Jump to content
Sign in to follow this  
VAXXi

Despre Summitul NATO

Recommended Posts

Ne lipsea taman un topic pe tema asta. De maine (joi) cica se incep marcajele, sambata e prima repetitie cu blocarea culoarului unic.

 

E bine, e rau ca organizam treaba asta? Chelului tichie de margaritar, sau ne integram in lumea buna ?

Share this post


Link to post

Cele mai bune afaceri se fac la restaurant. De ce sa nu ii chemi pe toti si sa le dai sa manance? Bunele relatii costa. Si chiar daca nu dam noi toti banii...

 

Daca am fi organizat campionatul mondial de fotbal, v-ati fi suparat ca vin strainii buluc in Romania?

Share this post


Link to post

De acord. Daca vrei sa "parvenesti" (asta pentru ca nu stiu daca se scrie cu 1 i sau 2 :) ) atunci trebuie sa platesti.

Impactul asupra imaginii, daca este exploatat corespunzator (ceea ce este discutabil avand in vedere "demonstratiile" de PR ale Romaniei) poate fi covarsitor. Are cat de cat valoare si ce incerca sa zica Emilica aseara cu "la masa pe care am dat-o la sfarsit a zis Billy ca...", dar nu asta e poanta (nu de alta, dar aici chiar ca nu stie nimeni sa stoarca zeama... si ma refer aici la... spuza natiunii)

Share this post


Link to post

A fost azi vreo intersectie in B fara agent de circulatie?

Share this post


Link to post

Nu cred. E tare ca i-au adus de peste tot si daca-i intrebi pe unde s-o iei te trezesti probabil cu un "nu stiu domn'le, eu sunt de la Ialomita" cum se-ntampla vara pe litoral...

Share this post


Link to post

Mi-era si mila de ei, unii stateau la margine debusolati, vant, rece .. cred ca il injura pe base de numa numa. Cativa am vazut si mai energici, probabil bastinasi, mai grabeau tontii la semafor ce asteapta sa vina vara pina baga in viteza.

Share this post


Link to post

Eu am vazut si intre intersectii pe marile bulevarde...nu numai la incrucisarile de strari... :)

Share this post


Link to post

Restrictii rutiere in Bucuresti cu ocazia Summit-ului NATO

 

In perioada 02-04 aprilie a.c., se vor introduce restricţii de circulaţie, necesare asigurării deplasării în bune condiţii a coloanelor oficiale participante la Summit-ul NATO, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române.

 

Se va delimita un culoar unic pentru deplasarea coloanelor oficiale de la Aeroportul Internaţional Henri Coandă la Palatul Parlamentului. Separarea culoarului va fi materializată prin mijloace auxiliare de semnalizare, fiind interzisă pătrunderea pe acesta.

 

Pe Şos. Bucureşti-Ploieşti, de la aeroport până la Piaţa Presei Libere, culoarul unic va cuprinde benzile 2 si 3 de circulaţie, pe ambele sensuri. Circulaţia autovehiculelor va fi permisă, în exteriorul culoarului, pe prima bandă de circulaţie, în ambele sensuri.

 

Pe Şos. Kiseleff între Piaţa Presei Libere şi Arcul de Triumf va fi interzisă circulaţia autovehiculelor pe segmentul central, aceasta desfăşurându-se pe arterele laterale.

 

Va fi închisă circulaţia pe Şos. Kiseleff între Arcul de Triumf şi Piaţa Victoriei şi în continuare, pe Calea Victoriei până la Podul Naţiunile Unite şi pe B-dul Naţiunile Unite.

 

Va fi închisă circulaţia în perimetrul Palatul Parlamentului respectiv Str. Izvor, Calea 13 Septembrie între Şos. Panduri şi B-dul Libertăţii, B-dul Unirii între B-dul I.C.Bratianu şi Piaţa Constituţiei şi pe B-dul Libertăţii.

 

Tot acest traseu, începând de la Aeroportul Henri Coandă până la Palatul Parlamentului, va putea fi traversat doar în următoarele puncte: Şos. Bucureşti Ploieşti- B-dul Aerogării, Arcul de Triumf, Şos. Kiseleff- Str. Arhitect Ion Mincu, Calea Victoriei- B-dul Dacia, Calea Victoriei- B-dul Regina Elisabeta, Calea Victoriei- Pod Naţiunile Unite, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române.

