Jump to content
Sign in to follow this  
cristi_vb

Matiz Vs. Logan 1.4

Recommended Posts

Acum cateva zile am facut fara sa vreau o cursa cu un logan. Eram noaptea pe o sosea cu doua benzi pe sens. Pe banda de langa axul drumului un logan care mergea cam cu 80. Eu mergeam cam cu 90. Am ajuns in spatele lui si i-am dat un flash sa se dea mai pe dreapta. S-a dat la o parte si cand a vazut ca e un matiz a inceput sa accelereze. Eu m-am enervat, am redus din 5 in 4 si pe la 135 km/h l-am depsit, la 145 era deja in urma mea :lavolan: . Am mai accelerat pana la 150 si apoi am revenit la 90 . Cel cu loganul cand a trecut pe langa mine a redus mi-a facut semn cu avariile si m-a salutat. Intrebarea mea e daca matizul chiar face loganul de 1.4 sau nu i-a dat el in ea cum trebuie

Share this post


Link to post

Eu vreau doar sa mai vad pareri despre o eventuala confruntare dintre un matiz si un logan nu ca as fi eu vreun viteaz. Adica chestii legate de putere- greutate, demaraj. Parerea mea e ca la demaraj de pe loc e mai tare matizul dar nu stiu cat poate sa-i tina piept.

Share this post


Link to post

Conform CarTest, Matiz pierde la liniuta in fata Loganului de 1.4 (dar nu cu mult); iar Logan de 1.6 le bate mai detasat (1 secunda si ceva). Curbele de acceleratie sunt apropiate, dar (normal) difera viteza maxima.

Share this post


Link to post

Iti zic eu ca nu a stiut el "sa-i dea"...

Share this post


Link to post

Figiderul duce pana la 180-190, deci ala nu s-a simtit in stare emotional sa te depaseasca sau si-a dat seama ca produsul romanesc e pasibil de rupere bileleta, blocare ax volan sau alta nebunie si nu a vrut sa riste. Si eu am trecut de multe frigidere care - in momentul cand au vazut ca sunt pe cale sa fie depasite de un amarat de Matiz- au inceput sa accelereze. Pe mine pana la 150-155 nu m-a luat nici un frigider.

Share this post


Link to post

Sa fim seriosi, in primul rand LGN 1.4 MPI nu prinde 180-190km/h decit tractat de un X5 (vit maxima constructiva este de 162km/h). Oricum LGN este mai rapid ca Matiz.

Lucian explica si tu sa inteleaga lumea: "Pe mine pina la 150-155 nu m-a luat nici un frigider." Adica te-a luat numai dupa 200km/h :shock:

Share this post


Link to post

E foarte logic ca un Logan sa "ia" Matizul. Pe 500 de metri insa se poate sa fie invers, insa cilindrul ala in plus isi spune cuvantul, dovada fiind viteza maxima mai mare.

Clio-ul meu a ajuns la maxim 180 de km la ora pe ceas, poate as fi ajuns la 190 singur in masina si cu mari sfortari, dar asta dupa 2 covrigi. Loganul de 1.4 cel putin e inferior la performante. La Clio viteza maxima constructiva e 170.

La Matiz n-a prea vazut nimeni mai mult de 160 la ora pe ceas.

Share this post


Link to post

Maty ajunge la 160 km/h cu benzina buna,fara catalizator, dar chinuit.

post-3608-1167029162_thumb.jpg

Edited by Mircea

Share this post


Link to post
Lucian explica si tu sa inteleaga lumea: "Pe mine pina la 150-155 nu m-a luat nici un frigider." Adica te-a luat numai dupa 200km/h :shock:

 

Nu, la intreceri ii dau 150-155 (cat e limita bunului simt) si daca logan trece de viteza aia, bine, eu mai tare nu ii dau. Max am prins 158 (pe ceasul masinii- nush cat real)- nu era intrecere, dor ceva inconstienta- no offence 4 others  <img src= "> . Mai stiu mai multi posesori de frigider care spun ca au prins 170-180-190- eu ce sa cred?! Le spun: bey, ce masini tari ! si gata, ca imi sar in cap, ca limuzinele lor sport is cele mai tari.

