Jump to content
Sign in to follow this  
alx

Geamuri Ionizate/infoliate

Recommended Posts

Tommy, n-am zis ca nu te opreste. Sunt convins ca o sa am de furca cu ei (lucru care nu ma incanta). Nu mai spun ca am realizat ca masina inca nu e a... mea - si mai era doar o saptamana de asteptat: pe 22.06 expira talonul. Dar eu, nu si nu. Asa ca (azi sunt puus pe pilde):capul face, capul trage (in traducere moderna ultima instanta a capului se cheama... buzunar. E totusi o... experienta :D

Share this post


Link to post

Eu nu am avut niciodata de furca cu politia si aveam tot asa folie si pe tico si am mai avut si pe alte masini. Nu aveam autorizatie, nu aveam nimic si nu m-a intrebat nimeni niciodata nimic. Urmeaza sa pun si eu la Ibiza :)

Share this post


Link to post

@AB: Se poate o poza sa vad care ii diferenta intre cele nuante :)

Share this post


Link to post

E diferenta, dar din poza e mai greu cred sa-ti dai seama. Cand faci "rodajul" la jante poate dai o fuga pana aici... :P

Share this post


Link to post

O sa pun poze maine. O sa incerc niste unghiuri din care sa se poata distinge diferenta.

Este mare. Practic in spate nu vezi nimic, iar in fata e mai intunecat mai mult din cauza spatelui (plus parasolarul).

Trebuie ceva acomodare. Primele impresii:

- am avut impresia ca am dat cu capul in oglinda centrala si am deranjat-o; aiurea, se facuse noapte cu soare in spate :D

- asigurarea in unghi mort (prin privire in lateral spate) este ceva mai dificila, datorita diferentelor de nuanta; probabil e cel mai mare dezavantaj; sa vedem cum va functiona acomodarea

- nu ma pot inca pronunta asupra ideii de izolare termica; ar putea fi mai mult o impresie de moment; astept sedimentarea impresiilor

Share this post


Link to post

La mine m-am obisnuit total cu geamurile. N-am nici o neplacere, cu exceptia celei provocata de uitatul in oglinda laterala cu geamul jumatate deschis, dar e compensabil fie prin deschiderea totala a geamului, fie prin inchiderea sa. Noaptea vad perfect in ele la lumina lampilor de mars-arriere, dar cand ploua e nevoie sa aprind lampile de ceata cand dau cu spatele. Atat.

Avantaje: pot lasa orice in spate, fara sa vada cineva, pernele din spate nu sunt decolorate de soare, masina se incinge ceva mai putin decat una cu geamuri clare, nu stie nici dracu pe cine am in masina etc. Basca efectul de masina oficiala :P

Share this post


Link to post

Deaia vrei sa pui senzori de parcare? pentru ca se vede bine ? :P

Share this post


Link to post

Off topic. Nu! Ci pentru ca acolo unde parchez e spatiul destul de stramt si de multe ori nu pot aprecia la milimetru spatiul existent. In plus intentionez sa o las si pe sotie sa conduca :P

Share this post


Link to post

Cam asta ar fi o chestie comparativa. Nu m-a dus capul sa fac si cate una cu fiecare din usi deschisa, dar o sa fie...

Daca vi se pare ca e prea deschisa pe spate, incercati sa va imaginati ca pe fata poza nu ar fi supraexpusa (am incercat sa o prelucrez, dar supraexpunerea nu poate fi inlaturata, asa ca am lasat-o asa cum a iesit). Cu cat s-ar reduce luminozitatea pe fata, cu atat si pe spate.

post-482-1150696668_thumb.jpg

Edited by Abram Burel

Share this post


Link to post

Abram burel poza trebuie facuta si din exterior (de unde se uita garcea). Din afara se vede diferenta mai mare ca mai este si reflexia geamului. Corecteaza-ma daca gresesc.

Share this post


Link to post

Am facut poza si din afara, dar nu se vede nimic din cauza reflexiilor (ceea ce era de asteptat).

Privind de afara cu "ochiul liber", asa cum parca am spus: in spate nu se vede nimic-nimic (ei, daca te chiorasti bine, distingi ceva), iar in fata efectul nuantei foarte deschise a foliei (de pe fata) este accentuat de intunericul din spate si de parasolarul din partea de sus a parbrizului, conditii in care totusi se vede tot ce misca.

Share this post


Link to post
* Luneta si laterale spate - folie neagra de cea mai intunecata, cu autorizare RAR si garantie 5 ani = 640 RON.

