Jump to content
Sign in to follow this  
VFX

Probleme cu Aveo la viteze mari

Recommended Posts

Salut,

am si eu o problema legata de masina mea (un Aveo 1,4/16V)

Vineri seara am plecat spre parinti pe Bucuresti-Pitesti si am observat o chestie destul de ciudata, daca depaseam 150Km/h simteam cum vibreaza volanul in maini, iar daca punea frana, la viteza aia incepea si volanul sa tremure.

Ieri am fost si am facut revizia de 15000 (la 13000Km) si le-am spus si de pb. asta, au verificat jocul rotilor si au spus ca totul e normal si ca nu am de ce sa-mi fac griji. In sfarsit am plecat de la service, totul perfect, iar la intoarcerea spre Bucuresti de la Craiova la Pitesti totul normal (este adevarat ca am ajuns in vre-o doua depasiri si la 5500rpm), am intrat pe autostrada si dupa aprox. 10km aud in zgomot la roata stanga fata. Opresc ma uit la roti, totul parea in regula si dau vina pe capacul de la roata care la 160Km/h incepea sa "fluiere", nu constant si nu la viraje sau accelerari...pur si simplu atunci cand vroia el... incerc sa trec cu vederea povestea si dupa putin timp constat ca zgomotul aparea numai daca depaseam viteza de 160, la 150 nu se mai auzea.

Se termina bucata de "autostrada" dupa 55-60km si incepe zona de mers pe un singur sens...si dupa 10km de mers cu 70-80km/h brusc aud un zgomot-suierat cum se propaga dinsprea fata spre spatele masinii...schimb in treapta inferioara (a -3a) si nimic, se auzea in continuare, opresc AC-ul si se opreste brusc zgomotul. Totul s-a petrecut in aprox 10-15sec. Acum dau vina pe AC. dupa inca 2km, din nou acelasi zgomot care vine dinspre motor. Masina nu vibreaza, volanul si schimbatorul, la fel, normale. Dupa cateva secunde dispare. de data asta aveam aerul oprit. Toata povestea s-a repetat pana la intrarea in Bucuresti...dupa nimic, totul normal, pana acum...

Maine as vrea, in limita timpului sa dau o fuga la service sa-si "arunce un ochi" se ei, sa dea un verdict...dar pana atunci as vrea sa aud o parere, daca s-a mai confruntat cineva cu asa ceva...si ce ar putea fi, sa le dau variante "mecanicilor".

 

Multumesc in advance

 

 

P.S. cred ca m-am complucxat in explicatii pe parcurs, dar sper sa intelegeti ceva.. :)

Edited by s0r|n3l

Share this post


Link to post

Pentru vibraţii aş suspecta echilibrarea roţilor.

Pentru zgomot, ceva urme de şenile pe asfalt!

Share this post


Link to post

rotile le-am echilibrat pe toate acum 500Km cand am facut rotatia...nu cred ca asta sa fie problema...

iar urmele de senile, nici asta nu ar fi 100% plauzibila, pentru ca s-a intamplat aprope pe toata distanta de autostrada...dar cum nu se stie niciodata, poate fi suspectata aceasta versiune, cu toate ca la intoarcere nu s-a mai simtit efectul asta...din contra ala care-ti desfunda urechile pe care eu l-am definit ca fiind rezonanta.

Multumesc pt. timpul acordat

Share this post


Link to post

Bine ai venit pe forum! Sa te bucuri de masina si sa te poarte multe mii de kilometrii fara incidente!

1. Pe portiunea de lucru pe A1, sunt 100% sigur ca luai cu rotile banda continua (care trebuie sa fie pe marginea drumului, dar acum, cum mergi spre Bucuresti e taman in cale rotilor). Banda aia continua e ca o urma de senila, cum zice AB, dar cu franjuri foate mici si dese. Sunt puse sa te "trezeasca" ca te apropii de margine drumului . Exact ca un suierat ascutit se aude... Eu am "luat" prima data asa ceva in Germania... mi-a stat inima in loc.

