Jump to content
Sign in to follow this  
Marius*

Taxa De Prima Inmatriculare

  

256 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Un motor cu "euro" mai mare, poluaeaza mai putin doar daca merge la turatie constanta. Pe acceleratie, pe sarcina crescuta, polueaza toate. Cele Diesel mai mult. Dar aceste considerente pot fi luate in considerare doar pe sosele "deschise". Pe drumuri de munte sau in trafic urban, diferentele nu sunt asa de mari (1/2 la fiecare euro).

Eu sunt deacord cu taxa de prima inmatriculare facuta in scopul de limitare al poluarii, inlocuirea parcului foarte vechi cu unul vechi nu duce nici la progres si nici la scaderea poluarii. Ar trebui sa tinem cont si de proverbul: "suntem prea saraci sa cumparam lucruri ieftine", iar transportatorii au inteles repede asta. Doar cei care vor sa se dea cei mai tari din parcare nu inteleg asta, dar se vor lamuri repede. Eu zic sa urmariti postarile de pe forum puse de cei care au cumparat masini de peste 120k km. Nu este cazul sa dau exemple, ele sunt notorii, deja.

Share this post


Link to post

Ca sa fiu offtopic putin (de dragul lui Tolin) eu am avut 3 ani un Cielo (Nexia) SH 1995 - non-euro, luat cu peste 200.000km la bord ...i-am pus GPL si cred ca am avut noxe mai mici decat orice EURO si nu am avut nici o problema cu ea!  <img src= ">

Share this post


Link to post

Cu riscul de a fii putin off-topic, am si eu o intrebare: unde anume se plateste aceasta taxa? :scarpin:

Share this post


Link to post

NU esti offtopic e vorba de taxa de prima inmatriculare. Aceasta se plateste la trezoreria de care apartine platitorul in baza documentelor eliberate de registrul auto roman din care rezulta cat trebuie sa reprezinte aceasta taxa.

Share this post


Link to post

Eu am platit taxa + rata la leasing pe aceeasi factura. De voie, de nevoie... Direct la BCR.

Share this post


Link to post
NU esti offtopic e vorba de taxa de prima inmatriculare. Aceasta se plateste la trezoreria de care apartine platitorul ...

Multumesc de informatie!

 

...in baza documentelor eliberate de registrul auto roman din care rezulta cat trebuie sa reprezinte aceasta taxa.

Astea ce mai sunt? Cartea de identitate cu acel autocolant de securizare aplicat? :scarpin:

 

Eu am platit taxa + rata la leasing pe aceeasi factura. De voie, de nevoie... Direct la BCR.

Deh...ce-ti pasa? Ai scapat de cozile de la Trezorerie! :wallbanger:

 

 

 

Inca ceva: pentru a scapa de cozile de acolo oare nu se poate achita cu OP? :rolleyes:

Edited by user

Share this post


Link to post

Pentru toti cei cu "probleme" cu CO2 am o veste deosebit de proasta . Conform unor carti de gimnaziu , confirmate apoi si in liceu si in facultate , arderea IDEALA (completa , fara impuritati, etc) a hidrocarburilor are ca produsi finali CO2 si H2O . Ar fi o minune ca prin orice norme de mediu sa reusim sa modificam aceasta reactie chimica . Indiferent ce norme se vor "implementa" , pana una alta produsele finale (ideale) rezultate la functionarea motoarelor cu ardere interne sunt aceleasi (ca fapt divers , grija la apa minerala carbogazoasa ce contine acid carbonic ce se descompune in ... CO2 si H2Ope baza unui echilibru chimic instabil) . Ca urmare "productia" de CO2 ar trebui sa fie aceeasi la acelasi consum de carburant . Ah , ca arderea la "explozie" nu este ideala este adevarat , dar va rog renuntati la informatia falsa cu CO2-ul . Restul compusilor intradevar nocivi ce ar putea fi evitati , asta da . Dar CO2 va ramane cat timp principiul si combustibilul vor ramane aceleasi . Si o statistica de la "radio" : automobilele sunt "responsabile" de 4% din emisiile nedorite . Restul de 96% este efectul a altceva . In concluzie chiar daca nu mai folosim aceste mijloace raman 96% in "activitate" . Ar fi interesant de aflat ce cantitati de CO2 si alte "bunatati" emite de exemplu o termocentrala . Poate asa o sa ne dam seama ca nici automobilul electric utilizand energie electrica produsa de o termocentrala nu va duce la o imbunatatire a situatiei . Dar da "bine" sa fi ingrijorat de elementul ecologic mai ales cand reprezinta o simpla metoda de "colectare" de fonduri la buget , fonduri ce apoi merg bineinteles in alte scopuri !!

