Jump to content
Sign in to follow this  
Gl.06.RIU (Daniel)

Matizul Meu - Kitsch Sau Simpatic

Recommended Posts

Asta e masina mea. matiz e din 2003 cu aproape 60.000 km rulati in tara si pe afara , caucioace montana (ata ete pana ce o sa mai am bani ) , parbriz cu tenta si luneta la fel( dar are folie luneta ) , chestiile alea pe bare care mie imi plac dar nu stiu ce parere are lumea depre ele , capace de "unica folosinta " ca la ce vecini am le cam schimb periodic cand sunt in iasi la fac , si cam atat la exterior .

In interior i-am pus filtru de aer (hota :) ) cum m-ati invatat voi cei de pe forum ( mersi mult baieti ca nu mai am praf ) :thumbl: , torpedoul l-am capitonat cu mocheta ca sa nu mai zrangane lucrurile in el , si la cap muzica : MP3 player si niste boxe asa si asa pe fata un clarion si un bossman , iar pe spate un bm si inca ceva , dar sa stiti ca daca dau aproape de maxim zdrangane toata tabla pe ia de la bass.. :grumpy: . Cotiera aia am pus-o acum un an si am dat 1 mil (teapa) de la un magazin bun cica , sa stiti ca la drum lung e foarte utila . Proiectoarele tot eu l-eam montat , nu va mai spun cati draci mia-m facut ca nu puteam sa asez firele alea (nu imi incapea mana)

Acum eu as mai vrea sa izolez fonic usile si portbagajul ca sa nu se mai auda totul de afara si as vrea sa imi pun leduri albastre in bord , cred ca ar fi super tare , a si bine inteles sa pun si folie autorizata ca asa imi cam tremura sufletul cand ma mai opreste vreun gabor si ma ia la rost dar oricum nu am luat nici o amenda prin tara pana acum , nici macar afara ..hi hi :uff: .

As vrea acum sa aud si parerea voastra dar nu as vrea sa se intample ca si in cazul lui kelo cu matizu ala rosu , sa se ia lumea la cearta de la niste pareri .. Va rog fiti si voi mai cumpatati daca nu va place . Multam pentru atentie si va las sa va uitati  <img src= ">

post-4213-1155996423_thumb.jpg

post-4213-1155996804_thumb.jpg

post-4213-1155997218_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Eu as renunta la mansonul ala de la volan... sau macar as pune unul mai potrivit la culoare. De leduri bleo nici sa n-aud :D

 

Si ti-as mai sugera sa vopsesti jantele in negru, abia apoi sa pui capacele! ;)

 

 

PS. Nici cu Matiz-ul ala de pe bot nu ma impac prea bine. :-?

Share this post


Link to post

Eu iti spun sa stapanesti sanatos masina, sa nu ai probleme sau evenimente neplacute cu ea.

 

Despre imbunatatiri, nu imi dau cu parerea, eu fiind o persoana care as tuna daca as putea motorul putin, si cam atat, eventual ceva care sa tina de confort (gen folii pe geamuri, sa nu mai zdrangane nu stiu ce, etc)

 

Da ce stiu, este ca imi place zona aia, daca a crescut iarba pe strada inseamna ca este tare linistita... :D :) >-

Share this post


Link to post

Incep cu husa aia de volan care dupa parerea mea se tine foarte pentru pretul ei de 50 mii , si are o aderenta destul de buna ,ba chiar foarte buna . Iar in legatura cu ledurile : eu chiar tineam tare la gandul ca ar sta frumos dar o sa mai vad si alte pareri ... oricum jantele trebuie neaparat vopsite

Edited by Gl.06.RIU (Daniel)

Share this post


Link to post

Nice job. Sa te bucuri de ea in continuare. De criticat nu sunt genul, insa fac o exceptie: rezervorul gol :tongue:

Share this post


Link to post

@alexino- uite un om cu spiritul de observatie ff ridicat . Pai tre sa-i pun benzina dar m-am luat cu pozele si treaba cu postu si nu am mai avut timp . Lasa ca oricum diseara se va infrupta din pompa aia :) )

Share this post


Link to post

Da jos zorzoanele de pe blocul de semnale, muta senzorul de soc de la alarma in alta parte, da jos husa aia urata :) si zi-mi si mie ce naiba e chestia aia rosie de langa scrumiera? La exterior, jantele negre si daca as fi in locul tau as scoate ornamentele alea cromate.

