Jump to content
Sign in to follow this  
iuzar

Dacia Logan (fosta X90)

Recommended Posts

Fiecare cu pasiunea lui :P ...Asa ceva am facut si eu cand am luat masina,iar rezultatele au fost excelente.

Share this post


Link to post

Dar chestia asta nu se face in fabrica? Sau nu ar trebui sa fie facuta?

Sau e pe acelasi principiu: "E dacie, e ieftina, doar nu vrei sa fie si izolata?" :D

 

PS: Tipul nu e foarte departe de adevar:

 

Pe mine sunetul ploii ma dispera, parca erai in cutie de conserve.

Share this post


Link to post

Deci omu' a facut o treaba excelenta credeti-ma asa ceva am facut pe Dacia veche si as face si eu pe ORICE ALTA MASINA LOW - MEDIUM COST (inclusiv pe Kalos) caci la insonorizare stau toate la fel de bine (adica prost)....OPeratia este insa maaare consumatoare de timp!!!

Share this post


Link to post

Singuru lucru discutabil, din punctul meu de vedere, este vopsirea plafonului...

Nu as mai avea curaj sa las masina in soare, sa nu curga toata in cap daca se incinge plafonul

Share this post


Link to post

Stai linistit ca nu are ce sa curga.Aia e o vopsea cauciucata(antifon)care se usuca relativ repede si se intareste.

ps..credeti ca la masinile astea mai ieftine exista ceva intre tabla si tapiteria plafonului?

Share this post


Link to post

eu stiu ca da:..un mic strat de ..aer!!!  <img src= "> ..Adevarul e ca as avea emotii cu plafonul ...chiar pe acolo nu am dat !!!

Share this post


Link to post

Salutare tuturor. Tin sa precizez ca pe plafon am dat un strat foarte subtire de antifon cauciucat. Nu pentru rolul de a izola fonic, ci pentru protectia tablei impotriva unui eventual condens. Si oricum nu are unde sa curga, daca s-ar face lichid s-ar imbiba in fonomin.

 

Mai am de facut partea de la motor pe peretele anti-foc. Va tin la curent.

Share this post


Link to post

Cum ai de gand sa faci asta?

 

PS: Oricum, felicitari pentru efortul despus.

Share this post


Link to post

Multumesc. Voi face asa:

Fac un sandwich din doua straturi de fonomin, bucatele mai mici, in jur de 20X20cm, poate chiar mai mici. Vad eu, ori le lipesc, ori le capsez. Apoi, voi lipi aceste bucati de tabla peretelui anti-foc cu antifon de-ala cauciucat, si daca nu merge cu el, sa incerc cu un silicon rezistent la temperatura. Si pun petice din astea pana acopar cat mai mult din perete. Apoi pe deasupra voi pune un fel de burete cauciucat cam de 5mm grosime cu o fatza de aluminiu, facut special sa reflecte caldura motorului. O rola de 5m lungime si jumate de metru latime de 26RON in Brico.

 

Acum nu pot face aceasta manevra deoarece fonomin-ul ala trebuie tratat ignifug, am gasit solutii sau saruri, nu sunt scumpe, numai ca nu prea am timp sa ajung sa cumpar.

 

De ce voi aplica aceasta metoda? Pai exista pentru viitorul model de Logan 16V un astfel de insonorizant, dar nu are fatza de aluminiu. E un carton mai tare si gros, si are un fel de fonomin pe partea care ajunge pe tabla. Numai ca pretul lui este de 4.5 milioane...

 

Asa ca voi mesteri singur.

Share this post


Link to post
exista pentru viitorul model de Logan 16V un astfel de insonorizant,

E identic cu cel de pe dci,doar ca lipseste acel aluminiu.Mare chestie nu face,adica nu reduce deloc zgomotul(eu unul asa am sesizat),in schimb ce e facut la interior mai ales daca e in strat gros,e sfant :D !

ps..fonominul ala la plafon l-ai pus degeaba,nu acolo e sursa de zgomot.trebuia sa pui ceva burete izopren,pentru izolare termica.oricum,bravo pentru eforturile depuse!

