Jump to content
Sign in to follow this  
luck33ro

Accident Usor! Amenda + Pc Suspendat

Cui ii suspendam permisul?  

58 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Poate femeia locuia pe strada aceea si era "riverana" si de aia. Altfel nu vad sa fi scapat asa usor avand in vedere ca mergea pe sens interzis.

 

Moshu, fii sigur ca a primit doar amenda...chiar daca circula pe contrasens...nu se suspenda permisul..ca tot iti place sa citezi legea, care ti se pare asa de corecta!

La noi partea cu interpretarea legi e prea permisiva...si chiar legile sunt date in asa fel incat sa se permita interpretari (unele ptr. catei si altele ptr. caini) :-W

Nu am nimic cu incepatorii(daca asta ai vrut sa insinuezi), chiar ii ajut atunci cand am ocazia (am fost instructor auto)...dar din pacate stiu si cum reactioneaza in situatii deosebite...

 

Referitor la textul pe care l-ai subliniat, din lege" daca prin aceasta s-a produs un accident"... aici se discuta daca depasirea a provocat accidentul sau neacordarea de prioritate...deci e de analizat! nu te grabi cu concluziile ...sa fim putin avocati :)

 

Tolin: incerc sa imi apar cazul, daca nu te superi,,,, unii chiar m-au criticat ca i-am lasat initial sa vorbeasca singuri si ca nu am mai dat lamuriri ulterioare...Despre orgoliu, cred ca imi poti povesti si tu cate ceva nu ;) ?

 

Se pare ca pe masura ce am detaliat evenimentul am reusit sa conving cativa din "jurati" de vinovatia celuilalt:...trebuia sa ma fac avocat ... :(

 

Oricum subiectul mi s-a parut interesant de discutat, de aceea l-am si propus. Unii chiar au de invatat din experientele noastre nu?... Asta este si ideea forumului din cate stiu...sa discutam discutii :spumelagura:

Edited by lucian14

Share this post


Link to post

Ai mai dat o dovada ca pe tine te intereseaza ce fac altii si nu ce faci tu.

 

Despre ce prioritate vorbesti tu, aia pe care i-au acordat-o cei din fata ta, care nu erau parcati si faceau parte dintr-o coloana oprita la o lucrare de drum sau despre prioritatea ta de pe contrasens intr-o zona cu linie continua ?

Share this post


Link to post

Vorbeam despre prioritatea din regulamentul de circulatie...nu prioritatea care o acorda masinile oprite, stationate, parcate, avariate sau inconstientii care nu au dreptul sa acorde prioritate in sensul pe care-l il mentionezi cu rea vointa (doar agentul de circulatie poate acorda prioritate in dauna unui semn de reglementare a prioritatii)... Ai lacune mari in cunoasterea legii observ... Prioritatea se aplica si pe contrasens de asta poti sa fii sigur!!!

...(2) Are prioritate si vehiculul care circula pe un drum public pe care este instalat indicatorul cu semnificatia "Drum cu prioritate" ori "Prioritate fata de circulatia din sens invers" sau care se apropie de o intersectie unde este instalat indicatorul cu semnificatia "Intersectie cu un drum fara prioritate"...nu se specifica pe care a parte a drumului pe ce sens sau directie se deplaseaza vehiculul respectiv...pur si simplu are prioritate!

Eu vorbesc de un caz real- (in care a existat o doza mare de ghinion: cati din noi nu am depasit in zona interzisa dar in care exista vizibilitate si fara a incurca traficul?) - care este f. ambiguu in lege si de care ne lovim toti in trafic (zona depasirii interzise si depasirea fortuita) si tu doar critici, ironizand si interpretand cum vrei tu situatia fara a tine cont de faptele reale, fara a da solutii ...tipic romaneste!