 

"Maty ajunge la 160 km/h cu benzina buna,fara catalizator, dar chinuit."

 

Ajunge cu catalizator, cu o benzina normala (lukoil aveam atunci cand am prins 158- nu i-am mai dat ca mai erau 2 oameni cu mine si...). Deloc chinuit- dar motorul se aude pregnant, la fel si sunetul vantului in habitaclu. Insa pe sosea buna, 130-140 nu e viteza mare pt Matiz !

Share this post


Link to post

eu nu pot sa cred ca un cazan ca Loganul prinde 190 km/h, doar pe bord cu o mare eroare, altfel nu cred. Pai eu am masina de 136 de cai putere si prind 200 cu greutate destul de mare, cel putin la 190 ajung destul de greu. Dar in plus de asta masina mea are aerodinamica mai buna, sta mai bine pe sosea, etc, etc. nu exista termen de comparatie. Si totusi cica Loganul prinde 190, pai atunci a mea prinde 280, dar mi-e mie frica sa-i dau. Am prins 210 km/h, dar pur si simplu nu mai mergea, era podea de ceva timp si era si putin vale sa fiu cinstit.

Share this post


Link to post

:o fftopic:

Man, tu te pui cu o masina de conceptie by reno din 2004? Pai aia e supertehnologie, BMW nici nu viseaza la asa ceva. Data viitoare cand te flash-uieste un logan, sa te dai rapid la o parte, ca sa aiaba si ei ce povesti la gura-casca faptul ca a trecut in viteza pe langa un BMW !!! As zice sa te dai la o parte din cauza eventualelor piese care ar zbura de pe logan, nu de alta, dar e riscant sa mergi langa unul, ca are magnet pe bara din spate sa-si adune piesele (mai are un electromagnet pe bara din fata sa se prinda de masini mai bengoase).

 

:ontopic:

Am auzit destule povesti cu frigidere care prind viteze fenomentale, su supersoferi care fac manevre de-ti sta mintea-n loc... Sincer- mi-e lehamite de astfel de povesti- aveam 170 la ora si mai aveam pedala... etc. La ce s-o fi gandit omul ala cand a initiat topicul? :D Matiz e clar mai rapid in prima parte a cursei, dupa care frigideru' recupereaza pe baza inertiei. Ce mare branza...

Share this post


Link to post

Stimabile Lucian, ala care a mers cu LGN cu 170 are tot atatea celule cenusii ca si ala cu 160 cu MTZ. Eu personal nu am incercat mai mult de 160 cu LGN.

Nu incerca sa mai dai explicatii ca nu te pricepi. Inertia nu are nici-un amestec aici.

Share this post


Link to post

Sincer m-am cam saturat sa depasesc pana la Drajna aproape tot pentru ca pe autostrada sa ma depaseasca toti vitejii care sunt asi pe drum drept si cu balustarda intre sensuri.

Share this post


Link to post

Alx, mie asa mi-au spus oamenii, deh, unii nici nu aveau rodajul facut, dar degeaba le spuneam ca nu se forteaza motorul, vorbeam la pereti. Mai stiu pe unul care nu apasa ambreiajul la pornirea motorului, ca "nu e nevoie". Deh, logan e supermasina, nu are rodaj, nici nu e nevoie de calcat abreiaj , probabil o fi avand omul hidramata? Normal, mai sunt si oameni intregi la cap (cum e unchiu-meu, care nu o forteaza, nu depaseste 3500 rpm), dar din astia sunt greu de gasit. Am mers cu Matiz cu 158 (in bord, nu stiu cat era real), mi s-a parut stabila- insa eram 3 inauntru. N-am mai incercat dupa aceea- am decis ca e destul o data. In ambele categorii de soferi- de Matiz si de Logan- exista teribilisti, e grav ca nr lor e din ce in ce mai mare (in special din randul posesorilor de logan).

Alx, faci parte din categoria soferilor constienti, care nu forteaza peste limita si care (cred) merg civilizat. Din pacate- ca tine sunt putini !

