Jump to content
Sign in to follow this  
Witch

Daewoo & Chevrolet Club, Comunitate Sociala?!

Recommended Posts

O noua provocare pentru membrii carcotasi si/sau cu chef de vorba. Ma astept ca si de data asta sa dati dovada de ascutime a mintii, asa ca sunt sigura ca nu ma veti dezamagi.

 

 

Sunt curioasa: este Daewoo & Chevrolet Club o comunitate sociala ? Daca da, cam ce am vrea noi sa se stie despre ea ?

 

 

Mie, de exemplu, imi place cum se ajuta oamenii unii pe altii, atat cat se poate. Nu pot spune ca e un grup omogen dar mi se pare evident ca impotriva unei persoane din afara grupului se aliaza membrii Woo si Chevy si trec la atac(imi amintesc discutii inflacarate de anumite teme), crescand astfel coeziunea grupului. La intalniri iarasi admir ca oamenii sunt foarte sociabili si interactineaza usor chiar si cu cei pe care nu-i cunosc.

Share this post


Link to post

din pacate.. unii sunt mai sociabili "virtual" decat real..

cazul meun este elocvent... aici mai bag lumea in seama, la intanliri sunt retras si nu prea sunt bun la comunicare

deci, da, daewooclub este o comunitate sociala virtuala ( in viziunea mea)..

dar ca sa ma gandesc la asta.. trebuie sa stau intins in pat.. cu ochii intinsi,, si ..

aoleo.. nu e ora de psihiatru.. ma trecusera fiorii..ce e si cu terapia asta

Share this post


Link to post

Bre, nu se mai numeste terapie, ci consiliere :mrgreen: ...cica suna najpa terapie iar psihologii incearca sa evite cuvintul asta

 

:ontopic: Da, este o comunitate sociala in toata regula, cu afinitati si bisericute, cu orgolii, cu suparari si bucurii, si mai ales cu ierarhii ;) Din fericire exista respect reciproc si asta conteaza foarte mult

Share this post


Link to post

Ufff, bine ca am scapat de (stadiul de) maimute.

Se pare insa ca n-am scapat de studii.

Forumurile [pe net] sunt prin definitie "comunitati [virtuale] de interese". Socializarea vine de la sine unde e vorba de o gasca destul de numeroasa.

Nu prea inteleg ce legatura are... mintea cu asta. Vorba cantecului "ce-i in gusa si-n capusa". Sau nu e chiar asa :D

Chiar dom'le... ce viata misto pe cei cu inclinatii sociologice (amatori de vraji si nu numai)... poti sa studiezi la greu cu forumurile astea :)

Edited by Abram Burel

Share this post


Link to post

Baieti, fiti seriosi in raspunsuri, va rog. Om fi la cafeanea, dar exista si aici OFFTOPIC iar chatul va asteapta.

 

Da, este o cumunitate sociala. Este mai mult virtuala, dar este o cuminitate sociala cu toate manifestarile ei.

Share this post


Link to post

Este o comunitate impartita in doua: ce care au curaj sa se vada la ochi si ceilalti care prefera sa ramana in fata monitorului. Si nu este atat de virtuala cum pare... Multi dintre noi se intalnesc si in afara cadrului oferit de internet, ne stim dupa nume, ne telefonam etc.

Ierarhii exista: bazate pe functii (vezi ma ca-ti iei warn!) sau/si pe respect reciproc. Din punctul meu de vedere respectul reciproc primeaza si inclin sa cred ca este biunivoc, cel putin in minicomunitatea din care fac parte.

Exista si pe forum oameni timizi, altii laudarosi, altii artagosi :D , unii care stiu sa jigneasca si chiar o fac, unii care raspund la obiect intr-o singura fraza (de multe ori propozitie), altii carora conversatia, fie ea si din tastatura, le face o deosebita placere si multi altii care se uita, citesc si "tac".

