Jump to content
Sign in to follow this  
sorin77

Bancp(r)ost Loveste Din Nou

Recommended Posts

am primit azi aceasta informatie pe mail si am verificat-o:

 

BancPost baga comisioane de administrare pentru cardurile/conturile de care nu mai stiti nimic si le-ati uitat deschise la ei inca din timpul facultatii la ei.

Recomadarea mea este sa mergeti repede si sa va inchideti conturile!!! ...chiar si asa o sa aveti surprize si sa va treziti ca datorati banii bancii.

Treaba se pare ca e legala din moment ce atiunci cand ati luat cardul ati semnat termeni si conditii generali care sunt la cheremul bancii si pot modifica ce vor muschii lor cand vor muschii lor.

:spumelagura:

Astfel Bancpost, a modificat comisioanele si a introdus o taxa de

5 lei/ luna pentru fiecare cont deschis/ card in cazul in care pe parcursul lunii NU se face rulaj in cont :shock: :shock: :shock: , respectiv

de 3.5 lei/luna daca se face rulaj.

 

Taxa e introdusa de cateva luni (nu stiu exact -azi am aflat de ea ) si la ea se adauga taxa de 1 leu/luna pt cei care doresc extras de cont trimis acasa prin posta.

 

In cazul in care contul/ cardul nu este folosit de mai multa vreme, taxa se percepe oricum, si daca nu sunt fonduri suficiente in cont, se intra pe minus, iar cei care datoreaza aceste sume sunt inregistrati la biroul de credite, din pricina caruia pot avea neplaceri la o eventuala cerere de creditare sau de deschidere de alt cont.

 

Contul/ cardul se pot inchide printr-o cerere completata la Bancpost, insotita de o chitanta recenta cu soldul cardului, de card si un act de identitate.

 

In cazul in care exista sume datorate, se completeaza un ordin de plata si se depun banii in cont.

Program Bancpost: L-V: 9-17

Se recomanda verificarea la o luna de la depunerea cererii de inchidere cont daca totul e ok, desi in mod normal se anunta cel in cauza prin telefon sau posta.

 

Informatii despre conturile voastre de la BancPost se pot afla direct sunand la 021.408.50.50

 

Sper ca sunt utile cuiva informatiile.

Share this post


Link to post

Am si eu cateva carduri pe care nu le-am mai folosit de ceva timp. Nu la banc post. Surpriza apare cand vrei sa iei un credit si constati ca ai ceva lei de platit la nu stiu ce banca. Figurezi ca dator la Biroul de Credit. A fost un reportaj si pe TV acum ceva timp. Sper sa nu ma trezesc in "datorii".. :mda:

Share this post


Link to post

In urma unui astfel de reportaj TV am luat eu la colindat bancile si mi-am inchis conturile/cardurile pe care nu le mai foloseam. BancPost-ul bineinteles ca se pregatea sa ma treaca pe lista neagra :-W ...cica imi trimisesera si avertizare acasa...probabil la Sighetu' Marmatiei, ca in Buc. n-am primit nimic...

Share this post


Link to post
Astfel Bancpost, a modificat comisioanele si a introdus o taxa de 5 lei/ luna pentru fiecare cont deschis/ card in cazul in care pe parcursul lunii NU se face rulaj in cont respectiv de 3.5 lei/luna daca se face rulaj.

Daca NU se face rulaj pe un anumit cont oricare ar fi el, NU se ia acel comision de 3.5 lei.

Share this post


Link to post

Mda, si eu am inchis acum ceva timp un card tot de teama datoriilor si Biroului de credite dar nu am primit niciun telefon.

 

Trebuie sa ma interesez tot eu? :wallbanger: ...sa astepte ei.

Share this post


Link to post

Organizarea este destul de proasta.

Ca sa nu aveti necazuri, va sfatuiesc sa faceti verificari.

Asta e.

Share this post


Link to post

Bine ca ai zis. Eu am card de salarii si cont deschis la ei cu care nu am mai avut treaba in ultimii 4 ani!!!

Share this post


Link to post

Atunci fuguta la ei, sa nu ai surprize :(

Share this post


Link to post

Bre, asta e un mail care circula mai demult, cand una din banci (ori BancPost, ori BCR) s-a hotarat sa bage chestia asta cu comisioanele pe conturi/carduri nefolosite de multa vreme (probabil la ideea vreunui directoras cu initiativa). Evident ca a iesit scandal, si au scos comunicat de presa in care au spus ca daca pe contul/cardul respectiv nu s-au facut tranzactii de mai mult de 6 luni, nu se aplica nici un comision/taxa.