 

2. Kasloul meu vibra la fix 140. Daca treceam peste sau mergeam sub, nu vibra masina. La 140 vibra. Am fost si am echilibrat rotile, si cei de acolo mi-au zis ca sigur din cauza ca erau dezechilibrate rotile imi facea fix la o anumita viteza.

Edited by ASIMO

Share this post


Link to post

Si eu am patit cu aveo sa trepideze urat volanul la 100-140/h- eram inspre/dinspre (dus/intors) Iasi; deodata a inceput sa faca urat, de parca ar fi fost dezechilibrata rau. Dupa o distanta de cateva sute de metri, sunetul dispare. Motivul? Era turnat nasol asfaltul, ca prin alte locuri am bagat 140 si lasam liber volanul (stiu, nu e bine) si nu vibra absolut nimic in masina, decat difuzoarele :) ). Deci drumul e posibil sa fie nasol pe portiunea descrisa de tine,altfel e greu de constatat ce anume e cu adevarat.

Share this post


Link to post

Multumesc de raspunsuri ASIMO si Lucian.

in concluzie nu ar trebui sa-mi fac griji?

Probabil o sa ma duc sa fac reechilibrarea rotilor la un alt shop, mai ales ca de revelion vreau sa plec cu ea "afara"...

 

P.S. ASIMO multumesc de urari, si sa speram ca o sa se intample asta...si voua va doresc la fel, si mai important...fara evenimente!

Edited by s0r|n3l

Share this post


Link to post

130km/h este limita de viteza pe autostrada . Dar A1 nu este autostrada ci drum comunal  <img src= )">

Share this post


Link to post

Vibratia este de la (dez)echilibrarea rotilor.

Patesc si eu faza asta dupa ce schimb cauciucurile iarna/vara (la primacara mai iau un set de jante), desi, normal, in momentul in care le schimba le si echilibreaza.

Din acest motiv, dupa ce schimb cauciucurile, dupa cateva sute (2-3) de km, ma duc din nou si le echilibrez.

Share this post


Link to post

marr,

numai ca eu nu am schimbat cauciucurile, le am tot pe alea "deafult' - all season (cica), am facut decat rotatia cuvenita si o echilibrare...numai ca se pare trebuie refacuta echilibrarea...

Share this post


Link to post
Se termina bucata de "autostrada" dupa 55-60km si incepe zona de mers pe un singur sens...si dupa 10km de mers cu 70-80km/h brusc aud un zgomot-suierat cum se propaga dinsprea fata spre spatele masinii...schimb in treapta inferioara (a -3a) si nimic, se auzea in continuare, opresc AC-ul si se opreste brusc zgomotul.

 

Ai grija ce faci A/C ala. Nu mai devia de la traiectorie cand il opresi/pornesti. :) )

Lasand gluma la o parte, ai luat in plin marcajul de banda de urgenta.

Share this post


Link to post

Satori,

se prea poate, numai ca e prima data dupa multi ani cand mi se intampla asa ceva, si m-am speriat un pic...

adica sa "scoata zgomot" fara sa vibreze...

Share this post


Link to post

Mai sunt si treceri de pietoni, poate mai ai drumuri de genul asta... o sa vezi ca o sa mai faca.

In alta ordine de idei, unele drumuri nu sunt perfect finisate si la anumite viteze (in functie de neregularitati) o sa simtiti asta. Cel mai bun exemplu este Ploiesti - Comarnic.

Share this post


Link to post

Sueraturile pot proveni si de la antena(de la radio).

Share this post


Link to post

dati-mi si mie o cale de a face o plingere la chevrolet

Share this post


Link to post

De ce, daca nu e cu suparare? Asa de tare te-ai suparat ca te apuci de plans acum?

Share this post


Link to post

Totuşi... am luat şi eu cu roţile din dreapta banda aia cu ”urme de şenilă” dar m-am prins de la ce e zgomotul. Într-adevăr te trezeşte din somn dacă dormi.

 

Adică dintre toţi care am călcat banda aia ne-am prins de unde e zgomotul, numai ”s0r|n3l” nu!

 

Să nu fie altceva. Mai verifică şi fii ceva mai atent data viitoare.