Si mai exista o parte, o mare parte care are umor. Toata stima. :osanale:

 

PS

Si mai exista unul, unul singur, pentru care am o deosebita stima, care scrie cu rosu din cand in cand (prietenii stiu de ce).  <img src= ">

Share this post


Link to post

Suntem o comunitate sociala, cu caracter virtual :D

Suntem o comunitate pt ca ne unesc aceleasi interese si pasiuni, in cel putin un domeniu (cel auto).

Parerea mea, care este.

Share this post


Link to post

Asa este ,suntem o comunitate (a se citi adunatura ) de oameni care iubim mai mult sau mai putin masinile si care la un moment dat am avut o masina Daewoo .Este o comunitate interesanta cu oameni diversi din medii diferite.

Share this post


Link to post

suntem o comunitate sociala care a inceput din pasiune pentru masini si eu zic ca a evoluat. zic asta pentru ca chiar daca multi dintre posesorii de daewoo au schimbat marca au ramas tot in club si mai mult nu rateaza deloc intalnirile. deja eu zic ca suntem mult mai mult decat un club de pasionati de masini!

Share this post


Link to post

Eu zic ca suntem o gasca de prieteni! Asa cum sunt prietenii in general, si cu bune si cu rele, si cu orgolii si cu resentimente, dar inainte de toate, prieteni! :banana:

Share this post


Link to post

Suntem o comunitate sociala ierarhizata bazata pe conexiuni si interactiuni reciproce. Unii chiar tin legatura si in afara forumului, se intalnesc si in particular, vorbesc la telefon sau pe internet. Eu chiar consider ca suntem o mica organizatie - avem administratori, avem moderatori, avem casier, avem insemne distincte, avem semnale de recunoastere. Ne lipseste doar stampila si legitimatia semnata de Vaxxi (sper sa nu supar pe cineva).

Daca analizezi mai in profunzime poti sa caracterizezi aceasta comunitate astfel: suntem aproximativ 3100 de membrii inregistrati din toate zonele geografice si din toate domeniile de activitate (pentru un sondaj national e nevoie de un esantion reprezentativ de aproximativ 1200 de subiecti). Cei mai multi dintre membrii se multumesc doar sa citeasca, mai exista categoria celor care mai si posteaza cand isi aduc aminte, cand au o problema sau cand e un subiect la care se pricep sau care ii intereseaza, apoi sunt cei care posteaza periodic sau sunt specializati pe anumite topicuri si cei care sunt "dependenti" de forum - adica citesc zi de zi aproape tot ce se scrie si nu ezita sa participe la orice fel de dezbatere.

In functie de educatie - majoritatea utilizatorilor activi au studii superioare.

Orasele in care clubul este cel mai bine reprezentat sunt Bucurestiul si Constanta - orase unde se organizeaza intalniri saptamanale.

Daca ar fi sa tragem linie si sa ajungem la cei mai activi membrii sau cei pe care probabil chiar te poti baza - ajungi undeva pe la 50 - 60 de persoane, cei care efectiv participa la intalniri (saptamanale si anuale - care devin trimestriale), la evenimente sau la alte activitati sportive :drinkers: .

Nu cred ca are rost sa mai spun ca majoritatea membrilor sunt de sex masculin asta datorita in principal specificului forumnului (auto) dar si fetele se simt foarte bine in grup.

 

P.S. Ce urmeaza, un test sociometric sa stabilesti bisericutele, liderii si persoanele marginalizate?

Edited by dreamlike

Share this post


Link to post
O noua provocare pentru membrii carcotasi si/sau cu chef de vorba. Ma astept ca si de data asta sa dati dovada de ascutime a mintii, asa ca sunt sigura ca nu ma veti dezamagi.

Eu te-as provoca sa-i provoci pe cei tacuti si impacati cu lumea, cu mintea ingusta si care te-au dezamagit.

Fara fraza citata mai sus, postam si eu :ontopic: , dar prefer sa raman :o fftopic: Nu stiu de ce mi-a lasat un gust amar.

