Jump to content
Sign in to follow this  
keluboss

cit costa o inmatriculare?

Recommended Posts

trebuie sa-mi iau definitivele si nu stiu cam la cit ma duce operatiunea "numerele". In timp ce caut pe Google un nr de la Udriste zic sa va intreb si pe voi daca v-ati inmatriculat masina de curind ce cheltuieli ati avut, nervi, cozi, spagi, etc.

FITI DURI SUPORT ADEVARUL IN FATA!

Share this post


Link to post
... numerele care sunt ,cred 290.000 la rand si 490.000 la oficial.

:shock:

...poate la "preferential" !

Share this post


Link to post

Exact Sergiu,de, caldura mare,oboseala...

Share this post


Link to post

:beerchug: Ovidiu C, numai ca linku repectiv pare inabordabil are o problema de atitudine. Din pacate nici la Udriste la informatii nu catadicseste nimeni sa raspunda, Cred c-am nimerit la ora de cafea si tigara ca sa nu zic sx  <img src= ">

Share this post


Link to post

Stiti ca eu cu tehnica mai usurel :compupunch: , asa ca mie imi trebe mure-n gura. Berea voastra e la mine :heavydrinker: Imi doresc din tot sufletul sa prind si eu intilnirea cea de taina sa ma laud cu Matilda mea, si sa-mi achizitionez stikerul, numai ca timpul este un lux cam greu de obtinut de palmashi :osanale: oricum :thanks:

Share this post


Link to post

Keluboss sa fie primita.Si ca sa te intristez definitiv eu am intrat la Udriste la ora 9.00 si am iesit la 14.30.Am inteles ca acum mai e o cheste de asta prin Drumul Taberei si nu mai sunt asa cozi.Procedura a fost c-am asa:vrand numere preferintiale prima data am stata la coada la caserie sa le platesc(cca 1.5 h) dupa aceea la caoda la ghiseu unde am depus doasaru(cam 3.5 h).Apoi am venit peste 4 zile sa ridic numerele,acum a mers repede(0.5 h).Grija mare sa ai toate actele la tine si in regula ca altfel ai stat degeaba la coada.

Share this post


Link to post

De curand am facut si eu operatiunea asta. Am parcurs urmatorii pasi:

Am facut rost de toate actele, am fost cu fisa de inmatriculare la adm. financ de sector unde am platit 5000 timbru fiscal, am lasat niste copii, apoi am fost la CEC la Udriste (numai pt. sect. 1,3,5) unde am platit in total 746.000 (taxa inmatriculare si taxa RAAPS-nu prea stiu exact ce e asta). Apoi am luat o cerere de completat si a doua zi m-am dus la ghiseul RADIERI-INMATRICULARI unde am stat de pe la 7 pana la 9.15 (la 9 a deschis si am fost al doilea la coada). Mi-a luat actele, m-a intrebat ce nr. vreau, i-am zis ca ce vine la rand si mi-a dat un fluturas pe care a notat niste chestii (nr. dosarului cred) si mi-a zis sa vin peste o sapt. Cand m-am dus miercuri 11.08 am intrat in fata, i-am dat fluturasul si mi-a zis ca nu sunt gata, sa vin peste cateva zile. Cred ca o sa ma duc marti, sau miercuri sa fie dracului gata. Atunci o sa ma duc sa-mi tin rand la ELIBERARI, o sa ma bag iar in fata la R-I cu fluturasul pe care o sa noteze numarul, la casierie, o sa platesc 290.000 si o sa ma duc apoi la ELIB. sa-mi iau numerele, cartea de identitate si certif. de inmatric. Ca timp nu pot sa estimez. Dar ca bani e vreun 1.000.000-1.300.000 (depinde de nr. - preferential sau nu). Exista posibilitatea sa mai recuperezi din "paguba" daca dai la decontat numerele provizorii.

BAFTA ! si MULTA RABDARE !

Share this post


Link to post

:thanks: Am demarat operatiunea definitvatul sper sa nu ma tina astia prea mult ca duminica imi expira provizoriile

Share this post


Link to post

am inmatriculat si eu masina de curand si cam astea ar fi costurile :

150.000 comision la o firma de acte care se plimba pe la cozi si plateste taxele la administratia financiara..impozit...etc..

taxele de mai sus care la matiz ajung cam la 1 mil.

240.000 numere la rand sau 490.000 numere preferentiale.

rca daca nu este platit.

la firmele de acte auto am observat ca unii cer si originalele de la acte (de la unele acte probabil...sa mai poti merge cu masina intre timp...).

mie nu mi-au cerut...au facut copii...si nici nu cred ca au nevoie sa plateasca niste taxe de originale

 

[offtopic]

acum ca am rezolvat cu actele...CI este inca la mine si masina e cumparata in tare...

imi vor cere cei de la banca CI ?