Sper ca n-am suparat pe nimeni...

le: cu inertia o falfaiam si eu, se stie ca la motor, logan bate tico sau matiz, care, desi bune la demaraj, pierd pe distanta lunga, din cauza lipsei de putere.

Edited by Lucian M

Share this post


Link to post

Si ce legatura are apasarea ambreiajului cu pornirea motorului? Daca bateria duce nu este nici o problema. Am intalnit si soferi de Logan care cu adevarat erau soferi, cu greu am reusit sa ma tin dupa emblema lor cu 1.4MPI. Orium in linie dreapta se dadeau la oparte dar in curbe cu greu ma tineam dupa ei, aici este vorba de cit de bine iti cunosti masina .Eu eram cu un Reno Trafic de 120CP @3500kg :) )

Share this post


Link to post

Pai din umilele mele cunostinte intr-ale automobilismului (sau soferiei), la pornirea motorului (indiferent rece sau cald) se calca ambreiajul. Poate logan o fi o specia aparte si nu se calca ambreiajul. Sa ma corecteze "batranii" daca nu am dreptate! Nea' Toline, unde esti? Lamureste problema, te rog !

Edited by Lucian M

Share this post


Link to post

Nu se calca ambreiajul la masinile moderne, decat la temperaturi extrem de scazute. Este mai bine ca ECM-ul sa detecteze o oarecare sarcina pe motor chiar de la primele explozii in pistoane. S-a mai discutat chestia asta pe forum.

PS: date fiind ultimile posturi, plus cele din ziua de Craciun, sunt din ce in ce mai tentat sa inchid acest topic...depinde doar de voi daca-mi mai dati motive. Si nu mai trebuie multe.

Share this post


Link to post

Offtopic:

 

La cartea masinii mele, nea Luciane, zice " ... si apasati la maxim pedala ambreiajului", dar, stupoare, fara pedala apasata motorul porneste mai usor !

Share this post


Link to post

Saru-mana, sefu' ! M-am elucidat! La Matiz calcam de fiecare data ambreiajul, la fel cum am facut cu toate masinile ce le-am avut. Insa la Matiz pornea mult mai finut cu pedala calcata, decat fara (idem pt celelalte).

Mircea- nu s-ar putea sterge post-urile in care s-a mers cam pe aratura pe acest topic? Parere personala.

Share this post


Link to post

Pai da, ca de obicei :-W Mergeti voi pe aratura si noi sa stergem! NU! De data asta, la primul post pe aratura am inchis si inchis ramane!

Share this post


Link to post
Am intalnit si soferi de Logan care cu adevarat erau soferi, cu greu am reusit sa ma tin dupa emblema lor cu 1.4MPI. ... aici este vorba de cit de bine iti cunosti masina .

Mare adevar ai grait.Nu de putine ori mi s-a intamplat si mie acelasi lucru si cunoscand limitele masinii,stiu unde sa accelerez si unde sa-i las pe altii care "au cu ce" sa se duca.Intr-un procentaj destul de mare conteza cat de bine te misti tu,ca om si daca mai esti si ajutat de fier,recte masina,este si mai bine!Daca nu poate sa te faca orice sau cel mai bine stai in banca ta.

Nu stiu cum raspunde 1.4 la accelerari,dar nu cred ca e cu mult mai prejos ca 1.6,in consecinta nu cred ca matizul ar fi mai rapid ca 1.4,fie si pe 200m sau alta distanta.

Share this post


Link to post

Nu este. Daca stii cum sa dai in Logan, scoti ceva unt din el. Mie nu-mi place masina din multe alte puncte de vedere, dar asta-i alta problema. Personal am mers destul de mult si cu matiz si cu logan 1,6 si stiu sa scot ce-i mai bun din ele (mai ales ca-s masini de firma), in oras prefer matizul, la drum lung loganul (asta intre cele doua, ca eu cel mai bine si mai bine tot in Nubirik ma simt :) )

Share this post


Link to post

SUPER OFF TOPIC

 

Nu te cred, adica eu stiu sigur ca din cele 3 masini o preferi pe a 4 a, adica SantaFE 2 =))

Share this post


Link to post
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...