Jump to content
Sign in to follow this  
Kali

Motorul Invarte, Desi I-am Luat Contactul

Recommended Posts

Zilele astea m-am fatzait cu un tico, pe care il suspectez de mai multa vreme ca ar avea probleme cu electromotorul.

 

Ideea e urmatoarea: cand dau sa opresc masina, rasucesc cheia pana la capat, in pozitia din care merge scoasa cheia din contact. Motorul continua sa invarta cateva secunde si produce niste vibratii puternice, ca atunci cand iei din greseala piciorul de pe ambreaj in viteza intai si motorul da sa-ti moara. As vrea sa stiu daca asta se datoreaza electromotorului sau altei piese. In paralel cu zdruncinatul asta, aprinde si becurile pt baterie, ulei si mai "nu stiu ce" e langa ele (parca-s 3 indicatori pe-acolo).

Share this post


Link to post

Suna a autoaprindere, din caua benzinei cu CO scazuta; incearca un aditiv de ridicare a CO sau pune-i 10 litri de SuperPlus 98 cand o termini pe asta.

Share this post


Link to post

Sa traiesti, multumesc frumos... Nu este al meu, dar vreau sa-i ofer sfaturile voastre posesorului. Am uitat sa precizez ca este vorba despre un tico SL (chestie care mie nu-mi spune nimic, dar voua, probabil, totul). :D

Share this post


Link to post
Guest Mecmar

AUTOAPRINDERE, benzina <<foarte buna>>.  <img src= (">

Share this post


Link to post

Kali, autoaprindera e de vina :( Am schimbat bujii , am schimbat benzina Petrom-> MOL si ... tot asa  <img src= ("> . De cind mi-am mai reglat relantiul face , dar face mult mai rar in general la drumurile scurte.

Share this post


Link to post

Eu am observat ca nu face tot timpul. Exemplu: am facut 200 km, am luat o pauza, cand am dat sa opresc motorul, a facut urat. Am mai mers vreo 200, iar am facut pauza, dar nu s-a mai manifestat. Nu stiu ce sa zic.. Benzina era aceeasi.. :-?

Share this post


Link to post

o fi de la electrovalva aia de tb sa opreasca benzina cand ii tai contactu? :-?

Share this post


Link to post

Exact aceeasi problema am avut-o si eu vreo 2 ani si am rezolvat-o total la service acu o saptamana.

 

Nu e de la benzina, nici de la bujii.

 

E din carburator. La mine au facut 2 lucruri la carburator:

l-au desfacut si

1. l-au curatat

2. au reglat si curatat 2 capacele dinauntru care inchideau si deschideau (nu stiu exact cum se numesc si ce fac)

 

S-a rezolvat total din momentul ala. Nu mai face autoaprindere nici cu motorul rece nici cu motorul cald.

 

Service-ul e AUTOMEC - pe Pantelimon spre Granitul, dupa Orange Delfinului, pe dreapta.

Nu e la strada, e prima straduta la dreapta dupa Orange. Mie mi-a placut f mult cum au lucrat oamenii aia. Si nici nu au fost scumpi; m-a costat 450.000 si a durat vreo 2 ore.

Share this post


Link to post

Multumesc! S-a comunicat! Desi cred ca ar fi bine sa-l mai las si pe el sa intrebe... :-?

Share this post


Link to post

Doua din cele mai des motive din care se face autoaprindere sant urmatoarele :

 

1. Mersul subturat si folosirea unor uleiuri proaste sau timp prea indelungat duce la depuneri in camera de ardere sau pe bujie care intretin arderea cateva secunde dupa oprirea motorului.

 

2.Benzina contine substante care se autoaprind la temperaturi mari iar cel mai des intalnita este motorina.Daca nenea cu cisterna nu a spalat compartimentul in care a carat motorina si apoi a transportat benzina fie ea si de 98 aceasta va arde cu detonatii si va face si autoaprindere.

Share this post


Link to post

Probabil ca ai dreptate.

 

Dar la Tico e o problema comuna treaba asta cu autoaprinderea. Si apare dupa un anumit nr. de kilometri si de cele mai multe ori dintr-un sg. motiv - din carburator.

Motivele exacte nu le stiu (ce se intampla in carb de face asa), dar stiu sigur ca asa este, cum am spus.

