Jump to content
Sign in to follow this  
twist3r

Sfaturi la cumpararea unui Matiz nou

Recommended Posts

Doresc sa-mi cumpar un matiz pina la sfarsitul lui martie si as dori sa ma ajutati cu niste sfaturi: la ce sa ma uit cand cumpar masina, ce ar trebui sa intreb etc

Cred ca aceste sfaturi sunt utile tututror celor aflati in situatia mea

 

Va multumesc

 

PS: Felicitari pt site

Share this post


Link to post

Cinstit?

Eu am cimparat Matiz-ul in 3 ore (in timpul asta am mai umblat si aiurea prin oras).

Am dat o tura in jurul ei sa var daca are "urme" de manipulare neglijenta din partea celor care le tot muta (avea 21 Km la bord), am verificat seria sasiului (motorul dupa doua zile la RAR), am pornit, am plecat si m-am dus sa imi iau sotia de la serviciu.

In timp, nu am gasit nimic de reclamat iar dupa aproape un an, am schimbat doar un bec si ala de la plafoniera.

Matiz-ul nu este Dacie sa verifici daca se inchid usile, daca are apa in portbagaj si alte d-astea. Parerea mea.

In rest, citeste pe acest forum despre problemele pe care se pare ca le avem cu totii si ia aminte.

Nu strica totusi sa fii mai atent ca mine la cumparare.

Sa-l stapanesti sanatos.

Share this post


Link to post

Dai bataie repede ca pana la 31 martie sunt reduceri mari.Eu personal i-am dat o cheie si am plecat cu ea.Iti recomand Radacini gara de nord si daca vrei da-mi mp sa-ti dau nr de tel al tipului care s-a ocupat de mine si a fost ok(in 3 zile am avut masina si culoarea de am vrut eu si mi-a dat si un set de huse cadou).Mi-au dat tot inclusiv triunghiuri reflectorizante si trusa medicala.Cred ca nu prea ai ce sa verifici la ea.In general sunt ok.

Share this post


Link to post

Fratzie! Io m-am dus la Radacini Garade Nord si am zis ca vreau un Matiz E GALBEN ca taxiul, fara aere conditionate. A sunat tipul de acolo, la depozitul ala unde au ei masinile, si aia au zis ca au UNA SINGURA! Le-am zis s-o aduca si aia a fost! N-AM VERIFICAT NIMIC LA EA. Am platit-o si le-am lasat-o acolo sa-i puna alarma, inchiderea, boxe, cass, antena. Nu m-am suit in ea pina a doua zi cind a fost gata si am plecat cu ea acasa. Dupa 1 an si mai bine de trei luni si aproape 15K km, n-am ce reprosa, n-am schimbat NIMIC la ea si merge ca la inceput. Pardon, am schimbat ce se schimba la revizii (ulei si filtru).

Poate am fost baftos, dar vad ca nu-s singurul :)

Bafta si tie!

Share this post


Link to post

Nu prea ai ce verifica, in intelesul obisnuit al cuvintului, masina de noua e boboc; eu am fost s-o iau cu taica-meu si a facut ala circ pe acolo, a verificat uleiul, lichidul de frina si de racire, stringerea bornelor bateriei, inchidere/deschidere usi, hayon si geamuri, luminile ... deh! obisnuinte vechi! se uitau aia din service la el ca la urs!

Ce ti-as recomanda: verifica (eventual la Craiova) cu ce accesorii trebuie sa-ti fie livrata masina si uita-te sa ti le dea: suporturi numere, trusa medicala, triunghiuri reflectorizante, set becuri de schimb; eu eram atit de aerian, incit nu mi-au dat nimic din toate astea, care fac si ele vreun milion si nici pina in ziua de azi nu le am - nu stiu totusi daca pur si simplu nu erau incluse in pretul masinii la vremea cind am luat-o eu sau m-a tepuit dealer-ul ...

Ai grija la covorase, decit sa iei de la dealer unele subtiri si usoare (astea le platesti!), mai bine iti iei unele mai bune din oras; eu am luat teapa, dealer-ul mi le-a bagat pe git si eu n-am stiut ca pot sa le refuz; cel de la sofer s-a tocit si s-a rupt in 6 luni.

 

Cam asta e!

Bafta la cumparaturi!