Edited by ileana

Share this post


Link to post

In sfarsit cineva pune punctul pe i. O femeie. Dintre putinele noastre surate pe forum, dar cu mintea ascutita si picioarele pe pamant. Bine punctat Ileana. :) >- Ah Doamne, de-aia iubesc eu femeile! Ma refer la cele "coapte" , nu-i asa?! :X

Share this post


Link to post

Haideti mai nu fiti rai, lasati fata sa se desfasoare si asa sunt asa putine pe aici si probabil domnisoara tocmai a iesit de pe bancile facultatii si are impresia ca are raspuns la tot si la toate.

Apropos domnisoara in ce categorie te situezi matalauta avand in vedere ca ai asteptat cam un anisor pana sa incepi sa scoti nasucul prin forum ca sa ne rascolesti mintile?

Share this post


Link to post

Ne-am pricopsit iar cu un don raulos. Travesti de data asta, huh?

 

Don'soara, daca vrei matale un studiu pe o comunitate interesanta, intra pe daciaclub ;)

Share this post


Link to post

Aici tre sa recunosc ca e de comentat... comunitatea sociala este destul de restransa (cum mai multi noi membrii sau plans, ca la intalniri e cam greu sa te lipesti de cei veterani). Exista chiar si printre ei bisericute [-X

Cea virtuala este mai prezenta si este si normal.

Am observat si eu ca cei noi sunt tratati un pic cam brutal de catre experimentatii forumului. :D

Oricum este mult mai unita comunitatea virtuala Daewooclub decat multe altele "concurente" si asta e cel mai important ptr. mine.

 

witch are ceva tehnici de "manipulare" pe care le pune si ea in practica cu noi. doar trebuie sa faca si ea ceva practica (proiecte) ptr. scoala :P

Share this post


Link to post

Maaaama, da' scortosi mai sunteti. Ce v-a apucat? A luat baza de date de pe forum? A scris urat sau de rau? Cum zice cineva de "inteligenta" cum se gasesc unii s-o... combata. S-au poate va deranjeaza ca e fata, ca o fi mai tanara si se da la cei peste 35 :D

 

Daca tot ziceti ca sunteti manipulati, ia sa vedem, concret, ce vi s-a facut? Daca tot e vorba de "comunitate", ia sa scriem aici ce o supara pe "ea"?

 

Si inca o chestie, nu dati cu atacuri la persoana ca nu prea e voie pe forumul asta.

Share this post


Link to post

Mai rautaciosi mici, de data asta chiar nu va mai analizam pentru nimic. Doar scriam un articol despre Daewoo & Chevrolet Club si la o adica vroiam si parerile voastre. Ideea cu articolul mi-a venit intr-adevar dupa ce am observat dinamica topicului cu experimentul. Mi s-a parut interesant sa stie si altii despre noi si poate chiar sa ne intareasca randurile.

 

@ Claz-am facut mici observatii si despre acel club

 

@ Dreamlike -nu am asteptat un an ca sa va rascolesc mintile, nu e prima data cand postez(sau deschid un topic) pe forum, poate ca interventiile mele nu au fost totusi memorabile; iar la intalniri am fost destul de prezenta asa ca n-as putea spune c-am stat in umbra

p.s. nici macar n-am iesit de pe bancile facultatii :P

 

 

Totusi am eu impresia sau oamenii devin defensivi spre ofensivi?  <img src= S">

(sa fie de vina faptul ca se simt studiati? si nici macar nu este asa, am spus de la inceput ca apreciez o colaborare... si le multumesc celor care mi-au oferit-o)

 

 <img src= ">

Share this post


Link to post
Mai rautaciosi mici, de data asta chiar nu va mai analizam pentru nimic.

 

Ete mah ..da de cand a devenit lumea cobaii tai ? .. pfffff

Share this post


Link to post

Defensivi spre ofensivi :D ?

