Jump to content
Sign in to follow this  
adi78

Cati Kilometrii Aveti Facuti Pe Gaz Si Ce Probleme Ati Avut La Motor Datorita Gpl-ului

Recommended Posts

Am deschis acest topic deoarece ar fi bine sa stim cu totii cam cati km tine un motor mers exclusiv pe GPL. Sa stim cam la cati km s-a umblat la chiuloasa, sa ne facem o parere daca se merita chiar asa mult sa mergem pe gaz. Am vazut pe un site niste teste facute pe diferite motoare, sa vada la cati km se duc supapele, mers numai pe gpl. Media a fost de 50.000 km. Deci cati km aveti facuti pe GPL?

Share this post


Link to post

Pana sa iti raspunda cineva.. citeste regulamentul. Nu mai folosi limbajul de IRC.

Edited by TBirdi

Share this post


Link to post

Singurele motoare la care apar probleme datorita mersului pe gpl sunt motoarele destinate functionarii cu benzina cu plumb.

Restul sunt basme sau consecinte ale reglajelor facute la economie (amestec saracit care arde scaunele de supapa si supraincalzeste motorul). Stiu masini care au mers sute de mii de km pe gaz fara probleme de niciun fel.

Share this post


Link to post

1. Nu exista motor care sa functioneze exclusiv pe GPL(nu inca!)

2. Si cel care iti monteaza instalatia, si producatorul in cartea tehnica recomanda ca din cand in cand sa mergi pe benzina ceva km pentru a curata supape/injectoare si altele

3. Ca-ti raspund: Masina din semnatura, 7000 de km de cand am GPL, probleme zero! :thumbl:

Share this post


Link to post

Masina are 64.000km, din care 13.000km pe gaz, nici o problema :)

Inca nu mi se pare o chestie de referinta, dar sper sa ajung la 100.000km pe gaz si sa zic acelasi lucru

Edited by andrew

Share this post


Link to post

Ca sa ma bag si eu in seama si aici ... Cred ca am peste 100kkm mersi pe gaz. Ca parere personala, ar fi ca spre deosebire de benzina, trebuie totusi reglati tachetii (daca nu sunt hidraulici) la app. 50kkm. De problema asta m-am lovit si la instalatiile secventiale, unde nu prea se poate umbla la amestec, deci amestecul saracit nu poate fi folosit ca scuza. In legatura cu mersul din cand in cand pe benzina, pot sa spun ca nu fac asta deloc. Recent, am pornit Leganza pe benzina dupa peste 40kkm facuti strict pe gaz. Practic, n-am avut nici o problema, motorul a mers absolut normal sin secunda 2. Eu scot si releul de la pompa ca sa nu traga nici aia degeaba.

Edited by smailmiami

Share this post


Link to post

15 mii de km facuti pe gaz, nici o problema din cauza lui. Am avut altele, care nu tin de gpl.

Atata timp cat sunt producatori care monteaza din fabrica instalatii gpl si apoi masinile au garantie la fel ca benzinarele, pentru mine e suficient.

Share this post


Link to post
Recent, am pornit Leganza pe benzina dupa peste 40kkm facuti strict pe gaz. Practic, n-am avut nici o problema, motorul a mers absolut normal sin secunda 2. Eu scot si releul de la pompa ca sa nu traga nici aia degeaba.

La rece sigur ai amestec perfect, mai ales la -10 grade iar injectoarele de benzina au t inj fix 2 ms.

 

Si acum revenind la topic: 30.000km pe GPL, fara nici un fel de probleme, instalatie secventiala, pornire pe benzina si din cand in cand si cate o talpa pentru ,,curatat injectoare''... :lavolan:

Share this post


Link to post

@andreib: Am incercat-o pe benzina inainte de Pasti, deci pe caldura (si cu motorul cald, doar ce il oprisem), caci ma pregateam de un drum lung. In legatura cu 2-ul scris de mine, cred ca ai inteles ceva gresit pe acolo. era un fel de a spune, daca citesti un pic mai atent, si ma refeream ca a mers motorul bine aproape imediat, adica in prima faza a avut o ezitare, dar si-a revenit imediat. Deci cred ca ai inteels eronat postul meu, ca altfel nu prea vad legatura.

Edited by smailmiami

Share this post


Link to post

70+k numai pe gaz, nicio problema :)

Share this post


Link to post

Eu am cumparat-o cu 88k, si am vandut-o cu 175k. A mers pe gaz de la 0km, fiind una cum spunea Laurentiu vanduta pe gaz de noua si in garantie.

Fara probleme nici motorul in sine nici instalatia de gaz. Instalatia un "hibrid" mai acatarii decat una cu mixer, dar mai pacalita decat o secventiala.