A. si pune si tu boxe pereche macar :)

Share this post


Link to post

@Mircea -daca ar fi sa fac tot ce mi-ai indicat tu asta ar insemna sa o fac asa cum era inainte adica standard , pai atunci unde mai sta partea de personalizare ? La senzorul ala m-am gandit si eu dar in alta parte nu stiu unde ar mai vibra la fel.

La blocul de comanda nu stiu ce zorzoane ai vazut tu ?! chiar nu stiu la ce te referi ?

Jantele o sa le fac maine sau luni , depinde de vreme ... iar ornamentele la draq chiar imi plac :) . Stiu sa accept si critici ! Next ..! :)

Share this post


Link to post

Si tot nu ne-ai spus ce e chestia aia rosie.

Share this post


Link to post
La blocul de comanda nu stiu ce zorzoane ai vazut tu ?! chiar nu stiu la ce te referi ?

Era vorba de mătăniile alea...

Share this post


Link to post

Prostiile alea cromate down ...

 

Zorzoane din interior plus cotiera idem. Toate prostiile alea nu se asorteaza cu bordul de matiz.

 

Dar la naiba matizul o sa fie cam stock. Vrei sa fie personalizat... Jante, o finala dragutza si nu foarte zgomotoasa la evacuare, eventual niste pleoape si deja ai schimbat matizul. Cu banda cromata cum au taxiurile pe bot nu rezolvi nimica ;)

Share this post


Link to post

Senzorul de şoc îl pui pe consola mediană (acolo unde e frâna de mână). El trebuie să fie cât mai "central". Nu este destinat alarmării dacă îl "loveşte" şoferul cu genunchiul, ci dacă maşina e "săltată". Pentru alte acţiuni sunt alte feluri de senzori.

Share this post


Link to post

Mda , uite la asta nu m-am gandit , dar in final mersi pentru sugestii si vad eu ce fac . Pana una alta am montat senzorul de soc sub bord si am inlaturat si " zorzoanele " . Iar in leg cu cotiera , as vrea sa imi iau una de logan dar sa vad ce fac cu banii . Thanks !

Share this post


Link to post

Deci sa inteleg ca tu sacrifici siguranta in favoarea zorzoanelor???Eu iti recomand sa iti iei 4 cauciucuri (60k cu montane, geezus) si dup-aia sa te interesezi de rahaturi...

Share this post


Link to post

Eu nu stiu cum , unde si in ce fel ai mers tu alx cu masina dar cauciucurile mele sunt destul de bune . Stii ,banuiesc ,care este limita pana la care se tine un cauciuc nu ?

Share this post


Link to post

Da, limita este aderenta. Inexistenta aproape, in cazul montanelor, chiar si noi. Sa vorbesc si de pericolul de explozie din cauza galmelor? Stii ca in mod normal, niste anvelope bune nu ar trebui tinute peste 40k km.

Share this post


Link to post

Sau 3 ani!