Share this post


Link to post

Am avut si eu un card de salarii la BancPost pe care din fericire l-am lichidat acum vreo 2 ani cand am plecat de la respectivii, stiu ca au fost ceva probleme si atunci, din fericire am scapat de BancPost :mda:

Share this post


Link to post

Marite Desăvârşit, orice cont/card are o taxa anuala de intretinere. Chiar daca nu mai folosesti respectivul cont/card, ei isi trag taxa anuala, iar in momentul in care ajungi pe minus, guess what? :-W ti-o iei...singurii pe care i-am vazut sa faca ceva in sensul asta sunt cei de la RZB, care trec suspenda contul dupa o perioada de timp de neutilizare, si nu iti mai iau taxa anuala.

Share this post


Link to post

Ok. Eu am un card BCR de vreo 6 ani de zile facut, nefolosit de 5 ani, si sunt ok la biroul de credite (verificat in toamna anului trecut). So ? :)

Share this post


Link to post
Marite Desăvârşit, orice cont/card are o taxa anuala de intretinere. Chiar daca nu mai folosesti respectivul cont/card, ei isi trag taxa anuala, iar in momentul in care ajungi pe minus, guess what? :-W ti-o iei...singurii pe care i-am vazut sa faca ceva in sensul asta sunt cei de la RZB, care trec suspenda contul dupa o perioada de timp de neutilizare, si nu iti mai iau taxa anuala.

 

Wrong. Atat Transilvania cat si AlphaBank nu au nici un fel de comision pentru persoanele fizice.

 

0 - comision anual

0 - interogare sold la atm

0 - comision retragere numerar la atm-urile proprii (valabil doar pentru visa electron).

 

In plus, internet banking-ul este gratuit la alphabank iar la transilvania este 2.5lei.

Share this post


Link to post

Colega, nu am luat la rand toate bancile si, culmea, nici nu detin adevarul absolut deci s-ar putea ;) sa ai dreptate...

Share this post


Link to post

Hă-hăă, să fiţi voi sănătoşi! Mie BRD mi-a tras-o încă de acum 1 an (februarie 2006, mai exact).

Pe scurt, povestea a fost cam aşa. Mă duc la BCR să fac un credit. Surpiză, sunt în Biroul de Credit cu suma de 1 RON. Exact, 1 RON. Singurele bănci cu care avusesem de a face la viaţa mea au fost BCR şi BRD. Cei de la BCR îmi spun că de la ei sunt curat, aşa că merg la BRD, unde aveam un card de credit, pe care însă nu-l foloseam, îl ţineam pentru situaţii de avarie, fiind permanent cu câţiva RON pe plus.

După investigaţii complexe şi poveşti întortocheate am reuşit să descifrez misterul, aşa că vă spun tabloul final al poveştii:

Cu 2-3 ani înainte am luat ceva de la Carrefour, cu un credit pe 1 an la BRD. Am terminat creditul bine-mersi şi mi-am văzut de viaţă. În primăvara lui 2005 BRD a început să perceapă comisioane pentru conturile curente. Abia în februarie 2006 am aflat şi eu că aveam un cont curent la ei, că găina căreia i-am achitat ultima rată nu mi-a închis şi contul curent (deşi n-am cerut în mod expres acest lucru, dar nici n-am solicitat să am un cont curent deschis la ei, f...ui în muma lor!!). Buun! În toamna lui 2006 BRD a creat în spatele tuturor conturilor de card un cont curent, iar pentru clienţii care aveau şi card şi cont curent au "lipit" conturile. Cum eu aveam cont de card (datorită cardului de credit) şi aveam şi cont curent (dar de care nu ştiam), băieţii mi le-au lipit. În momentul ăla contul curent a dat de bani în contul de card şi a început să sugă comisioane din urmă, pe 7-8 luni. De fapt, au supt de la mine tot ce era "pe plus", apoi au supt de la ei, intrând în credit. Şi ca distracţia să fie completă, din acelaşi moment am încetat să mai primesc prin poştă extrasul lunar de plată. La vremea respectivă nu m-am impacientat, ştiind că nu am efectuat tranzacţii cu cardul şi că soldul meu e "pe plus". Tot ulterior, am aflat că la momentul unificării celor două conturi sistemul informatic mi-a pierdut din adresă numărul apartamentului, aşa că extrasele de cont de aia nu mai veniseră. Deci de prin octombrie 2005 soldul meu mergea liniştit tot spre zero, apoi spre minus, lună de lună, că deh... aveam cont curent, aveam valoare... Şi uite aşa s-a făcut februarie 2006, când am aflat că sunt în Biroul de credit cu 1 RON (nu mai zic să ajunsesem în Biroul de Credit pentru neplată de comisioane, nu de rate - ceea ce nu avea voie să se întâmple) pentru că rămăsesem cu un nenorocit de cont curent deschis la ei, care a găsit de unde să sugă bani şi să mă scoată pe mine dator. Am rezolvat-o la vremea respectivă cu ceva scandal, mai puţin decât mă aşteptam. De atunci am încheiat orice formă de colaborare cu BRD. Refuz să le mai calc pragul. Nici măcar pentru un banal schimb valutar nu mai intru la ei.