Share this post


Link to post

Salutare.

Am votat impotriva taxei pentru ca mi se pare aberant de mare.

De exemplu pentru Cielo standard AC luat acum 2 luni am platit 20 mil lei :wallbanger: .

Masina noua , Euro 3. Daca taxa era mai mica undeva la 150 Euro era ok dar 570 cat am platit mi se pare exagerat.

Share this post


Link to post

In Romania se vand inca masini noi cu euro3, fara abs si doua airbaguri in standard cum cer standardele UE. Unde e grija guvernului pentru mediul inconjurator si siguranta cetateanului cand face astfel de concesii importatorilor si constructorilor din Ro? Nu suntem in UE?

Parerea mea e ca acest proiect de modificare a taxei de inmatriculare este o incercare a prezentului Guvern de a mai castiga putin capital electoral, avand in vedere situatia actuala. O mare tampenie !

Share this post


Link to post
Pentru Euro5 taxa 0. Care euro 5? de unde euro 5 cand abia din anul asta se introduc in UE normele Euro 5 iar in Romania si Bulgaria din 2009?

 

 

honda, inca de anul trecut produce motoare euro5. Dar oricum majoritatea producatorilor fac euro4.

Share this post


Link to post

Pentru cei care l-au vazut pe Vozganian la cronica carcotasilor si nu au inteles nimic din ce explica la tabla (printre care ma numar si eu), am gasit un articol "in limba romana" aici.

Nici nu-i mai stiu, pana la urma, pentru ce e taxa asta.

Share this post


Link to post

Eu cred ca pana nu o scot de tot nu o sa fie acceptata de UE. Deocamdata mai trag si ei de timp si tot spera ca ii pacalesc asa, cu noua varianta.

Share this post


Link to post

De ceva timp e o chestiune electorala. Se vehiculeaza "scaderea taxelor" ca pentru non euro si euro 1 (asta se bate cap in cap cu "groapa de gunoi a europei). Cele euro 3 care erau tinta celor care stateau in dubii intre o masina straina si un frigider sigur va creste (taxa). Mare magarie.

Share this post


Link to post

Ca mai tot in tara asta :wallbanger: . Dupa ce va trece campania... cred ca se vor uita si cele zise si promise si legat de aceasta taxa si de micsorarea/scoaterea ei!

Share this post


Link to post

Valorile aproximative pentru noua taxa de prima inmatriculare

 

Varujan Vosganian, ministrul economiei si finantelor, a prezentat, zilele trecute, valorile orientative ale taxei de prima inmatriculare, calculata dupa noul sistem. Astfel, cea mai mica taxa se va situa in jurul valorii de 150 euro, pentru o masina veche de 1-2 ani, in timp ce pentru o masina de 20 de ani taxa va fi de aproximativ 1.300 euro. Potrivit HotNews.ro, care citeaza Newsin, taxa aferenta inmatricularii unei masini cu o vechime de 1-2 ani, avand un motor de 1.4 litri va fi de 139 euro, comparativ cu 284 euro, cat era inainte. Pentru un autoturism similar, insa cu un motor de 1.6 litri, taxa va fi redusa de la 324 la 159 euro. In cazul autoturismelor non-euro, taxa pentru o masina de 15 ani cu o capacitate cilindrica de 1.600 cmc, taxa va fi de 2.800 euro, comparativ cu nivelul precedent de 4.500 euro. O masina similara, insa cu o vechime de 20 de ani, va putea fi inmatriculata contra unei taxe de 1.280 euro, fata de 4.500 euro. Cea mai mare taxa de inmatriculare, peste 8.500 de euro, se va plati pentru autoturismele mai vechi de 6 ani, cu capacitate cilindrica de peste 3.000 cmc si fara catalizator.

 

Sursa: HotNews.ro (16 mai 2007)

Share this post


Link to post

E binevenita orice scadere, zic eu! Da' nu stiu cum se face ca tocmai acum, in prezentul context politic se facu aceasta micsorare :scarpin:

Share this post


Link to post

CAND se va intampla aceasta micsorare ??

Share this post


Link to post

Pai trecu contextul politic :)

Share this post


Link to post

Am vazut aseara pe Antena 3 un interviu in care un nene din minister (nu-i retin numele :redface: ) a spus ca a inaintat comisiei europene lista cu micsorarile taxei, ce au fost propuse spre aprobare... Ramane de vazut!

Share this post


Link to post

De prin ziare:

Noua varianta de calcul a taxei de inmatriculare va intra in vigoare la 1 ianuarie 2008 sau la sase luni de la publicarea in Monitorul Oficial, dupa cum prevede Codul Fiscal, a declarat, azi, ministrul de resort, Varujan Vosganian.