Sa vad daca am intels, 3 amarate de folii 6.4 milioane ??? Bag picioarele le cumpar de undeva si le pun in spatele blocului iar diferenta de bani o bag inmasina -tehnic . Aceste folii - autorizate RAR se gasesc de cumparat ?? Daca da, aveti idee de unde ?? Daca stiti de unde, aveti ide aprox cam cat costa ???

Share this post


Link to post

Daca nu te pricepi sa le pui - ma indoiesc ca are sa-ti iasa bine lucrarea :P

Share this post


Link to post

Mda, e scump. Ai omis insa o chestie: timp de 5 ani de zile, daca nu-mi place ceva la ea, ma duc si mi-o schimba. In plus de asta, chestia nu e chiar asa simpla. Asta nu inseamna ca e complicat, dar trebuie sa ai ceva mana si atentie. Zona lunetei e cea mai delicata. Trebuie lucrat foarte curat, orice firicel sau graunte de ceva prins intre geam si folie e vizibil si un loc de unde pot apare probleme.

Eu iti doresc oricum spor la treaba si succes!

Share this post


Link to post

problema este discutata foarte amanuntit si pe Dacia club... concluzia este urmatoarea(primita de la un militian...)

Va pot comunca ca in legislatia actuala, prevederile sunt destul de clare, prin interdictia montarii la autovehicule a parbrizelor, geamurilor laterale sau lunete care sa restranga sau sa estompeze vizibilitatea atat din interior cat si din exterior.(art.181 pct.11/H.G.85/2003)

Exista un protocol intre I.G.P.R si R.A.R.cu privire la aplicarea unor folii ce indeplinesc anumite caracteristici, iar unitatea care aplica aceste folii este obligata sa elibereze un certificat de conformitate, insa problema este destul de spinoasa, atat timp cat in prevederea legala nu se specifica si posibilitatea aplicarii unor folii care sa indeplineasca anumite conditii.(ma refer la cea cu vizibilitate minim 70%), iar in situatia in care s-ar ajunge in fata unui judecator, cred ca legea ar avea castig de cauza.

Asteptam sa intre in vigoare noua legislatie rutiera si poate atunci vom putea vorbi la modul concret

Β 

Si eu sunt intr-o mare dilema... :-W

Share this post


Link to post

Scuze pentru offtopic;

Daca pun folia "mai transparenta" (opacitate parca 35 ziceti voi), se vad de afara PDA-ul, radio-cd-ul sau carkit-ul??? Ca in Bucuresti iti fura si dintii de aur din gura, mama lor de ciorditori!

Β 

Inca nu m-am lamurit ce sa-mi pun llumar sau 3M (5 ani garantie vs 3 ani), dar hotararea finala va fi dupa ce o sa vad pe viu foliile.

Β 

Cu militzienii o sa fiu foarte infipt, am taiat fatza cuiva cand am facut stanga, m-au oprit uratzii si dupa certuri interminabile am luat doar avertisment :D asa ca n-or sa ma faca ei de la niste folii.

Share this post


Link to post

In Galati stie cineva unde se pun folii autorizate ?

Share this post


Link to post

Gata! Am pus llumar, 35 (transparenta, spate) cu 50 pe fata si sunt foarte misto (fine si foarte transparente).

Din pacate se vede cum zboara si musca prin habitaclu, speram la mai multa discretie.

5 ani garantie dar si 11 bulioane :dizzy: .

Share this post


Link to post

Salut baieti ! Nu pot sa adaug decat ca in Galati s-a deschis acum un centru de aplicare a foliei autorizate R.A.R cu 5 ani garantie , iar pretul pt MATIZ e de numai 170 E. Dar stiti cum se vad ... :o pe afara sunt mate, negru mat iar interiorul e clar (ei bine aproape clar ziua).

Β 

Shi pus un prieten pe o Octavia si sta super tare !

Β 

A si apropo, nu se foloseste talc si nici pudra, ci un fel de solutie parca, nu mai stiu numele dupa care geamurile sunt uscate cu niste aeroterme mari . Ce sa mai de banii astia ai si o masina tare si ai si autorizatie in torpedou.