Share this post


Link to post

eu mi-am facut probleme, deoarece am mai trecut cu masina peste urme de senila, se gasesc f. des in intersectii in Buc., si atunci masina vibra pe bune, adica simteam fizic...acum nu a fost decat audibil...

sper sa nu se mai intample, si sa-mi fac probleme aiurea...

Share this post


Link to post

"Vibraţiile" (şi sunetul e o... vibraţie nu-i aşa) depind de viteza maşini, de desimea "urmelor" şi de adâncimea lor. Toate chestiile astea variază de la caz la caz, prin urmare şi efectele. Ţine urechea ciulită şi şezutul vigilent!

Share this post


Link to post

Suieratul acela nu apare de la oglinzi ?

Share this post


Link to post

La "70-80km/h"? Poate dacă sunt oglinzile lui Vasile Roaită. Ar putea să fie ăla de la 160, de la... capacul roţii!

Share this post


Link to post

Nu trebuie ca masina sa mearga tare, e sufient sa bata vantul in plus cu diferenta de viteza. Banuiesc ca fenomenul este similar.

Share this post


Link to post

Am plecat spre mare pe A2, totul ok cu masina pana la km 48, cand masina a inceput sa trepideze cu un zgomot serios care se auzeau de undeva de sub masina. Asta a fost prima impresie. Am tras pe dreapta, am oprit motorul. Am coborat din masina, m-am invartit pe langa ea, am pus mainele pe jenti, am deschis capota...nimic deosebit. Am plecat din nou... imediat, eram abia in a 2-a, a inceput sa tremure si sa faca un zgomot si mai mare... dupa zgomot si vibratii m-am gandit ca este de la cutia de viteze, dar aceasta functiona..., am scos-o din viteza, zgomotul a ramas la fel. Am sunat la Chevrolet Euro Service, care au trimis o masina cu platforma, (a ajuns in aprox. o ora) Tipu cu masina s-a urcat si el, a mers vreo suta de metri: Nu face domle nici un zgomot, mai mergi putin cu ea! Am plecat din nou, nu mai facea nici un zgomot, am ajuns la 110 km/h, nimic, pana cand a intrat un Logan pe banda mea, am pus usor piciorul pe frana, a reaparut vibratia si zgomotul... am tras pe dreapta!

 

Viteza cu care am mers 100-110km/h

Masina are 700 km !

Pentru prima data a mers cu a 5-a, in oras nu a vazut-o!

 

Mergand la service, tipii de acolo mi-au spus ca dupa toate testarile, masina nu are nimic!

Am povestit din nou patzania, atunci s-a oferit un tip, de altfel foarte amabil, sa mearga cu mine sa facem probe... masina nu a mai facut nici un zgomot, a mers perfect.

Imi cer scuze pentru lungimea mesajului, dar nu-mi explic ce s-a intamplat, si nici nu stiu s-o spun mai pe scurt. Am banuit ba cutia, ba dupa aceea ABS-ul, am crezut ca a intrat aiurea si asa a ramas, desi nu s-a aprins martorul de la bord.

Am luat masina de la Service, am mai facut vreo 50 km prin Bucuresti, si nimic, dar totusi acum nu mai am incredere sa ies la un drum lung... nu-mi explic ce s-a intamplat! Astept opinii de la „batranii“ cu Kalos, sau cu Aveo Sedan

post-6616-1182440364_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Dar ce-i cu scutul? In celalalt topic, unde este vorba de scut, si unde ai pus poze cu el, se vede ca este desprins. A fost desprins dupa eveniment, sau el este cauza batailor?

Share this post


Link to post
Dar ce-i cu scutul? In celalalt topic, unde este vorba de scut, si unde ai pus poze cu el, se vede ca este desprins. A fost desprins dupa eveniment, sau el este cauza batailor?

Desprins...?!, am pus poza cu scutul sa vada lumea cum e!, n-am observat ca ar fi desprins... unde se vede asta?! acum ma duc sa ma uit la el! suruburile de pe fatza par a fi la locul lor...

post-6616-1182441794_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...