 

"Sustin aplicarea noii taxe auto la sase luni de la publicare pentru ca este in spiritul Codului Fiscal", a spus Vosganian.

 

Comisia Europeana a declansat, printr-o scrisoare de notificare, procedura de incalcare a tratatului (infrigement) impotriva Romaniei din cauza taxei de inmatriculare auto, in urma cu aproape doua luni. Comisia a considerat ca taxarea masinilor la mana a doua vandute de cetatenii romani este discriminatorie fata de cele vandute de cetatenii din alte state membre UE, precum si ca nivelul taxei depaseste valoarea reziduala sau de piata a masinii in cazul celor foarte vechi.

 

La inceputul lunii mai, Finantele au raspuns Comisiei printr-o scrisoare in care au prezentat principiile pe baza carora va fi formulata noua grila de calcul. Aceste principii raspund, insa, doar uneia dintre cele doua solicitari ale Comisiei, respectiv celei privitoare la nivelul taxei pentru masinile vechi. Ulterior, expertii ministerul au avut mai multe runde discutii cu specialistii europeni, iar, in prezent, asteapta un raspuns al forului european cu privire la modificarile propuse.

 

In prezent, taxa de prima inmatriculare se calculeaza in functie de trei variabile: vechimea masinii, tipul de catalizator (euro) si capacitatea cilindrica a masinii. Nivelul taxei porneste de la 68 de euro, pentru autovehiculele noi, foarte mici, cu o capacitate cilindrica de 600 cmc, dotate cu euro 4 si ajunge pana la 8.586 euro pentru autoturismele mai vechi de sase ani, fara euro si cu o capacitate cilindrica de peste 3.000 cmc. NewsIn

Share this post


Link to post

NU hotarat!

de ce trebuie sa fim noi mai speciali decat toata europa!

Daca nici o tara cu un guvern necorupt si neactionar la cine stie ce importator de masini noi nu a impus o taxa asa exagerata pentru inmatricularea masinilor aduse din europa de ce trebuie sa o facem noi?????????

 

Va convine sa umblati cu masina noua (300km) peticita pentru ca la semafor a intrat in voi o batranica cu Dacia pe care a primit-o cadou la nunta (si are ITP-ul facut cu 50roni) dar pur si simplu nu mai are frane?Sau sa ii aduca fisu un Ford Escort din Germania cu 600 euro din 95 cu Abs si Esp?

sau o Honda Civic la 800 euro din 96 tot cu Abs si Esp!

 

Puteti sa-mi spuneti de ce la noi au crescut preturile la masinile second hand inmatriculate si la bulgari au scazut dupa 01.01.2007?

Edited by anghelraz

Share this post


Link to post

Autorităţile române au transmis Comisiei Europene o nouă scrisoare, prin care se angajează că modificările la taxa de înmatriculare vor intra în vigoare cel târziu la 1 iulie 2008.

LINK.

Share this post


Link to post
CE impune Romaniei: " 2 luni si taxa dispare "

 

Dupa refuzul noii metode de calcul trimisa de statul roman catre Comisia Europeana, aceasta a trecuta la a doua etapa a procedurii de infrangement impotriva Romaniei problema legata de taxa de prima inmatriculare. CE pune la dispozitie un ultimatum de 2 luni pentru a se conforma celorlalte state membre Uniunii Europene cu modul de taxare a acestui tip de taxa, in caz contrar se va inainta o plangere la Curtea Europeana de Justitie.

 

"Avem o perioada de doua luni pentru ca, impreuna cu oficialii europeni, sa fie analizate si discutate toate aspectele asa incat sa ajungem la o pozitie de comun acord", a specificat purtatorul de cuvant al Guvernului, Camelia Spataru.

 

Guvernul Romaniei aminteste ca taxa de prima inmatriculare reprezinta un instrument de protectie a mediului in acord cu reglementarile de limitare a emisiilor de dioxid de carbon.

 

http://www.automotorclub.com/articole/taxa...re/index-1.html

 

sa speram ca va disparea in scurt timp prostia asta de taxa

Share this post


Link to post

Si aia care in 2007 au platit taxa- vor primi banii inapoi? Ca mi-ar prinde bine un set de gume de iarna...

Share this post


Link to post

Pai daca se da inapoi ( haha, ce idee absurda pt .RO ) ma oftic, ca eu am dat 1500 spaga ca sa nu platesc 2400 taxa la Tigra nevestei.

Dupa cateva secunde m-am mai trezit : in Romania nimic, niciodata nu se termina ( zicea un fraier ) deci nici taxele.

Share this post


Link to post
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...