Jump to content
Sign in to follow this  
vb

Aprindere MIL - Engine Check

Recommended Posts

Sigur nu ai scos vreo mufa la vreun senzor si ai uitat de ea?

Daca iti ramane in continuare aprins inseamna ca eroarea este permanenta.

Share this post


Link to post

Problema: clipocire beculet apoi pierdere temporara putere, aprindere beculet, vibratii ale motorului la turatii mici.

 

Rezolvare: schimbat bujii tot cu NGK-uri, dar japoneze - works like a charm. De doua saptamani nici cea mai mica problema. Incercati si voi.

Share this post


Link to post

NGK BKR6E-11

Le-am luat de pe drum, de langa Carrefour Militari, e acolo un magazin de piese auto, am dat cam 44 ron pe ele, s-ar putea sa le gasesti mai ieftin in alta parte. Precizez ca aveam cca 16000 km, masina rulata preponderent in oras, subturata, conform a ceea ce citesc pe acest forum (cca 2500-3000 max in oras). Ai acelasi tip de bujii pe masina daca ai DOHC, doar ca sunt fabricate in Coreea si au o calitate foarte proasta. Nu am folosit niciodata aditivi, si nu as recomanda nimanui, este cam la fel cu Calgon-ul la masinile de spalat. Functioneaza tot pana cand rugineste carcasa, indiferent ce bagi in ea.

Edited by yonyon1

Share this post


Link to post

-eu de cand mi-am schimbat stilul de condus nu am mai avut nici o problema NICI UNA (ma refer la check aprins si alte minunatii dinastea )

-yonyon1 iti recomand ca oricum la o luna / o saptamana sa mergi cu ea mai forjata chiar daca in saptamana aia o sa-ti consume cu 2 litri mai mult decat daca ai fi mers cu ea mai subturata

Share this post


Link to post

DMX, ceea ce spui tu are sens. Poti aduce astfel bujiile mai des la temperatura de autocuratare, si poti evita misfire-ul. Dar cat au fost bujiile noi, chiar cu stilul meu de fost "berlinez", nu am avut nici cea mai mica problema. De cand am schimbat bujiile - nici cea mai mica problema. Daca astfel pot merge asa cum doresc eu, nu ma deranjeaza ca o data la 10000, de exemplu, sa le schimb. Ideal ar fi fost ca meseriasii de la service sa le fi curatat si reglat la revizie, dar traim in Romania. Va voi tine la curent daca apar din nou problemele mai sus mentionate si promit ca, macar ca un experiment, sa mentin acelasi stil domol de condus. :D

Share this post


Link to post

Na, m-am pricopsit si eu cu problema asta :(

Luni s-a aprins becul galben si tremura ca naiba. Am mers Marti la service si am facut si revizia ca am aproape 14.000. Totul bine si fumos, au resetat ECM-ul, au dar cu ceva spray si au zis ca e ok. Miercuri s-a aprins iar si a inceput sa faca mult mai urat: a scazut puterea, tremura foarte tare la turatii mici si mi-a murit motorul prin intersectii. Azi am fost iar la service si dupa ce m-au tinut 3 ore, mi-au spus ca trebuie schimbate mai multe piese (supape + bujii?) dar ca nu le vor avea pe stoc decat saptamana vitoare marti sau miercuri. Din cate stiu eu nu-i prea sanatos sa mergi cu masina asa si am vrut sa o las la ei pana o repara, si sa imi dea orice cac@t de masina de la ei ca sa nu merg cu taxi o saptamana. Evident nu s-a putut, ca doar nu era sa mearga cei de la vanzari cu autobuzul... X(

Am tras o cearta cu cei de la garantii, dar din pacate nu am avut timp sa fac un scandal mai serios pt ca trebuia sa ma intorc la lucru...

Acum au mai dat un reset si becul s-a stins. Nu mai tremura, dar nici nu merge prea grozav. Cand ma apropii de 3000 de ture incepe sa huruie ca dracu (zici ca sare motorul de sub capota) Probabil o sa se aprinda si becul dupa o zi ca data trecuta. Ce naiba sa fac, o las parcata si merg cu taxi? Obositii astia de dealeri nu-s obligati sa aiba ceva masini pt situatiile astea? Nu vreau sa apelez la OPC pt ca nu am deloc incredere in ei. Ultima data cand am facut o sesizare, m-au cautat dupa 3 luni... muuult dupa ce am rezolvat problema pe cont propriu. In afara de OPC, are sens sa ma plang undeva... cum ar fi la Chevrolet Romania?