 

Am o idee, hai sa facem un chestionar on-line sa vedem cine face puctajul de trecere... eu l-am facut deja in mod oficial ;) mi-a prins f. bine si pot sa ma contrazic cu organul acum :dizzy:

 

Doamne fereste daca erai politist la circulatie...cred ca erai singurul cu PC din Romanica :D

Edited by lucian14

Share this post


Link to post

Am citit cam tot ce au scris "antevorbitorii" mei pe aici asa ca votul meu nu cred ca mai are importanta. Cu parere de rau ca ai ramas fara permisul de conducere dar totodata bine ca nu s-a lasat cu raniti sau Doamne fereste mai rau, inclin sa-i dau dreptate maestrului tolin - probabil ai deschis topicul pentru a fi disculpat de noi datorita faptului ca un "daciot" care luase permisul de o saptamana a indraznit sa nu-ti acorde prioritate cand tu depaseai o coloana stationata pe linie continua (vorba moshului - "daciotul" trebuia sa faca urat rau ca ai dat peste el).

Conform citatelor din lege ale lui Tommy, cartea spune clar - esti la fel de vinovat. Din pacate agresivitatea ta verbala si atitudinea atotstiutoare probabil se transpun si la volan si asta denota, inca o data, ca, desi ai o varsta la care ar putea sa sa ti se incredinteze orice fel de responsabilitati, tu te arunci cu capul inainte fara tine cont de ceilalti.

Eu zic sa o lasi asa cum e, sa-ti asumi repsonsabilitatea faptelor, sa nu mai faci atatea valuri si pe viitor sa incerci ca fii mai atent si mai conciliant.

Poate ai avea ceva de invatat din eleganta si diplomatia lui pavcostel - ca sa-l citez:

"Cu stima,

Filip"

Edited by dreamlike

Share this post


Link to post

Nu inteleg de ce considerati, (a ramas ideea ca am depasit coloana) ca 2 vehicule stationate neregulamentar pot fi considerate coloana?!  <img src= )"> ..atunci este greseala mea ca am insistat asupra subiectului - am devenit orgolios, agresiv @-) , iresponsabil, atotstiutor, dezinteresat de siguranta celor din jur, nu suport parerile celorlati :scarpin: (sa nu mai discutam atunci deloc contradictoriu?)

 

Ca sa arat ca am invatat si ceva diplomatie in topicul asta:

 

Cu deosebita stima si respect, mai ales ptr. opiniile contradictorii,

 

Lucian

Edited by lucian14

Share this post


Link to post

Si eu am citit, ca toata lumea, in intregime topicul. Stau si ma intreb numa':

CE VINA are cel "daciotul" (cum cu 'mandrie' este categorisit)?

 

Vina de a nu te asigura in cazul berbecilor care depasesc linia continua? Ca nu s-a asigurat 20 de masini pe ambele sensuri de mers? Ca nu si-a luat binoclu? Ca nu a vazut strada pana in Constanta si respectiv Cernavoda?

 

Lasand la o parte subiectivismul cu care a fost tratata problema, strada e suficient de larga incat sa permita 3 masini iar, in cazul in care "daciotul" n-avea de fapt un mitsubishi EVO IX, INDIFERENT DE UNGHI, accidentul n-ar fi trebuit sa se produca. Daca esti nevoit sa depasesti linia continua, o depasesti cu ochi'n 7 zari si cu viteza I, nu cu a IIa.

 

 

Ma rog, interpretarile de sunt posibile de cand lumea si pamantul si parca-mi audc aminte de mine cat de tare sustin, de multe ori, ca am dreptate si cum imi caut argumente chiar si atunci cand nu am dreptate. Iar sa vrei sa faci contestatie...pentru ce?

