Jump to content
Sign in to follow this  
ageana

Munca De Birou

Recommended Posts

Salutare

In ultima vreme pur si simplu nu imi mai suport locul de munca. Mi s-a luat sa stau la un nenorocit de birou toata ziua si sa fac aproximativ aceleasi lucruri zilnic. :uff:

Nu stiu, vreau ceva diferit. Mi-ar placea un loc de munca la care ar trebui sa fac plimbari prin tara luuuungi si dese. Poate mi s-ar potrivi meseria de sofer (dar nu de TIR).

Dati-mi si mie sfaturi, ce loc de munca ar indeplini aceste conditii?

Si mai am o curiozitate: sunt persoane carora le place munca de birou?

Si eu credeam ca o sa-mi placa la inceput dar nu e asa. Ma gandeam eu: "caldurica, efort fizic=0, mai pot trage chiulu`, deci totul e okay". Ei bine, dupa 6 luni deja ma simt PLICTISIT IN DRACI. Abia astept sa mai fac o iesire ceva pe la munte, sa ma plimb cateva sute de km cu masina si sa ma relaxez, sa ascult o muzichie etc. =((

 

Va multumesc .

Share this post


Link to post

Pai sa stii ca nu esti singurul cu munca de birou caruia nu-i place sa stea in acelasi loc insa ai WE in care chiar poti face si km si alte activitati fizice!!...Sofer e fain insa nu stiu cat o sa rezisti..Mi-e teama ca nu-i chiar atat de usor!!...

Share this post


Link to post

Pai, ca sa primesti niste sfaturi pertinente, tre' sa spui si ce stii sa faci, la ce te pricepi :)

 

Sofatul si atat inseamna sofer pentru o firma de curierat, o firma de distributie, lucruri de genul asta. Nu e prea mult salariul, inseamna termene si ore pana la care trebuie sa ajungi la destinatie, etc.

Share this post


Link to post

Sofatul este intr-un fel munca de birou. Doar ca iei amenzi ca se misca prea repede biroul. =))

Share this post


Link to post

Asta e problema, ca soferii nu prea sunt platiti bine.

De fapt, cea mai buna meserie pt. mine ar fi miliardar in dolari, astfel m-as putea plimb arelaxat cat as vrea :)

Share this post


Link to post

Si mie mi s-a urit de birou, mai ales ca am avut mai demult o perioada, vreo 4 ani, in care am bagat delegatii prin tara, aprox 10 luni pe an...eheeee, ce vremuri :(

Share this post


Link to post

Depinde de firma sau institutie. Soferii de la locul meu de munca, au curse interurbane, si au o diurna de 36 RON pe zi, si in general pleaca 4 zile pe saptamana. Chiar daca au mai putin de 12 ore, oricum incaseaza diurna. Si, in general, nu dureaza mai mult de 4-5 ore, o cursa.

 

Oarecum :o fftopic: Zilele trecute mi s-a oferit sansa sa fac scoala de soferi de camioane, gratuit, in cadrul unui liceu cu profil auto. Nu voi profesa in veci meseria asta, dar am tot visat sa devin sofer de tir :D Cred ca voi onora oferta, macar asa, ca sa manevrez un camion, in scoala, si sa fie si un C in permisul meu :)

Share this post


Link to post

Bine meseria aia cu miliardele ar fi universal acceptata..Eu bag seama ca nu munca de birou iti displace ci munca in generel :D ..Apopos ia ca am ceva de munca!!

Share this post


Link to post

Nu e vorba ca nu imi place munca (dar nici excesiv nu imi place), doar ca e PLICTISITOARE!

Share this post


Link to post

atunci cere mai mult de munca...

Share this post


Link to post
"caldurica, efort fizic=0, mai pot trage chiulu`, deci totul e okay".

Nu cred ca vrei sa renunti la toate doar pentru simplu fapt ca te-ai plictisit. Ce sa mai zica cei care au program de 12 pana la 14 ore pe zi?! Meseria de sofer poate fii placuta la inceput, insa cu timpul devine epuizanta din toate punctele de vedere si nici nu prea e bine platita.