 

Later Edit: chestia cu mersul turat sau subturat mi se pare o prostie. Ce cac@t de masina e aia care da chix daca nu mergi cu pedala in blana? Afara conduc turat iar in oras conduc normal, adica nu imi vine sa schimb la fiecare 5 secunde intr-o treapta inferioara doar ca sa stea motorul in 3000 de ture. Incet incet incep sa regret ca mi-am luat Woo...

Edited by Fat Cat

Share this post


Link to post

1.6 - cred ca este o noutate. cam la ce turatie mergi urban/extra?

Share this post


Link to post
chestia cu mersul turat sau subturat mi se pare o prostie. Ce cac@t de masina e aia care da chix daca nu mergi cu pedala in blana? Afara conduc turat iar in oras conduc normal, adica nu imi vine sa schimb la fiecare 5 secunde intr-o treapta inferioara doar ca sa stea motorul in 3000 de ture. Incet incet incep sa regret ca mi-am luat Woo...

 

 

Dumnezeule mare. Adicatelea ai perfecta dreptate cu ce ai scris mai sus. Idem si eu. Ma ingrozesc pe zi ce trece de ce citesc pe forum despre masinile astea, incat imi vine sa nu mai pornesc calculatorul. Am inceput sa merg mai mult cu ochii beliti pe ledul galben, sperand sa nu-l vad aprinzandu-se, decat sa fiu atent la condus. La orice tremurat al motorului am o tresarire .. se aprinde .. nu se aprinde ..

Oare am devenit noi prea disperati de aceasta problema, sau intradevar este o problema?  <img src= S">

Share this post


Link to post

Da' voua nu va pare bine ca puteti merge mai tare fara sa aveti interdictie la turatie? Vorba aia- dezlegare la turometru... Daca nu mergeti sub 2200 nu prea aveti motive de ingrijorare. In w-e u talpa mai puternica pe cativa km si gata (cu ocazia asta au unii ocazia sa scrie la "Masini cu care ne-am intrecut").

Tatei nu i s-a mai aprins engine-check de la ultimul eveniment -acum o luna si mai bine. De mers- a mers normal, a mai trecut si peste 4000. Voi v-ati luat masinile astea cu motoare DOHC ca sa le loganiti? Eu tocmai DE ASTA am luat DOHC, sa am la ce ma da. La mine parca ramane becul galben aprins o clipa dupa pornirea motorului- am impresia ca e normal (adica sa nu se stinga exact in momentul pornirii motorului, ci o fractiune de secunda dupa pornirea lui). W-e trecut - cand a fost f frig- am pornit-o si s-a accelerat la 1800, a scazut la 500- si horcaia rau, apoi s-a accelerat pan ala 1700-1800, iar a sczut- pret de 30 de secunde, poate mai bine. Insa niciun bec nu s-a aprins pe bord, chiar daca la 500 rpm mi se parea ca se dezintegreaza motorul. De acceleratie NU m-am atins. Acum am 1350 km si tocmai am trecut de la efix la petrom (am ramas cu f putin benzina in rezervor si i-am dat tatei sa-mi ia o canistra de 20 l din oras, de la petrom). Masina parca raspunde mai bine la acceleratii, cu toate ca inca n-am facut reset. Sa ma stept la surprize daca am trecut pe petrom?

Share this post


Link to post
Am inceput si eu de cateva zile sa opresc climatronicul odata cu oprirea motorului. Poate ca asa o fi mai bine. Dar mai am o intrebare. Dupa ce-l pornesc pe automat, temperatura setata la 22 sau 23 de grade, afara dimineata fiind 0-2 grade, climatronicul imi sta pentru 2-3 minute setat pe picioare, cu ventilatia oprita, dupa care imi porneste aerul conditionat si merge asa aprox.5 minute, abia dupa aia trecand singur in mod picioare si ventilatorul pe maxim. E normal sa porneasca aerul conditionat, cand el e setat la 22-23 grade, si afara e frig?

Ce putere dezvolta motorul la turatia de ralanti si ce putere este necesara sa termostatezi o incinta neizolata la 22-23'C cand afara este -2'C ? Daca in timpul pana cand motorul se incalzeste pana la temperatura de regim, pentru ca amestecul ars in el sa fie mai putin bogat, se mai baga faruri, subwoofer, dezaburire luneta + oglinzi este normal sa ajungi la misfire ? La intrebarile acestea sa raspunda OPC-ul. =))

 

Problema voastra nu-i de benzina, nu-i de supape, nu-i de turatie, nu-i de motor, nu-i de producator. Ganditi-va ce faceti in primul sfert de ora de la pornire, in sezonul rece.