Aşa că, dacă nu vreţi senzaţii tari, închideţi-vă conturile curente şi cardurile pe unde le mai aveţi, pentru că asta e tendinţa băncilor, de a trăi din comisioane, de vreme ce dobânzile sunt din ce în ce mai mici. În amintesc că nu la multă vreme după povestea mea BCR a avut aceeaşi intenţie, dar a renunţat foarte repede. Nu ştiu ce alte bănci mai practică genul ăsta de măgărie, dar cazul meu dovedeşte că ... trăim în România şi asta ne ocupă tot timpul :) ) .

Share this post


Link to post
Ok. Eu am un card BCR de vreo 6 ani de zile facut, nefolosit de 5 ani, si sunt ok la biroul de credite (verificat in toamna anului trecut). So ? :)

Atentie mare cu cardurile la BCR. Si eu aveam un card la ei care se reinnoia din 2 in 2 ani dar pe care nu l-am mai folosit de exact 2 ani (ar fi expirat in Ian 2007). Cardul era VISA debit doar in lei si doar in tara. Din motivele discutate in posturile de mai sus am demarat procedurile de a renunta la card si mai ales la conturile atasate lui. Deoarece programul meu de lucru coincide :D (in mod ciudat...) cu al BCR-ului nu am putut merge in timpul saptamanii asa ca m-am dus sambata. O doamna amabila m-a informat ca sambata nu se poate vedea soldul in sistem astfel ca m-a indrumat spre bancomat sa scot un extras de cont sa vedem care e situatia. La bancomat insa primesc mesaj "fonduri insuficiente" astfel ca ma impacientez (inseamna ca deja eram pe minus). Ma duc inapoi la d-na cu pricina care imi spune ca ea imi anuleaza cardul dar ca trebuie sa sun la un tel. luni sa aflu cati bani mai trebuie sa depun si mai ales in ce cont IBAN. Luni dupa cateva telefoane reusesc sa aflu soldul care era 90.000 ROL pe PLUS insa. Am aflat si explicati care este ca BCR solicita la cardul meu o suma minima de 100.000 ROL care sa stea pe card. Or eu scazusem sub astfel incat nu a putut sa imi dea nici macar extras :shock: (ma intreb atunci pentru ce tineau banii acolo daca nu pentru taxe si comisioane, mai ales ca deja luasera ceva de ajunsesem sub 100.000 ROL). La solicitarea mea de a imi inchide si contul curent mi s-a raspuns ca mai intai trebuie sa retrag banii. Dupa ceva vreme am reusit sa ajung din nou la BCR tot sambata. Am aflat insa ca nu pot retrage banii de pe cont de card sambata. Totusi am avut ideea de a semna o hartie prin care am donat :scarpin: bancii banii din cont inchizand astfel contul. Am si intrebat ce s-ar intampla daca nu as inchide contul si mi s-a spus ca ma costa 30.000 ROL pe an administrare cont (deci cu cei 90.000 ROL ai mei puteam supravietui 3 ani teoretic pana sa intru in Biroul de Credite - daca nu se majorau comisioanele).

Am patit ceva similar cu BRD unde am avut un cont curent in $ unde a trebuit sa depun 50$ ca sa il deschid. Nu l-am folosit niciodata iar cand l-am lichidat peste 3-4 ani am retras 39$.

Deci atentie mare pe unde va deschideti conturi. Treceti pe acolo macar o data pe an sau inchideti-le daca nu le folositi.

TRUST ME :D

Share this post


Link to post

99% off-topic: Cica daca vezi un bancher aruncadu-se pe fereastra, arunca-te dupa el pentru ca SIGUR e ceva de castigat. :spumelagura:

Banca nu pierde niciodata.

