Jump to content
Sign in to follow this  
Avia

Kalos - Caii Putere

Recommended Posts

Salut

 

Am o "calutza"... eu zic ca a mea e fetita, doar e masina, nu? O am de la inceputul anului si am apucat sa merg cu ea pe tot felul de drumuri si cu tot felul de viteze.

Stilul de condus e probabil placut de mindra deoarece nu a papat alarmant, doar pe autostrada a baut ca nesatula la 140-150/h  <img src= S">

 

Totusi problema mea este: unde sunt acei aproape 100 de cai putere? eu nu-i simt... ba zic ca prinde viteza in mai multe secunde pe ceas decit o amarita de dacie...

Pe oras a 3-a, a 4-a e ok ... merge bine si se infige ... se "baga" unde trebuie si cind trebuie; pe autostrada in a 5-a si merge si trece de la 100/110h la 140/150/h in no-time daca as putea zice asa...

 

DAR ! am iesit pe drumurile patriei si depaseste daca poti  <img src= ("> ... de la 80/90/h sa ajung la 110/h trece o vesnicie ... merg in paralel cu cel din dreapta pina deja ma intreb daca mai reusesc sa depasesc vreodata... am incercat si cu a 4-a manevra si cu a 5-a... si nimic, parca nici nu stie ca are pedala de acceleratie in dotare :wallbanger:

 

Este cineva care stie s-o faca sa raspunda si cind ii ceri sa isi puna muschii la treaba cum zice cartea ca ar merge - sa-mi explice si mie ce trebuie sa-i fac ? :rolleyes:

Share this post


Link to post

Condu masina ca o benzinara, si vei vedea unde's calutii.

 

De la 90kmph la 110kmph nu stiu daca trec 3secunde... ;)

 

S-a discutat foarte mult de Kalos p'aici si de calutii ei + viteza maxima + turatii de schimbare, cauta si vei gasi nenumarate raspunsuri.

 

Treptele 4 si mai ales 5 sunt lungi si nu te vor ajuta foarte mult in depasiri, fiind subunitare. Iarasi, depinde foarte mult si CUM faci depasirile si ce pretentii ai insa, ca dinamica, eu gasesc masina ca se misca mai bine decat un GIV Tdi 90bhp :D

 

Evident, atata timp cat este condusa ca o benzinara :)

 

 

[edit]

cat despre demaraj, pesemne ca glumesti. Pana la 85kmph (pe bord), unde se termina a doua, aproximez pe undeva pe la ~7 - 7.5secunde

[/edit]

Edited by Immortal

Share this post


Link to post

Avia, cei 94 de cai ii gasesti la 6200 rpm :)

Cel mai probabil conduci masina subturat de aceea te chinui in depasiri.

Schimba vitezele pe la 3500 - 4000 rpm si ai sa vezi ca altfel trage. Ia incearca de cateva ori sa le schimbi la peste 5000 rpm :) si ne spui pe urma parerea ta.

Share this post


Link to post

Daca vrei sa depasesti "mai accelerat" pe sosea pornind de la 80, trebuie sa retrogradezi in a IV-a si dupa ce depasesti suta poti da a V-a.

De la 90 merge si cu a V-a, dar un pic mai greu.

Daca iti place mersul "lin", incearca sa anticipezi depasirea si fa-o "lansat". Daca stai in frana de motor usoara in spatele unuia in IV-V la 80-90, nu prea o sa poti sa accelerezi ca n-ai cuplu. Asta e de multe ori o "greseala" usor de facut cand pici in plasa unuia. Daca trebuie sa depasesti rapid in situatia asta, va trebui sa dai a III-a.

Share this post


Link to post

Trepta a V-a e puternic subunitara, e pentru economie, nu pentru putere. Cu cat treci in ea mai devreme, cu atata piezi putere la roata mai repede. Ea se foloseste pentru mers constat la o viteza. Daca conditiile de trafic dicteaza altceva, trebuie sa retrogradezi imediat. Si nu uita: puterea e direct proportionala cu turatia.