Share this post


Link to post

Nu cred ca benzina este cauza pentru autoaprindere.Si sustin asta deoarece la "autotrenul" meu au aparut aceste autoaprinderi dupa ce : 1 am curatat si reglat carburatorul , 2 am schimbat fise si bujii , 3 am alimentat cu carburant superplus 98 OMV. Am facut toate aceste "interventii"pentru ca problema cea mai acuta la mine era consumul si am vrut sa elimin cauzele. Si am reusit .

Share this post


Link to post

Pai si eu banuiesc ca tot de la carb ramane problema, ca ti-or fi facut ceva baietii la carb cand l-au desfacut.

Share this post


Link to post

Nu mai citaţi mesajele, decât dacă este strict nevoie. Folosiţi butonul ADD REPLY din ultimul rând de butoane.

 

Electromotorul saracul,nu are nimik!Autoaprindere...scandeie prost reglata...sau benzina proasta...!incearca sa alimentezi din alta parte...fa un plin...si scrie ce s-a intamplat!bafta

Edited by VAXXi

Share this post


Link to post

shezi blanda ca e o belea autoaprinderea la tico.

mai tine si de reglarea avansului nu numai de benzina si bujii.

eu am incercat toate metodele posibile si nu am reusit sa scap de ea.

o curiozitate: nu facea cu benzina petrom pana acum vreo 1 an. de acum 1 an face cu orice fel de benzina...

Share this post


Link to post

da. si ce e asa greu? e problema la mai toate tico cu ceva km la bord. tot va spun ca de cele mai multe ori e din carburator. duceti-va cu el la curatat tot carbu si la curatat+reglat clapetele alea din carb si se rezolva cu autoaprinderea.

Share this post


Link to post

Si eu cred ca tot de la clapele alea in carburator. Mie dupa ce am ramas cu una blocata acum ceva timp si am fost la service de mi-au deblocat imi face autoaprindere foarte rar. Ce pot sa spun este ca nu este de la benzina (eu pun fie de la petrom fie de la mol si de la lukoil) si am observat ca daca vrea sa faca autoaprindere face. Eu unul m-am obisnuit cu ideea si deja parca nu mai face (sau nu imi mai dau eu seama :D )

Share this post


Link to post
La taierea contactului motor, datorita inertiei, motorul continua sa se roteasca, absorbind amestec combustibil. Desi in aceasta situatie nu mai apar scintei, amestecul combustibil continua sa arda datorita temperaturii ridicate din

camera de ardere, avind ca rezultat o miscare iregulata a motorului. Pentru a Impiedica aceasta situatie, electrovalva inchide circuitul de progresiune, pentru a intrerupe alimentarea cu amestec combustibil dupa taierea contactului.

La pornirea motorului, electrovalva este alimentata si deschide circuitul.

Share this post


Link to post

Nici al meu Tico nu ma slabeste cu autoaprinderea. Mie imi face de aprox 3 luni, zic eu ca virgula coincide cu momentul cind am schimbat bujiile, desi am pus tot d-alea, luate din magazin. Ma rog...

 

Altceva mi se pare foarte interesant. Cind face autoaprinderea, la mine, invariabil motorul se invirte invers!!!

 

Am facut de 5-6 ori proba asta: m-am asigurat ca nu dau in nimic, si cind am luat contactul si a inceput sa faca virgula ca toate alea, am luat piciorul de pe ambreiaj, fiind in treapta intii. Si de fiecare data masina s-a dus inapoi!

 

Eh, aveti, sau se ezistä o esplicatzie?

Share this post


Link to post

o explicatie???????????

am ris la maxim de ce ai scris. :) ) :) ) :) ) :) )

n-am idee dar e suuuuuuper ce spui tu.

ai reinventat motorul de tico

Share this post


Link to post

Mi se intampla si mie foarte des treaba cu detonatiile la taierea contactului la TICO,dar am pus faptul exclusiv pe calitatea benzinei. La mine in oras nu exista nici o benzinarie serioasa, si fac tot posibilul ca de cate ori ajung in COSTANTA sa bag Ticosaurului bezina de la SHELL sau OMV, dupa care se schimba complet mersul motorului,sunetul, dispar detonatiile.

In concluzie nu va hazardati si umblati prima data la calitatea benzinei,ca sa nu cheltuiti aiurea bani sau sa provocati dereglaje ale carburatiei.  <img src= ">

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...