Jump to content
Sign in to follow this  
Mircea

Probleme Motor Tico

Recommended Posts

Cand am montat cureaua , m-am uitat de 4 ori la toate semnele, sageti ... tot .Problema e ca de o bag in a 2-a sa zicem, ma deplasez cu o viteza de 35/h , iau picioru jos de pe acceleratie si trepideaza un pic(nu merge rotund), ca si cum nu ar fi bine reglata aprinderea. Eu unu asa cred, dupa ce am vazut ca cureaua anterioara nu era montata dupa semne si cu siguranta tot delcou era reglat dupa pozitia fostei curea ! era cu vreo 2 dinti montata gresit. Si inca o problema sesizata tot odata dupa schimbarea de curea de distributie , dupa ce inchid motorul nu se inchide instant si mai merge o tura. Inca un indiciu , care zic eu ca duce spre o aprindere nereglata corespunzator. o sa pun masinuta maine pe masa de operatii , o sa slabesc suruburile prima data ca sigur is intepenite(sa nu ma chinui pe partea dreapta a drumului) si procedez cum ai zis tu cu acceleratie de la 50-100.Iti multumesc mult pentru raspuns !smilies29.gif

 

 

Share this post


Link to post

Problema rezolvata cu un set de fise noi, un set de bujii la fel de noi si un capac delcou ramas pentru zile negre, am luat tot cu gandul sa schimb, inafara de pipa care omul de la magazin a spus ca sunt de doua feluri pe hexagon si triunghi, i-am zis ca daca ajung sa dau pipa jos o sa stiu ce am nevoie, capacul l-am luat ca era 10 lei in rest , toate bune si multumesc dn-lui Dr si tie kinetix ca mai intrati pe aici , iar tie fish spor la treaba ca vad ca ai destula , sper sa obtii rezultatele dorite, numai bine si mutumesc inca odata.

 

am recurs la a lua si capacul deoarece initial luasem bujiile, si eram comvins ca fisele sunt bune, cand am schimbat bujiile a pornit bine, dar pliciurile erau mai rare dar erau si socurile au aparut imediat cum s-a incalzit motorul , m-am precipitat putin, si am zis ca daca schimb fisele si apoi nu se rezolva ramane sa am capacul crapat si sa pun totul nou.

Edited by nicktico

Share this post


Link to post

fishy86, ai grija cand desfaci surubul de dedesubt. Daca nu esti atent, poti sa dai in mufa electrica de la termocupla, care e tot pe acolo. Bajbaie cu mana pe dedesubtul delcoului, spre parbriz, ca sa intelegi despre ce vorbesc. Poti sa strici mufa aia cu cheia sau sa iti ranesti mana. Atentie.

In rest, succes la teste. Astept rezultatele.

 

nicktico, pana la urma nu am inteles daca ai rezolvat problema sau nu... Incearca sa pui virgula si punctul unde trebuie, ca sa putem distinge intelesul frazelor.

 

Toate cele bune.

Edited by Kinetix

Share this post


Link to post

Va salut din nou, cu scuzele de rigoare, de obicei folosesc semne de punctuatie, da .. problema s-a rezolvat, asa:

am schimbat bujiile, am pornit masina sa ascult pliciurile, erau, insa mult mai putine, atunci am zis ca sunt fisele o alta problema, am plecat catre magazinul de piese, in drum suturi evidente, cu dat in nas, atunci am crezut ca problema e mult mai spinoasa si am decis sa iau tot ansamblul care credeam ca e implicat, respectiv fise, capac delcou, si pipa, ajuns la magazin am luat fisele si capacul delcou, pentru ca pipa era de doua feluri si nu stiam ce-mi trebuie, am schimbat fisele chiar langa magazin, si problema s-a rezolvat, acum nu mai am pliciuri, nu mai am suturi in mers, tin sa precizez ca dupa schimbarea bujiilor masina nu mai mergea la relantai rotund, si tremura destul de tare, dupa ce am schimbat fisele si-a revenit complet , acum toarce asa cum o stiam.

Edited by nicktico

Share this post


Link to post

Salutare Tuturor!

 

Am si eu o mica/mare problema la Ticalos:

 

Scoate fum pe la bujii, daca deschid capacul de la ulei iese si pe acolo.

 

Simptomele prezente pana sa ridic capota sa vad fumul:

 

Motorul statea turat excesiv chiar si dupa ce se incalzea , iar azi cand am vrut sa opresc motorul, nu se oprea, facea auto-aprindere in continuu:

-Am schimbat pompa de benzina care am descoperit ca avea scapari si cineva mi-a spus ca ar "scuipa" benzina pe motor, acesta fiind incins, ea sa fumege.

- Am rezolvat turatia excesiva prin prin ridicarea claputei din carburator, acum relantiul este superb iar motorul se opreste fara a mai face vreun pic de auto-aprindere.

 

Fumul este inca prezent !