Share this post


Link to post

Da - ti-o vor cere ca sa nu poti vinde masina cata vreme ai credit.

Share this post


Link to post
Da - ti-o vor cere ca sa nu poti vinde masina cata vreme ai credit.

 

Eu shi acum dupa 1 an am cartea acasa...

Share this post


Link to post

lucky U. :lol: si restul de caractere

Share this post


Link to post

Am izbutit operatiunea inmatricularea exact la tanc adica cu o zi inainte sa plec in Delta. Desi tb sa-mi dea numerele pe 27 aug le-am primit abia pe 1 septembrie, timp in care am stat la mai multe cozi interminabile si mi-am consumat mai multi nervi decit era indicat. Nesimtirea buruienilor de asfalt e fara de margini, mi-a venit sa-i iau de guler de vreo doua ori, dar m-am gindit sa nu fie mai rau de-atit. In cele din urma m-am ales cu placutele si cu cartea de identitate

Share this post


Link to post

Salutare tuturor.Sunt nou pe acest forum,dar am ceva experienta de pe daciaclub,asa ca am folosit functia search,fara a deschide un topic aiurea.

Sunt posesor a unei dacii break din 94,si mai nou de 1 saptamana a unei Nubira Klan din 2003.

Masina mi-a placut,fiind primul model de Nubira care l-am vazut de acest fel.Boon,masina am cumparat-o de la un nene,care o luase din Spania.Masina a stat in garaj 3 ani.

Masina avea numere de Spania,asa ca am pornit demersurile ptr numere provizorii.Dupa ce am facut rost de numere provizorii,am programat-o la RAR Alexandria,pentru indentificare.Boon,am fost la RAR,totul a fost ok(fara spaga),dupa care cu actele de la RAR am fost la Finante sa platesc inmatricularea.

Insa,surprize surprize la Finante...baiatul de acolo,spunandu-mi ca taxa de timbru ma coste 7725.Pur si simplu am ramas stupefiat,si am inceput sa rostesc un limbaj trivial :) .

Treaba care e:din cate stiu eu,nubira mea are motor Euro 4,16.16V 110 CP E tec II.

Cei drept nu am studiat CI a masinii,unde baietii de la RAR mi-au trecut masina la Euro 3,cu CO2 171 g/km,de aceea rezultand suma aceasta enorma de plata ptr inmatriculare.

Nu am platit taxa ptr ca nu am bani(poate sa o pun pe gagica sa se prostitueze 2 ani),asa ca am inceput sa cer ajutor tuturor oamenilor,ajung chiar si la voi pe forum.

Va rog sa ma lamuriti si pe mine:baietii de la RAR au trecut masina Euro 3 corect?sau mi-am luat eu tzeapa de la vanzator,zicand ca masina este Euro 4.

Precizez ca masina este fabricata in 09-2003 Koreea.

Va multumesc ptr intelegere,si astept un raspuns de la voi.O seara buna.

Share this post


Link to post

Cu 4-500 euro, o inmatriculezi pe Bulgaria; asta e o varianta.

Share this post


Link to post

Este vorba despre aceste model:http://yiparts.com/es/Model/DL/2992/IMG/

Am mai discutat cu cineva si mi-a zis ca este Euro 4,dar acum nu stiu ce sa mai cred.

De inscris in Bulgaria,nici vorba,sincer...mai bine o folosesc masina de camp si merg in continuare cu dacia decat sa o trec pe BG.

Maine ma duc la service-ul unui prieten,unde are si statie ITP,sa ii mai fac odata gazele,sa vad daca iese altfel...

Dar sincer acum,nu vi se pare si voua exagerat de scump?7725lei?nici la o dacie nu platesti atat...

 

Share this post


Link to post

Odata ce ai o decizie de la RAR ce zice ca e euro3 mi-e greu sa cred ca o vei schimba. M-am uitat pe mobile.de ca si curiozitate la modele de Daewoo Lacetti/Chevrolet Nubira similare si din aceeasi perioada si apar ca euro 3.

Uite aici un link de exemplu

 

Share this post


Link to post

De regula la RAR, la intocmire Carte de Identitate, clasa de poluare se ia din actele originale ale masinii. Cauta si vezi.

Dar, mai stii, or fi masurat aia ceva si au de-clasificat-o cu de la ei putere. Ceea ce nu pare, zici ca totul a fost OK.

Share this post


Link to post

In 2007 cand au lichidat stocul de Nubira toate motoarele erau euro 3. Oricum cred ca la sfarsitul anului 2006 au oprit productia de nubira. In 2007 au mai continuat cu Matizul

Share this post


Link to post

Pana la urma asa este,este Euro 3.Asta e,am luat tzeapa.

O sa mai circul 3 luni cu numere provizorii,si poate intre timp se mai reglementeaza ceva cu privire la rahatul asta de taxa.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...