 

PS

Arata-ne si noua siteul unde descrie studiul respectiv si rezultatele lui...

Edited by mr_

Share this post


Link to post
1. Nu exista motor care sa functioneze exclusiv pe GPL(nu inca!)

Pai .. exista. Nu pot sa iti dau detalii pentru ca nu le stiu. Am vazut o Leganza adusa din Belgia, motor de 1,8L, fara nici un element al alimentarii pe benzina. Dracu' stie ce scamatorie era la mijloc, citeva lucruri sint sigure: nu avea injectoare, nu avea rampa de injectoare, nu avea rezervor de benzina, etc. Mai mult de atita nu pot sa va spun. Nu mai retin citi km avea la bord si nici nu stiu cum s-a comportat dupa "tratamentul" respectiv.

Share this post


Link to post

@adi78, referitor la linkul postat mai sus:

Clasica frectie la picior de lemn, Duralube, Metabond, alte solutii minune la care ingredientul secret este... ati ghicit, autosugestia utilizatorilor. In definitiv, daca ai dat banii pe solutie, ar trebui sa incepi sa crezi ca face minumi sa nu-ti para rau dupa bani mai tarziu, nu???

Acu sincer, Great Australian Science Show suna la fel de incurajator ca o adunatura de betivi care se jura ca au vazut 3 ozeneuri dupa 7 beri... sau invers? Mai credibila era numarul patentului minunatei inventii, data omologarii, ceva credibil/verificabil.

Din nefericire multi comercianti se ghideaza dupa sloganul [ exista in lume mai multi fraieri decat putem noi numara. Incercati sa infirmati crezul lor, e daunator buzunarului personal si uneori si motorului care trebuie sa suporte toate rahaturile alea.

Edited by Adi_Iacob

Share this post


Link to post

Bai, sunt atatea masini pe firma care nu vad in sutele de mii de km pe care le parcurg decat ulei si filtre (si nu intotdeauna cel mai bun ulei, ci de multe ori un ulei mediu), eventual si piese pe la suspensie, dar nimic pe la motor, si care ajung la casare cu un motor la care, daca ii pui segmenti noi, ar mai duce o suta-doua sute de mii de km. Astea nu mai au nevoie de aditivi.

Si sunt atatia care merg usor cu masinile, le tin in garaj, le sterg de praf, si care stau si se gandesc ce aditivi sa mai puna in motoare, in ideea de a "tine motorul" cat mai mult timp, desi motoarele alea dupa 10 ani abia daca sar de suta de mii de km. Si totusi, motoarele alea poate sunt mai uzate decat cele din primul caz.

Si atunci, la ce mama naibii sa te complici cu solutii minune cand exemplele cu motoare care nu sunt menajate si nici protejate sunt peste tot in jur?

 

Si, la urma urmei, de ce ne gandim tot timpul la motor? Cand el pica ultimul, cand, si, atunci cand ajunge un motor sa pice, de multe ori cam mai bagi banii de jumatate de masina in suspensii. Si, daca e sa pice respectivul motor, ii faci o segmentare, cuzineti, supape, etc, in 500 de euro?

Edited by laurentziu83

Share this post


Link to post

Inca din prima fraza, acolo scrie ce-i cu solutia asta "....high-tech lead substitute additives designed to...." ...adica, prin definitie, o chestie gandita pentru masinile de pe vremea benzinei cu plumb care au supravietuit pana in zilele noastre. Ar putea fi util la un Beetle din '40

 

Eu personal mai degraba cred ca GPL-ul protejeaza motorul, in combinatie cu un ulei care tine la temperaturi inalte, pentru ca are bunul obicei de a NU se amesteca cu uleiul, asa cum o face benzina sau motorina. Cand in ulei ai in amestec alte chestii se duc naibii proprietatile lui oricat ar fi de bun initial...

Edited by mr_

Share this post


Link to post

Cieloul tatalui meu 85k km and counting fara probleme.

Share this post


Link to post

am 79 mii km din care 76mii km pe gpl motorul nu are nici o problema si alearga de ii sar pistoanele prin capota in schimb am avut ceva probleme cu instalatia de gpl acum vad ca si`a revenit.

Share this post


Link to post

50.000 Km fara probleme. Doar curatarea filtrului si un mic reglaj.

Share this post


Link to post

10000km cu reviziile la instalatia gpl facute la timp - nici un fel de problema (dacia 1300)

Share this post


Link to post

20k km dupa ce a fost pusa instalatia de gaz...Fara mari probleme de atunci, in afara de un reglaj...alea, alea ;)

Share this post


Link to post

Masina mea are 170k din care 3/4 pe gaz si motorul merge perfect... probleme doar la instalatia gpl

Share this post


Link to post

Salut. 11.000 km pe GPL fara probleme :)

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...