Share this post


Link to post

Dupa cum cita cineva mai sus din cele spuse pe site-ul meu, ma enerva zgomotul produs de ploaie pe tabla aia goala asa cum se vede in poze. Pentru aceasta am facut izolarea plafonului. Si iti spun sigur ca izolare termica exista, dar in rau :dizzy:

Si anume, acum cateva zile, a stat cat am fost la servici masina in soare plin. 9 ore. M-am urcat in ea, evident, caldura de mori. In 5 min am ajuns acasa. Am lasat masina la umbra, in fata curtii. Dupa o ora si jumatate, in masina era la fel de cald. Al naibii de cald. Acum incerc sa vad partea buna a lucrurilor. Poate va tine caldura si la iarna, desi nu m-am plans de frig asta-iarna.

As pune ceea ce ai zis tu, cu aluminiu, sa reflecte caldura, dar nu mai pot da plafonul jos pana nu gasesc imbecilele alea de cleme de la parasolar, ca data viitoare le scot bucati! Au un sistem de prindere exagerat de idiot.

 

PS si Offtopic: Mai oameni buni cu alte masini decat Dacie, mai terminati cu rautatea asta fata de Logan. Si cu aruncatul cu noroi. Stiu ca unii care si-au luat Logan cred ca si-au luat Mertz, dar nu toti sunt asa. E o masina ieftina si atat. Te duce fara griji din A in B intr-un confort acceptabil. La cat dai pe ea, atat ai. Si asta la ORICE masina, nu numai la Dacia.

Asa ca chill-out!

La toate masinile mai ieftine se pot aduce mici imbunatatiri, in loc sa ne prezentam fiecare ce am facut, ce putem face, si sa ne dam cu parerile, stam sa jignim si sa ne uitam stramb, ca are Dacie, ca are Kalos, etc... :thumbl:

Share this post


Link to post

Nu ne uitam stranb domnule, ne dam cu parerea ... fiecare are dreptul la propria opinie ... si mai mult decat atat, atunci cand e indreptatita si argumentata prin poze sau alte dovezi nu vad ce e rau in asta.

 

Nu cred ca a zis nimeni pana acum "Ce prost esti domle' ca ti-ai cumparat logan" din contra. Vezi topicul initiat de domnul Cristian_W - Logan DCi Vs. Cielo Std. LPG

Share this post


Link to post

Io-te peste ce-am dat!

 

Forum Logan

Share this post


Link to post

No Comment.

 

"Loganurile Politiei Vrancea au început sa dea rateuri07/08/2006

Autoturismele Dacia Logan date în folosinta politistilor vranceni, cu surle si trambite, în ultima perioada, au început deja sa dea rateuri. Ceea ce, la început, parea o dotare imperios necesara pentru Politie, data fiind uzura înaintata a parcului auto, acum nu mai este privita cu aceeasi ochi de oamenii în uniforma care au semnat de primire. Sute de autoturisme Dacia Logan, în marea lor parte din gama cea mai ieftina, au ajuns în dotarea inspectoratelor de politie din tara, printre care si în Vrancea, dupa ce mai-marii Ministerului Administratiei si Internelor au decis achizitionarea lor. Din nefericire, autoturismele au acuzat diverse defectiuni, punandu-i serios pe ganduri pe cei care le au în folosinta. Pe caldurile acestei veri, unii dintre politisti au constatat, cu stupoare, ca Dacia Logan Ambiance a IPJ prezenta defectiuni la sonda de temperatura, în timp ce altii au auzit zgomote necunoscute la motor. Alti politisti s-au crucit cand au vazut cum, dupa o rulare normala, cauciucurile erau pline de galme, anvelopele putand exploda în orice moment.

