Jump to content
Sign in to follow this  
VAXXi

A Fost Spart KeeLoq

Recommended Posts

Majoritatea masinilor noi vin cu un sistem pentru prevenirea pornirii neautorizate a vehicului, compus dintr-un RFID incorporat in cheie (motivul pentru care o masina noua nu poate fi pornita doar cu o copie fizica a cheii).

 

Sistemul folosit de Daewoo, Chrysler, Fiat, General Motors, Honda, Toyota (Lexus), Volvo, Volkswagen si Jaguar se numeste KeeLoq, si este dezvoltat de MicroChip Technology. Ei bine, tocmai a fost spart. Pentru a face o copie a unei chei "valide", este necesara doar inregistrarea a 2 mesaje transmise intre cheie si automobil, lucru care se poate face de la ~150 metri distanta.

 

Articol in germana

Traducere Google

Share this post


Link to post

si cat costa sistemul ca sa inregistrezi mesajele, macar fac si eu un ban cinsitit

Share this post


Link to post

Salut.

Era doar o chetiune de timp piana la gasirea unei solutii (soft sa zic asa). Cu siguranta se mai pote pacali acest sistem in alt mod.

Share this post


Link to post

Cei care l-au facut au pariat ca nu va fi spart, sau daca va fi spart, va fi nevoie de ceva mult mai dificil, fiind cu cod saritor si 64 de biti (ma rog, putini dupa standardele actuale de criptare, dar trebuie sa tinem cont ca e totusi vorba de device-uri foarte primitive ca tehnologie).

 

Pagina de pe Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/KeeLoq

Cum sa furam masini (atac practic): http://www.cosic.esat.kuleuven.be/keeloq/

Share this post


Link to post

'The attack requires access for about 1 hour to the remote control (for example, while it is stored in your pocket). Once we have found the key, we can deactivate the alarm and drive away with your car.'

 

Pai daca pun cheia in buzunar invelita in staniol (sau introdusa in tabachera metalica spre exemplu)-blocare semnal radio-, nu mai au acces la ea, nu? :) )

 

Pe de alta parte daca au acces 1 h la cheie, nu e mai bine sa fure cheia si gata? :aloooecineva:

Edited by hitman

Share this post


Link to post

Nu, acces REMOTE timp de o ora. Adica tu stai la o cafea la terasa, si in timpul asta ei o interogheaza si inregistreaza raspunsurile.

Share this post


Link to post

Hai sa... descifram putin :)

Microchip face in asa fel incat reuseste sa umple milioane de masini cu sistemul lor. O afacere buna pentru un sistem atat de minuscul cum este cheia unei masini. Sistemul asta are ani buni. Deci e vechi. Si intre timp preturile scad. Pai, nu e bine. Deci, daca toata lumea e multumita, ceea ce iarasi nu e bine, ca deh doar suntem in economia de piata, atunci trebuie dat in gat si scos Keyloq "next generation" :D

Sa vedeti acum hotanii de la noi cum umbla cu duba plina de Athloane si o bancuta plina cu soferi de schimb. CUm zicea xi VAXXi: stai si tu ca omu' la o cafea, trece duba pe langa tine si iti ia masina :) Asa-ti trebuie daca bei cafeaua in 65 de minute :D

Share this post


Link to post

Pe wiki scrie ca nici nu le trebuie o ora ci doar cateva minute cu atacul asta nou descoperit in martie 2008. Si nu-i nevoie de o duba plina cu athloane, doar un laptop.

 

The attack by the Bochum team allows recovering the secret cryptographic keys embedded in both the receiver and the remote control. It is based on measuring the electric power consumption of a device during an encryption. Applying what is called side-channel analysis methods to the power traces, the researchers can extract the manufacturer key from the receivers, which can be regarded as a master key for generating an arbitrary number of new valid keys of one particular manufacturer.[...]

The new side-channel attacks allow for achieving the same goal, i.e., cloning of a KeeLoq remote control, in only minutes with the computational power of one standard PC.

With the most devastating attack, car keys (or building keys) can be cloned by eavesdropping two messages transmitted by a remote control. This can be achieved by monitoring the codes sent by a legitimate remote control (e.g., the owner opening his car) from a distance of up to 100 meters.

 

Linkul e pus de VAXXi.

Share this post


Link to post

Clar, de acum umblu cu cheia ambalata in folie de aluminiu :D .

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...