Share this post


Link to post

Si totusi chestia aia mica si rosie de respira greu ce e? :scarpin:

post-2289-1156101261_thumb.jpg

Share this post


Link to post

Limita aia de aderenta este de 1,8mm . Ei eu nu am depasit limita si nici nu am macar o galma . Am spus ca o sa le schimb si asa o sa fac atunci cand o sa am "the money " . Asa acum ca am terminat si cu rotile (finaly :uff: ) , chestia aia mica " de respira greu " :) ) e un vu-metru care a fost initial montat fara capacul rosu ( era inestetic ) dupa care dintr-o eroare de "pilotaj" bou de l-o montat s-o gandit sa-l prinda in suruburi :wallbanger: , si uite asa acum am suruburi in consola . Vu-metru asta nu il mai folosesc de o buna perioada de timp ,dar oricum va disparea cand schimb consola cu alta mai cool ( nu dezvalui inca o sa va arat pozele cand va fi gata ) . In rest --need money ca mai nou s-a dus si un bec faza scurta stanga, si mor de draci X( , ca acum mai tre sa cumpar si set nou, pentru ca au spus ca nu se da la bucata :scarpin: , foarte curioasa treaba asta !

Share this post


Link to post

Becurile Tungsgram H4 se gasesc si la bucata. Am dat vreo 15 lei pe unul acum 2 ani de zile.

Mare atentie la soclu, mai bine dute cu becul vechi in mana cand cumperi bec nou.

Da jos croamele alea de pe bara, matizul nu e cadillac.

Banuiesc ca nu jeneaza prea mult pleoapele de pe faruri, dar Maty al tau arata de parca l-a parasit iubita. :P

Ia cauciucuri, arunca kkt-urile alea de Montana, si eu am avut la al meu matiz si stiu cum "scanceau" la curbe stranse. Despre aderenta pe gheata, la fel, zero.

Banuiesc ca ai un stil de condus foarte grijuliu daca in 60 de mii de km facuti in 3 ani n-ai nici o galma pe ele. Ale mele la 50 de mii doar la caruta mai erau bune.

Pragul ala de uzura de sub 2 mm a fost stabilit acum 40 de ani cand vitezele de rulare pe sosele erau de maxim 80 la ora. Acum se mai intampla sa intri in vreo balta cu viteza ceva mai mare. Subsemnatul era sa se duca naibii de la o acvaplanare soldata cu o intoarcere la 150 de grade la 100 la ora, asa ca mai bine nu te lua dupa ce zic altii. In alte parti se arunca anvelopele mult mai devreme, iar anvelopele aruncate sunt vandute la romani drept SH-uri.

Recomandarea mea este ca sa strangi bani si de un set de cauciucuri de iarna macar pe fata.

Share this post


Link to post
Si totusi chestia aia mica si rosie de respira greu ce e? :scarpin:

 

Am lesinat de ras ... se uitau astia la mine prin birou :) ) ... auzi tu .. RESPIRA GREU!! Hahahahahahah.

 

Revenind la impresii despre Matiz-ul personalizat.

 

1. Proiectoarele sunt super ... de alea am si eu si sunt extrem de multumit de ele. Nu m-am riscat sa le montez eu pentru ca mi-a fost frica sa nu stric ceva. Am apelat la un service autorizat, manopera ... 900 000.

2. Folia de la geamuri, la fel, super, felicitari. Gaseste-ti totusi timp & bani pentru omologare ... sa nu ai probleme cu Politia, iti ia talonul in cel mai fericit caz si ti-l da numai daca vii la sectie cu folia scoasa. Asa a patit un prieten. Ce-i drept e cam mult omologarea .. am inteles ca in jur de 9 mil laterale spate + luneta.

3. felicitari si pentru eleron.

4. Nu imi place autocolantul cu farmacie din dreapta sus de pe parbriz.

5. Nu imi place scrisul Matiz deasupra siglei.

6. Nu imi place autocolantul cu Uniunea Europeana lipit pe portiera fata dreapta sub oglinda ... nu ii inteleg rostul .. ai vreo zgarietura acolo .. daca e asa ... atunci e ok, dar daca are vreo legatura cu design-ul ... recomandarea mea este sa il scoti.

7. Cotiera este ok ... design-ul este dupa gust ... tie sa iti placa. Eu am o problema cu cotierele la masinile care nu au dotarea asta din fabrica, si anume ca ma incomodeaza la frana de mana ca nu se mai trage pana sus. Plus faptul ca schimbatorul la matiz este foarte scurt si chiar nu poti schimba vitezele doar din incheietura ... poti doar sa te rezemi la drum lung cand mergi cu a 5-a.