Share this post


Link to post

De acord cu toti cei care ti-au raspuns. In depasiri "la nervi", treci in treapta a III-a chiar daca esti peste 80km/h. Eu am pe Lacetti aproape acelasi motor si peste 4000 rpm, chiar 4500 se "dezmorteste" bine de tot. E ceva mai zgomotos dar numai asa obtii puterea dorita in depasire. Bafta si bucura-te in continuare de "caluta" (asta mi-a placut :-> )

Share this post


Link to post

Am inteles, nu stiam faza cu treapta a 5-a si restul de informatii

O sa incerc sa trec in a 3-a si sa tisnesc din spatele unuia sa vad cum va trage.

Si da, am motor pe benzina, tocmai sa aiba demaraj bun.

 

Prefer sa n-o turez peste 3500, nu-mi place cum se aude... cred ca merg cu ea subturata ... probabil... eu o tin intre 2500, max 3000, a 4-a o trec cind am peste 50/h si a 5-s cind am peste 70/h... asa o simt, altfel cind e 3200-3500 turatii ma sictiresc repede ca se aude vuind... si nu-mi place s-o chinui.

 

Din ce-am citit pe forum consumul e ok sub 3000 turatii, am vazut-o insetata foc cind am luat-o la alergat sa vad cum sta pe sosea la viteze mari... sta bine si bea pe masura :drinkers:

 

Sper sa nu fie nevoie dar trebuie sa stiu cum raspunde si in situatii limita cind capacitatea motorului ei este cel care va trebui sa ma scoata din incurcaturi :osanale:

Share this post


Link to post
Prefer sa n-o turez peste 3500, nu-mi place cum se aude...

 

:o

 

Frumusete de motor in 16valve si nu'ti place cum se-aude? Uhm, in cazul meu e principalul motiv pentru care am luat Kalos: nu merg cu dricu', n-am 3cilindrii, am rezerva de putere maxima in banii ei si am parte de un motor echilibrat, care pana acum n-a 'tusit' (nu gasesc alt termen) nici macar o data.

Merge foarte rotund si se aude incredibil de frumos...dar, ma rog, gusturile... ;)

 

Motorul consuma extrem de mult in turatii ridicate (>3500-4000rpm, restul sunt turatii 'normale'), insa se 'aseaza' cu timpul.

Daca in primul drum pe A2 la 150kmph imi papa cam 11 si un pic, acum se stabilizeaza undeva pe la 10l la... 160-170kmph (viteze de croaziera).

 

Mbine, totusi eu abia ce-am terminat rodaju', deci poate, pe de o parte, e normal sa mi se para bune ultimile consumuri :D

Share this post


Link to post

M-ai inteles gresit ... m-am exprimat eu mai ciudat ... prefer s-o stiu linistita ... desi cum zic multi e masina de turatie...

 

In privinta consumului mi-e f greu sa fac o aproximare , la mine 1/3 e pe afara, 2/3 e bucuresti si mers care mai de care mai ciudat, ba ma grabesc, ba ies la plimbare... si trag de ea sau o las in apele ei dupa cum e nevoie ...

 

Multumesc tuturor ... [-O<

Am sa pun in practica modul de dresaj pt caluta mea verificat de fericitii posesori de kalos cu mai multa experienta decit mine...

Si promit ca va scriu impresiile si ce trofeu am reusit sa cistig la cursa cu obstacole = depasiri - cei ce accelereaza exact cind te vad in stinga lor si isi aduc aminte ca trebuie calcata si acceleratia de la masinile in care aproape au adormit :dizzy:

Share this post


Link to post

Nu te ghida dupa indicatorul de nivel din rezervor. Este doar ce se numeste, nu-i litrometru, indicatiile lui sunt doar informative si profund neliniare. Sesizorul de nivel minim este singurul instrument mai exact si asta doar dupa ce luminozitatea lui este maxima si constanta. Asa ca, doar asa poti afla km parcursi prin arderea unei cantitati de benzina cunoscuta din litrometrul pompei de alimentare.

Share this post


Link to post

Multumesc mult ... da' ce e aia litrometru ? :o

Imi pare rau da' sunt fata... si tot ce am invatat de masini a fost catinel si luat pas cu pas...