Chiar sunt curios ce iese in urma analizelor? Ne spui si noua concluziile (eventual articolul respectiv) daca tot am fost cobai ? :P

 

 

Tie cand ti se blocheaza caps lock, cand uiti de tot de el :-W

Edited by Mircea

Share this post


Link to post

Tinand cont de experimentele din trecut de acelasi gen esuate, de valurile de warn-uri care au curs, precum si de faptul ca suntem forum AUTO (sa nu incepem iar discutia pe tema asta, da?), @witch iti vei continua experimentul daca vei posta alternativ un post aici, unul pe un topic de specialitate (auto!).

Iti recomand deschiderea de topice precum:

"Psihoza EGR-ului"

"Resetarea ECM: nevroza sau necesitate?"

"Ralenti iarna/vara. Personalitate multipla?"

"Sa-mi montez incalzire incorporata in pedala de acceleratie?"

"Culbutori ci culbutoare, azi e zi de sarbatoare, pentru tija-mpingatoare - implicatii freudiene"

... si mai am daca le termini p-astea ;)

 

Psihopatul de servici :D

Share this post


Link to post

Ma bag si eu ca simt ca fata a fost prost inteleasa de catre unii dintre voi. Ea nu este aici sa va consilieze, nu vrea sa schimbe nimic la ceea ce sunteti sau ce credeti. Nu incearca sa combata ideile nici unuia dintre voi. Nu va analizeaza viata amoroasa si nu va da sfaturi.

 

Witch v-a cerut ajutorul in compunerea unui articol despre aceasta comunitate. Ea va cerea ajutorul, in nici un caz nu va baga pe gat cine stie ce psihanaliza socio-culturala nesolicitata. Pur si simplu va cerea ajutorul si atata astepta.

 

Faptul ca unii au devenit defensivi este de inteles avand in vedere interventiile unor antescriitori in vremuri demult trecute dar va invit sa cititi cu atentie ceea ce v-a cerut ea in primul post.

 

Oricum, ii vor fi foarte utile si manifestarile de frustrare a unora sau altora pentru ca, pana la urma, sunt toti parte a aceleiasi comunitati.

 

Cat priveste ontopic eu mi-am spus parerea in mod direct si autoarea a beneficiat de ajutorul meu atat cat i l-am putut oferi.

Edited by remix

Share this post


Link to post

Nu inteleg de unde atata reticenta si conditionare. Ultima data cand m-am uitat:

1. Eram membru al forumul cu prezenta la intalniri (si vechime cat de cat)

2. Aveam si masinutza potrivita clubului :lavolan:

3. Eram la sectiunea "cafenea" si nu "probleme tehnice", "piese auto" sau "tutoriale"

 

 

p.s. fiecare se simte asa cum e

p.s.2: cum sa mai povestesc eu acum despre club si sa aduc oameni noi cand vad pe pielea mea ce fel de tratament vor primi

p.s. 3: cum sunt un om relaxat si fara frustrari, n-am sa v-o iau in nume de rau.. pe cine intereseaza intr-adevar ce-am facut eu stie unde sa ma gaseasca

Share this post


Link to post

Eh, unii reactioneaza defensiv, nu pune la suflet.

 

Ce-i aia comunitate sociala (definitia) ? Nu stiu decat ca Daewoo & Chevrolet e deosebit de alte forumuri auto prin 2 chestii: faptul ca avem cel mai mare numar de intalniri "live", adica o intalnire saptamanala + intalniri ocazionale de surubareala, si deja am ajuns la a 3-a intalnire nationala pe anul asta. La intalnirile nationale vin oameni care fac sute de kilometri pe drum pentru 2-3 zile de stat impreuna, iar asta cred ca spune ceva, nu ?

 

A doua chestie e faptul ca schimbarea masinii nu a insemnat migrarea spre un forum nou (al marcii nou achizitionate), asadar, ca sa parafrazez un titlu de film ... as putea spune "acei oameni minunati si masinile lor". Hope this helps.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...