 

Incearca sa personalizezi masina cu lucruri mai scumpe, nu cu lucruri foarte ieftine despre care oricine stie ca sunt din targ. De exemplu sunt sigur ca eleronul a costat cel mai mult din tot ce ai adaugat ulterior pe masina. Dupa aceea au urmat proiectoarele. De exemplu, incearca sa faci matizul sa arate ca cel din fabrica .. modelul scump. Investeste ceva si in sistemul audio. Cumpara-ti un subwoofer si o folie pt portbagaj ca sa nu vibreze. Eu am 2 boxe de bass pe spate SAL, diametru 20 cm si 2 LG pe fata diametru 13.5. LG mp3 player. Volumul merge pana la 35. Daca dau la 20 imi vibreaza oglinzile de se schimba pozitia geamului. Din cauza lipsei de folie, urmeaza sa imi iau un subwoofer si atunci si folie ... este foarte importanta.

Share this post


Link to post
Eu am o problema cu cotierele la masinile care nu au dotarea asta din fabrica, si anume ca ma incomodeaza la frana de mana ca nu se mai trage pana sus. Plus faptul ca schimbatorul la matiz este foarte scurt si chiar nu poti schimba vitezele doar din incheietura ...

1. La mine oricum tine de la al doilea dinte, asa ca nu incomodeaza citusi de putin. La o adica, o pot rabata nitel pe spate, pt ca nu am prins-o decat in doua suruburi, cite unul pe fiecare parte.

2. Zici (doar ca sub alta forma) ca daca ar fi schimbatorul mai mare (adica mai inalt, nu?) ai putea schimba doar din incheietura? Ia sa te vad eu cum schimbi tu din incheietura la un camion! =))

Share this post


Link to post

Hai ma, ce naiba :) ) nu intelegi ce am vrut sa zic? Te duci la extrema cealalta. Nu am zis ca trebuie sa ai schimbator de camion ca sa ai cotiera, ci doar ca la Matiz este scurt si la o distanta destul de mare de locul unde ai cotul, prin urmare ti-ar trebui o cotiera lunga si orientata in jos. Pozitionarea pe scaun la Matiz, la fel, este inalta, ceea ce reprezinta la fel un impediment la adresa cotierei.

 

PS: Daca tie iti place, iti foloseste, etc ... foarte bine ... si eu am multe modificari la Matizul meu care probabil :D nu o sa placa la toti. Asta este parerea mea ... mie nu mi-ar folosi cotiera, oricum am scaunul la maxim in spate si lasat super mult. Am 1.85 si 95kg ... lipsa spatiului o simt, nu pot sa ma las si in jos si in dreapta ca sa pun cotul pentru ca dau cu genunchii de volan.

Share this post


Link to post

Hai sa-mi dau si eu cu pararea ca tot e gratis si ma pot simti important dup-aia.

 

La Matiz sunt o multime de modificari de bun gust si maxima utilitate ce se pot aduce.

Sa incep sa enumar ceea ce-ai facut tu si eu n-as fi facut.

Exterior fata.

De la inceput acel "chrome-trim" mi se pare indoielnic. Este intr-adevar specific taximetristilor si camionagiilor. Daca tu simti ca te reprezinta este alegerea ta, eu n-as fi ales acelasi ornament.

Apreciez la maximum efortul depus pentru a instala proiectoare originale. Felicitari ! Sunt mult mai potrivite decat multitudinea de adaptari facute de diversi. Felicitari pentru alegere.

Sigla si modelul parca incarca prea mult botul masinii. Iarasi as fi optat pentru ceva simplu. La Tico apare modelul pe bot, la toate celelalte modele Daewoo apare doar sigla. La nici unul nu apar amandoua. Eu as fi optat tot numai pentru sigla.