Share this post


Link to post

Nu vreau sa incep sa depan amintiri acum si sa devin nostalgica. Insa credeti-ma pe cuvant ca munca de birou isi are avantajele ei. 2 ani de zile am stat pe drumuri, inainte de asta avand un serviciu care presupunea tot munca de birou. Satula fiind, mi'am luat calea drumului. E adevarat, avea avantajele lui si serviciul asta, am ramas cu niste amintiri placute, banii insa s-au dus si mereu cand imi aduc aminte de perioada aia imi aduc aminte si de o replica dintr-un film a unui tip "In sfarsit ajung si eu la Paris si APUC SA VAD PARISUL!". Pentru ca de multe ori munceam zile-n sir, ajungeam in locuri superbe si aveam de ales intre a manca, a dormi sau a ne face necesitatile fiziologice pentru ca nu era timp de toate. Sarbatori-nu, zile de nastere -nu, weekendurile ratate, cam orice ocazie anulata sau amanata. Si orice-ar zice cine-ar zice pe lumea asta, distanta si timpul petrecut departe de cei dragi... Te autoexcluzi practic si ajungi sa fii un strain in casa ta, in familia ta, in cercul de prieteni si eu una raman la parerea mea ca nu-i nicaieri ca acasa, acasa fiind unde ti-e sufletul, nu unde-s 4 pereti.

O slujba de genul asta se potriveste cel mai bine unui lup singuratic, fara familie, fara nimic de care sa-l doara capul ca lasa in spate. Bine, unii sunt obligati intr-un fel s-o apuce pe meleaguri straine din cauza banilor, evident. Dar daca aveti o slujba bine platita la birou, din care va puteti duce un trai decent, plictiseala se poate alunga cu un week-end cu prietenii petrecut undeva, o vacanta intr-o tara mai exotica. E adevarat, imi aduc acum aminte cu mare placere de anumite momente care n-ar fi existat altfel, dar pe termen lung are multe dezavantaje. Parerea mea :)

Edited by Lapona Antigel

Share this post


Link to post

Idem! :mrgreen:

Share this post


Link to post

@ageana Pana la urma te poti plictisi orice ai lucra. Cu ani in urma, in facultate, am facut si eu pe soferul interurban. La inceput am fost foarte entuziasmat, toate bune si frumoase, am vazut aproape toata tara, distractii prin delegatii etc. Dar iti va displacea si tie cand vei conduce sute de km noaptea cu toti pasagerii dormind, cu grija sa nu adormi si tu. Traseele vor ajunge sa se repete si te vei plictisi de ele. Apoi am trecut la deplasari in capitala si imprejurimi si dupa cateva luni deja mi se acrise de aglomeratie si parteneri de trafic imbecili. Acum lucrez la birou, static, uneori mi se pare frustrant dar avantajul ca activez in domeniul in care sunt calificat si care imi si place este incontestabil. Tu inca nu ti-ai gasit vocatia, mai experimenteaza.

Share this post


Link to post

Aha, poate de asta. Eu alternez munca de birou cu munca de teren asa ca nu prea am ocazia sa ma plang. Nici eu nu mi-am gasit inca vocatia, insa in mod sigur nu voi apuca contabilitatea, pe care ma imping ai mei de la spate sa o fac.

Nu te opreste nimeni sa cauti altceva, trebuie sa cauti un compromis intre a-ti placea si a fi multumit de cat esti platit. Ce muncesti acum oricum da bine pe cartea de munca, toti oricum cer experienta in ziua de azi.

Nu salariul este criteriul cel mai important in alegerea unui loc de munca, cel mult doar temporar, ci sa-ti placa ceea ce faci. In general daca ceva iti iese, ajunge sa-ti placa, desi te vei satura la un moment dat.

Si eu dupa ce termin facultatea, la vara, voi cauta altceva, intrucat sunt deja plafonat. Momentan am si licenta. :(

Share this post


Link to post

Nu sofer!!! Am facut chestia asta, trebuie sa recunosc doar in Bucuresti, dar dupa 6 luni e oribil.

Share this post


Link to post

Sofer ... nu!

 

2 ani de zile am lucrat la birou ... in turism. Aproape in fiecare zi plecam undeva cu patronul. Nu avea importanta unde, chiar si pana la metro, numai sa scap de birou.

 

La locul actual de munca (fac masuratori topo pe santiere) sunt plecat in deplasari prin tara 2 saptamani din 4. Cat nu sunt plecat, o fac pe soferul pe la birou (prin tara sau prin oras). Vreau sa-ti spun ca este super. Cum ajung la birou abia astept cineva sa-mi spuna "azi trebuie sa pleci acolo ...".

 

Trebuie intr-un fel sa le combini. Nu e bine nici sa fii sofer tot timpul. Te ajunge oboseala ;) , iar sa fii sofer de tir :) ) ... e foarte greu. Sa fii la o firma de curierat, idem (trebuie sa ajungi la destinatie la nu stiu ce ora si asa mai departe).

 

Si mai depinde foarte mult pe ce masina faci cursele. Daca iti da un papuc ... :) ) sau mai stiu eu ce rabla ... mai bine nu :)

 

Stii vb aia ... "ai grija ce-ti doresti ca s-ar putea indeplini".