Share this post


Link to post

nu tolin, nu este normal, si spun asta la un nivel de cunostinte de bun simt. daca ac-ul consuma un sfert din puterea unui motor de 1200 la ralanti si asta duce la o cantitate suplimentara de carburant cu directa consecinta missfire - ATUNCI WOO NU MAI TREBUIA SA PUNA AC

 

Am dat un exemplu cu ac.

Edited by dadu1976

Share this post


Link to post

Si nu trebuia sa-i puna nici carlig de tractare, sa nu te ispiteasca sa tragi o locomotiva dupa tine.

 

Si ca sa intelegi mai bine fenomenul: la orice pornire la rece, indiferent de sarcina, amestecul la un motor pe benzina este cu atat mai bogat cu cat diferenta dintre temp. motorului si cea de regim este mai mare. Asta tine de chimie, nu de woo.

Share this post


Link to post

Aici e problema. Daca ii pui carlig de tractare pai atunci fa-o frate sa poata tracta ca nu toti "este ingineri".

 

Asta tine de chimie, nu de woo.

 

Daca vrei, tine de ingineru lWOO chimist sau de orice alta natura .

Edited by dadu1976

Share this post


Link to post

Eu am evitat cat am putut analogia cu cineva care biciuieste un cal sa traga la atelaj in loc sa puna doi.

Share this post


Link to post

:o fftopic: Sau sa usureze atelajul. =))

Edited by dadu1976

Share this post


Link to post

Deci, cand producatorul sau altcineva cu experienta spune sa nu se forteze motorul pana cand acesta nu ajunge aproape de temperatura de regim, acesta recomandare nu se refera la uzura prin frecare, ci la faptul ca amestecul bogat necesar sustinerii functionarii motorului este greu inflamabil. In plus, volatilitatea benzinei (parametru esential) scade cu temperatura. Nu trebuie cunostiinte mai mari de liceu pentru a stii ca puterea motorului depinde de turatie si ca la turatia de ralanti este mai mica de vreo 7x. Atunci cand motorul rece abia reuseste deplasarea masinii, a pune sarcini suplimentare de ordinul kilowatilor pe spatele motorului tine mai mult de suparare decat de pricepere.

 

PS: am auzit ca unii specialisti, citind acest forum, au ajuns sa recomande, ca din sursa autorizata, trecerea ECM pe CO91. Eu le recomand sa adopte si diagnosticul "BAD USER" pentru ca recomandarea "Folositi o benzina mai buna" nu ajuta la ceva.

Share this post


Link to post

Salut Tolin... La un moment dat am gasit prin forum un link despre benzina undeva pe la bmw, care mi-a schimbat total modul de alimentare si ceea ce bag in masina.

Tot odata observ ca majoritatea bubelor apar undeva pe la schimbare de tip combustibil sau stil de mers, totusi ...pt aceste motoare cu cilindree mica care este recomandarea in privintza benzinei.

Eu bag numai omv 100, si din cand in cand ,cand se incalzeste o ia un tremurici usor.Plaja de turatzii folosita pt mers mixt este 2500-3500, iar consumul execrabil( aveo 1.4 16valve, 2007...sare de 15 mixt  <img src= ("> - m-am programat la gtt pt ca am fost la dibas si este jale cu astia)

Tot odata, cel putin din experientza, mersul subturat nu este recomandat la motoare mici, dar de 6 ani am un nissan( 1979) injectie, de 2800cc, och, 6 in linie, iar in treapta V la 1200 ture este absolut ok( acceleratie rezonabila, fara tremurat sau alte simptome) iar consumul 10-13 in oras.8 afara. cu omv 95

Share this post


Link to post
Ce putere dezvolta motorul la turatia de ralanti si ce putere este necesara sa termostatezi o incinta neizolata la 22-23'C cand afara este -2'C ? Daca in timpul pana cand motorul se incalzeste pana la temperatura de regim, pentru ca amestecul ars in el sa fie mai putin bogat, se mai baga faruri, subwoofer, dezaburire luneta + oglinzi este normal sa ajungi la misfire ? La intrebarile acestea sa raspunda OPC-ul. =))

 

Problema voastra nu-i de benzina, nu-i de supape, nu-i de turatie, nu-i de motor, nu-i de producator. Ganditi-va ce faceti in primul sfert de ora de la pornire, in sezonul rece.

 

Pai macar de dezaburire am nevoie dimineata. Si nici nu pot sa merg fara faruri. Nu am subwoofer sau alte prostii non-standard pe masina. Tu zici ca solutia e sa cobor cu 15 min mai repede sa "incalzesc masina"???? Sau sa iau o carpa la mine pt "dezaburire"?