Negi ca ai gresit? Si daca da, de ce? Pentru simplul fapt ca nu puteai sa mai stai 3 ore in spatele masinilor? :)

Share this post


Link to post
Se pare ca pe masura ce am detaliat evenimentul am reusit sa conving cativa din "jurati" de vinovatia celuilalt:...trebuia sa ma fac avocat ... :(

Eu cred ca tu nu ai auzit de avocati ce-au fost evacuati din sala de judecator :P

Ai convins multi jurati.. 13 din 42 la momentul asta :) Si asa.. la noi nu va fi degraba un sistem cu jurati. ;)

 

Dar.. nu stiu daca ai zis ..poate mi-a scapat (cu scuze), care a fost natura dialogului tau cu organul?

Share this post


Link to post

Imi pare rau dar nu mai imi permit sa raspund...pot fi catalogat si de xenofobie sau rasism in curand (ptr. expresia daciot sau matizaur)... cat despre organe numai de bine...ei totdeauna au dreptate ...

 

De apreciat totusi frontul comun impotriva contravenientilor pe forum care-si permit sa contrazica vechi membrii si moderatori chiar... :osanale:

 

Multa sanatate tuturor si grija mare...ochii in 4, viteza Ia, rabdare si tutun pe soselele patriei !

 

Cu drag,

Berbecu Vinovat

Share this post


Link to post
Imi pare rau dar nu mai imi permit sa raspund...pot fi catalogat si de xenofobie sau rasism in curand (ptr. expresia daciot sau matizaur)... cat despre organe numai de bine...ei totdeauna au dreptate ...

 

Raspund, pentru ca stiu ca-mi este adresata.

 

Postul meu e dovada vie ca "se poate si invers". La fel de bine cum tu te crezi nedreptatit si incerci sa aduci argumente majoritare pentru acest aspect, la fel de bine EU il consider nedreptatit si chiar nevinovat pe "daciot" (nu tre' sa te ofensezi, e o catalogare des intalnita pe forum). La momentul la care deschideai threadul incercai sa pari constient ca vei primi pareri pro si contra, acum de ce te deranjeaza acest lucru?

De ce nu faci bine sa-mi explici de ce-l consideri vinovat (corect spus - MAI vinovat) pe CT-02-nuconteaza? Si, in final, de ce comportamentul aproximativ agresiv cand AI GRESIT si ar trebui sa-ti fie clara?

 

MB: nu ca sunt eu vreun corect-vorbitor-de-limba-romana, dar avem un copac, doi copaci, un moderator, doi moderatori, un membru, doi membri...

Cu respect ;)

 

PS: "berbecul" era o expresie general valabila, precum "daciot". Pentru ca toti cei ce depasesc pe linia continua sunt berbeci (inclusiv eu), insa numa' depasirile care se soldeaza cu accidente sunt comise de "berbeci vinovati". Nu cuvantul "berbec" ar fi trebuit sa te deranjeze, zic eu...

Ma rog, chestii de substrat.

Edited by Immortal

Share this post


Link to post

Am incercat sa explic...am devenit agresiv...am devenit atotstiutor...am sfidat, etc...

Vrei s-o iau de la capat? Daca citesti posturile mele vei vedea opinia mea.

Un copac, un catel,...doi copaci, doi catei...ce vrei sa spui?

Share this post


Link to post

Aşa cum am mai zis, ar fi timpul să-l lăsăm pe Lucian să... mediteze :)

Share this post


Link to post

Pai si ... zi regulile ... da citate :)

La tramvaie nu ma pricep dar la masina mica - semnul de incepator -

 

Daca mai sunt altele ... da citat ;)

 

Later later edit:

Raspund tot eu la propriile provocari :D

 

------------------

Art. 18. Pentru conducătorii de autovehicule care au mai putin de 1 an practică de conducere se vor stabili reguli suplimentare de circulatie prin regulamentul aprobat de Guvern.

Conducătorilor prevăzuti la alineatul precedent, cetăteni români, li se interzice trecerea frontierei de stat spre a merge în străinătate, conducând un autovehicul.

Autovehiculele, cu exceptia tramvaielor si troleibuzelor conduse de persoane care au mai putin de 1 an practică de conducere, vor purta un semn distinctiv.