Share this post


Link to post

@CieloFan: tocmai de asta vroiam mai mult sa conduc.

La servici mai prind cate o cursa prin oras, dar pana acum nici una interurbana, sa ma plimb si eu in voie. Si cum masina e o alfa 147 2005 (fie ea si JTD) imi plac plimbarile astea mai mult ca orice.

Fac aproape zilnic o tura pana la un service, pana la un colaborator, pana la Metro etc.

Treaba e ca in firma mai e un tip responsabil tocmai cu chestii d-astea (achizitii si alte drumuri cu masina). A prins (lucky bastard) si o cursa pana la Brasov acum cateva zile (si cu o alfa 156 benzina, 6 trepte)... As fi bagat eu motorina, numai sa ma fi dus eu. Cred ca o sa-i fur cumva postul tipului asta > :)

Si eu tot la fel sunt, abia astept sa primesc "telefonul magic" sa mai fac o tura, si sa mai ies din birou.

 

Numai bine!

Edited by ageana

Share this post


Link to post

Tocmai de asta am zis ... conteaza foarte mult masina :D

Si eu vroiam acum 1 an exact ce vrei si tu acum ... si anume, sa fiu sofer. In schimb am gasit locul asta de munca unde combin utilul cu placutul.

 

De cand sunt la firma am condus multe masini misto :D . Masina pe care am facut 3-4000 de km este un Megane de care sunt super incantat. Am uitat sa precizez ca in toate deplasarile plec cu masina de servici :D fara sofer. Este o nebunie.

Share this post


Link to post
Nu e vorba ca nu imi place munca (dar nici excesiv nu imi place), doar ca e PLICTISITOARE!

 

Nu cred ca s-a nascut inca cineva caruia sa-i placa sa munceasca. Ca sunt activitati pe care unii le fac si castiga bani din asta, a nu se confunda cu munca.

1. Munca inseamna sa fii sofer, zidar, rigipsar, proiectant etc salariat, sa ai deadlinuri care se scurteaza anormal de mult, sefi ticniti care te fac de rahat de cate ori au ocazia, salariu prost si ulcer. Cam asta inseamna munca. Si nu are cum sa placa nimanui. Iar acasa esti sictirit numai la gandul ca maine o iei de la capat.

2. Daca ai o slujba buna, te duci cu placere la serviciu sau la firma ta, colegi sau parteneri normali, sefi care te asculta cand ai nevoie si pauza de masa, se cheama activitate. Adica esti un om activ si plin de energie (zic apropiatii). Acasa esti simpatic, pari odihnit etc.

Eu am trecut prin toate aceste situatii, unele si mai de kko, iar acum se cheama ca prestez o activitate bine platita. Ceea ce e bine. Tot la birou, chiar daca am facut santier destul si credeam ca o sa ma sufoc in birou. Deci acum nu mai "muncesc", ci am "o activitate" in domeniul meu ca specialist. Si ma duc de placere la birou.

 

Cea mai dinamica si frumoasa slujba pe care am avut-o a fost de profesor de geografie, 3 ani. Copiii sunt extraordinari... Plus concediile platite de 70 zile (vacanta de vara) care nu pot fi inlocuite cu nimic! Nici macar cu milionul acela. :)

Edited by Moshu

Share this post


Link to post

Postul meu implica, printre altele, si deplasarea de la un sediul la altul al firmei. Ei bine, daca la inceput mi se parea ok acum evit cat pot de mult sa mai plec din birou. Intr-o prima etapa m-am gandit si eu ca ar fi bine sa nu stau toata ziua la birou, ca ma mai plimb. Dar cum plimbarile insemna numai mers cu masina prin Bucuresti mi-a trecut repede cheful de iesit. Chiar daca (,) conditiile de deplasare cu masina nu-s tocmai rele (masina are servodirectie si aer conditionat si e relativ noua, nu cred ca are 2 ani) mai bine ma lipsesc. E suficient ca trebuie sa merg cu ea cand vin si cand plec de la serviciu pentru ca si asa imi blestem zilele ca prind taman orele de varf si imi ia (in medie) cam o ora si un sfert sa fac apoximativ 8-9 km. Mai repede ajung cu metroul. Sa nu mai vorbesc de zilele cand ploua si atunci brusc la ora si un sfert se mai adauga inca 45 de minute pe putin.

 

La birou, pe de alta parte, e alta viata. Stai linistit in scaun, iti vezi de problemele tale, mai glumesti cu colegii, iar timpul care il pierdeai pe drum poti sa-l folosesti pentru a mai rezolva o parte din probleme, pentru a testa ceva nou, etc.

