Jump to content
Sign in to follow this  
Mircea

Probleme Motor Matiz

Recommended Posts

Astazi am schimbat sonda lambda si injectoarele...daca nici asa nu se rezolva nu stiu ce sa-i mai fac deja am schimbat cam tot ce se putea pe acolo 20000000.gif

Cu astea, cumuleaza schimbarile din ultimele 2 luni : bujii NGK, fise, valva pcv, filtre aer / benzina / ulei ; ulei motor + ulei cutie ; furtun vacuum ; curatat iac ; sonda lambda si injectoarele...

Edited by SiNnY

Share this post


Link to post

Motorul merge gafait la rece ( pornita dimineatza, fara pedale la relantii moare ), consum enorm : 1 plin in 230 KM, bruscarea masinii in frana de motor ( a 2-a la 30-40 Km/h )..se aprinde check-ul cand masina este in sarcina mare ( eroare P0133 )...masina nu are vana ( la 20-30 km in 2-a, calc pedala la fund si masina se inneaca in loc sa accelereze )...

 

 

Share this post


Link to post

salut, am schimbat fisele de la bujii intre ele si face la fel (am crezut ca daca am o fisa rea o sa se mute problema la alt piston).

referitor la cureaua de distributie (sfatul lui mihaidenis) : e posibil asa ceva ????? nu de alta da o schimb si dupa aia iar imi dau palme ca nu prea ma dau banii afara din casa(actual somer 20000000.gif )

Edited by snoopydj

Share this post


Link to post

Macar verific-o, sa fim impacati :D . Nu e greu. Desfaci suruburile capacului de plastic si o verifici sa fie in regula, sa n-aiba dinti rupti, sa nu fie sfasiata etc.

Edited by augustinionut

Share this post


Link to post

sa verific , cureaua de distributie ??

daca asi sti si cum ce bine ar fi ,adica stiu unde este si cum arata dar din pacate doar atit

Cat despre fise toate au 3,4 kohmi rezistenta deci teoretic sunt ok

A si inca o intrebare:care poate fi cauza ca atunci cind motorul e rece masina merge de rupe (acceleratie ok totul super)iar dupa ce ajunge la temperatura normala acul de la temp aproape la jumatate

se duce naibii fericirea adica simptomele:acceleratie greoaie si pierdere de putere ?

Edited by snoopydj

Share this post


Link to post

Astazi am schimbat si filtrul de benzina, am sperat ca o sa dispara problema dar nu e e asa.In continuare pina sa aajunga motorul la temp normala merge super ok,dupa aceea parca am motor de 10 CP  <img src= ("> .<BR>La cureaua de distributie nu am ajuns ca mi-am facut de lucru cu filtrul de ulei,incercati sa il desfaceti pe cel vechi fara cheie :) ) (am muncit 3 ore pana am ajuns la cocluzia ca ma duc la un service si cer o cheie ca filtrul vechi era deja ciuruit :) )<BR>MIINE MAI VERIFIC SI CUREAUA SI DACA NICI ASTA NU E DEJA SUNT IN PANA DE IDEI .

Share this post


Link to post

Un joc la culbutori s-a verificat la masina ta? Cati km are?

Share this post


Link to post

Salut! Simptome asemanatoare cu ale masini lui snoopyDJ.Am puso pe tester si mi-au aparut urmatoarele erori:

Eroare Senzor RPM

Eroare senzor temperatura apa

Eroare senzor temperatura aer

Mecanicul mi-a curatat doar clapeta de acceleratie care era super murdara.Ar mai fi trebuit facut ceva??Eroarea la senzorul RPM de unde vine??

Share this post


Link to post

dupa ce au depistat erorile au facut reset la ECM ?

si cel mai important dupa aceea curatare se vede ceva ,vreo imbunatatire ????

Un joc la culbutori s-a verificat la masina ta? Cati km are?

km are 59000 iar pt verificarea jocului la culbutori presupun ca ar trebui sa merg in service ?