------------------

Si asta e tot. Ma refer la regulamentul vechi care este inca in vigoare ... ce o sa fie in cel nou nu stiu pentru ca nici nu l-am citit. Daca mai gaseste cineva ceva ...

 

Sursa www.dsclex.ro

Edited by CieloFan

Share this post


Link to post

Am mai gasit si eu una mica dar e din relatarile membrilor...postul 84

http://www.daewooclub.ro/forum/index.php?s...=3976&st=80

 

Aşa cum am mai zis, ar fi timpul să-l lăsăm pe Lucian să... mediteze :)

Abramburele sa stii ca eu meditez de cand m-a facut mama! :) ) deci nu-ti face griji ...

Edited by lucian14

Share this post


Link to post

Ai citit ca masinile din spate incepusera deja sa ne depaseasca.?..asta inseamna ca acele masini aveau intradevar viteza venind lansat din spate, nu ca mine cu 20km/h, deci incepatorul a avut noroc porcesc ca nu a iesit in fata unui Jeep, asa cum zici tu fiindca cu 2 secunde inainte chiar trecuse unul pe langa noi.

 

Nu eram deloc suparat daca postai la obiectul in speta...dar ceea ce spui tu (aparandu-l pe incepator) este periculos ptr. cei care te cred. O sa considere ca poti intra in trafic fara a acorda corect prioritate si daca sunt si cu jeepu mai bine nu au nici o responsabilitate ?! :shock:

 

Inca odata mentionez...eu am depasit neregulamentar dar fortuit insa accidentul l-a provocat pustiul prin neacordarea de prioritate.

 

Am vorbit deja cu un avocat si a spus ca se poate introduce plangere ptr. revocarea suspendarii permisului fara probleme.

 

Sper ca intr-un final sa realizezi de fapt pericolul la care nefericutul ala inconstient s-a expus pe el si pe cei din masina si sa nu-l mai cocolosesti atat ca era mic si nevinovat, incepator. amarat, nefericit etc...

 

De fapt cam asta credeam ca o sa intelegi tu si Tolin care i-ati luat apararea!

Eu nu am facut scandal deloc fiindca ma stiam si eu partial vinovat iar el era deja constient de prostia facuta ca nu a comentat absolut nimic...singura care cotcodacea era ma-sa ...dar aia habar nu avea cu carnetul...poate doar cel de tractorist...ca l-a enervat si pe politist (il blestema pe ala ca i-a luat permisul lu fi-su)!  <img src= )">

Edited by lucian14

Share this post


Link to post

Lucian, nimeni nu te-a scos pe tine vinovat! Vinovati sunteti amandoi, de-aia s-a si dat culpa comuna! Un plus de vinovatie pentru tina, care sofer cu experienta, te bagi in depasire dar nu aproximezi un pericol posibil. Puteai claxona, puteai sa faci ceva. Ala fiind fara experienta s-a pierdut. Sa zici mersi ca n-a incurcat pedala de frana cu acceleratia. Asta e. Toata lumea iti zice acelasi lucru, dar se pare ca nu vrei sa intelegi. Mergi si fa contestatie si o sa vezi ca nu vei primi castig de cauza. Mergi in instanta si tot nu vei primi castig de cauza. Vei ramane doar cu bani pierduti. Asta pentru ca legea e clara, iar litera legii nu se interpreteaza in astfel de cazuri. Daca nu s-ar fi intamplat nimic si te-ar fi fazut un politist si ti-ar fi dat amenda pentru depasirea pe linie continua a unor vehicule stationate as fi zis sa faci scandal, dar asa multumeste-i lui Dumnezeu ca a fost numai atat!