 

Daca cineva este din bucuresti si si-ar face timp sa vina sa vada despre ce este vorba, sau daca stiti unde sa ma duc in bucuresti, aproape de zona dr taberei (pt ca imi e frica sa merg cu el)...accept orice sfat :D

 

 

Share this post


Link to post

Revin cu inca o problema la ticoul meu,si anume s-a oprit (in mers) si nu mai porneste

In timp ce mergeam linistit pe niste stradute (dupa ce am facut niste reprize de accelerare cu a 1-a) am simtit ca pierde din putere (nu mai raspundea la acceleratie),l-am scos din viteza si motorul a pornit.

De repornit,n-am mai reusit,parca nu are benzina. Se invarte (oarecum) doar daca-i dau sprituri intr-una,dar tot moare pana la urma. Conform indicatorului am cam 8 litrii in rezervor...

Am mai patit la un moment dat,dupa ce am accelerat tare cu motorul rece,dar dupa 10 min de stat am reusit sa-l repornesc. Acum,nici dupa 1 zi de stat nu am reusit sa-l mao pornesc

Ce ar trebui sa verific (in afara de aprindere) ?

ms

Share this post


Link to post

Salutare.

 

Mi s-a intamplat si mie treaba cu opritul in mers.

 

Schimba bujiile, eu am avut noroc ca mi s-a oprit langa un service si am cumparat bujiile de la ei, mi le-am pus singur.. si minune a pornit de la prima cheie...

 

sper sa te ajute!

 

Bafta!

Share this post


Link to post

Bujiile trebuie clar schimbate,fiecare are alt cod b-(

Bobina da o scanteie rosiatica la 10mm,peste 11-12mm are intermitente. Borna unde vine fisa de inalta era plina de oxid verde si nici n-am reusit sa curat mare lucru.

Primarul bobinei are 1,4 ohmi iar secundarul cam 10-15kohmi

Fisa centrala are 20kohmi,cea mai lunga de la bujie are 17kohmi,cea mijlocie cam 14k si cea mai scurta 10kohmi.

 

Clapeta de ca corpul 1 de la carburator e intredeschisa (mai mult deschisa). Se vede cum intra benzina la sprituri dar cand dau la demaror nu se vede nici o urma de benzina (cand dau sprituri se evapora si arata ca un fel de ceata).

Pompa pompeaza ok (am bagat furtunul care intra in carburator intr-o sticla si iese destul de bine).

Daca scot furtunul dintre rezervor si pompa de benzina,simptomele sunt aceleasi. Si cu furtunul scos,tot intra benzina dand sprituri

Turnand benzina in corpul 1 din carburator,motorul a mers umpic corect,dupa care iarasi a murit

Sufland aer pe furtunul care vine de la pompa la carburator parca mergea greu si a inceput sa vina benzina pe furtunul de la rezervor la pompa

 

Sa inteleg ca am probleme cu carburatorul,adica ceva infundat?

Share this post


Link to post

Primarul trebuie sa aiba 1.2 Ohm, iar secundarul 12k Ohm, din cate imi amintesc.

Cand dai la demaror nu iese benzina prin ajutajul pompei de accelerare, ci doar cand apesi pedala.

Clapeta corpului intai sta un pic mai deschisa cand motorul e rece. Dupa incalzirea termoelementului socului automat, clapeta ar trebui sa se mai inchida.

Daca vezi ceata aia si daca motorul a mers cand ai turnat benzina in carburator, atunci e posibil ca nu se alimenteaza motorul in regim de ralanti si progresiune. Verifica mufa si contactele de la electrovalva de benzina pentru ralanti. E mufa aia neagra din partea dreapta-spate a carburatorului.

Infundarea furtunelor de benzina o verifici asa:

- decuplezi capatul dinspre carburator al furtunului de retur si sufli in el. La inceput ar trebui sa opuna ceva rezistenta, apoi sa se reduca. Acum ai verificat conducta de retur pana la rezervor.

- decuplezi de la pompa capatul furtunului care duce la carburator si sufli in el. Ar trebui sa iasa aerul pe stutul de pe care ai scos furtunul anterior (de retur). Acum ai verificat traseul de retur al benzinei din carburator si pompa de accelerare.

 

Succes!

Edited by Kinetix

Share this post


Link to post

Am reglat aprinderea. pe langa asta m-am uitat si la furtunul de vacum de la delcou.. care nu functiona... am dat cu un pic de spray de curatat carbu si conducte ... dupa 1 ora de suflat si curatat .. am reusit ! acuma trage mai bine masina si merge mai rotund. Mai am cateva furtunase de verificat pentru siguranta mea :) Multumesc de ajutor  <img src= ">

Share this post


Link to post

Bravo. Felicitari!

Cat ti-a iesit timpul cel mai bun de accelerare de la 50 la 100km/h? Ai fost singur in masina cand ai facut masuratorile?

Verifica si temperatura de functionare a motorului. In orice regim, nu cred ca ar trebui sa treaca de mijlocul scalei.

Toate cele bune.

Share this post


Link to post

Si totusi cu fumul care iese pe la bujiile mele nu stie nimeni o cauza?!