Cat despre dezlegarea la talpa, mai tine si de trafic, nu doar de mine. Dimineata cat stau in coloana, e mai greu sa conduc tot in 3000 de ture. Aparent solutia cea mai simpla e schimbarea masinii cu una care suporta genul asta de bad user. :mda:

Share this post


Link to post

Am cu masina 3500km. De cand studiez acest forum , incep sa ma cam speriii la orice tremurat, si cum am mentionat mai devreme, a inceput sa tremure usor cand ajunge la temperatura normala de functionare...deci ...sa incep sa ma astept acu sa mai vad si alte becuri aprinse?

Maine( sambata) ma duc la gtt pentru consum.

Aveti ceva recomandari ?...in privintza aceea ce sa cer de la ei? ... resetare ecu sau mai stiu eu ce altceva?

De unde stiu eu ca daca le cer asa ceva , ei o si fac? Cand am fost la dibas saptamana trecuta nu am putut sa vad nimic iar in carnetul service nu scrie absolut nimic...de zici ca nu am trecut pe la ei niciodata

Daca aveti sugestii, le astept cu nerabdare astazi...si promit ca o sa stau cu '' ochii pe monitor '' pana deseara pa la 22. [-O<

Share this post


Link to post
Dupa cum stiti nicio minune nu tine prea mult. AM AVUT IAR PROBLEME!!!!!!!!!

Plec azi de la serviciu, nu parcurg nici 300m si incepe sa nu mai traga motorul. Schimb din III in II, la fel, nu sarea de 2500 rpm (pedala la fund) sub nicio forma. Bineinteles ca se aprinde MIL intermitent, iar la primul semafor cand franez moare si motorul. Pornesc destul de greu, dupa care incep sa o turez 3500 - 4000 si ajung acasa. Mergea bine. Ma apuc si desfac IAC-ul, il curat, il montez la loc, dau reset ECM (MIL ramane aprins), fac Idle learn, incalzesc motorul si plec la o plimbare. Motorul toarce acum, dar MIL a ramas aprins. De ce ? Va rog dati o parere. Ce sa-i mai fac?

 

IAC-ul tau n-are nimic. Eu sunt sigur ca motorul poate functiona cu el dezactivat mult mai bine decat relatezi tu. Poate chiar si cu el demontat :) .

La sistemele OBD2 mai noi, dupa semnalarea unei erori, chiar daca ea este apoi inlaturata, nu se mai poate stinge MIL-ul prin reset obisnuit din borna sau siguranta. Poate dupa 40 cicluri pornit/oprit, insa eroarea ramane stocata in memoria nevolatila si poti pierde garantia la o scanare de rutina care va arata ca ai stat atata timp cu el aprins. Noroc cu Code-Reader-urile :osanale:

Am atasat un mini-documentar, OBD2 si MIL pe intelesul tuturor ;)

monitoremissions.wmv

Edited by Senna

Share this post


Link to post

@apropo_000 - Nu are sens sa te stresezi. Nu toate Chevy fac asta... din cate am inteles de la service, sunt primul "norocos" care are problema asta cu Lacetti :mda: ... lucky me, huh? Cunosc destui posesori de Kalos care habar n-au de bec si tremuraturi, si probabil nici nu o sa afle vreodata.

Edited by Fat Cat

Share this post


Link to post

avand in vedere consumul exagerat pe care il am si care cu siguranta nu este de dat de talpa,inseamna ca masina are ceva, ceea ce ma duce cu gandul ca daca mai si tremura, trebuie sa ma ingrijorez oleaca

Share this post


Link to post

Am ajuns si in service saptamana asta. Au pus testerul si bineinteles ca au gasit codul P0300 missfire. Au intrat si in istoricul de date si am vazut si eu ca pe cilindrii 1 si 2 erau 0 erori iar pe cilindrii 3 si 4 erau aproximativ 8000 de erori(missfire).I-am rugat sa verifice bujiile. Mi-au spus ca nu este asta cauza si nu au vrut sub nici o forma sa scoata macar o bujie sa vedem cum arata (mentionez ca am ajuns la 15500 km). Oare doar cilindrii 3 si 4 au supapele murdare de calamina? 1 si 2 nu fac parte din acelasi motor? Eu nu stiu ce sa mai cred. Cum este posibil acest lucru? Sau masina mea este echipata cu un model special de motor (de fapt sunt doua motoare in 2 cilindrii legate in serie sau in paralel?) :) )

La revizie au zis ca o sa-mi aplice o curatare cu o solutie speciala,care din cate am inteles,pe acest forum, nu are efecte pe termen lung. Frectie la picior de lemn.

Share this post


Link to post

@costinvictor > povestea ta seamana cu asta.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...