 

In data de 2 aprilie a.c., se va interzice circulaţia rutieră pe B-dul Regina Elisabeta, B-dul Eroii Sanitari şi în perimetrul Palatului Cotroceni respectiv Şos. Cotroceni, între Pod Cotroceni şi Piaţa Leu, Str. Dr.Gheorghe Marinescu, B-dul Geniului pe sensul dinspre Şos Panduri către Piaţa Leu. Traversarea acestui tronson se va putea realiza la P-ţa Operei şi la intersecţia B-dul Eroilor - B-dul Eroii Sanitari.

 

Oprirea şi parcarea autovehiculelor va fi interzisă pe traseele menţionate la butonul culoar unic, atât pe carosabil cât şi pe trotuar, pe străzile ce acced către culoar, pe o distanta de 10-15 metri, precum şi în perimetrul obiectivelor.

 

La data de 29 martie a.c., va avea loc simularea realizării măsurilor din perioada Summit-ului, inclusiv prin realizarea culoarului unic.

 

In această zi, precum şi în intervalul 02-04 aprilie, semnalizarea rutieră va fi modificată şi completată cu indicatoare de orientare.

 

Poliţia rutieră va asigura: echipajele de poliţie ce vor însoţi coloanele oficiale, deplasarea coloanelor oficiale pe culoarul unic constituit, fluenţa traficului rutier pe principalele artere din exteriorul culoarului unic, degajarea părţii carosabile şi a trotuarelor de autovehiculele oprite sau staţionate pe traseele de deplasare şi în perimetrele Palatului Parlamentului şi Palatului Cotroceni, în cooperare cu Primăria Municipiului Bucureşti.

 

Măsurile speciale ce se vor lua la data de 29 martie precum şi în intervalul 02-04 aprilie, vor afecta traficul auto şi pietonal atât în perimetrele mentionate cât şi în restul Capitalei.

 

Pentru evitarea unor situaţii neplăcute, specialiştii Brigăzii Poliţiei Rutiere Bucureşti recomandă:

 

• evitarea traversării Capitalei de către autovehiculele aflate în tranzit;

 

• folosirea cu precădere a mijloacelor de transport public, atunci când acest lucru este posibil;

 

• respectarea atât de către conducătorii de autovehicule cât şi de către pietoni a semnalelor agenţilor de poliţie rutieră ce însoţesc coloanele oficiale şi a celor de pe traseu cu prioritate faţă de semnalizarea rutieră şi semafoare;

 

• alegerea traseelor ocolitoare să se facă după o informare temeinică prealabilă;

 

• evitarea claxonatului abuziv.

 

NUMAR DE TELEFON PENTRU RESTRICTIILE DE TRAFIC

Restrictiile de trafic, cele pietonale si de parcare din Capitala in perioada Summit-ului NATO vor putea fi aflate in zilele urmatoare la numarul de telefon 0800.80.62.86 sau 6286 din retelele de telefonie mobila, conform purtatorului de cuvant al Brigazii Politiei Rutiere Bucuresti, comisarul Constantin Stroescu.

Share this post


Link to post

Daca Romania ar fi o tara normala, organizarea summit-ului aici ar putea fi considerata o reusita si o sursa de imagineIn principiu nu. Din pacate, la noi evenimentul vine in set cu ciudateniile specifice: "recoltarea" cainilor vagabonzi de pe minunatul culoar, procese verbale prin care posesorii de arme din Timis se angajeaza sa nu traga pe durata summit-ului, mobilizarea unor salvari si cadre medicale din provincie (de parca romanii si-au luat dispensa de la suferinte si urgente medicale pe durata evenimentelor) si multe altele. Cat despre Bucuresti...uite asa mai stam si noi pe acasa. In principiu e un lucur bun. Practica ne omoara. Ca intotdeauna...

Share this post


Link to post

E-adevarat ce zvonesc astia ca o sa opreasca celulele de telefonie mobila din zona ?

Share this post


Link to post

Am constatat urmatoarele cestii enervante:

- multe stopuri oprite, suplinite de agenti de circulatie care "emulau" al dar de ineficient mersul lucrurilor in intersectia cu pricina (se stie ca in majoritatea cazurilor: stopul e mai rau decat circulatia naturala, iar plitistul e mai rau decat stopul, at least asta e peceptia mea "cristalizata" prin experienta)

- multi fugeau pe "laterale", desi nu era cazul, astfel incat traseee "alternative" erau congestionate, in timp ce pe centru probabil ca era mai lejer

In ceea ce priveste "aprecierile" referitoare la "mobilizarea" asta: la ce va steptati? aveti vreo alternativa la situatia fara precedent pentru tara asta a noastra? cum ati vedea voi lucrurile? vi se pare cumva ca securitatea (da, da, securitatea, chiar daca va zgarie timpanele) celor mai importante capetenii ale omenirii din care facem parte este o chestie de "ghidusii" pe un forum auto? sau poate aveti impresia ca suntem in general al draq de pregatiti?