 

PS: incearca sa afli DE LA FABRICA daca nu cumva ai putea sa-ti "customizezi" masina, adica sa iti monteze alte cauciucuri decit Montana si alte amortizoare decit Compa, incearca chiar sa le zici ca suporti diferenta de pret, chestia asta te va scuti de multe neplaceri ulterioare.

Share this post


Link to post

Daca vrei sa platesti tot deodata, si ai bani cache, e bine sa ai de 1 milion si 500 de mii, si sa platesti la CEC, ca aia nu iau comision. La mine, ca sa numere 178 de milioane la CEC a durat 45 minute (ca aveam caramizi de 50 mii), si a numarat cu masina de numarat, dar si cu mina (sa fie sigura tanti). Bafta !

 

Repet, daca platesti prin CEC, esti free de comision; prin banca de vrei ... merge mai repede, dar e si comisionul baban.

Share this post


Link to post

Multumesc mult pt informatii

 

danielson: O sa-l cumpar cu banii jos, asa ca mersi pt pontul cu CEC-ul

FLEX: Ce amortizoare si ce cauciucuri imi recomanzi?

Share this post


Link to post

Io am scos banii de la banca... i-am schimbat la alta banca, unde era un curs mai bun, si m-am dus cu banu in mina la dealer.

 

cauciucuri: orice in afara de montana... vezi ca la "piese" e un topic cu caucioace! Bafta!

Share this post


Link to post

sfaturi pt achizitionare matiz nou?

din experienta acumulata pe site--->

sa fie galben ca a lu' nfs :wink: ffindca a avut cele mai putine probleme :lol:

sa fie din 99-2000---->alea coreene

Share this post


Link to post

twist3r, caucioacele sa nu fie Montana, ci Continental, amortizoarele sa nu fie Bilstein-Compa ci originale Daewoo Koreea (provenienta Boge, se pare) si ... jantele sa fie negre, nu argntii, in caz ca iei Matiz E ... personal sint foarte sceptic ca este posibil, dar intreaba LA FABRICA, eventual propune-le sa te duci tu la Craiova sa o iei ... pe bune, banii si efortul se merita deplin, de la trenul de rulare vin cele mai multe probleme la masinutza asta Matiz ... eu am intrebat LA DEALER daca e posibil sa mi-o aduca cu jante negre si caucioace Continental (despre amortizoare nu stiam, ca inca nu exista forumul asta ... ) si aia mi-au zis ca nu e posibil, ca e productie de serie, bla, bla, bla ... fabrica o fi mai flexibila, zic eu.

Share this post


Link to post

si eu am intrebat tot la dealer (de fapt i-am zis clar ca vreau numai daca pune continental...si a fost de acord).

de amortizoare si jante nu am zis nimic :oops:

in schimb mi-au dat trusa medicala si triunghiul, plus o trusa cu niste becuri (din care lipsesc sigurantzele - din trusa nu din becuri :D )

am luat matiz E si am cerut capacul ala care am inteles ca e vreun milion si mi l-au dat si pe ala ... dar il locul lui nu mi-au mai dat huse si covorase (big S**t)

deci...sunt destul de multumit..

nici eu nu am verificat nimic...m-am urcat in ea si am plecat (cu emotii ca am luat permisul in aceeasi zi) :D

deci...sfatul meu e sa negociezi cu dealerul...

Share this post


Link to post
... si am cerut capacul ala care am inteles ca e vreun milion si mi l-au dat si pe ala ... dar il locul lui nu mi-au mai dat huse si covorase (big S**t)...

Cum adica "in locul lui" ? :shock: Pai ce crezi cumva ca husele si covorasele sunt dotare de serie? :lol:

Share this post


Link to post

nu...alea erau oferite de dealer (din bugetul lui / comision / etc)...

am cerut capacul ala (care nu era inclus la mtz E) si mi l-au dat insa nu mi-au mai dat husele si persanele

Share this post


Link to post

Pai nu stiu daca ai facut chiar bine... :scarpin:

 

Capac = aprox 850.000 lei (depinde de magazin)

 

Huse = 3-400.000 lei (naspa) sau 1,2-1,3 mil (unele mai ca lumea)

Covorashe = vreo 900.000 (alea Bubles)

Share this post


Link to post

Eu m-am scos cu un set de covorashe Bubles

Share this post


Link to post

NFS esti chiar naiv. Ce dealer iti da covorase cu bubbles? Eu am primit din alea ordinare vai mama lor ca dupa 3 luni de mers s-a gaurit ala de la sofer. Da am investit in din alea Bubbles. Ce marfa sunt... La dealer iti dau din alea de 250k daca n-or fi mai ieftine. Daca ar fi dat Bubbles, intradevar meritau, dar altfel no way.

