Jump to content
Sign in to follow this  
keluboss

Se Ieftineste Benzina

Recommended Posts

:) >- sa vezi si sa nu crezi, probabil ca urmeaza o noua scumpire mare

 

Comunicat Petrom

 

PETROM REDUCE PRETURILE CARBURANTILOR

 

? o nouă politică de preţuri aliniată la procedurile internaţionale

? stabilirea unor standarde comerciale moderne şi solide în domeniu

? preţurile stabilite în funcţie de competiţie

 

În cepând de sâmbătă, 22 ianuarie 2005, ora 00:00, Petrom reduce preţurile carburanţilor si introduce noua politica de preţuri a companiei, bazată pe practicile europene din industria petrolieră,

 

Gheorghe Constantinescu, Directorul General Executiv al Petrom a declarat: ?În prezent Petrom stabileşte standarde moderne în toate domeniile sale de activitate pentru a oferi produse şi servicii cât mai bune clienţilor săi. Ca parte din noile standarde comerciale, moderne şi solide, Petrom lansează o nouă politică de preţuri care reflectă concurenţa de pe piaţă, asemănătoare celei practicate în ţările din cadrul Uniunii Europene. De acum înainte preţurile practicate de Petrom vor avea o evoluţie dinamică care are la bază atât cotaţiile internaţionale ale produselor petroliere, cât şi mediul concurenţial local.?

 

Până în prezent Petrom nu actualiza preţurile produselor petroliere în funcţie de fluctuaţiile cotaţiilor internaţionale. În baza preţului de referinţă anunţat de Petrom sucursalele aveau competenţă de a stabili preţul la pompă într-o marjă de +/- 5%, în funcţie de condiţiile concurenţiale locale. Noua politică de preţuri vine în sprijinul clienţilor. Pentru transparenţă, noile preţuri anunţate de Petrom vor fi unice în întreaga reţea de benzinării în următoarele săptămâni. Ulterior conjunctura locală va determina mici diferenţe de preţ pentru fiecare benzinărie în parte.

 

Preţurile vor reflecta situaţia conjuncturală de piaţă din România şi Europa de Sud-Est şi în acelaşi timp se vor alinia la cotaţiile internaţionale ale produselor petroliere (Platt?s Mediteranean*).

Preţurile vor fluctua în funcţie de evoluţia raportului cerere-ofertă de pe piaţă.

 

Prima modificare, conform noii politici a Petrom, constă în reducerea preţurilor carburanţilor, după cum urmează:

 

Produs Pretul la pompa

21 ianuarie 2005 Modificarea Pretul la pompa

22 ianuarie 2005

ECO Premium 30.750 - 350 30.400

Euro Premium 32.550 - 2.650 29.900

Premium Fara Plumb 29.900 0 29.900

Super Euro Diesel 27.700 - 200 27.500

Euro Diesel 27.400 - 500 26.900

AutoGas 16.500 0 16.500

 

Petrom va evalua săptămânal conjunctura pieţelor internaţionale şi poate decide să modifice preţurile, chiar săptămânal, dacă este necesar.

 

* Cotatia Platt`s indica preturile pietelor internationale pentru produse petroliere in intreaga lume. Platt`s European este impartita in trei zone astfel: Platt`s Northern, Platt`s Mediterranean si Platt`s Rotterdam. Platt`s Mediterranean este cea mai relevanta cotatie pentru Romania.

 

 

Informaţii generale

Petrom SA

Petrom este cea mai mare companie română de petrol şi gaze, cu activităţi în domenii de Explorare şi Producţie, Rafinare şi Produse Petrochimice, precum şi în Comercializare şi Marketing. Petrom deţine rezerve de petrol şi gaze de aproximativ 1 miliard de barili, o capacitate anuală de rafinare de 8 milioane de tone şi 600 de staţii de distribuţie. În 2003 venitul din vânzări al grupului a fost de 2.031 milioane de euro, EBITDA (profit înainte de dobandă, depreciere, amortizare) de 342 milioane de euro şi iar EBIT a fost de 26 milioane Euro.

 

 

 <img src= ("> practic pe noi daewoo-istii ne afecteaza... la basca :wallbanger:

Share this post


Link to post

Praf în ochi ...

Share this post


Link to post

Premium Fara Plumb 29.900 0 29.900

 

se ieftineste de nu mai poate

Share this post


Link to post

oricum luam de la mol. cu petrom imi mergea mai prost decat LUk.

Share this post


Link to post

Oameni buni.. benzenul...Euro Premium 32.550 - 2.650 29.900 ... nu este cel cu C.O.-98? Iar astia il vand la acelasi pret cu cel cu C.O. de 95? hmmm...

Share this post


Link to post

... pai DA , ca benzina de 98 are multa esentza de 95 iar cea de 95 are multa ... :D si d'aia nu e diferenta la pretz ... :-W

Share this post


Link to post
Euro Premium 32.550 - 2.650 29.900 ... nu este cel cu C.O.-98?

 

...ba da, da' e cu plumb! Parca.

Share this post


Link to post

nu, nu e. e FP Co 98.

Share this post


Link to post
Oameni buni.. benzenul...Euro Premium 32.550 - 2.650 29.900 ... nu este cel cu C.O.-98? Iar astia il vand la acelasi pret cu cel cu C.O. de 95? hmmm...

 

 

:o

 

unde??

ca io am fost azi la agip shi aia euro 3 de 32mii e tot 32mii..  <img src= (">

Share this post


Link to post

Pai anuntul era doar pentru Petrom. Ceilalti sunt liberi (aproximativ) sa isi stabileasca singuri preturile.

Share this post


Link to post

Ai uitati ce pregateste concurenta Petrom:

 

 

"(RRC) Pretul carburantilor va fi stabilit saptamanal

27.01.2005 11:21

 

Grupul Rompetrol a decis ca, de la 1 februarie 2005, sa introduca sistemul variatiei saptamanale a pretului carburantilor, a anuntat, miercuri dl. Dinu Patriciu, presedintele grupului. "Am fost primii care am spus ca vom merge pe o variatie saptamanala a pretului carburantilor. Vom introduce acest sistem de la 1 februarie, la fel ca si SNP Petrom, cel adoptat deja. In fiecare luni dimineata vom anunta in presa pretul pentru saptamana urmatoare", a precizat domnia sa.

 

Pretul de livrare al carburantilor furnizati de rafinaria Petromidia va fi legat de cotatia titeiului Ural si va tine cont de trei componente: cotatia petrolului Ural cu 25 de zile inainte de ziua stabilirii pretului, caracterul intern al pietei (competitia interna) si de rata de schimb a dolarului in saptamana anterioara zilei de luni."

 

Sursa: http://www.ktd.ro/main/pl_stiri.php?id=581

 

 

:lavolan:

Share this post


Link to post

Am inteles ca cei de la Petrom o sa scada pretul benzinei cu 200 lei si o sa creasca pe cel al motorinei cu 600 lei, informatia am auzit-o la un post radio (04.03.05). Chestia cu cresterea motorinei este de asteptat - de vazut Germania unde pretul motorinei este aproape de cel al benzinei. Stie cineva ceva de prognoze privind modificari de preturi la combustibil - in varianta leului greu?

Edited by leganzaro

Share this post


Link to post

Asa este dar degeaba o ieftinesc daca tot proasta e :( .

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...