Mai deunazi a fost ziua Politiei. A fost simpatic. Eram in Herastrau si l-am vazut si eu "in flesh" pe baiatul ala care "poarta cuvantul". Chiar e simpatic. Pe miriste se antrenau caini pe zdrentele unui nene bonom dispus la sacrificii.

M-a impresionat mai mult Kevin in "Bodyguard".

Deci... sa fim seriosi... Evenimentul asta e o incercare serioasa pentu o mica parte din natia sata a noastra, iar noi, toti ceilalti ar trebui sa privim cu respect toate eforturile care se fac pentru a ne comporta rezonabil si, in ultima instanta, a fi apreciati pe masura.

Orice alta interpretare este un căcat ieftin (accept orice consecinta regulamentara) pus ca mot al traditie de carcoteala nationala al adresa oricarei tentative de a scoate capul din... {acelasi lucru}

Share this post


Link to post

Ca si constatare personala: de cind cu vinzoleala asta, in afara de prezenta masiva a "fluorescentilor" in mai toate intersectiile de pe traseul meu, nu am a ma plinge de nimic. Nu stiu prin ce minune in ultimele zile (lucratoare) am circulat chiar mai bine decit in zile similare din saptaminile trecute. Vom vedea ce va urma in zilele urmatoare, insa date fiind zilele libere din perioada summitului, probabil ca situatia nu va fi extrem de nasoala. Una peste alta cred ca vom supravietui :) . Fara discutie facem fata zilnic la multe "provocari" cel putin la fel de serioase, la trafic ma refer. Un singur of am in momentele astea: as vrea sa vad eforturi si mobilizari de forte si in situatii "ne-exceptionale" adica drumuri reparate si marcate super rapid, iluminat stradal reparat si functional, ciini vagabonzi si cersetori tinuti sub control, etc. Pai daca se poate ... sa se poata, nu ?

Share this post


Link to post
Daca Romania ar fi o tara normala, organizarea summit-ului aici ar putea fi considerata o reusita si o sursa de imagineIn principiu nu. Din pacate, la noi evenimentul vine in set cu ciudateniile specifice: "recoltarea" cainilor vagabonzi de pe minunatul culoar, procese verbale prin care posesorii de arme din Timis se angajeaza sa nu traga pe durata summit-ului, mobilizarea unor salvari si cadre medicale din provincie (de parca romanii si-au luat dispensa de la suferinte si urgente medicale pe durata evenimentelor) si ...

taierea primelor functionarilor cu statut special pe tot anul , se strage cureaua de la ultima gaura in materie de dotari(consumabile , benzina la auto din dotare etc, etc, etc.) la instit.publice,

Share this post


Link to post
Mi-era si mila de ei, unii stateau la margine debusolati, vant, rece .. cred ca il injura pe base de numa numa.

 

Un lucru bun din punctul soferilor de Bucuresti de vedere este ca POATE o sa inteleaga castile albe din provincie ce grea e viata de sofer in Bucuresti si ca o sa ne mai "scuteasca" de cunoscuta ospitalitate cand ne prind prin tara.

Exista si varianta in care , in loc sa ne planga de mila ca nu e infrastructura li se pune pata pe noi, ca doar noi ii tinem in praf si vand afara si ne ard si mai rau cand ne prind pe national.

Share this post


Link to post

Inca o tampenie majora a politicienilor romani. De ce tocmai in Bucuresti? In Poiana Brasov s-a construit un hotel special pentru ultima intrunire cu state apartinand Nato...

De ce tocmai la noi, in tara asta care nu conteaza? Aveam prea multi bani? Imbecilitate peste imbecilitate...

Apropo ati auzit auzit cat au costat budele?

Share this post


Link to post
Inca o tampenie majora a politicienilor romani. De ce tocmai in Bucuresti? In Poiana Brasov s-a construit un hotel special pentru ultima intrunire cu state apartinand Nato...

Pentru ca numai delegatia Rusiei are 800 de membri.

Pentru ca una e capitala.

Pentru ca un singur oras are salile disponibile.

Pentru ca tara asta totusi conteaza, altfel nu am fi fost bagati in Nato.

Pentru ca alternativele ar fi fost mai nasoale.

Pentru ca e rau daca nu te bage nimeni in seama.

Pentru ca armata sa nu fie obligatorie.

Pentru ca...