 

pe data de 15 august am o programare la grand garage pt verificarea carburatorului insa as vrea sa stiu daca ar putea fi un semn de usura a garniturii de chiuloasa fumul respectiv...

Share this post


Link to post

qTico: uitate in jurul bujiilor. poate ai depunere de ulei si mizerie. curata frumos tot. Asa era si la mine mizerie cat china si dupa ce se incalzea motorul mirosea urat. + verifica furtunul care e conectat la capacul de chiuloasa (aia pentru gaze de carter) poate e infundata .... :scarpin: altceva nu stiu

Share this post


Link to post

io inca sunt uimit cum de nu am ramas in drum cu ticosenia la ce bujii aveam.

 

Efectiv sau rupt capurile lor in fise.am mai stat asa 1 zi atunci si a mers. dabiadoua zi am luat set complet de fise si bujii totu 60 ron ,bujii bosch :D

Daca nas fi umblat acolo si acuma erau alea. sincer cu noile bujii nam simtit vreo diferenta parca merge unpic mai rotund si mai putin zgomotos da in rest nimic.

Merge ticosenia cu orice. :lavolan:

Share this post


Link to post

sar'na de raspuns...o sa verific...bafta!

Share this post


Link to post

qTico, verifica integritatea garniturii de etansare a galeriei de evacuare si/sau strangerea suruburilor galeriei.

Succes.

Share this post


Link to post

Acum 5 Min am lasat ticoiu la Grande Garage la un baiat de pe forum Andrei. A zis ca o sa repare pana maine carburatoru si o sa se uite sa mai vada daca depisteaza si alte probleme. Un tip de nota 20...sunt curios sa vad maine schimbarea la fata a masinii ca tare mi-e dor sa mai merg cu ticalosu dupa o pauza de 1 sapt...

 

Va tin la curent!

Share this post


Link to post

S-a rezolvat!

 

Carburatoru merge ca nou sau chiar mai bine, porneste la sfert, nu mai face auto-aprindere!

 

In legatura cu fumul mi-a recomandat sa spal motoru...stiti o spalatorie in care pot sa am incredere ca nu imi baga apa in el?!, un nume, o adresa, orice?!

Share this post


Link to post

Cu totul, inlocuit carburator, cu unul sh, calibrat pe tester, plus termostatu nou, plus o siguranta la aeru conditionat plus o garnitura plus o verificare generala de unde am mai aflat alte lucrui, unul legat de caseta de directie care nu mai are viata mula (simptome la trecerea prin gropi se aude un zdranganit de sub volan) plus curatat bujiile si mi-a spus ca tre sa inlocuiesc fisele ca una din ele "musca" si multe altele si manopera 320 de le.

 

Partea proasta e ca din cate mi-a zis el ar mai trebui sa bag cel putin 7 mil ca sa pot sa zic dupa ca am un tico care merge ca nou si asta numa in piese la manopera (montatul) discutam...

 

Una peste alta il recomand cu caldura!

Edited by qTico

Share this post


Link to post

sal baieti am o mica problema cand este rece masina trage bine dar dupa ce se incalzeste la turatii mici abia mai trage.ii scade puterea cam la jumatate.ar putea fi de la egr? a anulat cineva egr-ul la tico?poate sa fie si de la bujii?le am cam de 2 ani dar arata bine.

Edited by soarecelegica

Share this post


Link to post

Salutare.

Puteai sa postezi la "Probleme Motor Tico".

 

Valva EGR la Tico NU este actionata la ralanti, ci doar in regim de croaziera. De fapt, daca nu ai curatit-o pana acum, sunt aproape sigur ca valva ta EGR este blocata in pozitie inchisa. Verifica.

Verifica avansul si reglajele carburatorului. Verifica daca clapeta de soc sta vertical cand motorul s-a incalzit.

Verifica valva PCV.

Umple rezervorul si apoi baga in el un aditiv de curatare carburator/injectoare.

 

Succes!

Edited by Kinetix

Share this post


Link to post

imi cer scuze k nu am postat la probleme motor.in afara de curatarea supapei egr am curatat tot. unde e supapa egr?

Share this post


Link to post

Iti atasez o poza pentru localizarea valvei EGR. In poza se vede doar locul valvei, ea fiind inlocuita cu un simplu capac metalic, fixat cu cele doua suruburi ale valvei.

Valva EGR este prezenta doar la modelele de Tico Euro2 si arata ca o capsula de vacuum, in partea dreapta (privind din fata), sub nivelul carburatorului. Ea are un circuit de gaze arse, al caror debit este dozat de un cui care obtureaza o gaura. Axul cuiului este solidar cu membrana capsulei.

Pentru demontarea valvei EGR va trebui sa desfaci cele doua suruburi (cheie de 10) si sa deconectezi furtunasul de la capsula de vacuum. Curata valva inauntru pentru ca e plina de zgura neagra. Apoi verifica libertatea de miscare a cuiului, eventual da cu spray WD40 pe el.

De asemenea, curata si cele doua canale corespunzatoare din galeria de admisie.

Succes.

post-6669-069845600 1281682557_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...