Share this post


Link to post

Din pacate experienta mea nu m-a ajutat la nimic...sa claxonez nu am apucat fiind prea din scurt...(s-ar putea ca respectivul sa nu fi franat deloc fiindca eu eram oprit cand a intrat in mine, poate chiar a accelerat- nu am cum sa stiu asta). Drumul nu-l cunosteam, intersectia nu se observa din unghiul meu...eram mascat, prezicator sau telepat nu sunt :( singurul lucru care-l puteam face e sa merg incet ...ceea ce am si facut (max.20km/h) cineva spunea ca de ce nu am mers cu a Ia :) ...sa-i aduc aminte ca este viteza care e folosita doar ptr. pornirea d.p. loc? si nici aia mereu (iarna pe polei sau zapada se pleaca cu a 2a)! Altceva in afara sa decolez pe verticala nu cred ca se mai putea face.

 

Asa ca e usor sa dai sfaturi ...dar ce te faci cand trebuie sa le si aplici?

Legea in Romania e clara ? :) ) ...de aia e asa multa cinste, corectitudine si coruptie zero in tara noastra!

Toate legile acestei tari sunt date in asa fel incat pot fi interpretabile..pentru caini si pentru catei!

Nu fiti siguri niciodata in viata de nimic si nu lasati sistemul sa-si bata joc de noi...altfel ajungem iar mamaliga Europei! [-X

Share this post


Link to post
Daca nu s-ar fi intamplat nimic si te-ar fi fazut un politist si ti-ar fi dat amenda pentru depasirea pe linie continua a unor vehicule stationate

Exista asa ceva ? Si cam ce ar trebui facut in cazul asta.

 

In general accidentele se petrec in fractiuni de secunda, cel putin asa pare, insa totul e bine cand se termina cu bine, important este ca nu au existat victime, eu zic sa nu va mai ambalati atat pe tema asta. Cand e sa se intample ceva, se intampla, cate sanse erau sa iasa o masina tocmai in momentul ala de pe straduta... nu stim, poate nu multe, insa ca acea masina sa fie condusa de un incepator... si mai putine. As zice ...piaza rea !

Share this post


Link to post

Din ce am inteles eu, Tolin si Mircea ar sta acolo cateva zile pana ar veni cineva sa le ridice? :)

Share this post


Link to post
Din ce am inteles eu, Tolin si Mircea ar sta acolo cateva zile pana ar veni cineva sa le ridice?

Te cheama Dabija ?

Share this post


Link to post

Lasa-l Toline, ca la urma urmei e opinia lui si carnetul lui. Si s-au facut destule discutii pe tema, parca nu s-au mai luat carnete pe lumea asta...

 

Dar nu inteleg de ce e suparat dupa ce ne-a cerut parerea?!

 

Legea in Romania e clara ? :) ) ...de aia e asa multa cinste, corectitudine si coruptie zero in tara noastra!

Toate legile acestei tari sunt date in asa fel incat pot fi interpretabile..pentru caini si pentru catei!

Nu fiti siguri niciodata in viata de nimic si nu lasati sistemul sa-si bata joc de noi...altfel ajungem iar mamaliga Europei! [-X

Ce legatura are Europa...

Sau vrei sa-l dai in judecata la HAGA? :) )

 

Sau CEDO?

Share this post


Link to post
Ma refeream la mai multe etape (fond, apel, recurs pina la curtea suprema) de asta am si zis luni, ani.

Si inca ceva: daca procesul verbal nu il semnezi .. adio contestatie.

Din cate stiu ( eu m-am judecat acum 4 ani cu politia si am castigat permisul retinut de un cap de creta ) chiar daca nu semnezi PV-ul , ii poti da in judacata pt ca respectivul PV iti vine cu posta acasa.

Asta era acum 4 ani , posibil sa se fi modificat legea.

Share this post


Link to post

Am zis "Contestatie" (cea care se face la politie) nicidecum actiune in instanta. Acolo poti sa-l dai in judecata lejer pe D-zeu. Chiar exista precedent.

Share this post


Link to post
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...