Share this post


Link to post

Pe de o parte ai zica ca se castiga din cazari samd dar banii aia nu prea intra la stat ( adica un mic procent si la noi ) insa statul ( adica noi ) trebuie sa traga dungi noi pe asfalt, sa plateasca diurna la gabori, sa.. cheltuie mult din banii nostrii.

Pe plan politic rau nu are cums a dea numai ca cei care vor sa creasca imaginea .RO pe plan politic sunt manati ( toti dupa parerea mea ) de a o creste ca sa poata dezvolta afacerile internationale mai bine nu ca sa ne poata ajuta cu pe noi cei care ii platim. ... defapt noi nu ii platim, ei isi iau biroul de la noi cu japca.

NU e nici o diferenta in .Ro intre iobagii care erau sclavagizati acum sute de ani si noi care platim taxe de ne vine acru. Doar ca acum poti sa urlii ca prostu pe strada, nu te va biciuii nimeni, pt ca nu conteaza daca urlii.

Ca si raport de compensare a populatiei pt "donatiile " care le face catre stat prin conditia si calitatea vietii oferita de catre stat inapoi poporului suntem cred pe ultimul loc in lume, in istoria lumii de la maimuta pana la Iliescu.

Atata timp cat prim ministru ( nici macar nu stiu cine e pt ca nu conteaza ) nu stie ca painea a ajuns 10 mii lei de la 6 si cat costa un bilet de tramvai, noi, majoritatea, clasa de jos-mijloc suntem ... iobagi.

Incercarile ( poate unele sincere ) de a aduce schimbare au fost inabusite cu cadouri atat de frumoase incat lupta grea de a te certa cu statul a fost abandonata. Prin firea noastra suntem un neam de sclavi si avem o replica celebra, o auzi peste tot, o replica de incapabili " ce sa facem domne, asta e " . Adica nu ne tin ouale sa facem nimic dar avem pretentii.

Eu macar nu mai am pretentii, pt ca in definitiv am ajuns sa definesc viata ca invartindu-se in jurul familiei si sa nu imi consum nervii si energia cu cei care habar nu au ca eu exist dar indirect au puterea de a imi lua banii. Le dau cat de putin pot, incercand sa ii tepuiesc mereu.

Share this post


Link to post
Pe de o parte ai zica ca se castiga din cazari samd dar banii aia nu prea intra la stat ( adica un mic procent si la noi ) insa statul ( adica noi ) trebuie sa traga dungi noi pe asfalt, sa plateasca diurna la gabori, sa.. cheltuie mult din banii nostrii.

Te-ai gandit de ce UE pare sa dea bani de pomana? De ce finanteaza firme private cu fonduri nerambursabile? Statul nu trebuie neaparat sa scoata profit direct din actiunile pe care le intreprinde. Faptul ca anumite afaceri cresc face ca si incasarile la buget sa creasca. Si chiar pe termen lung.

Share this post


Link to post
... Atata timp cat prim ministru ( nici macar nu stiu cine e pt ca nu conteaza ) nu stie ca painea a ajuns 10 mii lei de la 6 si cat costa un bilet de tramvai, noi, majoritatea, clasa de jos-mijloc suntem ... iobagi ...

"Iobagi in fuga" de Octav Bancila.

Share this post


Link to post

Revin la intersectiile pline de politai. Pe mine nu ma deranjeaza: mai putine depasiri a cozii la semafor, mai purtine intersectii blocate, mai putini pe contrasens, si parca o foarte mica imbunatatire a traficului. Si o faza misto azi dimineata, un politist de asta suplu si tinerel a trecut strada un batranel ce nu avea curajul sa se aventureze peste trecere.

Share this post


Link to post

 

Vox cuvânt_urâts, poate. Un rahat tendentios.

 

Un lucru bun din punctul soferilor de Bucuresti de vedere este ca POATE o sa inteleaga castile albe din provincie ce grea e viata de sofer in Bucuresti si ca o sa ne mai "scuteasca" de cunoscuta ospitalitate cand ne prind prin tara.

 

Nu cred, sincer. Eu era sa dau peste unu. > :)

Share this post


Link to post
... Un lucru bun din punctul soferilor de Bucuresti de vedere este ca POATE o sa inteleaga castile albe din provincie ce grea e viata de sofer in Bucuresti si ca o sa ne mai "scuteasca" de cunoscuta ospitalitate cand ne prind prin tara ...

Adica sa extinzi brambureala din B in toata tara ? No chance.

Share this post


Link to post

De cand nu se mai cumpara masini in provincie?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...