Edited by EM!L
Nu mai cita integral mesajul anterior! Foloseşte AddReply sau FastReply din partea de jos a paginii şi majusculele acolo unde se impun.

Share this post


Link to post

Nu dati cu parul: la masina varului meu (fiat doblo diesel) au aparut simptomele de mai sus (mers fasnet la rece, lesinat cu motorul cald). S-a inlocuit in service un senzor ( de turatie) si masina si-a revenit.La cald se dilata ceva inauntru si nu mai facea contact.

Share this post


Link to post

merita incercat :) stii cumva unde e acest senzor de turatie la maty ?

Edited by EM!L
Nu mai cita integral mesajul anterior! Foloseşte AddReply sau FastReply din partea de jos a paginii şi majusculele acolo unde se impun.

Share this post


Link to post

Cre ca asta e:

post-13903-12743661408_thumb.jpg

Edited by augustinionut

Share this post


Link to post

daca e vorba de senzorul tps stiu unde e ,daca nu astept poza :)

Share this post


Link to post

Senzorul TPS e cu totul altceva, el indica gradul de apasare a pedalei de acceleratie. Cel de turatie trebuie sa fie mult mai jos (n-am manualul la serviciu), el probabil citeste turatie pe volanta (banuiesc).

Share this post


Link to post

ok am vazut poza, am fugit la maty si l-am gasit rapid (senzorul).Acum intrebarea de baraj:pot sa il verific daca functioneaza in parametrii normali fara sa apelez la scaner ?

Nu de alta dar la mine in zona am intrebat la 3 service-uri si raspunsul a fost:"ooo noi facem scanari doar la VW,opel adica masini serioase" asa ca pana ajung la Bacau mai dureaza destul.

Ce am mai observat e ca atunci cand masina incepe sa traga greu la turatii mari apare un zgomot parca metalic ,imi e greu sa definesc care isi schimba frecventa in functie de turatie,cu cit e mai mare turatia cu atat devine mai ascutit.

Fiind la volan nu prea pot sa cobor si sa deschid capota sa identific sigur de unde vine :) .A patit cineva la fel si are o solutie sau macar de unde provine zgomotul ala ?

 

gabi123 dupa ce au gasit erorile alea si curatat clapeta se observa vreo imbunatatire?

Intreb pt ca suntem colegi de suferinta :(

Share this post


Link to post

CKP este senzorul de turatie.

 

post-402-127438280353_thumb.png

Share this post


Link to post

Multumesc tolin pt desen,acum nu trebuie sa mai bajbai dupa senzori77000000.gif dar dupa ce am mai citit pe forum incep sa sa suspectez unul dintre injectori.

Dupa cum am mai spus am schimbat blocul de bobine de inductie pt ca aveam scinteie ff slaba la pistonul nr 3.Dupa schimbare am scanteie dar totusi este slaba fata de cele de la pistoanele 1 si 2.

Ceea ce nu imi place este ca atunci cind plec din rampa(cam 40 de grade) si de pe loc cu viteza 1 acceleraz ff tare si scade mult turatia in sarcina (si fac asta in 2 locuri in fiecare dimineata si e si iesire la drum national unde este trafic asa ca imi iau cam multe injuraturi ca maty al meu intra greu in trafic).In ultima luna am schimbat:bloc bobine inductie,filtru aer, filtru benzina, filtru ulei,bujii champion ,acum bujii bosch,ulei,valva PCV,dat jos restrictor,dat jos rezonator,curatat fff bine clapeta acceleratie care intradevar era murdara.Asa ca am ajuns la injectoareheadbang2.gif , si e cam greu accesul la injectoare la al meu maty e3.

Asa ca ce ma sfatuiti,avind in vedere ca dupa schimbarea blocului de bobine inductie si restul consumabilelor se pastreaza simptomele de mers in 2 pistoane (sau 2,5 ) ar trebui sa desfac injectoarele si sa le curat?