 

A... si sa nu uit. Cea mai frumoasa parte a vietii de sofer e sa ajungi unde ai nevoie si sa cauti loc de parcare. Sa te invarti 20 de minute si sa nu gasesti nici un loc liber. Sublim, ce pot sa zic...

 

Stii, asta seama cu fabula aceea cu magarul care se credea oropsit. Cica era un magar care era nemultumit de traiul lui. Si se duce magarul la Dumnezeu si ii povesteste cum toata ziua stapanul ii pune in spate greutati mari si ca nu e corect ca el sa munceasca atat de mult si da drept exemplu calul care dupa parerea lui nu facea mai nimc. Si atunci Dumnezeu il face cal. Magarul bururos nevoie mare statea in ograda si cand il vede stapanul il ia si il inhama la caruta care era si mai grea decat ce ducea el in spinare. Si in timp ce mergea mai lua si niscaiva bice pe spinare. Azi asa, maine asa, magarul nemultumit de tratament se duce iar la Dumnezeu. Si Ii povesteste cum ca viata de cal nu e buna pentru el, ca il doare spatele de la atatea bice primite, ca pielea i s-a tocit de la hamuri, ca il dor dintii de la capastru etc si de data asta il da pe caine drept exemplu. Si atunci Dumnezeu il face caine. Magarul din nou bucuros alerga prin ograda. Cand stapanul il vede liber il ia imediat si ii pune lantul de gat si ii mai da si un picior sa nu mai latre. In plus seara statea afara in ploaie, frig, etc. Nici mancare nu prea primea decat ce mai ramanea de pe la stapan. Si iar se duce magarul la Dumnezeu sa se planga, ca el nu poate sta tot timpul afara, ca ii e frig, ca nu vrea sa fie lovit de stapan, ca nu ii convine lantul si ca mai bine il face la loc magar. Si Dumnezeu l-a facut magar la loc.

 

Deci ai grija ce-ti doresti ca se poate indeplini. Cred ca e aproape imposibil sa gasesti un job ideal. Sa nu fii deloc presat de deadline-uri, sa ai sefi intelegatori, sa mai si iesi din cand in cand, sa ai colegi de treaba, sa faci ceva nou in fiecare zi si, bineinteles, sa ai un salariu mare. Asa ceva nu prea cred ca se poate.

 

Nici macar meseria de miliardar in dolari nu ar fi prea usoara. Numai cate ganduri negre ti-ar da hotii, apoi ar trebui sa fii tot timpul cu ochii in patru sa nu te fure careva, ar trebui sa suporti pe toti cei care vin sa-ti ceara favoruri, etc. Nu cred ca e prea placut sa nu poti merge relaxat pe strada, sa stai tot tipul cu body-guarzi dupa tine, sa te fotografieze ziaristii si daca te duci la wc (pentru deh, odata cu miliardele vine invariabil si faima), etc.

 

Parerea mea e sa vezi partea plina a paharului si lucurile bune la postul actual si daca vrei sa iti schimbi job-ul sa analizezi foarte bine inainte toate aspectele. Nu de alta, dar la fiecare shimbare esti tentat sa vezi numai partile bune si sa treci prea repede cu vederea aspectele negative. Abia cand ai ajuns acolo si entuziasmul s-a mai domolit observi si celelalte laturi si exista oricand riscul de a "cadea din lac in put".

 

Succes.

Edited by bogdan_o

Share this post


Link to post

Eu am cea mai tare meserie se pare, navigator. Bine platita, dar as munci oricand pe uscat pentru jumate din salariu. Doar ce am venit dupa ceva timp, si vreau sa zic ca vreau munca de birou, si la 6 seara, sau cat o fi,sa vin acasa. Dar... unde gasesc eu munca la uscat bine platita, trebuie casa, masina, mobila, etc.

Cel mai bine e sa fii aproape miliardar, ca sa nu devii faimos, daca esti miliardar esti faimos, eu vreau 999 999 999 :P

Share this post


Link to post
Salutare

In ultima vreme pur si simplu nu imi mai suport locul de munca. Mi s-a luat sa stau la un nenorocit de birou toata ziua si sa fac aproximativ aceleasi lucruri zilnic. :uff:

Păi ştiu şi eu? Dacă tot eşti din Piteşti, încearcă o afacere (bişniţă) micuţă cu piese de Logan. Ah, stai, că faci deja asta! :D

Share this post


Link to post

=)) Deh dom`le, ca fiecare, mai scot un ban de shaorma :D

Acum incerc o noua modalitate de automativatie: cand mi se ia de munca de birou, ma duc prin hala de productie, si cand vad operatorii cu mainile murdare, transpirand, cu pauze fixe etc. imi vine brusc o pofta de stat la birou de nu se poate. Totusi, sper sa prind mai multe plimbarele.

Edited by ageana

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...