Β 

Cum fac rost de bani imi pun si eu, ca sa scap de folia actuala, nu ca nu ar fi frumoasa masina asa dar garda...  <img src= S"> , nu stii peste ce gabor mai dai care nu vrea sa stai la discutii... uitati o poza cu masina mea cu folie de "piatza" :D

Β 

Sunt puse si pe fatza, de asta mi-e oarecum frica (scuzati cameramanu') :D

post-4213-1155765641_thumb.jpg

Edited by alx

Share this post


Link to post

Dragii mei, hai sa va spun o istorie reala care i s-a intamplat unui bun prieten, cu vreo 2 luni in urma. Omul avea pe Opelul sau folie autorizata , pusa foarte bine, etc. Era mandru nevoie mare de ea, caci folia neagra se incadra foarte armonios cu restul masinii care este tot neagra. Intr-o zi se pune omul sa mearga spre Piatra Neamt ( plecand din Roman, orasul nostru) Inainte de a ajunge la Piatra, dupa iesirea dintr-o localitate, Girov, este tras frumos pe dreapta de catre un militian cu o figura martiala... i se cere sa-i prezinte actele la control. Prietenul meu, stiindu-se in regula, i le inmaneaza binevoitor. Militianul se uita lung la masina, se uita pe acte... pe talon... pe certificatul foliei, si fara un cuvant se indreapta spre masina sa de Militie care era parcata in vecinatate. Cu ce credeti ca se intoarce in mana?? cu o mandrete de perie de sarma ! il invita pe prietenul meu sa coboare din masina, il anunta ca nu exista asa ceva ca " folie autorizata " si ca toate sunt ilegale, si fara alte cuvinte si spre stupoarea amicului meu, incepe gospodareste sa zgaraie folia de pe geamul din fata. In ciuda protestelor vehemente ale amicului, dupa ce s-a asigurat ca folia din fata stanga este compromisa, a trecut la geamul din spate , tot din stanga, si i-a facut si ei felul. I-a dat actele prietenului meu inapoi si a ramas foarte calm cand a fost amenintat cu tot felul de reclamatii si dare in judecata pentru daune materiale. L-a salutat politicos si i-a urat drum bun !!! nu va zic ce era la gura amicului... facea spume cand ne povestea tarasenia. Si a dat si o gramada de bani pe montajul foliei, va dati seama, bani care s-au dus pe apa sambetei.

Stiind povestea si nevrand sa patesc ceva similar, dar mort fiind dupa aspectul dat de folie, mi-am tras o frumusete de folie neagra pe toate geamurile, ce-i drept mai deschisa in fata si mai inchisa ( aproape insesizabil) in spate si luneta . A iesit o minunatie, ce sa va mai spun, fara nici un fel de bule de aer sau de impuritati prinse dedesubt. Si partea mai frumoasa abia urmeaza : am platit doar 150 de lei la un meserias cu experienta, ( cu folia lui, cu tot) operatiunea efectuandu-se in garajul sau, departe de praf sau vant. Mi s-au demontat fetele la portiere, toata partea din spate de sub luneta,inclusiv boxele, si a lucrat ca un profesionist. In 2 ore si jumatate era gata si rezultatul este spectaculos. Am colindat de atunci prin mai multe locuri din tara, am fost si oprit de cateva ori, dar nici un Garcea nu a pomenit nimic de folie, doar am fost amendat destul de simbolic pentru lipsa talonului ( prietenii stiu de ce "nu-l aveam " la mine....) Asa ca am tras o concluzie : decat sa platesti o caruta de bani si sa dai peste un bou care sa-ti faca felul, in pofida certificatelor tale de autorizare, mai bine iti pui ceva de 5 ori mai ieftin, cu aceleasi rezultate ! ( scuzati apelativele ...peiorative)

Edited by radux

Share this post


Link to post
5 ani garantie dar si 11 bulioane :dizzy: .

Β 

11 milioane pe folii ? ..da ce, faci cafea cu ele dimineata de-a costat atata ..si nici macar nu sunt 3M. Ete Lumar la 2 milioane cu tidula de RAR.

post-1757-1157145445_thumb.jpg

Edited by Lucian79

Share this post


Link to post

Bun sa zicem ca a avut ce a avut cu geamurile din fata cu folie,dar cu cele de pe spate ce a avut...?

Chiar asa ...si totusi 11mil?

Share this post


Link to post

Mai baieti, eu politist cu perie de sarma in masina n-am vazut. Si nu cred ca exista politist atat de tampit incat sa distruga bunul altuia!

Share this post


Link to post

Pe onoarea mea, nu am nici un interes sa spun prostii, sunt om serios. Stiu ca este aproape imposibil de crezut, dar este purul adevar.

Share this post


Link to post

Da' ce-are Llumar ? Sau tu crezi ca 3m ar fi superioara Llumar-lui ... :) ) ? Ca ce chestie ma rog ... sau pt tine "3m" suna mai armonios decat "llumar" :) ?

Sunt cel putin la fel de bune ca si 3m, cel putin ...

Β 

11 milioane pe folii ? ..da ce, faci cafea cu ele dimineata de-a costat atata ..si nici macar nu sunt 3M. Ete Lumar la 2 milioane cu tidula de RAR.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

Β 

×
×
  • Create New...