Share this post


Link to post

@Vijelia fi atentA la bancu asta :o fftopic:

Samuel, evreul, se duce la Banca Israeliana.

- Buna ziua, Samuel, il saluta respectuos angajatul bancii.

- Buna ziua. Am venit sa solicit un credit de 1 dolar.

- 1 dolar?? Dar, Samuel, iti retrag aceasta suma din oricare cont de-al tau, fara nicio problema.

- Nu, eu vreau un credit de 1 dolar, suma pe care o rambursez intr-o luna. Daca nu-mi dai creditul, Samuel retrage de la voi toti banii, toate bijuteriile, retag totul.

- Dar, Samuel... Bine, daca vrei acest credit, ti-l dam. Uite hartiile pe care trebuie sa le semnezi.

- Care este dobanda?

- 3 la suta pe luna.

- OK, dar vreau sa-mi las BMW-ul garantie.

- Nu, Samuel, nu este nevoie. Conturile pe care le ai sunt garantia suficienta.

- Daca nu-mi luati drept garantie BMW-ul, eu retrag toti banii de la voi, bijuteriile, tot.

- OK, Samuel, puteti lasa BMW-ul personal drept garantie, timp de 30 de zile, in parcarea subterana a Bancii.

- Perfect!

Samuel se duce fericit acasa si-i spune sotiei sale:

- Ruth, Ruth, putem pleca linistiti in concediu, am facut rost de parcare cu 1,03 $ o luna intreaga! =))

Edited by sorin77

Share this post


Link to post

:o fftopic:

@Vijelia fi atent la bancu sta :o fftopic: Samuel, evreul, se duce la Banca Israeliana...
Sorine, fusei atentA! :-W Toata lumea stie ca evreii-s "peste" banci si la propriu si la figurat.

Share this post


Link to post

Photoi, asa am si eu un card nenorocit la BCR pe care nu l-am mai folosit de un an si jumatate, de cand nu mai sunt student la Iasi, si care oricum era aproape zero. Sa nu ma trezesc cu ceva datorii. Cardul mai este valabil o luna-doua.

Mai am o problema: am facut card la Finans-Bank Iasi tot acum vreun an si jumatate, prin luna mai, daca nu ma insel, adica am completat formularul. Prin octombrie-noiembrie (foarte prompti, intr-adevar, nici nu mai tineam minte) ma suna de la Iasi ca sa vin sa-mi ridic cardul."Vin saptamana asta blabla" (nu ma duceam la Iasi pentru atata lucru, n-aveam nevoie de el). Ma mai suna dupa vreo luna, ii explic aleia ca n-am cum sa ajung in timp util si sa mi-l mai tina, etc (am mai fost o singura data la Iasi, acum cateva luni, numai de card n-aveam timp) si nu m-au mai sunat de atunci. Posibil sa am probleme si de la astia, desi eu nici n-am ridicat cardul macar?

Share this post


Link to post

E adevarata treaba cu comisionul .A sunat un coleg care avea card la ei pe care primea bursa acum ceva timp si are datorii acum la respectiva banca ( Banc Prost)!Nesimtire pe fata !Dar e romania ( cu r mic)!

Share this post


Link to post

Trebuie tinut cont ca patronii sunt greci. N-au nici un scrupul cand e vorba de bani.

Share this post


Link to post

Nu-i vorba de patronat, astea sunt afacerile...mai ciupesc de la mine un RON, de la altul alt RON...si tot asa...

Share this post


Link to post

Nu tine de natie aici. Cred ca si austriecii si francezii si oricare altii sunt la fel. Au ajuns intr-o tara profitabila si unde mai poti pune un *comision mic ascuns e bine.

 

 

 

*nu e vrajeală

Share this post


Link to post
E adevarata treaba cu comisionul .A sunat un coleg care avea card la ei pe care primea bursa acum ceva timp si are datorii acum la respectiva banca ( Banc Prost)!Nesimtire pe fata !Dar e romania ( cu r mic)!

Nu e nesimtire, e o decizie legala si contractuala. Mai degraba e nesimtit cineva care isi lasa conturi deschise pe la bancile cu care au lucrat angajatorii si pe urma se mira de e scos dator: fiindca nu a cerut inchiderea contului si fiindca banca administreaza acel cont chiar daca rulajul este 0 lei si 0 bani.

Mai interesant ar fi daca toata lumea ar sti ca nu exista card fara cont si ca odata cardul nefolosit nu inseamna ca respectivul cont s-a inchis asa, de la sine.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...