 

De exemplu am citit despre "reset" ecm... am inteles pasii din procedura ... si totusi ce e ecm ?!

- asta era un comentariu ca sa intelegeti ca eu conduc masina ... am luat carnet de sofer ... dar examen de termeni auto nu am dat si citeodata chiar imi prind urechile ... :-?

Share this post


Link to post
Multumesc mult ... da' ce e aia litrometru ? :o

Litrometrul este un aparat de masura a cantitatii de lichid (benzina in cazul tau) ce trece printr-o conducta.

 

Functionarea motoarelor moderne este manageriata de catre o unitate electronica de control: ECM sau ECU (un micro-computer de proces)

Share this post


Link to post
cei ce accelereaza exact cind te vad in stinga lor si isi aduc aminte ca trebuie calcata si acceleratia de la masinile in care aproape au adormit :dizzy:

De obicei condusul pt. mine este o relaxare, indeosebi la drum lung, dar aceste specimene reusesc sa-mi provoace regretul ca nu am o mitraliera la indemana. :) )

Revenind la tema: in depasiri nici nu mai intru fara cel putin 3500-4000 rpm si pot spune ca in acest fel nici nu ma mai enervez (putine masini obisnuite pot reactiona mai rapid) si chiar daca in masina aveam 5 pers x 90kg + portgabajul plin de fiare (caz recent) calutz-ul a galopat exemplar, fara nici o poticneala, nici macar in pante.

Share this post


Link to post

@Avia

Referitor la consum, nu-ti fa probleme legate de turatie. Intr-o depasire, daca la aceeasi viteza dai blana intr-a 3-a sau a 5-a consumi la fel de mult, insa intr-a 3-a depasesti instant, in timp ce intr-a 5-a te rogi de ea.

Faptul ca e gurmanda la 150km/h nu are nici o legatura cu faptul ca merge turat, ci cu faptul ca are nevoie de putere multa ca invinga rezistenta aerodinamica. Puterea asta necesara invingerii aerodimamicii creste cu puterea a treia a vitezei. Chiar daca ai avea o a 6-a treapta si ai merge cu 2500 rpm la 150km/h, nu ar fi deloc mai economica.

Share this post


Link to post

Am facut si eu proba "la nervi" - am dus a 2-a pana la cca 65-70 si a 3-a la 110-115 ----- fara sa ma uit la invartometru ----- pai sa vezi cata 94 de cai de curse simti ! a 4-a de la 110 - 120 in sus te face sa nu mai vezi bine strada - cu a treia te duci ca metroul de la 50 la 110 - 120 chiar ----- am avut pe unul cu Golan - ii aratam masina - a ramas cu falca stramba ! i-am spus ca am motor de 1,8 l ----- < asa mai spun si eu motor frate , asta a meu o ia ca melcu ( are Golan de 1,5 >

Share this post


Link to post

Pai ala asa prost e de te-a crezut? :) )

Eu as spune ca am motor de 1000cmc ;) "Uite nene ce scoate o masina desteapta din motor mic"

 

Bai gioni, cu a 2-a peste 90 se merge "la nervi", tu esti si tu dintre aia de trag linie pe capota cand trec de 4 mii de ture? :) ))

 

Pentru conformitate: multumiri si procent din vanzari pentru copyright@zmeu ;)

Edited by Tommy

Share this post


Link to post

Kalos-ul de 1.4 16V (atat Sedan cat si HB) se duce cu a 3-a pana la 140km/h. Atunci sa vezi senzatie cand schimbi in a 4-a.

 

:o fftopic: Honda accord a/t (ca tot e preferata de multi pe aici) se duce cu a 3-a pana la 170 iar la 210 e inca intr-a 4-a. Motor de 2.0 L4 155cp.

Share this post


Link to post

-e usoara / calculati CP / kg sa vedeti ca nu sta chiar asa de rau kalosul , as putea spune ca sta chiar bine

Share this post


Link to post
... DAR ! am iesit pe drumurile patriei si depaseste daca poti  <img src= ("> ... de la 80/90/h sa ajung la 110/h trece o vesnicie ... merg in paralel cu cel din dreapta pina deja ma intreb daca mai reusesc sa depasesc vreodata... am incercat si cu a 4-a manevra si cu a 5-a... si nimic, parca nici nu stie ca are pedala de acceleratie in dotare ...