Iar huse... prefer sa mi le aleg eu si sa-mi iau ceva de calitate decat cele care ar fi bagate pe gat de la dealer.

Share this post


Link to post

:lol: Mersi de apreciere... Eu am covorase Bubles de la dealer (Radacini Gara de Nord), negociate la cumparare.

Si n-am specificat ca "sa fie Bubles"! Habar n-aveam ce-s alea... m-as fi multumit cu orice!

Share this post


Link to post

Presupun ca a fost o negociere la sange... Dupa cum ziceam la multi dealeri am vazut ca ofera covorase romanesti, cum erau pe Dacia 1300, care sunt asa subtiri ca daca nu ar fi fost negre probabil citeai ziarul prin ele. Acu' daca mai sunt si exceptii care ofera marfa de calitate, tot respectul pentru ei, dar din pacate astia-s exceptii si nu regula.

Share this post


Link to post

am ridicat si eu un Matiz pentru cineva (prin Mai 2004) de la City Center si avea in dotare covorase ca lumea...cu bule :lol: . Plus triunghi, trusa, beculete, papuci Continental. Fara sa cer nimic. Asa ca se poate. Eu cand l-am luat (mai 2003) in schimb era chior :X chiar am cumparat niste jeguri de covorase de la ei de s-au rupt imediat.

Share this post


Link to post

De unde deducem ca... creste concurenta... si tre' sa-si atraga clientii intr-un fel sau altul. Daca la pret nu prea pot umbla, chiar asa ati auzit pe cineva cu discount la pret, ca la alte marci se mai practica, macar mai ofera si ei ceva in plus.

Share this post


Link to post

bre, astea e reduceri de dealer... cu covorase, trusa etc.

Reducerile de pret le face fabrica...

Sincer, eu cred ca si dupa aparitia loganului nu vad de ce ar scadea pretul la mtz. Clientela e stabila acolo, pe cand la cielo... pb il scot din fabricatie...

Share this post


Link to post

Pai si ce, nu ai vazut la noi reduceri in bani, la masini? Am un prieten care si-a luat un Opel cu vreo 1000 EUR mai ieftin decat pretul de lista (nu era promotie in perioada aia), discount pe care l-a primit cand cei de la dealer au auzit ca lucra la Dacia-Renault la IT (angajatii Dacia-Renault au nu stiu cat discount la produsele firmei). Deci se poate. Repet, a fost discount exclusiv pt. el, nu o oferta a firmei producatoare.

Share this post


Link to post
Presupun ca a fost o negociere la sange...

Nu chiar :? ... m-am dus si le-am zis ca la City Center s-au oferit sa-mi puna ei inchiderea centralizata iar eu sa platesc doar alarma, la care baiatu s-a sculat, s-a dus (cica) sa vorbeasca cu sefu, si a revenit cu propunerea ca daca iau de la ei, platesc inchiderea iar ei imi pun alarma gratis (sau invers, nu mai stiu exact) si-n plus imi baga si-un set de covorashe.

Cind totu a fost gata si m-am dus sa ridic masina, covorashe nexam! Asa ca i-am batut obrazu lu ala "Pai bine frate, asa ne-am inteles?" la care baiatu s-a facut ca a uitat si s-a repezit in magazin de unde a revenit cu un set de covorase Bubles gri!

Cam asta a fost!

Share this post


Link to post

Intrebare pentru actialii proprietari/utilizatori de Matiz.

 

Daca ar fi sa va cumparati o alta masina, ati trece la Spark (cel de 1000 cmc)?

 

Masina care sa faca acelasi lucru: de oras, mica, consum mic. Nu pentru alergat, sau cine stie ce balena de audi, sau de carat marfa.

Edited by SMS

Share this post


Link to post

Daca ar fi sa-mi iau alta masina as alege cu siguranta chevrolet aveo cu 5 usi 1.2 8V Capacitate cilindrică 1150 cc.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...