 

Conducerea IPJ Vrancea a recunoscut ca exista probleme cu unele dintre Logan-uri, însa a precizat ca masinile au fost duse imediat în service, pentru reparatii. Autoturismele Dacia Logan date în folosinta IPJ Vrancea au suferit urmatoarele reparatii: Dacia Logan Ambiance 1,4 MPI, aflata în dotarea Postului de politie Brosteni-luneta sparta si înlocuita prin asigurare facultativa; Dacia Logan aflata în dotarea Postului de Politie Campuri-zgomot la tacheti (înlocuire imediata); Dacia Logan aflata în dotarea Postului de Politie Golesti: defectiune la sonda de temperatura (remediere imediata); Dacia Logan aflata în dotarea Biroului de comunicatii si informatica-uzura pronuntata a anvelopelor fata (deformate; Dacia Logan aflata în dotarea Biroului Politiei Rurale Focsani-parbriz fisurat; Dacia Logan aflata în dotarea Postului de Politie Pufesti-lampa stanga spate sparta. Precizam ca în toate situatiile prezentate mai sus, vinovatia pentru producerea acestor defectiuni minore nu a apartinut politistilor care au în dotare si exploatare aceste autoturisme, se arata într-un comunicat al Biroului de presa din IPJ Vrancea. Cunoscute fiind aceste situatii, unii dintre politisti de la sate au ajuns sa prefere sa faca teren cu masinile personale, Logan-ul din dotare fiind folosit doar pentru prezenta la sedintele Inspectoratului de Politie Vrancea. "

 

Sursa: Gardianul

Share this post


Link to post

Din ce stiu eu provin din cateva loturi refuzate la export. Nu le-r fi refuzat aia degeaba ...

Share this post


Link to post

Si la 6500 de bucati cate au fost livrate la Politie, posibil sa mai apara cate una cu diverse... Galmele sunt singurul defect omniprezent, si eu l-am avut.

Da' lampa aia de pe spate cum s-o fi spart singura? Si parbrizul? Misteeer!

Share this post


Link to post
Dacia Logan aflata în dotarea Postului de Politie Campuri-zgomot la tacheti (înlocuire imediata);

Ce au inlocuit: tachetii sau masina? Si mie imi face la fel. :P

 

Alde capete de creta si-au inchipuit ca Loganele or sa fie la fel de bune ca si Vento-urile. =))

Sunt curios cum vor arata Loganele astea dupa 10 ani, comparativ cum aratau Vento-urile dupa aceeasi perioada. :) )

Share this post


Link to post

Ca sa nu mai zic de passaturi..In orice caz, nu par a fi belele mari, insa ele totusi exista si asa cum se plangeau oameni pe-aici ca la Cielo nou se asteptau mai mult, probabil ca la fel si capetele de creta sperau (pe buna dreptate) sa aiba la dispozitie o masina mai buna. Insa ce sa-i faci, la o masina "low-entry"..?

Share this post


Link to post

Partea nasoala e ca acum trebuie obligat detector prin satele patriei. Daca pana acum pe Galati-Tecuci vento-urile politiei aveau obligat detector (nu era productiv sa mearga pe acolo fara), Passat-urile nu aveau, oricum, acum tot drumul colcaie de Calare Sateasca (Pol. Rurala) si la fel arata si masina de Radar. Deci nu mai poti sa le deosebesti.

Share this post


Link to post

Am inteles ca e AWD. :D

Share this post


Link to post

Dric!

Share this post


Link to post

Nu e dric Mircea, ca nu are negru in gama de culori :D

 

Mie imi pare mai mult un furgon cu geamuri, precum Kangoo. In special cele doua usi de la spate sugereaza asta.

 

Parerea mea este ca va fi apreciat si cumparat de firme, in special de distributie, si apoi de cei care vor un "cruiser", pentru concedii.

 

Claz s-a grabit cu Zafira, cred ca Loganul Break e mai mare decat aia... :D

Share this post


Link to post

Daaaa, sa vezi cati cartofi, cata varza sau cati pepeni incap in aia! Judetele in care vor fi cumparate cu predilectie: Giurgiu, Arges, Olt, Telorman, Braila, Dambovita, Ilfov!

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...