Pleoape - eu nu sunt un mare fan al pleoapelor pe orice masina. Mai mult, pe Matiz mi se pare foarte greu de gasit o forma potrivita datorita rotunjimilor intregii caroserii. Sincer sa fiu nu am vazut pana acum niste pleoape sa-mi placa pe Matiz, ale tale incluzandu-se in lista celor care nu m-au impresionat placut. Cred ca tot niste pleoape rotunde dar poate cu alta curbura s-ar potrivi la Matiz, repet, nu am vazut pana acum ceva sa-mi placa.

Tot afara dar in spate.

Apreciez ca nu ti-ai mutilat triplele in nici un fel. Apreciez eleronul la culoarea masinii.

Uitandu-ma in spate imi dau seama ca daca alegi sa pui un ornament pe mijlocul masinii el trebuie sa ramana singur. Deci daca ai ales acel Daewoo acolo iti recomand sa nu-l imprechezi si cu vre-un Matiz sau cine stie ce "GT TURBO INTERCOOLER NOS XPLOSION" sau mai stiu eu ce M-POWER. Daca ai mers pe Daewoo eu zic sa te rezumi la atat.

Pana una alta este un spate curat si destul de ok.

Pe laterala se observa capacele imperecheate cu jante argintii de iese acolo o combinatie nu foarte estetica.

La interior desi inteleg necesitatea unui masnon pe volan pentru a-l face mai gros, n-as fi mers pe acel albastru atat de nepotrivit paletei folosite la masina ta.

Cotiera, desi foarte utila si comoda are si ea un design parca prea incarcat pentru gustul meu. O forma ceva mai simpla si mai eleganta cred ca ar fi fost mai potrivita.

 

Ce poti face la Matiz cu maxim efect (gusturile pot dicta excluderea unora din cele de pe lista):

- Vopsit spoilere in culoarea masinii cu pastrarea zonei de contact necolorata (asa cum vin din fabrica)

- Neaparat vopsit jante negru sau schimbarea lor cu unele de aliaj (recomand Alessio, a se vedea matijii lui NFS sau Zalmoxis)

- Bandouri laterale originale

- Autocolant negru intre geamurile laterale

- Schimbare semnal aripa cu unul transparent de Nubira (in functie de gust)

- Modificare triple pentru a se aprinde toata zona rosie de sus.

- Finitie esapament eleganta (Borla are niste modele foarte reusite)

- Praguri ( in functie de preferinte si utilizare a masinii, daca ai multe borduri de escaladat, uita de ele)

- Oglinzi incalzite.

- La interior sunt o multime de minunatii utile si elegante facute de Abram Burel si Soran (Plafoniera mai puternica si temporizata, iluminare bord si instrumentar custom, iluminare portbagaj etc.) Ai grija ca aici se poate trece usor linia intre bun simt si exagerare, alege cu atentie daca o iei pe drumul asta.

- Fete de usi model SE

- Torpedou suplimentar in spatiul de Airbag pasager.

- Ceas original Matiz

- Huse scaune mai potrivite (astea pe care le ai sunt ok dar se cam "decojesc" de pe scaun)

 

Daca stai sa citesti pe forum vei vedea o multime de mici ajustari aduse de unul sau de altul la Matizul lor care iti vor da idei. Unele sunt foarte accesibile, altele au preturi de-a dreptul prohibitive, important este pana unde te duce pe tine pasiunea si bunul simt. Trebuie sa nu uiti ca ai Matiz nu M3 si ca ceea ce conduci este o masina nu o sorcova.

Iti urez spor la treaba si multa fericire alaturi de masinuta ta !

 

 

Ceea ce ati citit mai sus este doar parerea mea proprie exprimata la cererea publica a initiatorului topicului.

Share this post


Link to post

"Torpedou in locul airbag`ului "

Cum naiba se face asa ceva ca eu nu am vazut nicaieri pana acuma ?

Edited by cozmozs

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...