuare faptul ca este destul de dificil sa "citesti" o masina de firma. In mod cert, majoritatea firmelor care isi vand masinile le "aranjeaza" putin, inainte de vanzare, pentru o amortizare cat mai eficienta a investitiei de cumparare a acesteia.

 

PS : Propun schimbarea titlului acestui topic in : "Loteria achizitionarii unei masini de firma"  <img src= S"> :lollol:

Share this post


Link to post

Cunosc masini de firma nesimtit de intretinute, orice fluierat, troncanit, etc. imediat remediat in service la genul (de..., aici intervine aportul atelierului) este ceva de la caseta de directie schibam toata caseta, nu reparam ca nu tine - vrajeala pentru a incasa mai mult si cum este pe firma si mai putin intereseaza costul (sefu nu se pricepe ori nu il intereseaza) majoritatea lucrarilor se termina printr-o inlocuire masiva de piese.

Da, o sa supuneti ca sunt rare aceste cazuri; intradevar, dar sunt si acest gen de masini.

Alta varianta ar fi masina inmatriculata pe firma dar de fapt este un unic conducator respectiv posesor (recte persoana fizica), toata manevra fiind pentru leasing sau deduceri.

Share this post


Link to post

da... ceva in genul asta e Cielo al meu - luat de nou pe firma (varii motive, nu se discuta aici) rulat "cu simt de raspundere", chestie simtita si la cum se tine, si cum arata, si cu un nr de km pe care eu l-as gasi extrem de greu de crezut la altul... 11ani si 74.000 km aproape...

 

e drept ca se vede asta la pedale, volan, cotiera soferului, bloc de lumini... carte service la zi etc. - dar deh, stiu masina de noua, dar daca ar fi sa vad situatia asta la un necunoscut, nu stiu cum m-ar putea convinge ca nu-s km dati inapoi..., si cu talonul (chiar daca unic proprietar) pe firma... s-a dus naibii credibilitatea...

si poate as prefera sa iau un exe mai nou cu 150k km... :(

Edited by madkat

Share this post


Link to post

Seful meu a vandut doua bucati matiz anul trecut dupa 3 ani de munca zi de zi,sa gandit el sa le vanda,si cum putea el sa le vanda cat mai repede??Sa dus la un nene a umblat la kilmetraj si uite asa a pacalit doua persoane care apoi au bagat la bani in masina de nu se mai opreau.O metoda prin care poti observa daca masina a fost pe firma e sa ii ceri o polita de asigurare mai veche si se vede acolo.In rest,numai bine si feritiva de tepe.

Share this post


Link to post

Mai e si pretul... Multi se arunca atunci cand vad un pret mic si masina cu km putini,desi asta ar trebui sa dea cel mai mult de banuit. Am cunostinte care au luat 2 matizuri din 2004, una cu 38k si alta cu 47k la preturi de tot risul: 2850 si 2600 euroi. Acum fac segmentari, frine si altele..., de mai mult de 1000 de euro fiecare. N-au vazut uzuri, stare generala a masinii, au vazut numai pretul!

Share this post


Link to post
... au vazut numai pretul!

 

 

Rau e cand te ghidezi numai dupa pret...

Share this post


Link to post

Crede cineva ca achizitionarea unei masini SH nu este o loterie ? Dintotdeauna, cea mai buna metoda de mascare a fost abaterea atentiei cumparatorului spre un lucru evident (defect minor), dar nesemnificativ sau spre cea mai mare tentatie a lui (chilipirul).

Edited by tolin

Share this post


Link to post

nici asta nu-i asa un criteriu... din pacate

acum cateva luni m-am dus sa vad cu un prieten un Cielo de-o varsta cu al meu, cu vreo 20k km mai mult doar, fix in pretul pietei (chiar un pic mai scump) - care parea din anunt mare chilipir

DAR - parca era diferenta de 100k intre a mea si aceea - volan tocit, in nuca schimbatorului iti puteai face freza, pedalele ajunse la metal, blocul de lumini NOU... pe langa astea - vopsea "perfecta" (a se citi revopsita fara dezechipare completa - nici macar bandouri cromate originale sau sigle de GLE nu se obosise sa puna... doar banda nichelata la metru din targ), traversa, radiatoare plastice fata NOI (clar accident) ...

 

evident ca am plecat in goana - dar asta pentru ca i-am atras atentia eu la tot felul de chichite (stiind cum arata un cielo "original") - ca lui i se parea masina perfecta... :(

de fapt teapa cu km dati inapoi cat sa nu bata la ochi - si pret care sa nu dea de banuit...

 

e un fel de ecuatie cu muuuuuulte necunoscute...

Edited by madkat

Share this post


Link to post

hai sa detaliez putin sa nu se creada ca mi-am luat o teapa in nestiinta de cauza.

"finu"mi-a fost propus la 2500 euroi pret fix ,avand nefunctionail aerul dar in banii acestia mi-l repara si pe ala.pan-aci toate bune.l-am vazut vineri si am stabilit ca duminica sa ma duc cu sotia mea(mare experta in achizitionari auto)si sa ne punem de acord.

Surpriza

Matizache frumos 2500 euro se transformase in matizache usa fata stanga sifonata si una bucata dovada de la politie pt incidentul de sambata X(

Mi-a incoltit ideea unei micsorari de pret pe o multime de motive intemeiate (tinand cont ca sunt"omul bun la toate "-si am indreptat masini de pe la 12 ani)

si de la 2500 am scazut pana la fix 2162euro,am batut palma ,mi-am luat "finu" si am plecat

 

"... dar cu calul ce avusi ?"

 

am sa te rog sa urmaresti sa vezi daca mai fac vreo greseala ...carcotasule!

 

Am o veste proasta. Calul nu-l poti da inapoi. Numai pielea lui!

 

imi cer scuze dar eu sunt de la tara si pana sa-mi iau matizul ma plimbam mereu cu calul ...si cu butoiul :P

Edited by finu

Share this post


Link to post

poze?

ac-ul merge?

Share this post


Link to post

...

 

ac-ul inca nu l-am facut,in schimb i-am indreptat putin usa cat sa nu se vada si am reusit pana acum sa termin cu actele . :uff:

deocamdata mai am de facut ceva pe langa casa(centrala termica,termopane ...)asa ca pana in primavara va trebui sa ma ajute asa cum e.

Dupa aia o sa mai bag cate ceva in el.

Edited by tolin
Exista butonul FastReply, utilizati-l !

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...