Nu fac nimic pana nu primesc un raspuns concret pt. ca am facut prea multe si scumpe si fara rezultat asa ca mai bine astept sfaturi de la cei patiti si priceputi (tolin,taticul lui stefan cel mare & company pls help)

Edited by snoopydj

Share this post


Link to post
... bujii champion ,acum bujii bosch ...

Ce diferenta este intre 18+2 si 22-2 ? Citeste topicul despre bujii Matiz si pune ce trebuie, am o banuiala ca sunt nepotrivite ambele tipuri. Te-ai uitat la contactele fisei de la bujia #3, in interiorul protectie din cauciuc, sunt curate ?

Share this post


Link to post

Da,s-a simtit o imbunatatire dupa curatarea clapetei in sensul ca am o accelerare liniara iar in frana de motor nu mai bruscheaza dar oricum am mers prea putin cu ea ieri ca sa imi dau seama ce se intampla cu motorul cald.Totusi problema principala,pierderea de putere dupa ce se incalzeste motorul nu cred ca s-a rezolvat(va spun dupa ce merg cu ea mai mult).Totusi senzorul RPM ce sesizeaza??Unii spun ca e de pe volanta,altii ca ar fi pe axul cu came si indica distributia uzata.

Share this post


Link to post

snoopy, la mine stii cum s-a ajung la injectoare ?! a scos pe rand mufele din capul injectoarelor si astfel s-a observat ca la cel din dreptul pasagerului (nu stiu daca e 1 sau 3 ) nu functioneaza...in momentul in care a scos mufa nu s-a observat nici o schimbare in mersul motorului ( in timp ce la celelalte motorul scadea in ture si dadea sa moara )...din ce am vazut accesul nu se face greu ( scoti chestia aia si o sa poti ajunge la rampa de injectie din spatele motorul...nu ma pricep eu foarte bine...dar stiu cum e tocmai am patit si eu la fel ( schimbat bujii, fise, sonda lamba, valva pcv, curatat iac, verificat tps, schimbat furtun vacuum )... ca in final sa ajung sa cumpar injectoare...

post-23257-12744255105_thumb.jpg

Share this post


Link to post
... Unii spun ca e de pe volanta,altii ca ar fi pe axul cu came si indica distributia uzata.

Descarca un manual de service si nu mai pleca urechea la ce zic "2 vecini". Exista 2 senzori, CKP (turatie la arbore) si CMP (pozitia piston #1 la axul cu came). Dupa functia lor, iti dai seama si unde sunt plasati, desi am postat desenul de amplasare. Primul (CKP) este folosit pentru informatia de turatie si cea de misfire, al doilea ca reper la avansul la scanteie si la momentul injectiei. La Matiz e3 sunt senzori inductivi independenti, iar la Matiz e2 sunt senzori optici plasati in cutia distribuitorului de la aprindere.

Edited by tolin

Share this post


Link to post

Am cautat tot forumul manual de service dar linkurile din pacate nu mai sunt valabile.

Share this post


Link to post

Salutare la toti!

Problema Matiz e3 este urmatoarea. Chec se aprinde uneori, motorul merge normal aparent. Am conectat un cablu eobd codul fiind p0118 ceea ce inseamna defectiune a ECT sensenzor (coolant temperature sensor high input). Am facut toate verificarile asa cum spune in manual, adica cu fisa de la senzor scoasa (real data senzor -40 grade), cu fisele strapate (+180 grade), la borne 4,99 Vcc, aparent totul OK.Deasemeni ventilatorul de racire functioneaza normal. Credeti ca este stricat senzorul ECT sau este alta problema? Dupa stergerea codului de eroare citeva zile nu se mai aprinde checkul. Dar de putin timp a aparut un simptom nou. Incepe sa se tureze singura si se aprinde checkul, la citire cdt p0118. Idei ceva?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...