Treapta a V-a este puternic subunitara, deci se foloseste la economie pe viteza constanta. Deci, cu aceasta treapta nu accelerezi si nu decelerezi. Utilizeaza celelalte trepte pentru a te ridica sau a cobora la viteza dorita.

Share this post


Link to post

Nu stiu cata legatura are cu topicul,dar eu chiar am simtit cei 94 Cp si zic asta pt ca am vrut sa vad unde intra limitarea,va zic eu nu intra la 6200 rpm cum am mai vazut pe forum ci la 6500 fix.Ce nu-mi place e ca taie injectia instant si nu revine alimentarea,ca apoi iar sa o taie iarasi, ...s.a.m.d(spre deosebire de exemplu de BMW-uri),adica odata taiata vine in bot masina nu mai da drumu la injectie,trebuie sa iei piciorul de pe acceleratie si sa o apesi iar daca vrei alimentare.

 

Si ce sa mai zic,poate daca nu taia alimentarea asa brusc prin a 3-a la ~145,aveam sanse sa fac BMW-ul ala(un 318i..nu ma inrebati ca nu stiu ce putere avea) :)

 

P.S in treapta a 2-a ai aproximativ 100 Km/h la momentul intreruperii alimentarii ,deci la kalos 1.4 16V , suta o prinzi in treapta 2,nu e de mirare ca are 11.4 s 0-100,totusi e cam lunga cutia asta pt gustul meu :D

Edited by entaro79

Share this post


Link to post
Ce nu-mi place e ca taie injectia instant si nu revine alimentarea,ca apoi iar sa o taie iarasi, ...s.a.m.d(spre deosebire de exemplu de BMW-uri),adica odata taiata vine in bot masina nu mai da drumu la injectie,trebuie sa iei piciorul de pe acceleratie si sa o apesi iar daca vrei alimentare.

 

Haide mai. Asa sa fie? Ai vazut filmuletele? La tine afiseaza 6500 cand taie injectia? Si apoi nu ii mai da drumul zici tu? @-)

Share this post


Link to post

Poate am uitat sa specific,liniutza cu BMW-ul am facut-o pana in treapta 3,oricum deja ma depasise(nu mai are importanta) si nu m-am uitat atunci la viteza vs turatie,ci am observat pur si simplu ca undeva la peste 140 mi-a venit motorul in bot.

 

Dupa ce m-am linistit cu liniutza,i-am dat sa vad cam pe unde intra limitarea ,mai putin 1-a care nu ma intereseaza,si de la a 4-a in sus,iar nu mai are rost.Am fost cu un ochi pe vitezometru,un ochi pe turometru,am accelerat lin,nu brusc..crede-ma ca am observat foarte bine diferenta intre 6200 si 6500 sii da pur si simplu taie injectia,nu i-a mai dat drumu pana nu am ridicat piciorul de pe acceleratie.

 

Mai ramane un test de facut,dar mi-e mila de masinuta,ambala in gol ! La asta poate se baga altul..

 

 

 

 

 

Al naibii search,nu-mi dau seama unde sunt bagateposturile..ceva cu limitare kalos?

 

Un link pls...trebuie sa le vad!

Edited by entaro79

Share this post


Link to post

Da,misto..era kalosul tau? :D

 

Ceva nu e in regula,la mine s-a dus bine dupa 6000 rpm,in filmuletul tau abia trece de 6000(sincer din filmulte iese mai putin de 6200).

 

Intrebare de baraj,la cine nu arata cum trebuie?(nu cred ca se pune problema de soft aici)

Edited by entaro79

Share this post


Link to post

Pai eu am vazut 2 masini pana acum scotand rezultatul filmat, pe a mea si in mers... deci eu tind sa cred ca tu nu ai vazut bine.

 

(unu e al meu, unu e al lui MCojo)

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...